icon

Ako zvládnuť daždivé dni s deťmi na materskej?

elisabethka
4. okt 2024

Ahojte, som v tom sama, koho ide z tohto pocasie porazit? Co robite doma s detmi ked je tak uprsane a hnusne pocasie? Ja mam pocit, ze zrazu maju niektore dni milion hodin 😅 niektore dni super prehrame sa niekedy uz fakt neviem, čo vymyslieť. Dcerka ma 15m. Chodime aj do herne niekedy aj na plavanie ale hlavne tie poobedia ked sa neda ist von su dlhe. Muž chodi domov okolo 17:30-18 dovtedy sme spolu dve. Ked prsi neviem ist s nou von lebo ked ma plastenku na kočiku plače.
Možno len potrebujem čítat, ze v tom nie som sama, kto to tak cíti.

Strana
z3
ivik4
4. okt 2024

Ved sa tu milovnicky jesene sli pokakat z tepla , tak predpokladam ze sa konecne v tychto dazdoch chodia prechadzat a bavit s detmi von s radostou rovnako ako sme sa bavili my milovnici leta vtedy.
Ja mam sice dieta uz väcsie ale nikdy som sa v lejaku von sama netrepala ked som nemusela, s malym uz vobec. Napr. Teraz po skole sme si spravili pukance a vo velkej posteli žujeme a pozerame rozpravku na netflixe. Potom si zahrame asi clovece
Moj syn rad kresli/l takze to slo u nas vzdy , pripadne bol smer detsky kutik nejaky väcsi, lepsi a ja som si tam dala kavu kym sa on hral

dennissa16
4. okt 2024

@h2 neviem, akú máš pracovnú dobu, ale ráno o 8 ťažko bude mamička s dieťaťom skakat po mlakach, keď ideš do prace. Poobede je väčšia pravdepodobnosť, ale tiež už môžeš byt pokojne doma,keď ony po obednom spanku vychádzajú von 🙂

No a za mňa ti môžem napísať, že určite som nevyhľadávala frekventované cesty, ani chodníky, niekde uprostred mesta, kde by som každé 3 minúty stopla dieta, že “pockaj, ide teta alebo ujo, pozor, neospliechaj ich”

misana84
4. okt 2024

Waw toľko reakcii… čakala dom ešte viac 😀😀😀presne súhlasím internet znesie veľa a tiež nikde nikoho nevidím von keď nemusia byt … ale ok…

rorino
4. okt 2024

@misana84 a keď prší ,ani do práce nechodíš?To nie je o premotivovanosti,ale o rozvoji dieťaťa.Kym nie je búrka a vietor neláme stromu dážď ešte nikomu neublížili.Netreba byť taká precitlivela.😉

misana84
4. okt 2024

@rorino 👍😉😀… áno je úplne normálne stat alebo prechádzať sa po daždi, keď nemusím… jasne, že chodí do škôlky pešo a po daždi ale pointa je dostať sa niekde nie len tak bezcieľne … inak ani v škôlke nejdú von keď padá

rorino
4. okt 2024

@misana84 Keď leje tak nie,ale keď poprcha deti bežné chodia von.

misana84
4. okt 2024

@rorino nebudem vás tu presvedčovať ale nechodia… už vidím ako učiteľky tam stoja a ako čistia deti celé od blata…moja chodí 3 rok do škôlky tak viem kedy boli a kedy nie… a teraz začnite hejtovat a nadávať na škôlku …coto za škôlku? Mám ju preradiť? 😀akože už to naozaj prehanate…

kacena2022
4. okt 2024

My tiež chodíme von za každého počasia.Milujem jeseň keď sa dá vonku konečne normálne dýchať.Maly si obuje gumáky a pršiplášť a ide skákať do mlacky.Ja s dáždnikom v ruke a sledujem ho koľko málo mu stačí ku šťastiu.Ani u nás nikde nikoho vonku keď prší,všetci sú zalezeny vnútri.Aj do škôlky chodíme peši či prší alebo sneží a ostatný na aute všade.Potom že sú deti choré každú chvíľu..

rorino
4. okt 2024

@misana84 😂😂😂Nepreháňam,a to že deti z vašej škôlky nechodia,tak to je vec tej škôlky,aj ty si tu ženy začala hejtovar ,že sú premotivovane,keď tvrdia,že v daždi chodia von.Za to,že to nerobíš ty,neznamená,že to nerobí nik.Tak nezhadzuj ostatné😉

misana84
4. okt 2024

@rorino ja som napísala že čo som komu urobila aby som po daždi chodila vonku… a áno sú premotivovane len aby deti mali program… kult dieťaťa …

dennissa16
4. okt 2024

@misana84 áno, dá sa zapnúť aj Duck TV a ty mozes byt celý deň na MK… ale niektoré volíme iné aktivity

pralinka86
4. okt 2024

No u nas je to vsetko mozne .. aj rozpravka/pesnicky v telke, aj knihy, aj hracky, aj pomahaju mme, ale ked su 2ja doma, idú sa pozabijat tak ci onak a o peknej hre dlhsie nez 3min sa neda hovorit. Rypu do seba, beru si veci, stale ktosi narieka, potom vsade sople, nespravodlivost najvyssieho stupňa.. hrozne obdobie 🙈😃 a tak sme boli tiez vonku, lebo nastastie nefukalo. Asi len na hodku, stretli az 1 psickara a ako bolo dobre. Uz mam aj ja gumaky 😃 oplatilo sa kupit. Decka vetrali dazdniky. Jedno je typ pozorovatel, staci mlaka a sleduje co to robi ked tam hadze veci a chyta všetky zvery.. druhe skace v mlake dovtedy kym je tam nejaka voda. Aspon vonku sa nehadaju a nemlatia a kazde ma tam svoje.

misana84
4. okt 2024

@dennissa16 🤦🏼‍♀️

mamickalisticka
4. okt 2024

O tejto téme, ako aj mnohých iných, bude vždy hádka medzi mamami 😃 a nie je to jedno? Veď každý nech volí to, čo mu vyhovuje. Ja tiež nestretávam mamičky s deťmi, keď ideme po daždi vonku. Furt len my a moje hukajuce vyskajuce deti. Nechápem však, prečo sa musí každá vystatovat, že to čo robí, je to správne. Moje deti keby sedia na prdeli a kukaju telku, rada by som to snimi robila tiež. Lenže moje deti su besne, nevedia obsedieť, biju sa, hádajú...najlepšie im je vonku. Chodíme všade pešo, trojročné su zvyknuté aj na 7km prechádzky. Akurát dnes mi syn hovorí, že sa teší keď si kúpime druhé auto a ja mu na to, že to ale neznamená, že nebudeme chodiť stále pešo všade. Ja milujem jeseň a nechcem sa obmedzovať na to, že sa ide von len v peknom počasí. Milujem paru z hôr, listy prilepené na zemi a gumaky 🌧️

elisabethka
autor
4. okt 2024

Dakujem za odpovede, moc mi nepomohli. Skor som chcela vediet kto to tak citi, ze tie dni su fakt dlhsie a narocnejsie na program ale ok 😉

nikasmile
4. okt 2024

@dennissa16 presne 😀😀😀 súhlasím

lalala94
4. okt 2024

@krkavcia_mater moja dcéra nosí barefoot (bundgaard) a najmenšie som videla asi 22 (alebo 23), ked som jej vyskúšala iné, tak jej padali z nôh (má ich úzke). Ďalši vec je, že fakt neverím tomu, že 15-MESAČNÉ DIEŤA vie normálne chodiť v gumákoch a čľapkať sa v nich hodinu-dve vo vode, nie, tomu neuverím nikomu. Také maličké deti nemajú tak dobrú a stabilnú chôdzu na gumáky, kde tá noha pracuje inak.

@maciatkolulu ja som s deťmi vonku 2x denne za NORMÁLNEHO počasia (rozumej, slnko, zamračené, mrholenie), takže si veľmi netrafila o sedení doma. A čo sa týka sneženia - prvú zimu ako chodec zažila moja dcéra, keď mala 15-16-mesiacov, poctivo si to odrevala, lebo sa jej sneh nepáčil, zle sa jej chodilo, vonku sa šmýkalo, čiže padala. Ty by si predpokladám s takým revajúcim deckom chodila von každý deň aj 3x (však lebo kvóta sa musí naplniť alebo skôr internet znesie 🙂 ), ja som s ňou bola v pohode doma a prežili sme. Tento rok to bude určite lepšie, keďže vyrástla, rada chodí von a hlavne už vie veľmi dobre chodiť.
PS: Dnes poobede som nakoniec išla neplánovane autom - žiadnu mamičku s deťmi som nevidela. Keď sme prišli okolo 17:45 domov, vzala som deti von, bolo trocha lepšie oproti obedu - jemne pršalo a fúkal vietor - no opäť nikto. Tak ja neviem. Zjavne sú všetky tie matky, ktoré chodia von za každého počasia iba na koňovi, lebo v druhom najväčšom meste na Slovensku som také ešte nikdy nevidela a vždy sme v blbom počasí samé. 🙂

earlgrey
4. okt 2024

@lalala94 Ja len poznámka...že to, že na Furči nikde nikoho nebolo, neznamená, že neboli na Nad Jazerom, KVP alebo Terase 😉 či si obehala úplne celé Košice?

simca06022011
4. okt 2024

@misana84 bola tu minule takato debata... vonku prazdne ulice, ci prsi, alebo fuka, alebo je horuco/zima.. cize to naozaj minimum deti vtedy skace po mlakach :DDDD u nas= je na prd pocasie, von sa nechodi.. ine je zbehnut niekam cielene, do interieru ale vonku sme sa nikdy necvachtali v dazdi.

simca06022011
4. okt 2024

inak odporucam, najst kamosku dcere, a sebe, a ked je na figu pocasie, navstevy riesit = baby sa pohraju a vybavene

lalala94
4. okt 2024

@earlgrey nie, obehala som Sever, Terasu a Furču (Furču aj mimo hlavnej cesty). A to, že nebolo vidno žiadne mamičky s deťmi v horšom počasí nebolo rozhodne prvýkrát, preto ma tieto diskusie o tom, ako chodia mamičky s deťmi von v každom počasí vždy pobavia. 🙂

earlgrey
4. okt 2024

@lalala94 No v poriadku. Ja napr. píšem len o sebe a nezaujímajú ma ostatní...a dnes sme tiež boli len my dve s dcérou von...pred panelákom...ale či boli mamičky aj na iných uliciach netuším a nedovolím si tvrdiť, že nikde nikto nebol...ináč minulý rok sme boli v KE na tom podujatí, čo robil Kaufland a hlavná ulica bola plná rodičov s deťmi a pritom pršalo 😉

lalala94
4. okt 2024

@earlgrey ale veď ja som napísala, že nikde nebola žiadna mamička s deťmi v tom kontexte, že som ju JA nevidela (logicky tam, kde som sa nachádzala prípadne tade, kde som prechádzala 😀 ). To sa nijako nevylučuje s tým, že niekde na druhom konci mesta nejaké iné matky s deťmi boli.

maciatkolulu
5. okt 2024

@lalala94 tak ja som narážala na topánky,že teda aj zimné sú v mini veľkostiach. Moje deti keď nezvládali chodiť,či v zime,či v daždi,tak podľa okolností boli sanky-kocik🤷. Ale reálne obehnúť celé Košice je výkon😂. A tvrdiť ,že nikde nikto,iba na koňovi. Samozrejme,že nie je plno ,tak ako za slnečného počasia. Proste sú matky,čo nevylezu za dažďa von,lebo ...a sú matky,čo musia vyliezť,lebo....sú matky čo vylezú,aj keby traktoriky padali,lebo ... 🤷Ale tvrdiť,že nie sú tak malé gumáky,snehule,proste obuv je smiešne. Sú a aj barefoot,len treba chcieť a hľadať. Že ich nemajú v tescu,alebo Deichmann asi nebude smerodatne.

lenka2232
5. okt 2024

@dennissa16 presne ako pisala @h2, ved sa presuvame kade tade autami tak to vidime nie?

dennissa16
5. okt 2024

@lenka2232 lebo keď ty takých rodičov nevidíš,tak proste neexistujú…to akoby si povedala, že niekto, kto nedá fotky na fb z dovolenky na ňu proste nechodí…
Ja tiež teraz nevidím takých rodičov von, lebo mam deti už veľké a proste nechodím von 2x denne a som v práci….no verím, že stále sa takí nájdu, ako aj takí, ktorí sedia doma, keď prší. Chapeme sa.

krkavcia_mater
6. okt 2024

@lalala94 veď keď je chodec od 10 mesiacov, tak už 5 mesiacov kráča sám a chôdza už je na inej úrovni, než keď začne dieťatko chodiť 14mesiacoch.
Tie mele a uzke cizmy su polske Derman

Strana
z3