Ako zvládnuť prácu a starostlivosť o choré dieťa?
Syn má rôzne zdravotné komplikácie, prešli sme všetkými možnými testami od genetiky až po vylúčenie rakoviny. Na nič sa nikdy neprišlo. A ja to už nedávam. V škole má vymeškaných 300 hodín. Nerobím nič, len trpnem v robote, kedy mi zavolajú, že mu je zase zle a mám poňho prísť. Kam zase k lekárovi pôjdeme. Sem - tam zaskočí muž lekára ale, keďže jeho práca je náš hlavný príjem taham väčšinou ja. Smeruje to k tomu, že budem musieť dať výpoveď. Milujem svoju prácu, je to pre mňa relax. Doma asi scvoknem. Nehovoriac o Tom, že ako budem evidovaná? Na žiadnu dávku pravdepodobne nebudem mať nárok. Syn má 11 rokov. Doma to je len o dobiehani školy, zhanin poznámok, lustenim po spolužiakoch...
Dobrý deň, testy na familiarnu stredomorsku horúčku ste absolvovali?
Výpoveď prečo? Tlačia na teba v práci? Nemáš možnosť HO alebo nadrobenia inokedy, keď je dieťa choré? Ak máte dobrý príjem, rozmýšľala by som nad opatrovatelkou, veď všetkých choroby nie sú hrozne, alebo na také doliečovačky.
@mamamasama nie. Ale, pozerala som a on nemáva horúčky.
Áno, aj psychologické máme za sebou. Na prácu na doma asi nemám predpoklady a kvalifikáciu. Áno, muž pracuje, väčšinou ale chodí domov po 17.
@daniela1911 HO sa nedá, ani narobiť. A ano, sú narážky v práci. Ono to je aj prirodzene, už som musela ísť aj v strede porady a kedze moja prítomnosť bola nutná, porada sa musela preložiť. Aj sme mali jednu pani, ale potrebovali by sme niekoho na telefóne. A po lekároch tiež nemôže chodiť. Väčšinou treba vedieť celú jeho históriu diagnoz
Do konca školského roka už výdrž ako ste.cez prázdniny sa rozhodni ako ďalej.
@janinah ano, už neviem vydržať kedy začnu prázdniny..už to je za pár...
Kedy začali zdravotné problémy syna? Ráno odchádza do školy v poriadku a potom zatelefonujú? A potom keď prídete do školy, tak ako postupujete? Idete k pediatričke, či domov alebo na pohotovosť? Cez víkend je všetko v poriadku? Cez prázdniny? Určite potrebujete určiť, kde je problém. Keď nie je určená žiadna diagnóza, je ťažké povedať zamestnávateľovi, kedy potrebujete voľno a koľko času potrebujete na ošetrovné. Tu jedine pomoc "flexibilnej" dôchodkyne, ktorá by vedela v takejto situácii pomôcť. Držím palce, aby sa všetko v krátkom čase vyriešilo.
A čo mu je ako sa cíti?toto je nočná mora každého rodiča čo pracuje.Do školy chodí rád?
@sopevka od mala bol často chorý. Prvý krát bol operovaný ked mal 3 roky. Za sebou má 11 rôznych operácii. Keď mal 6 rokov, opuchol mu bedrovy klb a asi na 1 mesiac stratil schopnosť chodiť. Postupne sme to riešili rehabilitaciami.
Nechcem tu celkom písať jeho diagnózy ale je toho naozaj veľa. V realite ano, ide ráno do školy, potom volajú, že mu je zle.
Nie je uzkostny?To mal skôr pohybové problémy.Tak, keď to je neúnosné zostala by som doma, ale keď bude vedieť, že si doma bude mu ešte viac zle🙂ale dieťa je prednejšie a, keď sa mu polepší nájdeš si inú prácu.
skusila by som ineho psychologa , klinickeho alebo pedopsychiatra
a s cim ti volavaju teda ze hned musis ist ?
A nemala by si nárok na opatrovne? Keď ma toľko diagnóz a operácií? Aspoň trošku niečo by si dostala.
Veľmi zložitá situácia. Žiaľ, kým nemáte potvrdenú konkrétnu diagnózu nič nevybavíš. 🤷 Poraď sa s pediatričkou, ako postupovať ďalej. Učivo bude čoraz náročnejšie a vzdelávať 11 ročné dieťa doma tiež nie je malina, aj keby vam škola vyšla v ústrety. Samozrejme, že vám bude chýbať jeden príjem. Možno pohľadať nejakú skupinu rodičov, ktorí majú podobné problémy aby poradili koho kontaktovať. Držím palce. ✊
Vypoved dat nebudes musiet. Ked sa im nepaci, nech ta vyhodia, alebo s tebou uxavru dohodu.
Skus vyjednat aspon skrateny/polovicny uvazok, aby si mala viac volnosti, ale vypoved nedavaj.
Vypoved davas, ked chces z prace odist, a nie, ked sa ti zda ze maju narazky.
A ako mu je zle? Boli ho brucho, je mu na vracanie, trasie sa?
Ahoj, skus sa mozno popytat na UPSVaR ,ci by si si mohla dat ziadost " starostlivost o dieta nad 6 rokov so zdravotnym znevyhodneni ". Mozes popri tom aj pracovat,ale ak by ti to schvalili, sa mi zda,ze vyska prispevku by sa kratila podla tvojho fin.prijmu.

Po psychologickej stranke to mate vyriesene? Za predpokladu, ze ano, tak by som skusila homeschooling a pracu doma. Partner? Zaraba? Ako sa angazuje?