icon

Mrzelo by vás skončiť v skúšobnej dobe?

12. apr 2026

Mam 2 tyzdne novu pracu, financie fajn aj benefity, ale..Praca mi pride dost narocna, najma co sa tyka cestovania, budem tam sama, proste mam pocit ze nie je to pre mna (v aktualnej zivotnej situacii), ze by som sa tam trapila..bohuzial z pohovoru mi to tak nepripadalo, aj ked nezatajovali veci, skor som si to nevedela predstavit..len mi je to hlupe ze po 2 tyzdnoch poviem ze koncim, lebo na mna aj cakali a vidno ze maju ludsky pristup a cloveka potrebuju..jasne viem to este vyskusat ale asi aj pre nich lepsie ak teraz odidem ako po 3 mesiacoch..?

Strana
z2
niekto2hy
12. apr 2026

@anonym_autor A mas uz druhu pracu?

anonym_28021c
12. apr 2026

2 tyzdne je naozaj krátko, skús ešte týždeň-dva potiahnuť či sa lepšie nezabehnes, nenájdeš si svoj systém, rutinu
Ak nie, tak sa poďakuj a rozlúč. Od toho tá skúšobná doba je, aby si obe strany vyskúšali či im to vyhovuje

katica06
12. apr 2026

Odišla som po dvoch mesiacoch, a absolútne ma nič nemrzelo. Len ma to utvrdilo v odhodlaní, akú prácu nikdy v živote nechcem robiť.
A k tvojej situácii(Nie nečakali na mna, nemala som benefity,ani super plat). Oznámila by som že chcem odísť a počkala (napr týždeň)kým si nájdu náhradu ak sa jedná a o taký druh práce

anonym_046792
12. apr 2026

2 tyzdne su kratko. Kazda praca vyzera "cudzia" a ako spanielska dedina. To sa nikde nezabyvas tymto stylom. Len pekne este ostan a uvidis... Nepredpokladam ze hned mas druhu pracu kde nastupujes.

anonym_b40ee7
12. apr 2026

Cestovanie nie je vec, ktorá sa časom zmení a ak si zistila, že toto je problém, ale zároveň ľudsky chceš zachovať dobré vzťahy, tak povedz, že vramci skúšobnej chceš skončiť, ale nekonči zo dňa na deň a daj im možnosť sa zariadiť… ak nie je to cestovanie hlavný problém, dala by som tomu ešte šancu pár týždňov

autor
12. apr 2026
@anonym_b40ee7

Cestovanie nie je vec, ktorá sa časom zmení a ak si zistila, že toto je problém, ale zároveň ľudsky chceš zachovať dobré vzťahy, tak povedz, že vramci skúšobnej chceš skončiť, ale nekonči zo dňa na deň a daj im možnosť sa zariadiť… ak nie je to cestovanie hlavný problém, dala by som tomu ešte šancu pár týždňov

@anonym_b40ee7 no tu je problem ze sa budem zaucat minimalne dalsi mesiac az dva kym sa naucim samostatne pracovat a clovek co ma zauca tak v polovici juna odchadza..a ked odide mam pocit ze sa ani nenam moc na koho obratit..takto by minuli iba energiu na zaucanie ma..ach neviem no..

anonym_837512
12. apr 2026

Skoncila by som cim skor, cestovanie nie je vec co sa zmeni

anonym_e5643f
12. apr 2026

@anonym_autor ani nečítam celé...po 2 týždňoch sa vzdávať je smiešne.

anonym_89bcf6
12. apr 2026

@anonym_autor ja uplne nerozumiem co ti vadi? Spominas cestovanie - to si nevedela kde firma sidli a ako dlho ti bude trvat cesta? Alebo myslis pracovne cesty? Budes tam sama - kde? To ti tiez nepovedali ze pracu nevykonavas v teame? Ako za mna tam nevidim ziaden velky dovod na to aby si sa mala vzdat, mozno staci len si zvyknut na to vsetko nove.
Ja som dala vypoved po 2 tyzdnoch, boli tam ale nejake “red flags” a aj sa mi to potvrdilo, firma po par mesiacoch krachla.

anonym_1a8ba0
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_b40ee7 no tu je problem ze sa budem zaucat minimalne dalsi mesiac az dva kym sa naucim samostatne pracovat a clovek co ma zauca tak v polovici juna odchadza..a ked odide mam pocit ze sa ani nenam moc na koho obratit..takto by minuli iba energiu na zaucanie ma..ach neviem no..

@anonym_autor co to je za pracu, ked po 2 tyzdnoch si myslis, ze to nezvladnes? Ved hadam ta brali na zaklade nejakych tvojich zrucnosti a schopnosti.

motylik2559
12. apr 2026

@anonym_autor Autorka a mas taku moznost niekde mat novu pracu, aby si necestovala? Kolko casovo cestujes do prace? Tiez mam kolegyne a kolegov, ktorí cestuju do prace, lebo nie su odtialto, ale z inych miest. Je to skor o zvyku. Co ak sa ti nepodari tak skoro najst pracu v tvojom meste, alebo tam kde byvas? A co sa prace ako takej tyka, si tam len 2 tyzdne, je normalne,ze je to zatial pre teba spanielska dedina. Postupne sa ti to utrasie, hlavne si vsetko zapisuj, kazdy jeden krok, aby si sa k tomu mohla vratit, ked nebudes vediet. Sama pises,ze zaucanie bude este mesiac-dva kym sa to naucis. Podla mna sa vzdavas velmi rychlo, ak so spokojna s platom aj benefitmi a este mas aj ludskych sefovcov.

anonym_e8887c
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak cítiš, že ti to nevyhovuje, odíď čím skôr, nech majú možnosť zaučiť niekoho iného

anonym_3a1cdd
12. apr 2026

@anonym_autor nevzdala by som to po 2 týždňoch. Ja som sa učila za pochodu, vyše polroka, veľa veci som sa musela doucit doma, robila som si zápisky, neľutujem

anonym_64003b
12. apr 2026

Keď si vedela, že ti vadí to cestovanie, prečo si tam nastupovala? Niekomu si vzala miesto.

anonym_5db5a9
12. apr 2026

2 tyzdne je prilis malo v praci sa clovek uci v podstate stale … ani po c mesiacoch nie je den, kedy by ta nieco neprekvapilo… ALE chapem, ze napr cestovanie - logistika s detmi atd nemusi fungovat a veci sa … google maps povie 25 min a potom 45, pretoze zapchy a ine … ja som sice neodisla v skusobnej dobe, ale tiez sa nieco s dochadzanim tak skomplikovalo, ze som proste nevidela riesenie, kt by nezruinovalo alebo ja nebehala ako zduta koza …. blbo by som sa necitila ale vysvetlila veci na rovinu … nepises presne, co je najvacsi problem … ale ak je to dochadzanie, je lepsie zist s kratsej cesty ako to niekde napalit v totalnom stresse.

autor
12. apr 2026
@anonym_64003b

Keď si vedela, že ti vadí to cestovanie, prečo si tam nastupovala? Niekomu si vzala miesto.

@anonym_64003b je to cestovanie v ramci prace..netusila som ze sluzobky budu doslovne kazdy tyzden..a nie je to ze o 8 idem cestovat a 16:30 som naspat..ano nie je to uplne celorocne ale teda dost..

anonym_64003b
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_64003b je to cestovanie v ramci prace..netusila som ze sluzobky budu doslovne kazdy tyzden..a nie je to ze o 8 idem cestovat a 16:30 som naspat..ano nie je to uplne celorocne ale teda dost..

@anonym_autor A to ti nepovedali pri nástupe? Nuž ak sa na to necítiš, tak to ukončí čím skôr, aby si mohli nájsť nového zamestnanca.

anonym_e3613f
12. apr 2026

A na pohovore ti tie sluzobky nespomenuli? To je divne.
Ak ti sluzobky nevyhovuju (co chapem, mne tiez nie), tak sa o tom so sefom pobav, a ak si to praca nevyhnutne vyzaduje a on na tom trva, treba odist cim skor.

autor
12. apr 2026
@anonym_e3613f

A na pohovore ti tie sluzobky nespomenuli? To je divne.
Ak ti sluzobky nevyhovuju (co chapem, mne tiez nie), tak sa o tom so sefom pobav, a ak si to praca nevyhnutne vyzaduje a on na tom trva, treba odist cim skor.

@anonym_e3613f povedali ale ja som si predstavovala tak 1 x do mesiaca..teraz v sezone to bude aj 3krat ttzdenne..moj prvy den som hned sla na sluzobku vstavala o 5 a prisla vyflusnuta o 17 a to som sa len viezla v aute, pocuvala a dala si kavu..jeby som mladsia bezdetna super, ale aktualne az tak nevladzem..uprimne som si to z pohovoru proste predstavovala inac..samozrejme dost ma to mrzi aj kvoli sebe aj im..

anonym_e3613f
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_e3613f povedali ale ja som si predstavovala tak 1 x do mesiaca..teraz v sezone to bude aj 3krat ttzdenne..moj prvy den som hned sla na sluzobku vstavala o 5 a prisla vyflusnuta o 17 a to som sa len viezla v aute, pocuvala a dala si kavu..jeby som mladsia bezdetna super, ale aktualne az tak nevladzem..uprimne som si to z pohovoru proste predstavovala inac..samozrejme dost ma to mrzi aj kvoli sebe aj im..

@anonym_autor Skus sa este pobavit so sefom, ze ci je to tak casto naozaj nevyhnutne. Mozno by som navrhla obcasnejsie sluzobky. A naznac, ze si to pochopila na pohovore inac. Az potom sa rozhoduj o odchode. Podla mna.

ria_sprout
12. apr 2026

Ja by som to síce nevzdala tak rýchlo, premna je vždy výzva si zvyknúť. Ale z pohľadu firmy je lepšie keď skončis čím skôr aby mali možnosť nájsť niekoho vhodnejšieho a zaučiť ho kým starý zamestnanec odíde. Takže bola by som úprimná a povedala im to ak sa aj necítis dobre, pre nich je to lepšie rýchlo ako potom riešiť zaucanie keď tam nebude niekto kto sa vyzná.

anonym_1a8ba0
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a povedali ti, ze to bude jeden krat do mesiaca? Ved si sa mala na pohovore pytat. Co to je za pracu?

anonym_afe040
12. apr 2026

keď mi povedia,že budem chodiť na služobky,tak prvá moja reakcia bude sa pýtať,že ako často.Ty si si predstavovala,že 1x do mesiaca? A tvoje dôvody týchto predstáv? Nepochopím.

muchotrafka298
12. apr 2026

Ty si urobila chybu, ze si sa nepytala na detaily. Ked povedali, ze sluzobne cesty, tak si sa mala opytat, ze ako casto. Lebo je rozdiel, niekolkokrat do tyzdna a raz mesacne alebo polrocne. Ja tomu rozumiem, ze je to pre teba problem. Ak naozaj Ti to prekaza, tak si hladaj co najskor druhu pracu, aby si to stihla do konca skusobnej doby. Lebo toto sa nezmeni, ze nezaucis, nedostanes sa do prace, ked ti toto najviac prekaza. To nie je tabulka alebo databaza, co sa naucis robit.
Ja som mala velmi sikovnu a fajn kolegynu, bohuzial jej praca nesadla, po dvoch mesiacoch odisla, v dost zlom psychickom stave. Jednoducho sa nevedela zaradit, ani praca jej nesedela (nebol problem, ze to nerobila doteraz, to sa da naucit za par tyzdnov)

unicornlady
12. apr 2026

Autorka, ak už teraz vieš, že ti to nebude vyhovovať, tak im to povedz. Dotiaľ aspoň zaučia niekoho iného.

anonym_2c105a
12. apr 2026

Ja denno denne vstavam o 5 a domov chodim o 16. A veru som hotova. Nevladzem uz. Necudujem sa ti ze chces skoncit. Mna by to vobec nemrzelo. Bolo by mi to jedno. Tiez keby si teraz najdem inu pracu tak by mi bolo jedno co si pomyslia v terajsej praci.

anonym_1eca5a
12. apr 2026

@anonym_autor ludsky im to vysvetli a bude to OK. Nemozu ta prehovarat a nutit. Presne na toto sluzi skusobna doba.

cacianka
12. apr 2026
@motylik2559

@anonym_autor Autorka a mas taku moznost niekde mat novu pracu, aby si necestovala? Kolko casovo cestujes do prace? Tiez mam kolegyne a kolegov, ktorí cestuju do prace, lebo nie su odtialto, ale z inych miest. Je to skor o zvyku. Co ak sa ti nepodari tak skoro najst pracu v tvojom meste, alebo tam kde byvas? A co sa prace ako takej tyka, si tam len 2 tyzdne, je normalne,ze je to zatial pre teba spanielska dedina. Postupne sa ti to utrasie, hlavne si vsetko zapisuj, kazdy jeden krok, aby si sa k tomu mohla vratit, ked nebudes vediet. Sama pises,ze zaucanie bude este mesiac-dva kym sa to naucis. Podla mna sa vzdavas velmi rychlo, ak so spokojna s platom aj benefitmi a este mas aj ludskych sefovcov.

@motylik2559 mať benefity a normálnych šéfov je obrovský benefit. Ale dosť záleží aké je to cestovanie, aj ja som mala skvelú ponuku, vopred som si však zistila aký kolektív , hmm bola by som sama, a cestovanie - z Dúbravky do Krasňan ( bývalá meopta), vyše hodiny ma veru odradili a za ponuku som poďakovala. Aj čo sa týkalo prevádzok v okolí, alebo možnosti stravovania.
Vždy je dobré zvážiť všetky atribúty, nielen pracovnú pozíciu a plat.
Tieto 2 týždne sú ešte nič, navrhuje vydržať mesiac a lepšie sa snažiť zaučiť, až potom sa rozhodnúť.

motylik2559
12. apr 2026
@cacianka

@motylik2559 mať benefity a normálnych šéfov je obrovský benefit. Ale dosť záleží aké je to cestovanie, aj ja som mala skvelú ponuku, vopred som si však zistila aký kolektív , hmm bola by som sama, a cestovanie - z Dúbravky do Krasňan ( bývalá meopta), vyše hodiny ma veru odradili a za ponuku som poďakovala. Aj čo sa týkalo prevádzok v okolí, alebo možnosti stravovania.
Vždy je dobré zvážiť všetky atribúty, nielen pracovnú pozíciu a plat.
Tieto 2 týždne sú ešte nič, navrhuje vydržať mesiac a lepšie sa snažiť zaučiť, až potom sa rozhodnúť.

@cacianka Ja chapem, ze aj dialka vie odradit, len my nevieme, v akom meste alebo dedine autorka byva, kam a kolko dochadza. V niektorych castiach SK su ludia radi,ze si pracu vobec najdu, aj ked zial prevazne musia dochadzat. Preto som sa aj autorky pytala, ze ci ma sancu si najst pracu v mieste bydliska, aby nedochadzala a kolko do prace teraz cestuje. Tazsie sa radi, ak su neuplne informacie. Aaa teda zatial som od nej odpoved nedostala🙂 Preto som jej pisala okrem tych otazok, nech skusi este zotrvat, nech si krok po kroku zapisuje a bohvie, mozno ked sa jej to utrasie, tak aj to cestovanie ozelie🤷‍♀️🙂 Zohrava tam viac faktorov, ktore info nemame.

cacianka
12. apr 2026
@motylik2559

@cacianka Ja chapem, ze aj dialka vie odradit, len my nevieme, v akom meste alebo dedine autorka byva, kam a kolko dochadza. V niektorych castiach SK su ludia radi,ze si pracu vobec najdu, aj ked zial prevazne musia dochadzat. Preto som sa aj autorky pytala, ze ci ma sancu si najst pracu v mieste bydliska, aby nedochadzala a kolko do prace teraz cestuje. Tazsie sa radi, ak su neuplne informacie. Aaa teda zatial som od nej odpoved nedostala🙂 Preto som jej pisala okrem tych otazok, nech skusi este zotrvat, nech si krok po kroku zapisuje a bohvie, mozno ked sa jej to utrasie, tak aj to cestovanie ozelie🤷‍♀️🙂 Zohrava tam viac faktorov, ktore info nemame.

@motylik2559
@motylik2559 veď to, na polovicate otázky polovicate odpovede.
A tie faktory ...

Strana
z2