icon

Ako zvládnuť radu od starostlivej mamy?

1. mar 2024

Ahojte, mám taký problém. Mame malého 7 mesačného, v prvom rade musím povedať, že ho moja mama miluje a naozaj s ním dokáže pomôcť, malý je s ňou spokojný ale mňa vkuse o niečom poučuje. Samozrejme keď je to treba, tak som rada ale od začiatku tlačila na kojenie aj keď to nešlo a každému vravela že nekojím. Medzitým určite niečo bolo ale kašlala som nato. Včera boli u nás, malý má 2 dlhé spánky a vnoci nám spí krásne 9 hodín vkuse. Samozrejme, že včera som dostala, že on je ešte malinký a on potrebuje viac spánku a ide ho uspať (17:30), zakázala som lebo raz mu takto narušila režim keď tiež keď som povedala že nech ho nejde kočíkovať medzi spánkami a aj tak išla a zaspal vonku.
Ja už neviem ako jej vysvetliť, že je to moje dieťa ktoré ja poznám najlepšie a viem čo potrebuje.
Chová sa ku mne jak ku 5 ročnej,už aj manžel vravel že jeho uráža to, ako sa správa ku mne. Najhoršie je, že sa urazila a cely čas čo u nás boli sa somnou nerozprávala. Pd včera mám normálne nervy a stres lebo viem že mi bude na 100% vravieť aká som, že môj muž povedal že sa ku mne správajú ako k malému dieťaťu. Ja už neviem, možno je to blbosť ale už ma nebaví ako vkuse počúvam o tom čo robím zle

acer11
1. mar 2024

Tak nepočúvaj.... aké jednoduché

maryetta
1. mar 2024

Dieta sa neda naprogramovat. Niektore spia viac a niektore menej. Ten vas spi tolko kolko spi. Ak je spokojny tak zjavne mu to staci. Moj prvy syn ako prisiel domov z porodnice spal 40min denne. Takze to bol extrem a mohla som robit aj nemozne nespal ani minutu dlhsie. Ano bola som zufala lebo ved musi spat. No on nevedel ze musi. Lebo proste nechcel.

jaond19
1. mar 2024

Naco mas u seba mamu na navsteve ktora sa s tebou nerozprava a je odutá? By som jej podala topánky so slovami ze u SEBA doma sa chces cítit prijemne, u SEBA doma sa k sebe spravate s respektom a nech príde az ked ho k tebe ako uz tiez rodicovi bude mat. Ze si nezelás nevyziadane rady ani poúčanie, ani iné zasahovanie do vasich rozhodnutí, najma rodicovských. Bud rázna.

dusankomoj
1. mar 2024

Ja som mojej mame( to čo tebe, robia tuším vsetky🤣) povedala,že ona už svoju šancu vychovávať vyčerpala a svoje dieťa vychovám sama. Netvrdím,že pomohlo na 100%,ale pomohlo!

autor
1. mar 2024

@jaond19 Ved práve toto som jej už toľko krát povedala, aj že svoje deti si už vychovala a toto nech nechá na mňa. Nepomáha

rorino
1. mar 2024

Len tak nevinne medzi rečou sa jej opýtaj,že kto vychovával teba,čo tiež stará mama

jaond19
1. mar 2024

Tak potom uz nestací rozpravat ale otocit medzi dvermi, nech si vyberie, ci bude s vami bez rád, alebo sama s radami.

cookie29
1. mar 2024

Ja by som sa kludne opytala, ze ci si mysli, ze Ta tak strasne zle vychovala, ze to nezvladnes sama... a ak teda ano, tak radsej nech sa nestara do vychovy vnucata. A ak nie, tak to teda zvladnes a ked budes potrebovat, rada sa jej opytas

suzy2508
1. mar 2024

S tým musíš spraviť krátky proces. Ja som sa o toto postarala s mojou mamou hneď ako sa malý narodil. Keď som pomoc potrebovala, požiadala som si o ňu a veľmi rýchlo pochopila, že veci podľa nej a svokry nebudem robiť. Už sa ani o to nesnažia mi dávať rady. Niekedy to nejde po dobrom a musíš to čo najrýchlejšie zastaviť tieto nevyžiadané rady, lebo príde obdobie vzdoru, príkrmy a budú sa snažiť ešte viac ti do toho kecať.

autor
1. mar 2024

@suzy2508 príkrmy už mame zavedené to som tiež počúvala o tom aký je malý a on ešte také jesť nemôže. Pritom som všetko robila podľa doktorky

deninka233
1. mar 2024

Pozri, mám 3 deti (najmladšie pármesačné) a moja mama mi predvčerom medzi rečou oznámila, že si chce kúpiť dáku knihu o vývoji dieťaťa do 1. roka (menovala ju, len ja som už zabudla akú) ABY SI MOHLA OVERIŤ, ČI ROBÍM VŠETKO SPRÁVNE! Som sa jej len sucho opýtala, či chce ešte niekedy vidieť vnuka. Ona vie, že si srandu nerobím, tak to len zahrala do autu, že aká som hrozná a nič jej nedovolím čítať, ha ha ha. Pritom mám vek, že by som pri troche “šťastia” už mohla mať vnúčence a vychovala som x detí, vrátane sestriných troch po sestrinej smrti. Ale pre ňu som furt to decko, čo má decko, ako keď som mala 22 a z intráku som si okrem poznámok z prednášky od spolužiaka doniesla aj prvého syna… to sa proste už u nej nezmení. Len moja “otrlosť” na jej reči a konanie je časom väčšia a väčšia…

luccija
1. mar 2024

Ja si to neviem predstaviť to zobrala dieťa a išla Ti ho uspať?veď poviem nie, on chodí neskôr.Ved sa nebudete trhať o dieťa.Musis sa rázne ohradit.

autor
1. mar 2024

@luccija nekojim, pýtala sa či mu môže dať jesť ona. S tým problém nemám, no on vždy zatvára oči keď pije mlieko a hneď začala, že on musí spať. Začala ho aj jemne húpať. Raz som bola preč a strážila ho cca 2 hodiny maximálne a vtedy isla s ním von aj keď vtedy spať nemal a samozrejme zaspal a režim bol pokazený

luccija
1. mar 2024

Tak, ale za to ona nemôže, že išla von a zaspal v kočíku ešte je maly
Ja sa pýtam, že prečo si jej včera dovolila ho dať spat 17:30 väčšina detí zatvára oči pri jedeni

autor
1. mar 2024

@luccija Vtedy som jej jasne povedala že nech s ním von nejde, len ona ho chcela ukázať kamoske tak isla
A nedovolila ja som si ho potom zobrala a povedala som jej že ja viem čo on potrebuje nie ona, že nech sa nestara so výchovy, ona sa urazila a povedala, že jej príde že niekedy neviem a už sa somnou nebavila

mqkm
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
4. mar 2024

Mama ti bude radiť stále a vždy, moja ešte urazeným tónom povie, že nech si teda spravím po svojom. Ja jej vždy odpoviem, že áno, spravím si po svojom. Mamu nezmenis, môžeš len seba, svoj postoj.

simca06022011
8. mar 2024

No musíš.sinuvedomit ze uz si mama a nie dieťa. Ak ti nerobia dobre mamine reči = nepočúvaj. Oduva.sa = môže ísť domov. Bude ti hovoriť co.povedal muž = povedz, že ma pravdu a dobre jej povedal. Ty vieš najlepšie čo tvoje dieťa potrebuje. Tu platí to isté ako.ked sa starajú do.vychovy svokricky : "mamička, ty si si už dieťa.vychovala. Toto nechaj na mne". Moja tiež urazene vždy začne ved nech robím sko chcem a "dobre" a ja na to tuez vždy len "dobre" :D a neriešim.

A nie, nikdy by sa nestalo, že poviem, že dieťa sa nejde kocikovat a.moja mama by s ním odišla napriek tomu. Toto raz urobili svokrovci ze ušli s 5mesacnou dcérou niekam do tramtarie k známym, kým som skočila na wc a ten cirkus si mala vidieť. Nešli sme tam ďalší rok. Ja som tam vlastne nešla poriadne aj dlhšie.

princezna_bosorka
10. mar 2024

opakuj do aleluja, ze ty to robis inak, tebe to inak funguje, maly to inak preferuje...

Ja mam s mojou mamou nieco podobne, akurat nemam pocit, ze by mi mohla niekedy s dietatom niekedy pomoct (skor mam pocit, ako keby som mala okrem dietata na krku este jedneho autistu navyse)🤪

nat_alia
11. mar 2024

Zazila som 🙂 prve mesiace som 12x denne počúvala len o hladnom mlieku lebo som odmietala jest premastene jedla na ktore som nemala chut...vsetko co som spravila bolo zle...bolo to strašné vyčerpávajúce a otravné počúvať...vyriesilo sa to tak ze som starkú na chvíľu odstrihla a tá si už rozmyslela či jej to za to stojí...proste som jej povedala že dnes nemá chodiť že sme unavení a jej to časom nejako došlo a prestala s tým šialeným poucovanim
Rozumies, vsimla si ze z kazdodennych návštev bolo zrazu menej lebo nikomu sa nechcelo ju počúvať...za jej pomoc som jej vďačná ale keby to nespravím prídem o rozum čo stále mlela to isté dokola....

kristinka92
11. mar 2024

ja len že VELKA POCHVALA MANŽELOVI za to že sa ta zastal pred tvojimi rodicmi a otvoril si usta aspoň on. to si veľmi váž že sa za teba postavil