Ako zvládnuť stres z výchovy detí?
Chcela by som sa spytat, ako sa mate s deťmi. Ako to prezivate..napr aj teraz..na vianoce. Ja mám pocit, že zijem život v kriku plači a neustale nejakých požiadaviek pritom v konečnom dôsledku nie je nikdy nič dobré a najlepsie je ,keď je telka zapata. Naozaj neviem ako ešte sa mam snazit a co mam ešte robiť aby som prežila aspoň jeden jediný deň bez toho neskutocneho nareku a nespokojnosti zo strany mojich detí. Jak moc sa musi človek obetovat rozkuskovat aby mal doma chvilu ticho a pokoj. Mam normálne manželstvo všetci sa snažíme rovnakym dielom takže tu chyba nie je.
Choď sa prejsť, vyventilovať a manžel nech sa postará...potom sa vystriedate...ja keď mám toho dosť.. a to mám len jedno dieťa...tak idem von...mama mi dieťa postráži, lebo pri babke je anjelik 🤣 pri mne čertisko...takže každý deň som hodinu - dve sama, so svojími myšlienkami...na prechádzke...v obchode...v knižnici...kde mám pokoj a kľud 😃
neobetuj sa, nekuskuj sa, rob tak, aby si ty bola spokojna a budu spokojne aj deti.. ale nejaku dobu to trva.. kym sa vykludnis a prestanes sa snazit a stresovat, aby bol pokoj.. az potom ten pokoj bude
No bohuzial, ten zivot v ,,kriku" som/ sme len prezili . Syn bol velmi narocny ako mensi, ustavicne nespokojny upistany. Poziadavky ma aj teraz , ma 9 a stale je to dieta. Uz nepisti ale je velmi hlucny ( velmi nahlas sa smeje, ked cosi zakrici tak uz poriadne, je ho dost pocut, proste je taky od malinka ale z tych detskych vecne nespokojnych casov davno vyrastol 😇).
Inak odkedy je na svete, tak mne osobne velmi vadi hluk , hoc aj telka,radio, cokolvek. Ked vyslovene nieco nepozeram tak to musi byt vypnute inak mi to nerobi dobre, boli ma hlava.
Kazdo obdobie raz skonci,neboj
Ja si najdem aj vela casu na seba a my spolu ako par tiez , takze je vsetko vyvazene
Kolko maju deti rokov? Nech sa zapoja. Telka sa vypne a kazdy prilozi ruku k dielu. Nie si ich sluzka. A ak ste ich to doteraz nenaucili... Najvyssi cas (nepredpokladam ze jedna o malinke deti, ked neustale poziadavky a nespokojnost).
v prvom rade začni lustrovat čo deti pozerajú , vyber im veci vhodné pre nich ak je tam vkuse nuda a kritizovanie budu ti to prenašat do reality, omezit na dve hod max podla veku tv,
zapojit do diana, upratovania, pečenia ,zobrat ich von
možno bude vzbura na začiatku ale nebude to horšie ako teraz
koľko majú rokov? vypnúť telku a vydržať, a spraviť si nejaký spoločný program
Ja ked chcem mat klud beriem ich von.
A ako často je tá telka zapnutá?
Lebo deti pod 7r zvyknú mať takú väčšiu závislosť na telke.. a keď im to púšťas denne na pár hodín, tak sa nečuduj. Nenájdu si inú aktivitu samé, lebo chcú dopamín z tv a tým pádom sú aj podráždené.
Už dobre. Ale najmladší má už 7. Bol to boj, pamätám sa ešte... Prejde to, vyrastú a bude lepšie❤️. Posielam veľa energie❤️❤️❤️. Ja teraz sedím na zadku, dve staršie zbehli k morčatám a už ich polhodinu niet, muž je s malým na nákupe a ja si váľam šunky, ešte 5r. dozadu by som neverila, že aj takto dokážu vyzerať sviatky. Zapni tú telku a nesnaž sa im vyhovieť za každú cenu, to je ako ten Sizyfos, čo tlačil ten kameň a keď ho vygúľal, tak ten sa zgúľal na druhú stranu kopca... Skús občas povedať nie, nedá sa, teraz som na rade ja a vy počkáte. (Ale ja VIEM, že oni NEVEDIA počkať ani chvíľočkuuuuuuu). Drž saaaaa, je to len fáza, bude lepšie, uvidíš ❤️
Ja mam pubertiaka, pre ktorého je všetko trápne a cely život nuda a predpubertalnu dcéru, s ktorou sa to síce dá, kým sa neklbčí s bratom. A ja to úspešne ignorujem, už som si zvykla. Kým netečie krv, neriešim. Dám si kávu a pohoda, klidek a elfbaricek melonkovy
@lenkakravcova och bože. Maju dovolený vecernicek resp hodinu denne večer a je to moja najkrajšia časť dňa. Chcela si byt múdra ale nie, u nás nie je vôbec zapnuta tv počas dňa.
Napíš vek detí
U nás je tiež psychiatria.... majú 8 a 10 rokov... Vstávajú o 6 takze si vieš predstaviť... Vyzeram ako zombie
@hylary 3 a 6 rokov..
Som hore od pol 5, lebo vtedy sa stredny zobudil a ja som uz nezaspala. Mam 3 deti, budu mat 2, 4 a 5 rokov. A ratam s tym, ze este tak 3 roky ticho nebude 🙈😀. Nesnazit sa, asi je to zbytocna namaha chciet mat pokojne a kludne vianoce ak raz su deti male a nemaju povahov anjelikov. Vydrzat 💪. Kava, cokolada, vino, magnezium 🤣. A uzit si tie pekne chvile s nimi. Radsej sme si stavali dnes snehuliaka akoby som upratovala 🤭
Tak my mame tiež zrovna 3 rocny rozdiel, maju 4,5 a 1,5. Starsi sa práve hra na vrchnej posteli s Typ toy perím (ako albi) a maly "vari" v kuchynke, obaja sú v detskej.
Trojročný uz ma celkom rozum, co ho baví? Hráš sa s nimi? Daj im pastelky, krpcovi plastelína, kocky, lego, bábiku.
Aj naši pistia. Nejak sa to ukociruje, des je to ked som unavená. Ale teda musim zaklopať prehraju sa aj keď maly casto "terorizuje" starsieho.
@autorka Nechcela som byť múdra, len mi to napadlo ako možnosť. Nemusíš reagovať tak podráždene.
Možno tu podráždenosť prenasas na deti..
@zltalienka Tak potom su mozno preunavene. Moji ked su velmi unaveni su jak z retaze utrhnuti a nemoz ich ulozit spat.
Alebo mas ozaj neunavitelne deti 😀
Kadejako,,vseliako🙂 ked mi je najhorsie,,spomeniem si na kamosku,(ktora ma najprv dvojcata a potom este jedno,dieta s casovym odstupom jeden rok....a hned mi je lepsie....🙂

Koľko majú deti rokov?