icon

Ako zlepšiť manželstvo po narodení dieťaťa?

5. okt 2024

S manželom sme spolu 10 rokov, máme jedno malé dieťa.
Ja som bola jeho prvá žena v živote. Stretli sme sa keď sme mali 25. Ja som bola čerstvo po 8 ročnom vzťahu a nechcela som zase vhupnut do vzťahu.
najprv sme boli kamaráti, potom sa prvý x odvážil pobozkať prvé dievča ktoré sa mu páčilo. Teda mňa. Potom už sme sa dali dokopy, všetko bolo super, verila som že tento chlap si bude vážiť to že dostal konečne šancu na lásku a ja že som našla chlapa ktorý sa nebojí záväzkov. Tak sme sa roku a pol zasnúbili. Prvý sex mal tiež somnou a všetko klapalo. Rozumeli sme si, všímal si ma, objimal ma, prekvapoval ma, snažil sa
Ale ako tak idú roky všetko prestal robiť. Najmä od kedy máme dieťa to ide medzi nami dole vodou.
Už sme mali viac vážnych rozhovorov kde som vždy ja iniciator, on aj vidí že niečo je zle ale neurobí nič
Už je to viac ako rok čo sme spolu nespali.skrz všetky povinnosti, domácnosť, práca,dieťa, únavu a vyčerpanie, aj toho času je samozrejme menej, ale on sa už prestal snažiť o čokoľvek.
On mi aj povie že ho pritahujem, že v tom a v tom som mu prišla sexi, aj je vzruseny x krát, ale prvý nezačne nič. A keďže väčšinou ja som bola iniciátor chcela som nech aj on príde, nech konečne prvý začne on. Ale už rok prešiel a nič. Ma len blbé poznámky v rámci srandy a to je všetko.
My si už len dávame pusu pri príchode a odchode z domu a pred spaním.
Ja môžem okolo neho chodiť holá, môžem sa pekne obliecť a namaľovať, aj som schudla po pôrode na 58 kg, a on ma ani neschyti, nepobozka vášnivo.... Určite nemá milenku. Len akoby zlenivel a spohodlnel.
Ja túžim po láske a všetko čo k tomu patrí ale tu sa cítim ako babka po 80 tke :(
Čo z takým mužom mám robiť?

Strana
z2
tejana
5. okt 2024

Nepíšeš ako staré dieťa máte. Avšak nemohol by ho niekto na víkend postrážiť? že by ste si spravili víkend o samote, išli niekde na wellnes atď, proste venovali sa len sebe, bez nejakých povinnosti ...

betulinka1
5. okt 2024

Akoze chlap nemal sex rok??? Ani s tebou ani inde?

mici88
5. okt 2024

@betulinka1 a chlap je viac ako žena? Ak žena vydrží rok bez sexu tak aj chlap . 🤦🏻‍♀️ Tomuto nerozumiem prečo sa pýtate len na jedno pohlavie z dvoch . 🙂

vanilkovazmrzka
5. okt 2024

Niektori ludia su proste take povahy. Nevedia zvadzat. A ak si bola jeho jedina zena, ani sa to nemal kde naucit. Tak bud budes iniciativna ty, alebo ho musis motivovat a naviest ty. Neprijemne, ale zas nemozes cakat, ze vztah bude 50 rokov svojho trvania identicny ako prvy rok ci dva…

mandarinka555
5. okt 2024

Napadla mi tá otázka...AK rok "nemal" sex, tak ver, že ho mal! Aj keď inde, ale ,mal. A ženy, ktoré veria takým sračkám, že chlap nemal ROK ženu, sú naivky posledného zrna...

mandarinka555
5. okt 2024

@mici88 Nie, nie je....ale chlap je chlap....využije každú "dierku"...ale žena aj premýšľa....

mandarinka555
5. okt 2024

@mandarinka555 Ženy, ste slepé, alebo srosté? A autorka jr totálne mimo realitu.

ahhola
6. okt 2024

V dedine 30km od Trnavy maju 90.rocneho obvodaka,80.r.pediatru a zubara nemaju roky a je to skoro v Malych Karpatoch... do BA hodinka busom.

lb1984
6. okt 2024

To s tou milenkou nerieš sú muži a muži. Na prekvapenie áno aj nejaký muž ten rok bez sexu vydrží.....skôr je to výnimka ale nájdu sa aj takí. Za mňa ak raz v mužovi ta vášeň nieje tak ani už nebude a ak ani rok bez sexu nespôsobí to ze na teba "skočí" tak niekede ten problém bude lebo normálne to určite nieje - nemusí to byť problém fyzicky ale aj psychicky ... neviem prečo ženy si myslia ze len rozhovorom niečo automaticky zmenia. Tie rozhovory vážne mali aj nejaký výsledok že? Je potrebné zmeniť aj správanie lebo bez toho sa to nedá. Tam kde ste, ste to dotiahli obaja "spoločne" nielen on. Každopádne nezdá sa mi aby ak je dospelý muž rok bez sexu niečo neinicioval ako prvý možno tam snaha bola len ty si ju prehliadla alebo si chcela aby sa snažil viac a to v ňom mohlo zabiť veskeru chuť niečo začínať.... neviem len hádam nepoznám vás.... rovnako môže u neho platiť že čím viac si bez sexu tým viac si zvykneš bez sexu byť....

yvanielka
6. okt 2024

@ahhola to malo byť asi do inej témy 😀

pseudomonas87
6. okt 2024

A čo keby si ho zase zviedla? Aj keď teda budeš iniciátor ty....no tak čo už no...možno potom bude rásť aj chuť.
Ale rok bez sexu, to už je brutal no

maranta_leuconeura
6. okt 2024

Stretli ste sa v 25ke, on dovtedy nikdy sex nemal... Z nabozenskych dovodov?
Pripada mi preto realne, ze ked mu sex nechybal minimalne 10 rokov predtym od puberty, pokojne teraz vydrzal rok bez. Zjavne ma veeeeelmi nizke libido alebo je tam iny problem u neho.

Mozes byt ty iniciatorkou aj ked si dokazem predstavit ze ta nebavi sa mu vnucovat. Mozete este skusit poradnu (ked rozhovory nepomohli), pripadne daj karty na stol, ze to moze skoncit tvojim odchodom. Ak to s nim nepohne, tak asi nema zaujem sa pretvarovat a sexovat. Tak uz sa len spytaj potom sama seba ci chces zit v celibate do konca zivota....

kiki68
6. okt 2024

Ved ked bol cely cas submisivny a zrazu ho chces dominantneho? Prepac, ale toto neprerobis, on bol zvyknuty na to, ze Ty vedies. Takze bud zacnes po nom skakat doslova a on si zase zvykne, alebo sa mozes rozviest. Mozno by som tam skusila nejakeho odbornika skrz sex a vztah ( psycholog) nez to loslege do kytek. Lebo za mna sa to zachranjt Este da. Len od neho cakas nerealne veci a po porode je vas na sex, vzdy sa najde ta hodinka. Ak vobec hodinka, ved sa to da ak rychlejsie vybavit. Logicky to nebude pol dnovy maraton so sushi na konci, ale vztah sa da udrzat zdravy. Len vy ste si odvykli ten vztah udrziavat po akejkolvek stranke. Vztah je prave neustala praca, nielen v posteli

deti95060810
6. okt 2024

predpokladám že máte do 40 r.
to je ozaj zvláštne aby tak mladý muž bol rok bez sexu... niečo v tom bude....
bez sexu rok sú tak dôchodci - tam je to už ok.

harrisson
6. okt 2024

@mici88 lebo chlap ma podstatne silnejšie sexuálne pudy

zuzanapjat
6. okt 2024

:D takže vy nemáte rok sex preto, lebo chceš aby prišiel prvý ? a potom píšeš, že ste ho nemali skrz vyčerpanie, únavu, starosti o dieťa a "ale on sa už prestal snažiť o čokoľvek.". koľkokrát si ho odmietla kvôli vyčerpaniu? lebo ak bol x krát odmietnutý, samozrejme že sa prestal snažiť. a ty, keby si ten sex reálne chcela, tak pre to niečo urobíš a nebudeš romanticky čakať kedy začne.....

autor
6. okt 2024

@kiki68 ale práveže nebol vzdy submisivny. Veľa krát sám od seba prišiel začal prvý ma bozkávať, alebo si ma k sebe pritiahol a objal, pobozkal. Tu nejde len o ten sex ale celkovo o intímnosti z jeho strany . Keď sa ho opýtam či má vôbec ľúbi povie že áno a manželstvo nechce ukončiť.

betulinka1
6. okt 2024

@mici88 urcite nie je muz viac ako zena. Ale z biologického hľadiska jednoducho povedane, to semeno musi ist von. Zena je len nervozna + viem zo svojej skusenosti, ked som nemala dlhsie partnera moje telo sa prispôsobilo bez problemov tomu, ked som nemala 2 roky sex a nemala som ani potrebu vyhladavat nezáväzný sex, napriek tomu, ze som vo vztahu vzdy ta co potrebuje viac. Ale proste ako telo zeny sa dokázalo prisposobit. Chlap musi dat to semeno von. Preto bola moja smerovaná na muza. Netreba v tej otazke hladat nic viac.

777januska777
6. okt 2024

Ono aj v manželstve sú obdobia, kde sa snaha strieda, kde viac ťahá druhý. Lebo každý si v živote prechádzame svojimi obdobiami a áno je to ťažké vidieť napríklad našu snahu a ignoraciu druhého, ale tak aj taky je život. A manželstvo nie je len krásne spomienky a radosť, manželstvo je aj práca a veľká snaha. Nepozeraj sa na neho co robí ci nerobí, ale sama si odpovedz ci chceš bojovať o manželstvo?

h2
6. okt 2024

@mandarinka555 Ten chlap bol do 25 panic. Tak prečo je také nepochopiteľné, ze by mohol teraz aj rok nemať ten sex? Veď ho nemal celé roky od puberty až do 25!

ahhola
6. okt 2024

@yvanielka hej, ti dvaja lekari niekde v prdelkovciach, on tuzil po blizkosti hor, ale ako som to mohla sem😂

olimuc
6. okt 2024

Mozno patri do spektra asexuality … proste su ludia, ktori nepocituju tuzbu … aj zeny aj muzi. Skus si o tom nieco precitat, mozno nejaka charakteristika pasuje na tvojho muza

autor
6. okt 2024

@olimuc len to mi nesedí s tým že ráno má erekciu, aj ked ma natiera napríklad tak je vzruseny, len nejako sa ku mne neciní

petrofka
6. okt 2024

Pozrite si spolu film Druhá šanca. Dávali ho dnes o 3:55 na pluske. Meryl Streep, Tommy Lee v hlavnej úlohe. Sú síce starší ako vy, ale myslím, že by vám to trošku pomohlo 🙂 A ak on nebude chcieť pozerať, tak si to pozri sama. Lebo môžete takto pri sebe žiť dlho ako kamaráti. Ale krajšie by bolo keby ste našli stratenú lásku z prvých mesiacov ;)

autor
6. okt 2024

@h2 sex nemal do 25 ale tak zas viem ze sa aj sam uspokojoval ako každý chlap

autor
6. okt 2024

@petrofka videli sme a prišlo mi vtedy smutno. Sedelo to na nás úplne

petrofka
Autor odpoveď zmazal
petrofka
Autor odpoveď zmazal
petrofka
6. okt 2024

videli ste to spolu a a ním to nepohlo? Wtf?

komplikovana
6. okt 2024

spytala si sa ho priamo, preco sa nechce s tebou milovat? Povedala si mu, ze potrebujes jeho blizkost, viac objati, viac bozkov?

Strana
z2