icon

Ako zvládať náročnosť materstva?

viktoria1751
13. apr 2025

Ahojte píšem teraz keď mi malý zaspal... Ja už nevládzem mám doma 6 mesačne bábätko a nevládzem je mi zle,celý deň som doma zatvorená nemám kam ísť nemám kamarátky ,mám rodinu som s nimi 2 dní každý 2 víkend niekedy mi aj chýbajú ale aj oni chodia do roboty... S priateľom si tiež nemáme niekedy čo povedať cítim sa taká sama malý len na ruky vymýšľa stále ho nosiť na rukách nevládzem v nosici nevydrží tiež uspavat zaspí iba v kočíku aj to ho polhodinu treba hojdat ruky má už bolia niekedy tak čakám už večer keď zaspí aby som si trošku oddychla budí sa mi raz na noc, cez deň spi 4krat po polhodine... Nevládzem jednoducho nemyslela som si že to bude takéto ťažké pôrod je oproti tomuto nič aké je ťažké materstvo 😔😔😔😔niekedy mi je aj malého ľúto že sa mu neviem venovať ako chcem lebo jednoducho nemám chuť na nič ešte aj mužovi vo vsetkom vyhoviet on chodi do práce ja som do štvrtej s malým sama tak by som dala všetko za to aby mi niekto malého postrazil a ja by som si trošku dala dokopy hlavu... Mala tú niektorá takéto pocity ako ja ??? 😔😔🤧 Som prvorodička..... Malého určite neľutujem on je taký zlatý 😔😔😔

Strana
z2
crazy_cat_lady
13. apr 2025

Z coho ti je zle? Neviem, v akom meste byvas, ale nemusis byt zavreta doma cely den. Chod s krpcom von, na prechadzku, su rozne kurzy pre deti, herne, kde si mozes najst aj kamosky...

sante81
13. apr 2025

@viktoria1751 nemáš popôrodnú depresiu?

viktoria1751
autor
13. apr 2025

@crazy_cat_lady nebývam v meste na dedine najbližšie mesto je 30km....

michaelam2
13. apr 2025

@viktoria1751 chapem ta, je to tazke ale skus si mozno viac uvedomit ake mas vlastne stastie. Rodina ti pomoze kazdy druhy vikend, co je super. Priatela mas doma kazdy den, co by dalo za to zeny, ktorym chlapi chodia na tyzdnovky. V noci sa ti budi RAZ. Moje dieta je v noci aj 8x hore. Naozaj bud vdacna za tvoju situaciu, vaz si to 🙂 ked zacnes mysliet pozitivne mozno to bude lepsie. Je krasne, teplo, vybehni von.

viktoria1751
autor
13. apr 2025

@sante81 nemyslím si že to je depresia niekedy mám náladu niekedy nie 🙂‍↔️ ale to bude asi aj tým že priateľ na mňa kašle a pomáha mi len tak tak nemám ísť proste kam a keď vypadnem.k.rodine ani sa netesim domov

sante81
13. apr 2025

@viktoria1751 nemôžeš u rodiny zostať na dlhšie?

eva_176
13. apr 2025

@viktoria1751 zaciatky su velmi tazke, to len na tych socialnych sietach to vyzera tak, ze je to malina, ze rodina stastna,vysmiata a pod. 🙂
urcite sme sa podobne citili vsetky, a hlavne ako pises, ze nemas ani pomoc od rodiny ani od priatela, tak je to este ovela tazsie :(
aj by som ta chcela potesit, ze casom to bude lahsie ... ale to zasa pridu ine etapy a ine problemy, takze okolo deti je vzdy co riesit :D
pride lepsie pocasie, bude sa dat chodit viac von, date dlhsie prechadzky, aj s partnerom, najdes si vonku inu maminku - kamosku .. ..
a uprimne ... myslim si, ze toto je trosku aj ta poporodna depresia

viktoria1751
autor
13. apr 2025

@sante81 nie chodia do práce

kapanek1
13. apr 2025

Joooj ako keby som seba videla ked som bola na materskej. Ono to ubehne, dieta prve, druhe vyrastu. A pojdes do roboty hned ti bude lepsie, ak mas robotu samozrejme ktora ta bavi. Kontakt s mestom a inymi ludmi je na nezaplatenie. Byvanie na dedine by mali zakazat. Uz to nie je ako kedysi. Teraz treba "vydrzat" chod za mamou hoci kedy sa da. Za chvilu bude teplejsie tak na caste prechadzky, na zmrzlinu - ak tam nejaku mate. Von na deku.

taktotedanie
13. apr 2025

@viktoria1751 takmer kazda
Hold vydrz.. este len pride sranda
Robis co mozes naozaj

viktoria1751
autor
13. apr 2025

@taktotedanie aká sranda príde 😄

taktotedanie
13. apr 2025

@viktoria1751 pockaj kym sa zacne 4nozkovat, stavat, chodit, bude z toho nervozny, pockaj na dalsie zuby , stolicky su zahul, prve choroby, crevne virozy ze ti dieta grca tak, ze nestihas vynasat kyble ( znamej dieta tak grcalo na podlahu, ze sa jej zvlnila drevena podlaha a musela ju vymienat) , obdobie vzdoru ked vsetko bude nie nie a dieta sa ti bude oduvat, hadzat o zem, revat az sa bude zachadzat, obdobie ja sam sam sam atd atd
Naozaj si potom pomyslis ze vtedy ti bolo dobre

crazy_cat_lady
13. apr 2025

A vodicak nemas?

t1nusa
13. apr 2025

@viktoria1751 začnem tým, že NIE SI SAMA ☺️ materstvo je ťažké, duplom keď si prvorodička a nevieš čo ťa čaká… netráp sa, viaceré sme si tým prechádzali a je to úplne v poriadku ak máš takéto pocity… nehovoriac o tom, že máš ešte maličké bábo, ktoré potrebuje tvoju starostlivosť 24/7, si jeho mama a potrebuje ťa cítiť pri sebe… hojdanie je pre bábätká prirodzené, majú to radi, čiže nejde o to, že by “vymýšľal”, jednoducho je na to zvyknuté ešte z bruška… ak sa cítiš sama, skús napísať odkiaľ si, možno sa nájdu baby z tvojho okolia, mamičky, ktoré by sa radi stretávali a trávili čas s ďalšou maminou… ja som to mala a aj mám doteraz tak (a to už má dcérka skoro 2 roky), že som s ňou od rana do 5-6 sama doma, do toho práca, varenie, domácnosť, tiež mám toho niekedy vyše hlavy, tak snáď ti aspoň toto pomôže čítať, že nie si jediná v takejto situácii ☺️

luccija
13. apr 2025

@viktoria1751 musíš chodiť čo najviac von na vzduch prečo si stále doma?vonku pookrejes aj, keby si mala chodiť dedinou hore dole.Mozno stretneš rovnako zúfalú mamku a zistíš, že všade to je +- rovnaké😉možno by ti vonku lepšie spal

tana85
13. apr 2025

moj muz sa vyrazne podielal na statostlivosti pri prvom, dieta je vase spolocne, to nie je ok, ze nemas cas zrelaxovat sama. ta izolacia dostihla aj mna, som introvert, aj ked som byvala v meste, tak do debat na ihrisku som sa nikdy nepustala, obcas so susedou sme isli von aj s detmi, ale to aj tak stale o detoch. suhlasim, ze soc.siete to prezentuju ako ciru radost, “dokonale” deti dokonalych matiek, co si uzivaju kazdy moment…nie, nie je to tak, a prve mesiace boli tazke lebo tiez som mala celkom ine predstavy. a dnes mam deti uz na ZS a za tymto obdobim mi je smutno. potrebujes vypnut a zaroven prijat, ze zivot sa zmenil, deti nam ho zmenili. ak sa ti dajeden den len sama byt, ist niekam kde budes robit, co len ty chces - plavaren, sauna, turistika, na bicykel, cokolvek kde bude v tej chvili mysliet len na seba. potom sa aj domov budes tesit 🙂 nezzbudaj, je to na chvilu, deti rastu velmi rychlo, ubehne to ani nezbadas

simona20201309
13. apr 2025

@viktoria1751 prečo si celý deň doma zatvorená? Veď to nie len tebe ale aj malému musí byť z toho zle

krasneleto
13. apr 2025

@viktoria1751
1. Dieťa má zlý režim. Ten spankovy. Úplne odveci aby spal cez deň 4 x po hodine. Už si to moc nepamätám ale myslím že už v tomto veku sme išli 2 hodiny doobeda,2 poobede
2. Nájdi partacku,určite nie si jediná v celom meste ,dedine s dietatom
3. Nebuď zavretá doma,z toho ti kape na hlavu -komu by nie
4. Sprav si plan. Doobeda prechadzka ,poobede takisto
5. Nevlac ho na rukach, nechaj ho batolit,pozerať hračky atď
6. Neplač... Nájdi kamosku,bude ti lepsie

hsjdudhdbd
13. apr 2025

@viktoria1751 uplne ta chspem ale zober si ze chofi domov chalp o4domov co mas uplne uzasne ja som bola samucicka sama s malym cely tyzden muz prisiel v pistok ˇˇˇ vikend presiel ako voda a zase sama ˇˇ tie dni sli pomaly mne bolo do plsvu z toho stereotypu a z toho ze stale to iste dokoliecka a presne som si hovorila ze och co by som dala zato keby mi prisiel manzel kazdy den domov poobede a aspon nachviku si oddychnem takze ked pride muz nechsj mu dieta aspon na dve hodky zajdi si do mesta chod prec z domu chod na bike prec z toho stereotypuˇˇˇˇ ale povzbudim ta vzdy ti moze byt horsie napriklad ja 😁cakala som 5dni kedy pride a s radostou by som vzedy prijala tvoju situaciu

viktoria1751
autor
13. apr 2025

@simona20201309 chodím s ním von ale raz za čas iba ani tu v dedine nemám ísť kde teraz je chorý takže sme len vnutri

cyberk
13. apr 2025

podla mna ti pomoze prestat sa lutovat a fnukat, ale zmierit sa so situaciou a najst v nej aj pozitiva 🙂 je to vsetko o nastaveni v hlave

hsjdudhdbd
13. apr 2025

@viktoria1751 pozri sa maly ked bol chory a mal teploty tak som bola snim v dome jeden den ˇˇˇˇ jeden den ˇˇˇ nevydrzala som takze ked nemal teplotu a sopel isla som snim von a spal vonku a neuskodila som mu doteraz chory nebyva ˇˇˇ nikde nemas napisane ked ma kasel ze od rana do vecera v doma to by som sa zblaznila

kata67
13. apr 2025

@taktotedanie ved ju "nestras" hneď takto k tomu všetkému a autorka áno bude aj toto ale neboj sa nebude to naraz a stále...verím že budú prevazovat krajšie okamihy ...ale teda aj za seba presne pre toto aby som to nemusela zažívať ešte raz som sa rozhodla mat len 1 dieťa 😀

doriiis
13. apr 2025

Podľa mňa je autorka smutná z muža v prvom rade.Len to nepovie rovno

kavasmliekom
13. apr 2025

@viktoria1751 veď doobeda choď vonku na hodinu, v kočíku pospi, ty si zatiaľ daj kávu, alebo popozeraj butiky. Vyvetrať hlavu.
Poobede už je otec dieťaťa doma, nechaj mu ho, ty choď na zumbu, do fitka, či len do kúpeľne do vane. Ze hodí do roboty neznamená, že nemôže okúpať svoje dieťa, alebo ho večer uspať.
Keď dieťa nespi, daj ho na zem na podložku, okolo hračky, kľudne môže aj trosku poplakať, nemusíš hneď skákať k nemu. Keď je najedene, prebalené, vyspate, nič ho neboli, tak nevidím dôvod, prečo by si si nemohla umyť vlasy, či prečítať 2 strany knihy 😄

siska53
13. apr 2025

@viktoria1751 Nemas auto? Ze by si vybehla do mesta, na nejaky kurz - plavanie ci cvicenie deticiek?
Aj moj spal.bud hodku alebo 3-4 polhodky.
Musis viac zapojit muza, chodi pomerne skoro domov..moj chodil najskor o 18. A to pri prvom mi este mama robila, cize chodila raz do tyzdna po praci a druhi stari rodicia cez vikend.
Ale moj mi rozpraval, co zazil v praci a tak..
Skoda, ze tam nemas nejaku mamku, mne dost pomohlo, ze som mala v bytovke mamicku kamosku, skamosili sme sa. A uz sa to nabalovalo postupne.. asi je to jednoduchsie v meste, nez na dedine....

hederamonstera
13. apr 2025

@taktotedanie to jej pomoze.

Autorka, pre mna bolo obdobie do 1 roka hrozna nuda, stres, samota(ta pokracuje stale), unava. Potom sa to trosku zlepsovalo, ked sa dieta vedelo viac zahrat samo (v 15m pribudol brat).
Musis vydrzat, bude lepsie. Skus si najst nejaky program

taktotedanie
13. apr 2025

@hederamonstera tak zase nebudeme si tu tahat medove nite popod fuzy

tara42
13. apr 2025

@viktoria1751 ja som to mala veľmi podobne ale čím bude staršie tým to bude lepšie a lepšie, bude tvoj partak. Skus vydrzat, toto je nuda, stale to isté dokolečka, unava, samota je hrozna, ja som tiež mala hrozne stavy a teraz mi to je ľúto, keď si pozerám videa ze som si veľa veci s dcerkou neuzivala poriadne ale nedalo sa mi. Požiadaj o pomoc nech si môžeš vyvetrať hlavu alebo si len oddýchnuť. Kamošky si časom s detmi nájdeš keď budeš chodiť na ihriska a ,, krúžky". 🙂

simona20201309
13. apr 2025

@viktoria1751 bola som von s dieťaťom od prvého týždňa ci bolo + 30 alebo - 10.... 2hod doobeda 3-4 poobede. Neexistuje aby bol človek takýto zdeptany keď je na čerstvom vzduchu. Prepáč poviem to tak trochu drsne ale ty doma hnijes. Co dokážeš rob8t celé dni doma pre boha? Jasne ze ti malý zle spi. Na čerstvom vzduchu sa spi oveľa lepšie aj zdravšie.
Oži trochu, neľutuj sa a zmen to. Začala krásna jar tak to využi. 6 mesacne už aj vníma svet okolo. Užívaj si to obdobie, nájdi nejaké aktivity pre vás oboch.

Strana
z2