icon

Ako zvládať prácu a starostlivosť o 3 deti?

deturence_3
15. aug 2025

Ahojte, ma tu niekto 3 male deti a stiha domácnosť, deti, aj prácu na plný úväzok? 🙈

evcagabi
15. aug 2025

🙄 ja som pri jednom rada, ked prezijeme den 🙄 uprimne obdivujem kazdu maminu, co toto zvlada

glorikarebeka
15. aug 2025

Kamarátka má, ale sú na to dvaja
Povedala, že keby nemá muža tak bohužiaľ domácnosť ako taká by musela ísť bokom

svetlonos
15. aug 2025

@deturence_3
mame 3 deti do 5 rokov a somacnost je custy vtip. Som este na materskej a rada vy som pocula realne dobre rady. Bud robím policajta, krmim deti, a ta pochodu občas čosi povysqvam, umývadlo umyjeme ked si ruky umývam. Ale zvyšok bieda hlav e cez prázdniny. Ked je skolka tak je to ok. No pokial je mala uplakana, tak sa chce len nosit a teda spravím znova figu borovú.
Také srandy ako upratat do skryn pradlo s nasim 2 rocnym je majstrovska disciplína. Momentálne muke vypratávanie oblečenia zo skryne.
Takže momentálne je to náročné.
A tiez obdivujem tých, ktorí zvládajú vsetko na výbornú.

mirka17
15. aug 2025

@deturence_3 mám 5 malých detí, prácu na plný úvazok, a stiham aj piecť koláče, ale mám aj manžela, ktorý nie je na okrasu

anonym_484522
15. aug 2025

Mam tri malé deti, najstaršie 6r.
Pravcujem na plný úväzok od 6-15h. Chodia do škôlky. Mam manžela, ktorý sa spolupodiela na výchove aj chode domácnosti. Jedine víkendy sú riadny zaberák 😀 vtedy ani neupratujem. 🫣 Radšej ideme vonku na cele dní

margarita
15. aug 2025

ide o to, ako si sama definuješ pojem "stíhať" 🙂
ja som šla naspäť do práce na plný úväzok, keď mal najmladší čerstvo 2 roky, a ďalších 3 starších súrodencov.
Ale 4 deti ma naučili, aké sú priority, a že buď sa venuješ všetkému "tak akurát", lebo nedáš byť 100% manželka, matka, zamestnankyňa, dcéra, kamoška, suseda, kolegyňa...skrátka stíhaš to podstatné, aby všetko bolo spravené a nikto nebol hladný, špinavý alebo chorý.
Každým rokom, ako sú deti staršie a samostatnejšie, a zapojené do domácich prác, je to o krok ľahšie, fakt 😉

kacena4
15. aug 2025

tiez mam viac deti, pracujem na plny uvazok som ztp (aj deti mam), prave som dostudovala VŠ a stiham aj domacnost aj vsetko co treba. ono je to o tom ako si to clovek v rodine zariadi. u mna pomahaju aj deti, napr. starsi aj varia ak treba (pre radost, nie z donutenie) a manzela nemam na okrasu ale prida ruku k dielu. vie oprat, sem tam nieco uvari, uprace. ono ale zasa vyhoda je ze byvame v bytovke takze nie je starost o dom a zahradu. teraz som na 3 tyzdne s 2 detmi na lieceni a muz vsetko robi doma sam. takze treba ich len pustit k robote a oni sa to naucia 🙂 drzim vsetkym palceky

nika23t
15. aug 2025

@deturence_3 no jasné, zvládam, ale nič na 100 %. Alebo teda prepinam. Keď práca naplno, domácnosť počka. Snažím sa varit, nie vždy sa dá. Keď môžem, pomôžem si pizzou alebo svokra navarí, keď môže. Manžel sa musí zapájať, bez neho by to nešlo, takže si povinnosti doma delíme. Je to ťažké, trvalo to nejaký čas, kým som sa zmierila s tým, že to nebude vždy tip top, ale dá sa. V podstate sme spokojní. No a oveľa viac zapajam deti do všetkého.