Ako sa zmenili po deťoch vaše požiadavky na ideál muža?
Ahojte, nedávno tu bola diskusia, kde slečna požadovala od partnera VŠ a strašný lynč sa na ňu začal. Ja som ju aj chápala, tiež som toto mala ako jedno z kritérií, aj preto, lebo u mojich rodičov to robilo zle - otec inteligentný a rozhľadený človek, ale mal zo svojho nižšieho vzdelania komplex. Teraz ale mám rodinu, klasický život s malými deťmi a tak rozmýšľam akým vývojom som rokmi a príchodom detí prešla. Napíšem úprimne, že môj výber manžela nebol zlý, ľudsky a záujmami si rozumieme, ale celkovo to až taká sláva nie je. V práci je 10 hodín denne, rozumiem, že to aj remeselník, ale ten môj tam 10 hodín sedí, čo je všetko iné, len nie zdravé. Večer príde psychicky vyčerpaný, keď uložím deti, tak ho vždy "bolí hlava". Keď odloží mobil, tak namiesto ženy vezme do rúk knihu. Tiež som nadšená čitateľka, ale aj iné sa mi vo dvojici žiada. Kedysi ako bezdetní každú chvíľu divadlo, klubové kino, hipsterčiny, no čo z toho, keď deti nám nemá kto strážiť a doma ho ani tie filmy nebavia, čo je jasné, keď 10 h pozerá do monitoru. V dome nie je ľavý, nábytok zloží, spolu sme vymaľovali, ale tam to asi končí. V rámci tej spomínanej diskusie mi napadlo či by mi aj nebolo lepšie s chlapom, čo sa cez deň rozhýbe, aj manuálne zručný je a večer má chuť na sex 🙂 viem, že toto nie je rovnica, prosím berte s nadhľadom, no mám pocit, že tá nechuť u mužov často súvisí práve so sedavým zamestnaním a PC, produkuje sa vraj menej testosterónu. Čiže mne sa asi rokmi kritériá zmenili alebo aspoň "rozkolísali".
Po 12r spolu ani po detoch sa moje poziadavky nezmenili. Vybrala by som si zas rovnako. Mam pocit ze casom je to este lepsie. Kazdy den si prejavujeme lasku. A ked sa mu deti zavesia na nohy alebo vylezu na chrbat tak je pre mna naj sexi chlap na svete Aj ked mà nadvahu. 😊 Keby som bola vo vztahu nespokojna nepytala by som sa ako to maju druhi , ale snazila by som sa nieco zmenit aby sme tu spokojnost spolu zas nasli.
Ja som si nevyberala podľa kritérií, ako keď sa robí pohovor do práce. Zaľúbila som sa a bolo vybrané. 😃 Neľutujem ani po rokoch.
@h2 presne som to chcela napísať. Aké vyberanie😁
Som veľmi spokojná s výberom 😀 No nič a nikto nie je dokonalý. Moje očakávania sa stretávajú s realitou a ak chcem byt spokojná, mat šťastnú rodinu, premýšľam nad nimi, snažím sa to v hlave si inak usporiadať. Lebo vidím, že človek môže mat ozaj všetko, byt spokojný, no najväčší problém je ten ako sa na veci pozerá ako o nich premýšľa.
Sú veci ako násilie, alkohol, nevera… a človek zo vzťahu odíde.
No i take ako zvyky, povaha, osobnosť, záľuby. Tu je to o tom naučiť sa komunikovať a nájsť nejaký kompromis, dohodu. A musí robiť niečo, aby bol sam spokojný. Nie čakať, že šťastným ho urobí ten druhý.
Inak čo sa týka toho sexu, podľa mňa to je dnes s chlapmi bieda. Nie, že by som mala nejak veľa skúseností l,ale aspoň čo tu čítam. Si myslíš, že keď ma fyzicky náročnú prácu tak príde domov nadržaný? Nepríde, lebo je unavený. Je to skôr o tom chlapovi ako o jeho práci. My s mužom pracujeme v rovnakom odvetví, ja mám VS a on nie. Ale aj tak je ďaleko inteligentnejší,scitanejsi, rozhladenejsi. Ja sa pri ňom učím. Aspoň, že mám tú školu, lebo inak by som bola ako taká trúbka pri ňom 😁
Vždy platilo po intelektuálnej práci - aktívny odpočinok, po fyzickej práci - pasívny odpočinok. No mnohí intelektuálne pracujúci ľudia sa miesto pohybu vrhnú na mobil, telku, knihy .... Je to číra lenivosť a s tou sa ťažko bojuje. Jej následky autorka príspevku krásne rozpísala.
@zuzana9393 podľa mňa sú leniví, nič sa im nechce a sex je tiež druh fyzickej aktivity. Len si všimni, koľkí majú iskru v oku. Obyčajnú radosť zo života. Takmer nik. Toľko k môjmu pozorovaniu o zmene v partnerskom živote. A vôbec tu nejde o ufňukanú ženu, ako písala Doris. Takmer všetky ženy sú na väčšinu domácnosti vrátane detí samé. To nie je fňukanie, ale konštatovanie faktu.
@andigab súhlasím. Radšej si ho za 5 min prebehnú sami 🙈😁
@zuzana9393 je to tragikomické. Ale byť zanedbávaná v sexe, čo je pre mňa dôležitá súčasť spokojného života, a vymáknuť ho pri 5-min sebaradosti, tak príšerne vystrelím 🫣🌋🙅🤺🏌️🤼🥷💃. 😀
@h2 Ale to si mala obrovské šťastie, že ti to takto vyšlo, pretože podľa mňa toto je úplne najhoršie kritérium, podľa ktorého si chceš vyberať manžela. Vo fáze zamilovania prehliadas akékoľvek jeho nedostatky a chyby a drvivá väčšina žien, čo sa tu sťažuje na manžela, si vyberala presne takto. Boli zamilované a nerozmýšľaj nad ničím iným. Samozrejme, ze aj to je dolezite.
Autorka- mne sa tie požiadavky veľmi nezmenili, pretože ja som pozerala už niekoľko rokov dopredu do budúcnosti. Plus -mínus je to naozaj veľmi dobré, nesťažujem sa, len vekom tí chlapi začínajú byt ufrflani.😁
@stanulienkat Ja som ho predtým, než sa nám to stalo 😁♥️, poznala 11 rokov, vedela som presne, aký je.
@h2 jaaaj, tak to je ine.🙂

zaujímavá téma… dnes som podobným štýlom premýšľala… tiež som mala pocit, že som starostlivo vyberala… ale asi ako prišli deti zmenili sa okolnosti a možno ten môj sa neprispôsobil… alebo mi mnoho veci bez deti nevadilo, lebo keď sa mi niečo nepáčilo tak som sa zariadila sama po svojom.. času bolo.. no teraz s bábätkom je “po svojom” o dosť ťažšie a hoc manžel je skvelý, niektoré vlastnosti (ktoré isto mal aj pred svadbou) má teraz vytacaju do vývrtky… 🤷🏽♀️