Ako ste sa zmierili s tým, že už nebudete mať viac detičiek?
Ahojte,
Som mamičkou dvoch krásnych detí. Dievčatka a chlapčeka. Tak ako som si vždy predstavovala. Majú už 4 a rok a pol.
Avšak kdesi vnútri cítim túžbu zažiť to ešte raz. Mala som bezproblémové tehotenstvá a krásne pôrody. Samozrejme nebolo všetko vždy ružové,ale keď si poviem,že sa to už nezopakuje pichne má pri srdci.
Ten pocit keď vidíte dve čiarky na teste, prvýkrát počujete a vidíte srdiečko, prvé pohyby, neopísateľný pocit keď vám dajú bábätko do náručia. .. S manželom sme sa dohodli,že dve deti stačia. Máme sa takto dobre, vieme zabezpečiť sebe aj deťom štandard, ktorý chceme a ja sa plánujem vrátiť konečne do práce, trochu mi chýba socializácia. Všetky logické argumenty a zároveň aj vek sú za to,že takto to stačí,no srdce (a asi hormóny ? 😀) mi podsúvajú myšlienky či by predsa len....
Ako ste sa vy zmierili s tým,že už viac detičiek mať nebudete?
Časom si zvykneš, ver mi. Mala som to ťažké, keďže pracujem s babatkami. Keď staršie deti podrástli a sú samostatné, oceňujem, že mám viac voľného času.
@anonym_autor ja to mám presne tak isto ako ty.
Zdravý rozum mi hovorí, že stačilo. Je čas zarábať a žiť pre seba ( mám dcérky 15 a 8) už nie sú malé deti, a cítim že by som ešte rada mala bábätko, ten pocit..
Tak som si povedala že to nechám tak, ak to má prísť príde. Ale musel by to byť zázrak, keďže môj chlap si dáva pozor 😀
Neboj sa. Človek mieni a... Pocity co máš sú normálne, na druhej strane mate dve ešte malé deti. Život ide, pokial nepôjde tvoj muž na vazektomiu, tak šancu mate neustále 🙂 ako povedala moja známa, tretie sa neplánuje, tretie pride a môžem to potvrdiť 🙂 netráp sa nad tým a daj tomu voľný priebeh. Ale to co pocituejs, je normálne. To male bábo co bolo nedávno male, začína byť veľké a tebe zrazu chyba male bábo. Rozumiem, tiež si tým prechádzam, na druhej strane si treba povedať aké je to náročné do 1 roka, pretože bábo nemôže povedať co mu je, kopec liekov nemôže.
Ja mam pocit, ze je jedno, koľko detí človek má, niekedy proste vŕta v hlave, že čo ak by bolo ešte jedno... ja mam kamošky, ktoré sú zamilovane do tej babatkovskej fázy, chceli by to zažívať zas a znova, ale racionálne vedia, že by to nebolo rozumne... ono, čím viac deti máš, tým menej si tu babatkovsku fázu užiješ. Napr. mne pri štvrtom vadí, že sa s nim už až tak nepohram, neporozpravam, lebo riešim operativu a spravanie starsich , na kocikovanie môžem zabudnúť, len ho nasilu navleciem do overalu a letim nakupovat jedlo alebo vyzdvihovat, alebo zubar, logopedia... Pri štvrtom tehotenstve som nemala čas sa ani najesť, nieto ešte si oddýchnuť alebo vyložiť nohy. Takže tak. Treba sa na to pozrieť triezvo, že není všetko zlato, co sa blyští. Ale je normálne, že sa nad tým zamyslas. Nie každý to ma proste vysporiadané alebo povie niečo v štýle "bohato mi stačia aj tie dve". Láska sa naozaj násobí. Keď ťa jeden naštve, iný ťa poteší. Ale platí aj tá matematika, že napr. na výlete ak nezačne revat prvý, začne druhý, tretí alebo štvrtý. A ešte sa tak férovo prestriedajú 🤣
Hehe, my sme mali dve a muz viac nechcel. Ja som chcela vzdy 3, ale nechcela som byt ta, co na to tlaci, lebo som sa bala, ze by sa narodilo chore a bola by to “moja” chyba, ze sme ai privodili problemy, ked uz sme mali kompletnu zdravu rodinu…
A potom som neplanovane otehotnela 😂😂😂. Najhorsie tehotenstvo na zemeguli (pre mna), nevladala som chodit, totalne sa mi rozsypalo telo. Ja neviem, uz som asi bola stara v 36. Takze pocit chciet este 4.te som teda nemala ani na sekundu 😂😂.
Ale zlaticko tretie je nase, za odmenu, take najnormalnejsie dietatko z tych troch (vsetky su normallne, ale tak vieme…😆), tutulimutuli…Ona proste musela prist, aby sme boli kompletni.
Ja som tiez nikdy nechcela viac ako 1 dieta a preto mi nepride vhodne pisat sem komentare niekomu kto tuzi po viacerych detoch. Naco
Vsak my sa nemame s cim zmierit. Toto je debata pre zeny ktore viac deti chcu a nemaju.
@ivik4 a predsa si napisala koment uplne mimo temu...
@ivik4 a predsa si napisala koment uplne mimo temu...
@znamanneznama a ty si ma musela oznacit len preto lebo som to ja 😃 pani zložka. Tiez si si neodpustila
@anonym_99d44f samozrejme, ale Boh nám dal rozum, aby sme ho používali.
@pr85 a nemozeme ho pouzivat pri zhodnoteni, ktora antikoncepcia je pre konkretny par najvhodnejsia? Ci tam treba slepo posluchat a rozum nepouzivat?
Ja ti z osobnej skusenosti odporucam este to prehodnotit s manzelom. Neviem, ci je mozne sa s tym zmierit u zien, ktore naozaj po dietati tuzia a vidia sa v rodinnom zivote. Ak si jedna z nich, skus to s manzelom rozobrat. Vsetky prekazky sa daju zvladnut (financie, pohodlie manzela, atd). Mne trosku pomohol cas, cim viac som na dalsie dieta "stara", tym je to lahsie. Netrapim sa kvoli tomu, kedze to neviem zmenit, ale ta kvapka lutosti tam asi navzdy zostane 🙂
@anonym_autor tebe nechyba dieta len ten pocit..
neznizuj si standart, netlac na manzela, venuj sa sebe a detom
Tieto myslienky su zbytocne
Mam jedno dieta, dalsie mat nebudem, snazim sa zit zivot tak aby som sa mala dobre ja aj dieta
Taketo myslienky mi len uberaju energiu
@pr85 a nemozeme ho pouzivat pri zhodnoteni, ktora antikoncepcia je pre konkretny par najvhodnejsia? Ci tam treba slepo posluchat a rozum nepouzivat?
@anonym_99d44f Tu sa nejedná o konkrétny pár, ale o skutočnosť, že napr. abortivne "antikoncepcia" (tabletky, špirály, telieska, tablety po) sú objektívne zle, lebo ničia počatiu život. Ale táto téma nie je o antikoncepcii, tak sa jej skús držať.
@anonym_99d44f Tu sa nejedná o konkrétny pár, ale o skutočnosť, že napr. abortivne "antikoncepcia" (tabletky, špirály, telieska, tablety po) sú objektívne zle, lebo ničia počatiu život. Ale táto téma nie je o antikoncepcii, tak sa jej skús držať.
@pr85 ja viem ako funguje antikoncepcia a ty vies ako sa zo vsetkeho vykrutit😉
@anonym_99d44f To je dnes v živote dôležité. 🙂
@pr85 v dnesnej dobe? Myslis za vlady tejto skorumpovanej mafie?
@anonym_99d44f Čo má politika s touto témou? Je potrebné si založiť inú tému, keď chces o nej diskutovať.
@pr85 všetko so všetkým súvisí, tak ako deti súvisia s antikoncepciou a aj s rozumom.
@anonym_autor nemam tak nemam
Staram sa o seba a to dieta,ktore ma potrebuje a neviazem sa na nejaku imaginarnu predstavu!
@anonym_autor uplne normalne. Povedala som si, že sa budem venovať 2 deťom, ktoré mam.

@bluka2 paradoxne nám toto tretie dieťa prinieslo v rodine veľké zmeny, aj čo sa týka napr. manželovej práce. Takže náš "štandard" nie len, že neklesol ale s tretím dieťaťom vzrástol. Nič lepšie ako tretie dieťa sa nám nemohlo stať. Skrátka, všetko sa deje, tak ako sa diať má. To rozhodnutie srdcom bolo v tomto prípade viac ako správne.
@anonym_5480bc My sme na uplne rovnakej vlne v tomto. Nemozem suhlasit viac. Mne na standarde az tak velmi nezalezi, pokial samozrejme je to aspon na tej urovni, ze nemam financny stres tyzden pred vyplatou/materskou, hladat jedla pod 5 eur a pod. Ja tretie len cakam, uvidime, co to urobi, ale velmi sa tesim. A stihla som to vo svojom osobnom limite do 40tky, teda porod 2 mesiace pred 🙂 Only sky is the limit