Ako vznikla vaša túžba po dieťati?
Ahojte, zaujala ma téma o rozhodnutí mať dieťa.
Pamätáte si vy na chvíľu, keď ste sa rozhodli, že idete do toho? Čo vás k tomu priviedlo alebo ako to celé začalo a aká to bola túžba?
Bola to jasná predstava či len neisté chcenie? Pamätáte si na niečo z tých chvíľ " pred rozhodnutím sa " alebo počas tehotenstva?
@anonym_autor deti som vždy mala veľmi rada, takže rozhodnutie mať ich padlo dávno pred tým, ako som stretla muža. Keďže sme mali rok po svadbe, deti sme obaja chceli a túžili po nich, tak sme tomu nechali voľný priebeh
@anonym_autor túžba nebola, bola to ,nehoda,
Stretla som muza, mali sme uz 30 a v 34 sme sa rozhodli ist do toho. Viac menej ma ukecal vtedy. Proste to vyslo. Druhe bolo podobne. Rozhodli sme sa a skusili. Vyslo to.
Ja som vzdy chcela mat deti, vedela som to uz ked som bola male dievcatko 😀 Samozrejme, ze potom, ked dospejes, vyrasties, velakrat sa to vie zmenit, ale u mna sa nezmenilo. Uz ako 18rocna by som jedno brala 😀 Teda nastastie to neprislo vtedy, ale neskor, ale chapes, co tym myslim 😀
@anonym_autor našla som partnera, čo chcel rodinu založiť aj hneď. Tak sme išli do toho, bez akýchkoľvek väčších príprav a plánov.
Manželia sme 12 rokov a máme 2 deti (konečný stav)
Ja som mala 4 roky partnera a vobec som nad detmi nerozmyslala, hoci to bol vazny vztah a mali sme sa brat. Asi rok po rozchode som stretla mojho terajsieho manzela a napriek pomerne mlademu veku - on je este mladsi odo mna sme sa od zaciatku vztahu dietatu vobec nebranili. Kratko nato som otehotnela. Bol to velky risk, poznali sme sa kratko, mali sme taliansky vztah. Sme manzelmi 11 rokov a mame 4 deti 🙂
Ja som napr dlho nejak netuzila mat deti, urcite nie do 25 rokov. Tam niekde uz to bolo trosku ine.
@anonym_autor ahoj, tak sem sa zapojim, lebo u mna to bolo velmi specificke ....a teda : Mala som 31 rokov, ked som spekulovala, ze by som zmenila pracu, lebo sa mi zdalo, ze v tej co som uz nenapredujem.... sla som na pohovor, presla 1 kolo, zavolali ma na 2 kolo ( boli sme uz len dve) a tam bol uz pohovor s riaditelom firmy a ten pozeral do mojho zivotopisu, tam videl kolonku : ze vydatá ....a hned na pohovore spustil monolog na mna, ze on nehlada osobu co mu za chvilu odide na matersku, a ci vlastne niesom nahodou aj tehotna uz.... ja som pozerala na neho ako na zjavenie, postavila som sa, podala mu ruku, ze ja vlastne uz nemam zaujem a odisla som.....
s manzelom sme boli v tom case uz 10 rokov spolu, deti sme planovali okolo 35 (aj to jedno dietatko len) ale toto ma tak rozhodilo, ze som povedala, ze je na case, lebo v povodnej praci ma to nebavilo a pochopila som, ze do dalsej sa tak lahko nedostanem 😀 lebo mam nevhodny vek a status.... a tak sme zapracovali a v 32 som porodila syna, druhy syn bol tiez len jedine rozhodnutie a velmi racionalne.... ak mame mat druhe tak to skusme, ale len raz a bud bude alebo nie.... a bol , rodila som v 35..... tuzba ako taka u mna nikdy nebola, dokonca som do toho pohovoru bola naklonena myslienke deti ani nemat, ibaze manzel chcel aspon jedno .....svoje deti lubim, su to poklady pre nas, naucili nas strasne vela a nikdy som neolutovala, ze su dvaja 😍 a mozno ma nakopol ten pan riaditel tym neprijemnym tonom presne na ten smer kam som mala ist....ale vtedy som bola neuveritelne nahnevana 😅
Ja som tak do 30tky nepociťovala túžbu po dieťati,potom už áno,s partnerom sme boli spolu cca 8 rokov...chcela som byť ako tak pripravená,dala som si opraviť zuby a podobné veci,bola som rada,že mama už bola na dôchodku,nemali sme síce svoje bývanie,ale bola som si istá,že to chcem...
Netúžila som, ale prišlo to a s prvými pohybmi prišla aj tá túžba vidieť to, čo vo mne rastie a nevedela som sa dočkať.
A potom ako z učebnice prišlo to puto, materinská láska, že som to ani nečakala, že som toho schopná😊
@anonym_autor netúžila som po dieťati len som už mala svoj vek a v práci ma všetko sr*lo 😅
@anonym_autor uplne jednoducho...zobrali sme sa a automaticky sme chceli aj deti. Uz sme nemali 20r, nechavali sme to ako to vyjde a do roka bol syn na svete 😁 ...po roku uz to zacinala byt s jednym pohoda, tak po 2r bol dalsi na svete 😁...Tak mame 3 deti 😁 ...ale tuzba bola aj ked rozum hovoril, ze dalsie nie a muselo par rokov prejst, kym ta tuzba presla.
Vždy som chcela mat deti. Vždy, aj ked som bola bez partnera.
Keď som stretla svojho muža, dovtedy sme nechceli ani jeden. Spolu nás to až tlačilo do toho. Nikdy by som nepovedala aká je mocná chémia.
Nikdy som nemala nejakú extra túžbu a kľudne ani doterazbu žiadne neboli. Rozhodli sme sa kvôli veku a skôr rozumovo.
Ja som veľmi chcela dieťa, roky. S mužom sme spolu dlho len chodili, po 5tich rokoch sme kúpili byt a až potom sme si povedali že ok, už je ten správny čas. Našťastie sa zadarilo na prvý krát. Mala som 29 keď sa narodila dcéra.
@anonym_autor chcela som, porozpravala sa s partnerom, suhlasil
Trvalo roky kym sa podarilo
Bohuzial ostala som sama s dietatom, z partnera sa po rokoch vyklul debil
Uprimne verim, ze ma niekde tam hore to moje dietatko cakalo kym nastane ten spravny moment a prislo vtedy ked sme planovali svadbu presne 8mes pred terminom svadby, ktora sa zrusila lebo rizikove tehotenstvo takze niekto tam hore ma od toho nespravneho kroku takto
Ochranil a aby som neostala uplne sama mi dal do zivota moje dieta- to uz sama nikdy nebudem
A mam pri sebe konecne niekoho, kto ma ma uprimne rad a pre koho som dolezita a o lasku sa mu prosit uz nemusim 🙂
@anonym_autor mám síce len 20 rokov, ale veľkú túžbu po dieťati, od kedy mám priateľa, s ktorým si plánujeme budúcnosť ta túžba narástla. Bohužiaľ ešte aspoň 5 rokov musíme čakať kým dokončíme školy, keďže sme rovesníci… proste pre mňa je založiť si rodinu a starostlivosť o rodinu a domácnosť niečo čo ma baví a napĺňa a vďaka minulým pracovným a študijným skúsenostiam viem, že je to presne pre mňa. 🙂

ja som o deťoch nerozmýšla kým som nestretla svojho manžela , rok po svadbe sme sa rozhodli že to môžme skúsiť či sa nám zadarí ( viem že veľa párov má problem) boli sme finančne zabezpečí, celkom sme aj pocestovali a v práci som už toho mala dosť proste čas na dieta 🙂 bolo to bud sa nám podarí alebo nie boli sme zmierení so všetkými možnostami