icon

Ako to psychicky zvládate s viacerými deťmi?

15. jún 2023

Zeny, neviem, ci ja som nejaky slaby jedinec, ale vzdy vecer som uplne K.O., chce sa mi plakat od unavy a prestimulovania z celeho dna. A to mam len dve deti, este male (novorodenca a 1,5rocneho). Mozem povedat, ze su bezproblemovi ale po celodennej starostlivosti o nich a domacnost ma ide uj*bat do vesmiru a aj si viem poplakat, ze naco sme sa to dali a ze zasa zajtra znova to iste…
Ked mam energiu, vzdy chcem velku rodinu (ale racionalne uz urcite nejdeme do dalsieho dietata).
Na youtube sledujem vela zien, co ma 4+ deti a nechapem ako to psychicky zvladaju…tu unavu (vtedy je vsetko 100x horsie), ze nevyhoria, ze ich to nonstop bavi a pod. Zavidim im ale obcas mam pocit, ci nie su nejake psycho😂 (alebo ja som)…
Ako to davate zienky, co mate tolko deti? Ako sa vam moze chciet ist do dalsieho a zazivat to novorodenecke obdobie? Obdobia vzdoru a pod. Povzbudte ma nejako

Strana
z2
pohodacka03
16. jún 2023

Mam 3 deti(3,2 a 3 mesiace) a tiez sa cudujem, ze ako to zvladaju ostatne mamicky 😄. Nestiham absolutne nic, vacsinou som hore od 5 do 11 🤦‍♀️. V noci aj 8x hore. Najstarsia chodi do skolky, dokonca velmi sa jej paci, ale co z toho ked je stale chora 😵‍💫 ono je to lepsie ked starsi podrastli, len teraz treti krpec dava zabrat

beata_k
16. jún 2023

Nespala som celu noc uz 4 roky. Najprv male dieta, potom tehotna a teraz male dieta. Beriem den po dni. Uz som prestala bedakat, ze som unavena. Nepomozem si. Vzala som to ako fakt a hotovo. Dufam, ze raz sa vyspim. Aj ked momentalne je to ciste sci-fi.😬

mia2906
16. jún 2023

@yoxinka tak toto ti fakt vážne neverím 🤣 prečo väčšie problémy? Aké?? Pretože s mužom sme sa za 3 roky ani jednu noc nevyspali. To je hlavný problém, malý sa budí aj 3-4* , že k nemu treba vstať. Potom nemám energiu ani naladu cez deň. A ešte je casto chorý kvôli kolektívu zo škôlky. Väčšie dieťa = aspoň možnosť dať ho do tábora a užiť si aktívne týždeň sama s mužom ..po rokoch 😁

autor
16. jún 2023

@mia2906 presne.

yoxinka
16. jún 2023

@mia2906
Ja som mala troch nespavcov, mne nemusíš hovoriť, čo to je nespať. Moje všetky tri deti boli hore 6-8x za noc do veku 8-12 mesiacov. Potom sa budili niekoľkokrát za noc do cca troch rokov. Moja 4 ročná ešte teraz chodí, že sa bojí a neviem čo. Ako bábatká spali všetci len na mne v šatkách, nosičoch cca do roka. Ja som zaspávala pri jedení počas dňa. Problémy starších? Syna mi šikanovali v škole. Trvalo to celkom dlho, bolo to dosť intenzívne. S dcérou sme museli meniť školu. Zvládala to veľmi ťažko. Syn manželovho kolegu skončil na psychiatrii. Žiadne socky, normálna slušná rodina. Chalan nezvládol rozchod s babou, potom sa zamotal do blbej partie a už to šlo. Susedina dcéra si prešla kyber šikanou. Toto nechcem nikdy zažiť. Buď rada, že máš dieťa pod totálnou kontrolou, lebo je maličké.

Strana
z2