Ako ste sa pomestili s tromi deťmi?
Mame klasický byt , trošku väčší.. no 3 izbak.
Auto ani male ani veľké ,5miestne. Túžim este po jednom dieťati, teraz mame 4r,1,5r.. lenže neviem,ci by sme sa pomestili? Je naozaj nutnosť kupovať nive auto a riešiť hned nové bývanie? Pri 5clennej rodine?
Ahoj, my mame 7miestne auto a neda sa to porovnat s 5 miestnym. Tam je dost priestoru na akykolvek vylet. Pribudne nam 5ty clen a byt sme chceli kupit v najblizsej dobe min.4izbak ale chlapa prepustili a napriek tomu ze hypoteka by bola minimalna (tak okolo 20 000) velmi velmi rozmyslame ze pockame. Krpci spia dvaja spolu a zatial mame stastie ze sa biju len velmi zriedka ak nieco obaja chcu. Maju 2(dievca) a 4 (chlapec).
samozrejme že sa to dá aj v 3 izb. byte, za naších čias to bolo úplne normálne.....poznám kopu mojich rovesníkov čo tak vyrastali / 2 -3 v jednej detskej izbe/ my sme boli so sestrou tiež v jednej izbe, 2 ročný rozdiel a vôbec nám to nedošlo ako niečo nenormálne. Práveže rada spomínam na tie chvíle, veľakrát sme sa do polnoci potajme rozprávali. 😉
@majonezka u nás je problém v tom, že pubertacka sa na SŠ učí neskôr a viac, často aj v čase keď dieťa ZŠ už má spať a rušia sa. V obyvke má pracovný kút manžel ale on tiež často pracuje večer a do 24 alebo aj okolo 1, 2. Plus ešte máme malé klávesy, lebo jedno dieťa chodí na ZUŠ.
A mne by teda ešte jedna izba pomohla.
Ale poznám rodinu čo vychovali 3deti v 2izbaku. A všetky deti majú kvalitné vzdelanie, sú šťastné a úspešné.
Zaleží od toho ako veľa si budete robit z reci a názorov okolia. My sme boli 3, v 3i byte. Kym brat najmladši bol o veku puberty, bola som davno preč z domu čiže súkromie nebol problem, kym.bol.krpec spal s rodičmi. Väčšinu dna aj tak.nik.nie je doma....
Generácia.nasich rodičov neriešila.dieťa / izba, napr svokra je zo 4súrodencov a mali menší 3i byt, moja mama tiež a otec dokonca s 2 bratmi v 2i...
Auto.treba samozrejme väčšie. Aj ked teda mojs.dcera autosedačku nema uz od cca 5-6rokov, podsedak mala.chvilu ale zaberie to miesto a ajbked píšu ze 5 miestne vačšinou, su tam ako sardinky ti traja v zadu..
My máme tiež 3i byt a máme 2 deti a veru nedokážem si tu predstaviť ešte tretie. Už aj pre tie dve do budúcnosti rozmýšľame nad väčším bývaním, aby mal každý svoju izbu.
@ivangeline v puberte im bude dom na dve veci.....dom sa oplatí pokiaľ má človek malé deti.Pubertaci idú väčšinou už z domu preč na internáty a domov sa už nevrátia.Lebo buď vysoká škola alebo už práca.
@kvietocek87 wtf? ...kto pise,ze do domu pojdeme v ich puberte. xD Ked maju 3,4,5r je im jedno,sa pomestia vsade a naj je im aj tak pri rodicoch... potom budu potrebovat priestor na ucenie a svoje zaujmy a osobny priestor..
Tak ako to robíte,chcete mať veľkú rodinu a ešte kupovať niekoľko izbové domy.To sa aj uzivite??? Človek má dve deti a 3 izbový byt úplne stačí.A človek je rád, že má na stravu a na poplatky za byt.Chvalabohu sme nebrali pôžičku na bývanie.Nechcem si predstaviť z čoho by človek mal žiť a ešte splácať nejaký veľký dom...no neviem.Uroky a splátky idú hore taktiež pôjde inkaso.
Dnes majú niektorí ľudia úplne iné nároky, ako pred 30rokmi. Ja pochádzam z troch detí, bývali sme v troizbáku, keď sa mi narodila sestra, ja som mala 6r, brat 5r. Keď trochu vyrástla, normálne spala s nami v detskej izbe. Keď som bola staršia a bolo mi už blbé prezliekať sa pred bratom, prezliekala som sa za dverami otvorenej skrine, alebo v kúpeľni alebo keď nebol v izbe. Veď na internáte to tiež v tých izbách nebolo so súkromím lepšie, aj keď tam boli len baby, ale zas cudzie. Normálne sme vyrástli a nich nám nechýba. A to my sme neboli žiaden extrém, aj o 8 deťoch v troizbáku viem, veľmi schopní ľudia sú to, okrem jedného majú všetci VS vzdelanie, jeden z nich je lekár... Mne sa vyslovene nepáči trend, že každé dieťa musí mať svoju izbu, je to väčšia šanca na individualizmus, na to robiť v tej izbe somariny a neučí to dieťa vychádzať s niekým ďalším, vedieť sa prispôsobiť tak, ako spoločná izba so súrodencami. Ja chcem deti radšej viesť k skromnosti a tolerancii. Som za, že ak je možnosť, je fajn mať dve detské izby, jednu dievčenskú a druhú chlapčenskú, ale určite nie za cenu toho, že rodičia spia v obývačke na gauči. Ak túžite po treťom bábätko, choďte do toho, troizbák určite stačí a auto sami uvidíte, či vám bude to, ktoré máte, postačovať, alebo časom kúpite väčšie 😉
Podľa mňa záleží podľa toho aký komfort uznávate vy s mužom.. my máme 4izbovy byt, jedno dieťa.. auto neriešim,. Ale čo sa týka bytu, už teraz viem. Že aj ten by nám bol malý keby sme mali ešte jedno dieťa, syn má svoju izbu, plus mám jednu izbu,kde sušim prádlo, máme tam Pc a také nepotrebné veci,.neviem si predstaviť,kde by som tie veci dala ak by som z nej mala urobiť detskú, Podľa mňa každé dieťa,človek má nárok na svoj komfort.. my ako deti sme chvíľu bývali u starej mamy a to bolo o držku, v jednej izbe sme spali so sestrou a rodicmi , rodičia si potom kúpil rozťahovaci gauč a spali v obývačke, čiže vždy vsade neporiadok , nič nemalo svoje miesto, všetko sa len prekladalo hore dole,. Vždy som snívala o svojej izbe.. no nemala som ani len svoj písací stôl, lebo ho nebolo kde dať.
@maminkalubka kedysi ľudia nemali na 3izbovy byt hypotéku do dôchodku. Elektrina a plyn boli skoro zadarmo (tak si to pamätám ja, som ročník 1970),za okuliare pre dieťa nedali pol výplaty a tak ďalej. Budem asi mega hnusná, ale ja nechápem na čo do tejto doby ( a tej čo ešte príde) tretie dieťa. Pri troch deťoch bude na dom, keď pri dvoch nie je? O cenách energií a ďalších veciach je už zbytočné sa baviť.
@tianna presne tak, veď 3 deti bolo bežné v rodinách.Zili mnohopočetné rodiny aj v menších bytoch.A vyrástli a aj vyštudovali
@tosanosi ake mate auto?
Máš tam niekde chybu?
Chcete štvrté dieťa nie? Keď máte 3 a tým pádom vás bude 6 a to treba 7 miestne auto.
Lebo mam dojem, že sa tu dievčatá vyjadrujú k 3 deťom a tým 5 ľuďom, to ste ale už teraz nie?
Ja si myslím, že sa to dočasne dá. Jasné, že sa budete tlačiť, ale asi sa treba nastaviť na to, že to tak bude a počítať s tým vopred. My teda máme 3deti, ale sme v dome, no čo sa auta týka, tak autosedačky do normálneho auta 3 nedáš. Resp dáš, ale miesto pre teba, ak budete cestovat všetci piati a muž šofétovať, je vzadu medzi dvoma detskými sedačkami, čo je veľmi nepohodlné. My sme mali takto aj ja aj manzel velky kombik, ale jeden sme vymenili za 6 miestnu dodavku a to je super. Vazne ti to odporucam. Kazdy ma svoje vlastne samostatne sedadlo. Deti naskacu do auta, plno miesta vsade. Vazne odporucam;) aj deti maju to auto velmi radi🙂
My máme 5 detí. A 7 miestne auto. Takže sme úplne plny. Neplanujeme kúpiť 9 miestne.Kufor tam nie je žiadny. Bývame v dome a sú tam dve detské izby. Úplne nám to stačí.
Ja mam 3 deti, auto mame vw sharan, rodinne, 5 miestne- kufor ma obrovsky, vsetko sa nam pomesti. Mavali sme 3 sedacky vzadu, ma isofix aj na strednom sedadle cize je super. Teraz sedi v strede najstarsi syn, uz bez sedacky a zmesti sa. Co sa tyka bytu tak my mame dom ale aj tak su 2 najmladsi spolu v izbe. Ja som napriklad vyrastala v byte 70m2, boli sme 3 deti a ked som mala 16 sme sa prestahovali do domu...
Nás bolo 7 súrodencov a bývali sme v 5 izbáku. No kým sme potom stavali dom (vekovo sme vtedy boli cca 7-17) tak sme sa všetci 9 zmestili do trojizbáku 😄. A myslím, že nemá nik z nás z toho traumy 😁. Dokonca aj návštevy sme v tom trojizbáku prijímali 😄.
@henka123123 sharan
@zltamyska my mame znamych co maju 7 deti, kupili davnejsie starsi RD 3 izbovy. Ked im zacali pribudat deti, zacali vedla stareho stavat novy 2 poschodia plus podkrovie. Ale vyzera to tak, ze kym dostavaju, tak sa pomestia uz aj v tom povodnom. 😀Dve najstarsie deti su uz dospele a pomaly sa aj dalsie budu osamostatnovat.
Mám 3 deti 18,14 a 2r., v dnešnej dobe si myslím, že je to skôr o tom, čo si môžete dovoliť po finančnej stránke. Ak nemáte peniaze na niečo väčšie, tak sa dá aj v 3i.byte vydržať a vychovať viac detí. Mňa osobne by ale asi odviezli, keby nemá každý svoju izbu😄a auto máme pre istotu 9-miestne.
My sne bývali 5 v 2-izb.byte...A bolo to fajn...každý z nás mal v izbe svoj kútik...prezliekali sme sa v kúpeľni atď...
Teraz mame dom ..A dcéry majú spoločnú izbu...A cakame dieťatko...dom mame 3 izbový...podkrovie na dalsi byt teoreticky na 2 male bytiky o rozlohe 60m2 by stacili ....alebo izby...chceli sme ho robiť, ale asi už počkáme a nech si dievčatá rozhodnú ci si tam urobia bývanie atď...
my mame 3 deti a az teraz, ked ma najmensia 2 aj stvrt roka sme kupili vacsie auto, kde sa vzadu zmestia 3 autosedacky. dovtedy sedelo najstarsie dieta bez podsedaku ci sedacky (zakon to povoluje ak su 3 deti a nezmestia sa 3 sedacky). ked uz sme nemali vajce ale sedacku druhej vahovej kategorie, tak sme dosli na to, ze ak ju dame do uzsieho stredu, na tie dve krajne miesta natlacime podsedaky, ale nebolo to uplne idealne. mali sme opel astru combi.
Byt mame 3izbak a mame 2 baby a 1 chlapca. detsku izbu maju dobre velku, v tychto 12 poschodakoch je to standardne obyvacka. este niekolko rokov budu chciet byt spolu a hrat sa, za niekolko rokov uvidime ci sa podari kupit 4izbak. teraz maju 6,5 roka, 5 a 2. Male deti nepotrebuju kazdy sam izbu, moji sa stale spolu zabavaju. Inak ja som bola do 14tich s dalsimi dvomi surodencami v 1 detskej izbe (a prechodnej) a nebola to ziadna tragedia....
Kamoška bývala v menšom 3i byte a izbu zdieľala so sestrou a dvomi bratmi...ja som mala izbu s dvomi bratmi a moje deti budú tiež v jednej izbe a kebyže mám ďalšie budú spolu...
Čo sa týka auta, keby necestujeme veľa krát so svokrou zostaneme pri 5miestnom no museli sme kúpiť 7m🤷
My sme boli štyria súrodenci v 3i byte a auto sme ani nemali a detstvo bolo super
My máme takýto 3-izbový dom a máme 3 deti. V pohode sa to dá. Ja v tom problém nevidím. Fungujeme takto 3 roky. Nebudem svoje deti rozmaznávať a každému zariaďovaf samostatnú izbu. Bývaním v spoločnej izbe sa učia riešiť konflikty, zdieľať a budujú si vzťahy. Každý má svoj kútik. Ja som vlastnú izbu nemala, takže toto beriem ako luxus. 😂 A to im občas predhodím, keď robím rozhodcu. 💪
Auto máme 7-miestne Seat alhambra, to sme kupovali ešte keď sme boli štyria.

Tak nutnost to nie je, kazdy ma ine naroky…mne sa zda nas 4izbovy 120m dom na dve deti maly…ja si pamatam, ako sme sa mlatili s bratom v 3izbovom byte, zlepsilo sa to az v puberte, ked sa mama prestahovala do obyvacky a kazdy mal vlastnu izbu aspon na spanie. Auto ani nehovorim, ale tak my mame stale dost veci so sebou aj psa. Ja osobne by som do toho nesla, ak by som nemala nejaky vacsi byt/dom uz aspon v hladaciku.