Ako zvládať nedostatok času pre seba pri malých deťoch?
Ahojte zienky, nemam sa komu vyrozpravat, tak napisem tu. Mame s manzelom dve male deti a uz ma nebavi, ze ked sme von s kamaratmi (cca raz za mesiac), dobre sa zabavame, rozpravame, tak ja musim ist domov s detmi, ulozit ich spat atd. A manzel sa vrati zabavat dalej. Raz za cas sa takto stretneme, moj zivot sa toci okolo varenia, prebalovania a domacnosti (ved to poznate) a ked mame taketo stretko raz za cas, tak ja v najlepsom musim odchadzat. Viem, ze su aj horsie veci na svete a mozno sa to zda trapne, ze toto riesim, ale nebavi ma to uz.
Manzel ma nemoze vystriedat, lebo mladsi zaspava v podstate na cicke a okrem toho je na mna strasne naviazany, ked ma nevidi, place, skratka nezaspal by bezo mna. Tak ja len tak, ze ci ste to mali podobne s malymi detmi, alebo ako ste to riesili?
Uplne citim nedostatok kontaktu s dospelymi ludmi, kde debata prebieha aj o inych veciach ako o detoch a ked raz za cas takyto kontakt mam, tak nic z toho, lebo musim utekat domov.
Mozete ma v komentaroch aj trochu slovne prefackat, nech sa spamatam, ze toto vobec riesim a kolko je zien co by rady isli s detmi domov spat a nemozu, nech sa trochu spamatam 😀 dakujem
Ak to tak veľmi potrebuješ, tak si na ten deň odsaj mlieko, a zavolaj babku, dedka, opatrovateľku a nerieš. Bav sa.
Alebo pošli domov manžela a nech nejak uspi deti, však si musí vedieť poradiť. Mlieko vie dat z fľaše
Vies co nie je to fer. Mozno by ste to mali robit tak ze stretko date skor a domov pojdete spolu. Alebo nech teda niekedy muz ostane doma s detmi a ty chod von s kamoskou a vratis sa na to uspavanie ..
Naučiť manžela uspávať. Tiež potrebuješ psychohygienu.
My sme sa striedali od narodenia. Hlavne kvôli tomu, keby sa božechráň niečo stalo, skončím v nemocnici alebo čo, aby sa manžel ani malý nezbláznili.
A pravidelne som chodila raz za týždeň s babami do mesta na babskú jazdu (chodili sme každú stredu na kvíz; kamoška chodí do posilky; ďalšia chodila na keramiku; ja teraz mám online kurz taliančiny a manžel je s malým).
Ja ťa "prefackam", že sa o tom musíš porozprávať s manželom a dohodnúť sa. Aspoň 1-2x do týždňa uspáva on.
Ja ťa chápem, ani moja dcéra nezaspí bezomňa a chápem že to nie je len o odsatom mlieku. Na začiatku sme sa pri dcére s mužom striedali, ale keď už začala viac vnímať, vrieskala za mnou a nedala sa uspať a trvá to do teraz, má dva roky a tak skoro sa to nezmení. Nemám radu, niekedy sa s tým zmierujem ľahšie a inokedy ťažšie 😀
Ano.mne to pride trapne čo riesiš.Dieťa mas len raz male a ten čas " na cicke" preleti ani sa nenazdaš.Este ti raz bude za tym smutno.
Ano.mne to pride trapne čo riesiš.Dieťa mas len raz male a ten čas " na cicke" preleti ani sa nenazdaš.Este ti raz bude za tym smutno.
@janinah jezis prestan, mne za tym obdobim nie je absolutne luto.
Autorka, vydrz to prejde. Ale aj on by mohol byt natolko rozumny, ze pojde domov s tebou alebo sa nejako striedate. Ale ked kojis, vydrz. Neboj, o par rokov az do konca zivota budes free🙂 posielam objatie
@janinah jezis prestan, mne za tym obdobim nie je absolutne luto.
Autorka, vydrz to prejde. Ale aj on by mohol byt natolko rozumny, ze pojde domov s tebou alebo sa nejako striedate. Ale ked kojis, vydrz. Neboj, o par rokov az do konca zivota budes free🙂 posielam objatie
@hederamonstera to posudiš.ked ti deti odidu z domu...takze nechapem co s tym ma Jezis a preco by som mala prestať
"Uplne citim nedostatok kontaktu s dospelymi ludmi, kde debata prebieha aj o inych veciach ako o detoch a ked raz za cas takyto kontakt mam, tak nic z toho, lebo musim utekat domov."
Prečo sa prosím ťa nestretávaš s dospelými kamarátmi častejšie? A prečo sa s nimi nestretávaš aj cez deň, aby si nemusela ísť uspavat?
Ale zaspal by aj bez Teba a budes prekvapena ako rychlo.aj nasa ma separacku ma 12 mesiacov ked odchadzam poobede do prace zatvorim dvere a ta reve tak ze ju pocujem az dolu do garaze asi tak 3 a pol minuty a potom uz je dobre.ked pridem domov deti su najedene okupane ulozene a spia.. zeny verte tym chlapom trochu.. nabuduce povedz muzovi dnes uspavas ty a ja idem naspat medzi ludi alebo uspite deti a zostante spolu doma.pre mna nepochopitelne bud teda idem domov s detmi a muz ostava tam kde sme boli alebo ideme domov spolu a doma uz ostavame. Naco ide s tebou domov ked za chviku zas odide?
Ja som toto nepocitovala, lebo som mala na ihrisku kopec mamiciek a ked malo mladsie rok, tak som zacala chodit cvicit raz do tyzdna a cca raz do mesiaca na masaz. Nasi chodievali cca raz, obcas 2x do tyzdna, takze som tu moznost mala, ale to bolo skor o ptrebe mojho tela sa hybat aj nejak inak ako natahovanim s detmi ci upratovanim.
Skus si najst nejake kamosky vonku a pod. Popri detoch pokecate aj o vselicom inom. Alebo sa dohodni s muzom a vybehni s kamoskou ty na nejake tie 2 -3 hodinky.
Dalsia moznost je praca taka, ze chodis napr.na par hodin raz do tyzdna osobne niekam . A zatial je muz s detmi, nejaka kratka brigada. .

Riešila som to tak,ze mlieko som odsala a na striedacku uspaval tatino. Teraz uz uspava len on. Otec je tiez rodič. Malemu nesposobis ujmu, ked ho uspi tatino.