icon

Ako sa vyrovnávate s rýchlym rastom detí?

28. jan 2024

Alebo to prejde? Je to len nejaka kriza stredneho veku? Alebo bude este horsie?
A to nemam este ani 40..

majamat
28. jan 2024

ani nehovor. strasne ten cas leti. mam len jednu dceru a prave oslavuje 13r. jej kamaratky pozerali fotky, kde bola babatko, kde mala 2r,a lebo foto z porodky, kde mala len par dni.

simsalabim
28. jan 2024

Neriesim. To je kolobeh zivota. Poznala som viacerych, ktorym nebolo dopriate sa dozit ani 40ky.

kiki68
28. jan 2024

Nejak na sebe to tak nevidim ako na dietati, Roste ide cas a ten aj bez deti nezastavime. Akurat u deti je ta dynamika rastu velmi zretelna, u nas uz to ide tak konstantne

ivik4
28. jan 2024

Vobec ma to nijak nedeprimuje ani nad tym nerozmyslam, som uplne v pohodicke , ja sa aj dost tesim na vyssi vek

salamistka
28. jan 2024

Ani nehovor, dcéra odišla študovať preč a my s mužom máme ledva po 40 a už sme doma sami...keby si teraz prezriem fotky z jej detstva, tak veru slzy neudržím...ale dôležité je, že je naša dcéra v poriadku...len ja sa cítim už niekedy tak trochu zbytočná.

viestta
28. jan 2024

Normalne, cas nezastavim, mozem to len prijat ako hole fakty a prisposobit sa tomu. Deti su nam pozicane aby sme ich naucili lietat, ked je cas vyletiet mame ich pustit, aby si ony zalozili svoje hniezda, kde budu ucit lietat nase vnucata. Cas nezastavime, kazdy vek ma svoje pre a proti a treba v nom hladat to lepsie a neutapat sa smutkom, za minulostou ani zufat si z toho, ze sa veci menia. A zit naplneny zivot, teda mat cas na seba, svoje konicky. Potom nas nebude trapit syndrom prazdneho hniezda a ani nebudeme si pripadat zbytocne

rorino
28. jan 2024

Ja vravím,že nestarneme rýchlo,to len deti rýchlo rastú🤷😂

andrejka1974
28. jan 2024

Možno kríza ja sa cítim stále mladá síce už síl je menej ,ale moja najmladšia bude mať v apríli 12 rokov je autistka takže musím stále byt v pozore a to budem mať o necelý mesiac 50 takže sa stále cítim mladá rýchla

doriiis
28. jan 2024

Mám 34 a nechcela by som mať ani o rok menej.Deti majú 13 a 7.Po 30 tke začal byť život najparadnejsi,aký len môže byt. Lepsi jak keď som mala 20.Vdakabohu za rozhodnutie mať deti taká mladá.Teraz si ich užijem do sýtosti s plným elánom.
S mužom starneme spolu a veľmi si to uzivame

renata1405
28. jan 2024

Moznost zostarnut je dar ktory vsetci nedostanu. Vzdy ked myslis nato ako starnes spomen si na tuto vetu trochu ti to pomoze sa vysporiadat so starobou.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
h2
28. jan 2024

Bude horšie.

zuzanka2588
28. jan 2024

Ťažko presne to u mňa prichádza a to ma čaká tento rok 36 rokov len ,ale keďže robím opatrovateľku a počúvam denno denne od klientov ako si mám užívať život lebo rýchlo ubehne je mi vždy horšie 🙈robím s rôznymi osudmi v živote ľudí a len dúfam,že uvidím svoje deti vyrásť a bude mi to dopriate ,lebo teraz hrozne mladých odchádza 😔

marcellka32
28. jan 2024

Deti mám už väčšie prevažne so svojimi záujmami (14,16) a voľný čas riešim ako chcem...nejaké akcie s deťmi a potom aj bez, mám čas čítať, učím sa cudzí jazyk, maľujem, plávam, divadlo, a hlavne cestujem každú dovolenku preč z domu, Slovensko ma už nebaví (áno je krásne ale už toľkokrát videné), takže mám v pláne Dubaj, Lisabon, USA, Maroko

autor
28. jan 2024

Ja si zivot vazim, som zan vdacna. Ale ako realne tu krizu riesite? Niektore tu maju okolo 40 piate/xte dieta, ine cestuju, maju milion konickov..

viestta
28. jan 2024

Nemam krizu, takze ti neporadim. Krizu som mala na rodicaku, to bola ponorka ako vymalovana

diewcatqoo
28. jan 2024

To, ze starnem ja, mi neprekaza... viac som smutna z toho, ze starnu vsetci ti, na ktorych mi zalezi. Ze dieta uz nie je male dieta a uz pride coskoro cas, ked mi odide z domu a ze rodicia starnu a desim sa toho, ked mi odidu navzdy.

petamich
28. jan 2024

nezvyknem mat krizu a depresiu z veci, ktore neviem ovplyvnit 🙂 takze sa skor sustredim na to, ze som kde som a aka som a som za to vdacna, ze mam v zasade dobry zivot, zdrave dieta, financnu istotu, mozem cestovat, ...seba neriesima, skor mi je luto, ze starnu rodicia a svokrovci a najblizsia rodina, napriek tomu som vdacna, ze tych starych rodicov moje dieta stale ma

marcellka32
28. jan 2024

Nevolaj to kríza, ale máš čas na seba/partnera...môžeš mať koníčky aké chces, aj keby si len lustila krížovky, alebo čo ťa baví, šport, my nevieme čo ťa baví

janulik2008
28. jan 2024

Ja deti nemám a mám pocit že čas šialene letí 😁

dzejny656
28. jan 2024

Ahoj, ja osobne taký pocit nemám. Mám 4 ročnú a popravde ja som vďačná za každý deň kedy je už väčšia, vôbec netúžim zopakovať si to obdobie keď bola bábätko a batoľa. A teším sa už na to obdobie ako ešte viac vyrastie a bude školáčka, ja si lepšie rozumiem už s väčšími deťmi. Ja som nikdy nechápala keď som počula okolo seba ženy nariekať že deti im rýchlo rastú, vždy som pocity mala opačné.
A starnutie tiež nijako zvlášť neriešim, možno je to aj tým ze ja som odjakživa vyzerala mladšie a aj teraz mi ľudia tipujú o 10 rokov menej ako mam.

tiezjedna
28. jan 2024

ja si to strašne užívam, pre mňa cca od 37. roku, ako sa nám narodila najmladšia, najkrajšie obdobie. Aj dovtedy bolo krásne, ale bola som v strašnom tempe (samozrejme som si to neuvedomovala😂) - ale ani to neľutujem, pretože bez toho by som nebola tam, kde som😉 Ja si teda život užívam naplno a vek ma vôbec netankuje. Rastúce deti občas hej😂

mikadooo
28. jan 2024

Deti rastú - s tým som celkom v pohode. Teším sa, že sú stále sebestačnejšie a samostatnejšie. A mimoriadne mám rada, keď s najstaršou preberáme už nejaké tie dospelácke záležitosti a múdre debaty. Starnem - zatiaľ ok, ale už sa vynárajú nejaké zdravotné problémy, tak už niektoré aktivity mi nerobia dobre a to ma trošku mrzí. A leniviem, čo ma tiež trošku mrzí, zisťujem, že disciplína u mňa nič moc... 😂. Myslím, že do 50 bude ešte celkom dobre a potom už budem musieť naozaj začať trochu na sebe makať 🤭.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
guudy
28. jan 2024

Starsie dieta bude mat 21 onedlho a teda nemam pocit, ze by som bola stara…nechapem tieto vyplakavacky nad faktami, ktore nemozem nijako ovplyvnit ani zmenit. Snazim sa z kazdeho obdobia vytazit to dobre.

hederamonstera
28. jan 2024

To len ja nadavam ako ten cas ide pomaly? Moj prvorodeny bude mat o chvilu 2 roky a vlecie sa to ako sopel…uz nech mam aspon 6-7 rokov….
A ja sa necitim vobec staro, praveze sa furt citim ako decko, ktore boli chrbat a nohy

vkatush
29. jan 2024

Keď mal malý prvé narodeniny, preplakala som dva dni, pri každej somarine som sa rozplakala, že už to nie je bábätko, muž sa na mne tak smial 😂 hlavne keď som deň predtým sedela v aute s malým a revala, že to je jeho posledná jazda ešte ako mesačného a od zajtra už bude ročný. Chalan na benzínke, čo nám vtedy tankoval, netušil, kde má pozerať,.čo má robiť 😂

Ale inak to beriem super. Teším sa na každú novú vec, čo väčší vek donesie, či moje alebo malého. Napríklad na okrúhliny sa teším, na rozdiel od väčšiny mojich rovesníkov, ktorí to berú niekedy až tragicky.