Ako si nájsť čas pre seba počas rodičovskej dovolenky?
Ahojte, som na RD stvrty rok, dve deti, cela domacnost na mne, manzel je zivnostnik ale nic hrozne, pracuje tak 5 hodin priemerne (ci uz v terene alebo z domu), pocas dna sa hocikedy vytrati, ze ide nieco niekomu odniest a vie byt prec aj 1-2hodinu (rad s kazdym vykecava), alebo k nam niekto pride na kavu a pod. Potom ma hobby, ktore mu zere vela casu, niekedy maju aj celovikendove akcie a tak. Teraz zacinaju hriby, tam bude chodit.. S detmi nerad travi cas, vzdy je to akokeby dostal trest, nehra sa s nimi nic, len ich akoze zoberie babke alebo ked ide k niekomu kto ma deti na kavu….
Ja mam cas pre seba minimalny, jedine, ze vypadnem z domu ale to ma nebavi stale ist niekam prec, chcem byt sama doma a uzit si ticho a pokoj ale aj sa venovat malovaniu. Ale to tiez nedokazem, lebo nemam nejaky dlhsi casovy usek, kedy by ma nikto nevyrusil.
Ale dnes som nasla riesenie, ze by som si prenajimala u nas v dedine jednu miestnost od obce, vyslo by to uplne minimum, proste pohoda a chodila by som tak 3x tyzdenne po 1-3hodiny sa tam tomu venovat a konecne dobijat baterky. Uplne mi poskocilo srdce od radosti, ze aky skvely napad a ked som to povedala muzovi, tak som uplne videla ako ho to nastvalo a vobec sa o tom nechcel bavit, tak som teraz ako vodou obarena, ze ja uz neviem, ci chcem tak vela alebo ja neviem…ked mu poviem, ze potrebujem cas pre seba, tak zacne, ze on kedy bude mat cas pre seba a vzdy to obrati na seba alebo proti mne.
A ja som uz rozhodnuta, ze proste tie 2 hodiny, 3x do tyzdna si aj tak vybojujem, ale som z toho taka zasa znechutena..vsetko mi znechuti, co ma vie potesit. Ja uz neviem co mam robit. Kolko casu vam muzi dopriali ked ste mali male deti?
Inak cudujem sa, ze v tejto situacii "jedina" vec co riesis je "ako sa venovat svojmu hobby". Ja teda nehovorim, ze to nie je urcitym sposobom dolezite, ale ked mas doma manzela co nechce travit cas so svojimi detmi, rodinou, a vlastne si zije svoj vlastny zivot... Riesila by som v prvom rade ine veci, ako to, kedy si mozem malovat a natocit k tomu tutorial... Ale tak kazdy ma inak priority a predstavy.
@anonym_d233d1 to ze som tu nenapisala cely svoj zivotny pribeh a co ako riesim, neznamena, ze neriesim
To su ti zivnostnici🫣ked som citala opis prave tvojho manzela, akoby som o mojom citala. Ked bol este doma, hocikedy povedal, ze ide “do terenu” a nwbolo ho par hodin. Robota, a medzi to tam kava s klientom, tam obed s dodavatelmi… Ine dni cele doma, nedalo sa naplanovat nic. Ked som chcela vas pre seba, musela som vypadnut hned, a vyuzit, ze je doma. Ale vacsinou sama, nemam ludi na spagatiki, co cakaju, ze im zavolam. A aj ked aa moj muz detom venoval, ked bol doma, tiez my chybalo byt doma sama, oni vudy boli doma, nebravá ich so sebou.
Chapem ta, na tvojom mieste by som si kludne zaplatila tu izbu na obci a aspon obcas ju vyuzila. Neboj, ked nebudes doma, muz si s detmi poradi.
A komentare ohladom vyberu muza a nedostatocnej sebareflexie si nevsimaj. Castokrat dane zeny mali viac stastia ako premyslenej volby☺️
@majlo1234 dakujem za pochopenie.
Ja uz fakt neviem, ci tu sa rodia zeny uz so vsetkymi dokonalostami ale tak ja som sa taka nenarodila a urobila nejake chyby, ako osobnost som sa za 10 rokov vyrazne zmenila a nebudem klamat, ze toho mojho by som si uz nevybrala. Ale tak bohuzial, mna nikto zivotom neviedol a ucim sa na vlastnych chybach, tak prepacte vy vsetky dpc dokonale. Potrebujem podporu, ktoru nikde nemam, mozno sa len vyrozpravat a tu zasa len hate. Pytam sa preto, ze co je normalne ziadat a co nie, lebo ASI MA TO NIKTO V ZIVOTE NENAUCIL A VZDY SOM MUSELA POCUVAT OSTATNYCH!
@majlo1234 dakujem za pochopenie.
Ja uz fakt neviem, ci tu sa rodia zeny uz so vsetkymi dokonalostami ale tak ja som sa taka nenarodila a urobila nejake chyby, ako osobnost som sa za 10 rokov vyrazne zmenila a nebudem klamat, ze toho mojho by som si uz nevybrala. Ale tak bohuzial, mna nikto zivotom neviedol a ucim sa na vlastnych chybach, tak prepacte vy vsetky dpc dokonale. Potrebujem podporu, ktoru nikde nemam, mozno sa len vyrozpravat a tu zasa len hate. Pytam sa preto, ze co je normalne ziadat a co nie, lebo ASI MA TO NIKTO V ZIVOTE NENAUCIL A VZDY SOM MUSELA POCUVAT OSTATNYCH!
@anonym_autor kazdy bezny vztah ma svoje muchy. A z mojho pohladu a v mojom okoli su tie muchy chlapi🤣 holt, keby si si nevybrala jeho, vyberies si ineho s inymi chybami. Ja mam tiez v poslednej dobe mega nervy na mojho, ak sa potrebujes vypindat, klidne napis 🙂

To su ti zivnostnici🫣ked som citala opis prave tvojho manzela, akoby som o mojom citala. Ked bol este doma, hocikedy povedal, ze ide “do terenu” a nwbolo ho par hodin. Robota, a medzi to tam kava s klientom, tam obed s dodavatelmi… Ine dni cele doma, nedalo sa naplanovat nic. Ked som chcela vas pre seba, musela som vypadnut hned, a vyuzit, ze je doma. Ale vacsinou sama, nemam ludi na spagatiki, co cakaju, ze im zavolam. A aj ked aa moj muz detom venoval, ked bol doma, tiez my chybalo byt doma sama, oni vudy boli doma, nebravá ich so sebou.
Chapem ta, na tvojom mieste by som si kludne zaplatila tu izbu na obci a aspon obcas ju vyuzila. Neboj, ked nebudes doma, muz si s detmi poradi.
A komentare ohladom vyberu muza a nedostatocnej sebareflexie si nevsimaj. Castokrat dane zeny mali viac stastia ako premyslenej volby☺️