Ako s dvoma deťmi?
Dobrý deň, chcem sa len vyrozprávať a mozno poradiť sa, mam dve detí, dievčatá., jedna čoskoro uz 3r - zlatíčko, teraz ma asi vzdor akurát ink bola od narodenia tiché a zlaté dieťa, ani sme nevedeli ze ju mame zozaciatku. Teraz pribudlo uz 1 mesačne dievčatko. Trosku opak, plače od narodenia, koliky nema, narodila s v 39tt spontanne,zato prvá bola vyvolavana v 42tt a nechcelo sa jej aj tak 😀 či môže byť rozdiel aj v tom.. ja uz bývam zúfalá, babatko nam plače vzdy ked sa zobudí, napapa sa ,prebalim a chcw hned buvať ďalej (celý deň takto) uz ma chvíle kedy pozerá potichu a je kľudná na zachvilu uz sa mračí a začne plakať,uspavanie trvá dlhooo, ked sa podarí, zachvilu je hore zas a zas kolobeh, dokým zaspí... Nemam vôbec cas venovať sa druhej keď to takto je. Je to normálne ze sa takto bábätká nevedia utíšiť a stále plaču? Fakt pri prvej som to nezažila tak neviem porovnať. Je táto druhá jednoducho len náročnejšia ? Da sa nejak pomôcť? Ideme kúpiť fitloptu ..na uspavanie. V kočíku nechce spať ,iba na rukách.. prechádzky môžeme absolvovať k jedine ze malu doma uspim a tak ju preložím do kocara .inak keď sa vonku zobudí rak rev az domov.. na ciciku jje najlepšie , tam sa ukľudní no nemôžem ju mat cely den tak. Satkovanie tiež pomáha niekedy,ale zase potrebujem sa aj umyť a porobiť rak ju nemôžem vláčiť na sebe celý deň.
Určite nemaj výčitky. Proste máš náročnejšiu dvojku. U nás to bolo presne tak. Rozdiel medzi synmi 20mesiacov. Starší zlatíčko, mladší reval a jedoval sa v kuse, nebudem radšej písať do akého veku. Hlavu hore a zvykni si na plač. Aspoň u nás je to tak, že ten mladší je proste temperamentny a emotivny. A keď bol babatko toho bolo naňho veľa a nevedel ako to dostat zo seba. Teraz má 5 a stále emotivny...no ako sa vie zjedovat tak vie aj ľúbiť.
Trpezlivosť a ešte raz trpezlivosť. Nie si zlá matka, len máš proste hysterku 😉
A kľudne si choď umyť hlavu, tú chvíľu s revom sa mu nič nestane. Veď potom si ju pomojkas. Hlavne aby si ty bola v pohode. A sem tam malu nechaj s niekým a povenuj sa starsej. Prechadzku, alebo tak.
Držím palce
Prejde. 6m...lepsie. 8m...10..rok.. a bude dobre. 🙂
Ďakujem za rady a za vase skúseností. Citim sa lepšie keď viem ze to je asi normálne. Kiežby uz mala aspoň rok. Napadlo mi kúpiť hojdačku,vo vajíčku zaspí ked sa hojdá..
Mám 11r dcérku. 1,5r synčeka a 3mesačnú dcérku. Synček je taký môj maznáčik, od narodenia na mne nalepený, na rukách som ho uspavala, nosila v šatke, v nosiči. V postieľke nespal vôbec, len pri nás. Ešte v deň pôrodu som ho nosila na rukách, spal mi na bruchu. Keď sa narodila dcérka, tak som nič nemenila. Stále som ho nosila na rukách, mojkala, malíčku som mala na rukách, on si ľahol na moje nohy a hladkala som ho, tak zaspavali. Keď pila malička, pil aj on. Keď spal jeden, aj druhý. Keď som kúpala syna, malíčku som si dala do kresla do kúpeľne a naopak. Je veľmi rozumný a veľa pomáha. Dokonca keď som s nimi sama, že staršia ide do otca a môj muž je v robote, vtedy je to ideálne 🙈
A pritom prvá dcéra do roka mala reflux, takže som ju veľa nosila, viac spala na mne ako v kočíku, v postieľke. Syn mal veeeelmi silný reflux, vracal prúdom a veľa plakal, tak tiež som ho veľa nosila. A teraz dcérka má tráviace problémy, tak ju chcem mať pri sebe, a už je aj posledná, tak si chcem užiť to malinké 😄 nemám pocit že by niektoré z mojich detí bolo odstrknuté. Len musia počkať, kedy prídu na rad.
Chodíme veľa vonku, staršia na kolobežke, malý chodí a najmenšia v kočíku. Alebo obaja spia vonku v kočíku.
Viem si aj upratať, aj navariť, aj napiecť, aj oddýchnuť.
Ale ako píšem, keď som sama s deťmi, je to lepšie. 🤭
@tosomja super, závidím. Ja keby dam mladšie babo do kresielka a zatiaľ kupem starsiu tak sa mladšia zadrhne plačom. Kocikovanie okolo ihriska, zatiaľ co.starsia sa hra som si ideslizovala.aj ja.. realita ? Babo reve az je fialové takže sprinty domov... Asi tak, ale super ze to mate tak skvele doma , chcela by som aj ja 😀

Presne taký vekový rozdiel mám aj ja medzi mojím dvoma chlapcami. Menší bol tiez náročnejší. Plakal zobudil staršieho a tak ďalej. Časom sme sa všetci dostali do jednej vlny a prejde aj uspavanie. Chce to čas a lásku