icon

Ako získať viac času pre seba na rodičovskej?

5. máj 2024

Ahojte, dievcata, ako ste to mali /mate na rodicovskej ohladom casu pre seba? Ja mam pocit, ze furt musim o ten cas zobrat, stale rozmyslat, kedy by to vyhovovalo vsetkym, mam pocit, ze len zatazujem manzela, stale je potom taky odmerany, prekruca ocami. Ja ked vidim ako sa nemozem venovat svojmu hobby (malovanie), tak mi je do placu. Aj cvicit by som potrebovala, predsa je to horsie po dvoch tehotenstvach.
Mame dve male deti, manzel je zivnostnik a robi zvacsa z domu. Furt len vravi, ze musi robit, ked nemusi robit, tak furt si najde pracu okolo domu, proste on sa nepyta ze co moze robit, ja som ako otrok.
Ako ste to mali zadelene? Vecer by som sa k tomu dostala tak o 22tej a to teda uz nemam na nic energiu, kedze som furt s detmi

Strana
z2
minenkak
6. máj 2024

Ti pošlem

autor
6. máj 2024

@minenkak mam ale neviem kde tu v okoli nejaku zozeniem

minenkak
6. máj 2024

Pozri na internete opýtaj sa u susedov,v rodine,máš žiadne mladé dámy v okolí

januska12323
6. máj 2024

Vieš čo s takým somárom by som ani nemohla debatovať, nechala by som ho nech sa vykecá a potom sa opýtala skončil si? Tak ja idem čau. Sú to aj jeho deti.

lubkovaandrejka
6. máj 2024

Autorka, kludne mi napis,ak chces,aj odkial si.. do spravy. 🙂

katika85
6. máj 2024

tak sa ho opytaj co bolo naposledy po tvojom🤷‍♀️ on len pracuje a pracuje a pracuje a chodi spat nic viac? za cely cas co mate deti nebol mimo domu za kamosom pokecat nebol na nejakej akcii, na koncerte,v kine?

ki__
6. máj 2024

Ahoj.
Ja sa nepýtam či môžem. Veď nemám 12 a on nie je moja mama, aby som sa pýtala či môžem ísť von.
Oznámim to a hotovo..
Idem na mihalnice. Idem na nechty. Idem si len tak sadnúť na balkón ma polhodku..
Páči nepáči idem... Sú to aj jeho deti. Pri pôrode sa nezmenil len tvoj život, ale aj jeho. Nie len z teba sa stal rodič..
Pekne si choď! Choď cvičiť, choď maľovať, sadni si do vane na hodinu, rob to čo ťa robí šťastnou.
A tak bude tichá domácnosť a čo? Z vlastnej skúsenosti viem, že hrať sa na urazeneho ho bude baviť tak 2-3 dni.
A potom znova choď. A tak bude chvíľu urazený, veď jeho to prejde.
Nemusíš sa cítiť kvôli tomu previnilo. Zaslúžiš si chvíľu pre seba.

autor
6. máj 2024

@katika85 nebavime sa od rana. On nema ziadne hobby, jedine tak majstrovat okolo domu alebo kecat s kamosmi pri pive ci kave a to ma denne nejake stretko na kavu s niekym, aj ked zoberie starsieho von, tak ide za niekym do garaze na kavu ci pivo. Ja som tu sama ako mys, kedze som sa pristahovala za nim. Aj dnes tu bol jeden jeho kamos na kave a ked odchadzal po jeho odchode do izby pracovat, tak povedal, ze aj ja som sa socializovala🙄 akoze haha.

@ki__ ja to proste neviem, lebo on mi to da tak nechutne vyzrat, alebo odide on vramci casu, kedy by bol inak s nami, proste to neviem spravit

majlo1234
6. máj 2024

@minenkak dobra rada, ale mna by ani nehlo davat zo svojich penazi na opatrovatelku. Ked je huj, nech to zaplati on.

Autorka, mam pocit, ze on dobre vie, co robi. Ze ked sa do teba oprie, ustupis, povolis, rozplaces sa. Nabuduce sa ho spytaj, tak kedy mozes ist? Kedy dokosi? A nemoze kosit s detmi? A nemoze kosit zajtra? By som nenechal nitku suchu na nom. Verim, ze sa tazko vydupava nieco, co nie je standardom pre muza, su pohodlni, a jasne, ze sa mu nechce. Ale cim skor to spravis, tym lepsie. Ja som po narodeni dietata malo tlacila na starostlivost(prebalovanie, obliekanie, krmenie, uspavanie, kocikovanie…) a ostala som na to vacsinou sama. A som si povedala, ze neexist aby som este k tomu bola furt doma. A postupne som proste zacala odchadzat z domu, tiez boli zo zaciatku hadky, ze on ma zakazky, on musi do hornbachu, on musi hento tamto…tak som sa pytala, ako dopredu si ma vie dat do svojho rozvrhu, povedal a podla toho sa vacsinou riadim. Ja mu to aj do mobilu zapisem, ked viem volaco dopredu. Aj dnes idem na nechty a kavu s kamoskou, a je mi jedno, nech sa zariadi. Ale ja som tvrdsia povaha a muz je celkom rad so synom, ked sa mu da

ja_bb
6. máj 2024

No môj muž je tiež živnostník,ale nepoteším ta. On sám chápe,že musím mať čas pre seba,posiela ma sam sa vyvetrať. Takže bud teda naozaj len oznámiť a ísť alebo držať a nič nemať :(

siska53
6. máj 2024

Naozaj si to vydup a chod! Mne sice akzoe nezakazuje, ale dava mi to vyzrat.
Len kym som bola doma, mala som kopec ihriskovych kamosiek, tak mi to stacilo. V podstate kazdy den som mala s kym pokecat minimalne dve hodiny. Odkedy robim, mame aj teambuildingy, ci vecierky, nie casto, ale parkrat do roka -2-4x max. A plus mam dost kamosiek z predoslych cias a fakt malokedy idem, dakedy aj cele mesiace nic, potom idem aj 2x do mesiaca, no malokedy som dlhsie ako do 20tej... A aj tak sa to nepaci. On ma akoze pusti, ale potom ma debilne poznamky. Kaslem na to. Prosim, naozaj sa nenechaj udupat. Nech sa zlosti.

majlo1234
6. máj 2024

Zeny, co mate nepustacich muzov, vy im pindate ked niekam idu? Lebo moj chodi kazdy rok na tyzden s kanosmi na jachtu, na ryby chodieva, na kavu s kamosmi a ja mu na to pol slova nepoviem(vacsinou) boh by ho neochranil, keby mal on pindy na to, ked ja chcem ist niekam😄

sisaka
6. máj 2024

@minenkak opatrovateľka nič nevyrieši.
Má manžela, ktorý žije v spoločnej domácnosti. Podľa toho, čo píše je to čistý debil, spôsob ako s ňou komunikuje je ako s nejakou slúžkou, čo ho otravuje. V živote by si moj muž nedovolil takto sa so mnou rozprávať. Tu nejde o 1-2 denne na zacvičenie si, či iné “vypnutie”, normálny milujúci partner, aj keby bol zaneprázdnený každý deň od rana do večera, by určite našiel hodinu za deň, ktorú by mohol stráviť s vlastnými deťmi. To vidíš, že tento si funguje, akoby bol sám, doma má slúžku a opatrovateľku detí v jednom a neberie ju ako rovnocenného partnera.
Tam je problém vo vzťahu, nie v tom, že muž nemá čas.
Autorka - ty sa vzchop a nenechaj sa ovládať. Nie si jeho slúžka, tak nezaujimaj túto pozíciu. Povedz mu na rovinu, že potrebuješ si pravidelne oddýchnuť a ak nenavrhne on čas, kedy si môže urobiť voľno, vyberieš si ho ty a čakáš, že v tom čase bude doma a bude sa venovať vlastným deťom. Ak s ním nie je možná normálna komunikácia a stále po tebe ziape, vysmieva sa ti, ponižuje ťa a zosmiešňuje ťa treba zvážiť, či takýto model spolužitia je niečo, čo ti vyhovuje a je niečo, čo chceš, aby prevzali aj tvoje deti.

franica
6. máj 2024

My to máme doma úplne okej, ale na mužov to vie byť veľa niekedy tie deti a vlastne nonstop byť v pozore a ja si veľmi užívam, keď to môj povie nahlas, že veru sa nezastavil. Vtedy utrúsim, že "no a predstav si, keď sú dvaja rozvedení a majú striedavku, tak by si bol takto sám každý druhý týždeň 24/7". Je v koncoch už len z tej predstavy 😀 😀
Nechcem ti povedať, aby si sa vyhrážala rozvodom, lebo to nie je správne. Ale asi by som naznačila, že ženy nešťastné a utláčané v manželstve sa po nejakom čase rozhodnú odísť a potom majú otcovia deti nontop cez víkendy či prázdniny, a nie na hodinu, keď chce žena cvičiť. Nech si dobre rozmyslí tie reči teraz

danieli
6. máj 2024

Urcite si sikovna mama, len unavena, uz si v kolotoci povinnosti, z ktorych nevies ako, ale musis vystupit, stale mas pocit, ze ta niekto potrebuje, ja som mala a mam deti tiez na full-time, uz su velke a to je super, ale kym boli mini mikro tak som si privstala a sla dole do garaze zacvicit pilates, pripadne kardio na stroji, stacilo 30 minut a moj den sa krasne nastartoval, vecer to som nepouzitelna, moja energia odchadza spolu so slnkom, chce to trosku logistiky a kreativneho myslenia, ale skutocne len ty si musis vediet najst ten svoj kusok casu, nikto iny ti ho neurobi, moj manzel spociatku nechapal, preco ja rano cvicim, neskor sa pridal😂nikdy nebudu vsetci spokojni, obcas za mnou niektore z deti dotapkalo do garaze a “cvicili” sme spolu, ale zvyk im ostal, vedia, ze ta polhodina rano je moja aj keby dom spadol tak to proste 30 minut pocka, hladom neumru, wc najdu…stastna mama stastne deti

minenkak
6. máj 2024

@sisaka
@majlo1234 keďže si ona nevie s mužom poradiť,opatrovateľka je pomoc pre ňu a ak ste si všimli ja som písala,že manželstvo a domácnosť je spoločná,ja tiež nechápem, že niekto môže takto žiť a jeden z manželov takto srať na toho druhého.Ked nevie muža preskočiť,musí ho obísť

autor
6. máj 2024

@danieli dakujem

O pol 5 mal pokosene, zostali sme vsetci sediet v obyvacke, tak sa ho pytam, ze ci ma este nieco v plane, ze nie. Tak hovorim, ze o hodinu by som si sla zacvicit, ze dobre. Tak sa ho pytam, ci kvoli tomuto sme sa museli zasa rano chytit, tak opat vystekol, ze sa mu zrusili dvaja zakaznici, tak ma cas. Hovorim mu, ze a odkial to ja mam vediet? Ze nech si usporiada priority, ci mu je dolezitejsi nas vztah alebo blby travnik (lebo ze preto rano na mna vystekol, lebo to chcel pokosit v nedelu ale JA som ho stopla😫, ja som ho len poprosila, ci nemoze neskor kosit, kedze aktualne po mne s revom vrieskali obe deti a chcela som aby jedno utesil on…)
No a dohodli sme sa, ze 3x do tyzdna si o 6 budem cvicit. Takze mam odcvicene (deti zobral von, lebo mu volal kamos ci nepride k nemu), a teda takto dobre som sa uz dlho necitila.
Dakujem za rady, musim byt tvrdsia. Sice neviem ako to dopadne medzi mnou a manzelom, uz velmi dlho po sebe len stekame (aj ked moj jediny dovod je, ze sa citim ako otrok).

siska53
6. máj 2024

@majlo1234 moj nechodi nikam a to je trn problem. Len do prace a vela robi este aj z domu. On nema kamaratov nejak.

lubkovaandrejka
6. máj 2024

@siska53 pocuvaj, ty nepises o mojom?😅 Este aj v rovnakej lokalite byvame.

majlo1234
6. máj 2024

@siska53 tak to je naprd. Na druhej strane, ak je dobrovolne doma, aspon moze furt deti strazit a ty sa kludne odreaguj😂
@minenkak jasne, ja rozumiem tvoj pohlad.

siska53
6. máj 2024

@lubkovaandrejka dame ich dokopy 😅😅

katika85
7. máj 2024

no akoze sorry ale tvoj muz sa sprava jak jedno tela. dobre vie ze chces ist cvicit a ani bu nepovie ze ma volno a mohla by ist ist kam len chces ale radsej ticho sedi vedla teba? 🤦🏽‍♀️ chore.. za tym bude nieco ine.👆
a za dalsie ak niekam chcem ist tak sa opytam, ale!!! ocakavam odpoved presne kedy (ak to dotycnemu z pracovnych povinnosti nedovoluje) inak si idem po svojom ako mne vyhovuje.
uvediem priklad: chcem ist na kavu so sestrou ona navrhla piatok po praci alebo sobota poobede. mne to vyhovuje aj aj, tak sa opytam muza mozem ist v piatok ci sobotu na kavu? nic nemas?a on ako normalny clovek odpovie. ziadne take ze netusk neviem co ja viem a co som jasnovidec a bla bla.
a za dalsie odporucam obycajny kalendar na chladnicku a tam spisovat vsetko: kto kam kedy ma ist alebo chce ist. lekar, fotenie, kava,nakupy, oslavy vsetko. mozno by hned bolo vidiet kto kam kedy chodi a kto je vzdy doma s detmi. to ze on ide s kamosom na kavu berie ako samozrejmost takze hned na druhy den by som ja sla na kavu s kamoskou. on sa tvari akoby s tymi zakaznikmi nevie ci robil … 24hodin denne.

lubkovaandrejka
8. máj 2024

@siska53 dobry napad😅 navrhnime miesto a cas.

Strana
z2