Ako sa naladiť?
Mozno je nazov temy uplne zly, nevedela som to ako nazvat, ale mame doma uz druhe narocne dieta a po 4 mesiacoch citim, ze je toho na mna extremne vela. Viem, ze je to "len" obdobie, kt.bude extremne dlhe, bohuzial, moje nervy su uz tak na hrane, ze sa musim kazdy vecer vyplakat a lahnut do postele s tym, ze sa zas nevyspim. Ako si zlepsit naladu a nastavit sa na pozitivnu vlnu? Prve mesiace som sa snazila predychavat s laskou a usmevom, ale aktualne sa to uz neda, citim smutok, vypatie, krivdu a hnevam sa sama na seba, co robim zle, ze moje deti bezo mna nevydrzia sekundu a vkuse revu..... nie, nic im nie je, krasne priberaju, nic ich neboli, vsetko maju zabezpecene... potrebuju kontakt 24/7 inak rev. Ziadnu pomoc nemam, aktualne som uz 5x uspavala, polozim a dieta mi place ako o zivot... povedzte prosim, kde nabrat silu. Dakujem
Jednoznacne zapriahnut aj manzela. Uspavat moze aj on ak dieta nezadpava len na prse. Ja mam teraz tiez 4mes dieta a tieto horucavy daju zabrat. Denne spanky max 10min, potom len na ruky, lebo uz cchce vidiet. Na posteli, v hojdacke obcas 5min. Mam pocit, ze uspavam cely den. Ale ked je muz poruke, tak pomaha ako vie. K tomu mam este 2starsie deti, takze ziadna slava. Vecer najmensia zaspi okolo 22-23, ked je takto teplo. No, musime vydrzat, aj starsi boli narocni a uz je to pohoda 🤷🏻♀️
Mala som obe také deti, úplne chápem stavy únavy, hnevu a aj iné. Jediné čo nám pomohlo, bola manduka, dobre kreslo kde som mohla spat s dietatom na sebe a tiež nejaký stolček na vyloženie nôh k tomu, spatie v jednej posteli a trpezlivosť. Ani ja som nemala pomoc a ešte som chodila na výšku, čiže som sa učila iba v noci, lebo cez deň sa nedalo.
Je to šialene náročné obdobie ale keď teraz kuknem nato, aký sú veliký tak mi to občas pekne chýba.
Chapem ta 😟 Moja mala bola tiez narocne babo. Uspavanie len na cecku, pri mne, 20 minutove spanky, von iba v nosici, kocik neznasala a revala uz ked sme vysli z bytu akoby ju z koze drali, auto tiez nic moc po 10 minutach som bola znicena ako z celodennej roboty. Pomoc sme nemali, mam ale super muza, co vie varit a pomaha ako sa da. Postupne sa to zacalo zlepsovat aj s malou. Teraz ma rok. 1x do tyzdna chodim plavat. Nalad sa tak spartansky, zaklad je spanok a jedlo, ostatne je druhorade a zameraj sa na to, ze par mesiacov takto prezijes a zlepsi sa to. Nic nerobis zle. Bude lepsie, uvidis.

silu naberies jedine v spanku, alebo pocas dna ked budes mat aspon hodinu dve pre seba, preco nemas pomoc? nemozes sa striedat pri uspavani s muzom? je to na nervy, chapem ta, tiez som si tym presla a uprimne nedokazem si predstavit, ze by som si to cele este zopakovala, jedine co pomoze je spanok, zatat zuby, mat moznost byt sama so sebou a stravit cas ako ty chces aspon 2-3 x do tyzdna, mne casto pomohla aspon hodinova prechadzka, v sluchatkach oblubena hudba, ked som bola zufala isla som s dietatom k mame na vikend, ta mi trosku zdvihla naladu….