icon

Ako sa zorganizovať?

ivanizna
24. jún 2021

Ahojte 🙂 Viem, že také ženy existujú... Vynikajúco ORGANIZOVANÉ, a starostlivosť o všetko zvladajú na jednotku. Ja, bohužiaľ, nie som jednou z nich 😃 tak prosím, poraďte mi. Už som to tu spomínala, my žijeme v zahraničí, rodinu som nevidela už skoro dva roky (kvôli tej korone...) 😣 malý má 16 mesiacov, muž robí od nedele večera a končí v piatok poobede (robí nočné na kamióne, vstáva o 21.00, odchádza z domu okolo 22.20, prichádza na ďalší deň okolo 13-14-15), sme spolu veľmi málo, muž je tiež veľmi unavený. Potom ja pracujem každý víkend, smena o ničom, od 10.30-18.30, plus hodina s cestou tam, hodina naspať. Dosť sa nachodím v práci, okolo 8-10km za deň, takže večer som unavená. Teraz k veci 😃 Snažím sa ráno trochu zacvičiť, nie dlho, robím bežné veci, každý deň varím, snažím sa udržiavať dom ako tak čistý, aby nás tu nepojedli nejaké chrobáky 😉 periem, umývam riad, neznášam to už, no a jasné, že som celé dni s malým, snažím sa s ním ísť dvakrát denne von. Niekedy ideme na nákup, no a proste furt niečo. Ja ešte k tomu robím Master, ale to už som trochu oľutovala, no nechcem to vzdať. Teraz riešim aj nejaké problémy v práci, takže každý večer som na počítači, už som z toho unavená. Väčšinou sa musím učiť večer, vždy chodím spať po polnoci, nikdy sa nevyspím, nemá mi kto pomôcť, nemám si kedy ísť oddýchnuť, keď malý spí, tak sa snažím buď niečo dovariť alebo spratať, nechcem stále pratať, keď je on so mnou, to už sa snažím riešiť iné, lebo všetko sa to rýchlo nakopí, muž pomáha, keď sa dá, ale je veľmi vyčerpaný, snažíme sa robiť veci jeden pre druhého, no na mne je ťarcha väčsiny domácich prác, keďže som doma cez týždeň. Chcela by som vedieť, ako by ste mi poradili, aby som stíhala najmä to štúdium a nechodila ako mátoha, lebo už začínam byť vyčerpaná ako zombie! 😃 Je to realistické určite 😄 Ďakujem za prečítanie 😃 len potrebujem radu od niekoho, kto v tom vie chodiť 😉😁😁 Ďakujem!!!!! 🧡

Strana
z2
zuvelyn
25. jún 2021

Režim - každý deň robíme aktivity v rovnakom /podobnom čase. Varím a udržiavam domácnosť čistú ked je syn hore, keď spí tak nevarím, nepratam maximálne do záhrady vybehnem. Pracujem keď spí na obed alebo skoro ráno. Večer máme s mužom vždy pre seba (bud každý zvlášť alebo spolu) ale najhlavnejsi je ten režim, to a deň ľahšie plánuje, a udržiavať domácnosť v poriadku priebežne - žiadne nárazové upratovanie. Syn bude mat 14mes.

mabenn
25. jún 2021

@ivanizna varenie by som neskresávala, dieťa, ty aj muž potrebujete denne čerstvé jedlo

zuzu1102
25. jún 2021

@ivanizna jasne to rozumiem. Len som chcela podotknut ze skolky su fajn a netreba sa toho bat 🙂

ivanizna
autor
25. jún 2021

@mabenn Veď to varenie, to je katastrofa 🤦‍♀️ okresávať určite nie, aj keď urobím kilo mäsa, to sa hneď zošrotuje 😁 ale navariť viac a niečo zamraziť, to je výborný nápad, to som myslela 🙂

ivanizna
autor
25. jún 2021

@zuvelyn Presne, o tom hovorím 😃 to aj ja by som veľmi chcela, takto sa zorganizovať..... budem musieť na tom zapracovať, pre mňa je to veľmi ťažké, lebo nikdy som nemusela, ale teraz mi to bez poriadneho režimu ide ako v lete na sánkach. Ďakujem za komentár 😊

Strana
z2