icon

Ako zvládnuť úzkosť po manželovom návrate do práce?

4. máj 2026

Ahojte. Už týždeň máme bábätko , pár dní čo sme doma a ja mávam úzkosť z toho čo bude keď manžel pôjde do práce. Posledný deň v nemocnici som dostala takú úzkosť ,že som myslela že si pôjdem pre lieky na ukludnenie, asi to bolo tým že sme tam ostali o deň dlhšie a čím som nerátala
. Manžel robí 12-tky nočné+cesta do práce a z práce to skoro robí 13-14 hodín . Čiže pracuje cca od 16 a príde domov o 6 ráno .
Ako ste to zvládli vy keď manžel išiel do práce? 🥹

Strana
z2
autor
4. máj 2026

@anonym_autor s bábätkom nemám žiadny problém ,starám sa stále a rada len skôr trošku tá psychika ,že sa bojím ostať sama . Stačila by mi len prítomnosť niekoho asi 🥹

anonym_d4a258
4. máj 2026

Mne pomáhalo veľa byť vonku s kočíkom, teraz bude pekné počasie, skús🙂 a úplne Ťa chápem. skús zohnať kontakt na niekoho v okolí, aby si mala aspoň pocit, že máš komu zavolať, keby niečo.

barborienka2001
4. máj 2026

@anonym_autor ja som povedala mame že bude musieť si vyhradiť čas a byť so mnou aj keď bývame spolu tak proste bude musieť a malá má teraz skoro 3 roky a stále je pri mne aj mi s ňou pomáha sama by som to nezvládla a inak to zaváňa popôrodnou depresiou dávaj si pozor aby si ju nemala ...a inak prečo s tebou nieje chlap doma? Veď si môže vybrať tú otcovsku dovolenku po pôrode tuším dva týždne ?

autor
4. máj 2026
@barborienka2001

@anonym_autor ja som povedala mame že bude musieť si vyhradiť čas a byť so mnou aj keď bývame spolu tak proste bude musieť a malá má teraz skoro 3 roky a stále je pri mne aj mi s ňou pomáha sama by som to nezvládla a inak to zaváňa popôrodnou depresiou dávaj si pozor aby si ju nemala ...a inak prečo s tebou nieje chlap doma? Veď si môže vybrať tú otcovsku dovolenku po pôrode tuším dva týždne ?

@barborienka2001 však má ju, píšem že sa obávam toho keď pôjde do práce. Necítim sa na depresiu skôr chcem len nejakú istotu asi. Nepotrebujem pomoc s malým len ten pocit ,že je niekto s nami doma asi🙂

anonym_bdb289
4. máj 2026

@anonym_autor Rozumiem ti, lebo som sa tiež bála ostať sama doma, keďže som mala zdr.problemy.Postupne sa to však zlepšilo.Cinnosti okolo bábätka som postupne vykonávala už automaticky.Tieto dni si len zvykate na seba.

anonym_faae70
4. máj 2026

Ja som mala podobne pocity. Najhoršie bolo to že som bola v nemocníci až 12 dni a to mi na psychike nepridalo. Pomohlo mi že manžel nejaký čas mal dovolenku. Inak som na malú sama viac menej chodi domov okolo 7-8 a odchádza ráno o 6. Teraz som s malou úplne sama prvý krát aj na noc na týždeň.. no upokojuje má to že existuju telefóny a môžem zavolať keby niečo ale je to ťažké..

parvinka0001
4. máj 2026

Bola som s dvojkami sama ,ja som teda nikoho nechcela . Prišla som po 5 týždňoch z nemocnice chcela som kľud a nie aby mi niekto sedel pri zadku .

anonym_9fe05a
4. máj 2026

Nejaky ochotny sused, hodinovy manzel? Ze ked pride uzkost, iba pride na hodku, urobi ti kavu a pojde.

autor
4. máj 2026
@anonym_9fe05a

Nejaky ochotny sused, hodinovy manzel? Ze ked pride uzkost, iba pride na hodku, urobi ti kavu a pojde.

@anonym_9fe05a nemáme moc vzťahy so susedmi , mamina nebýva ďaleko našťastie len to má tak ukludnuje len tie obavy. 🙂

barborienka2001
4. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_9fe05a nemáme moc vzťahy so susedmi , mamina nebýva ďaleko našťastie len to má tak ukludnuje len tie obavy. 🙂

@anonym_autor a mama nemôže ? Alebo svokra ? Alebo nemoze si ešte zobrať dovolenku manžel ?

anonym_35ff28
4. máj 2026

Možno si si predalen tie lieky mala sat predpísať
Nemala som žiadnu pomoc, muž robil tiež tak ako tvoj. Proste normálne som si verila, že ja a dieťa to spolu zvládneme.

anonym_94fa0a
4. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor s bábätkom nemám žiadny problém ,starám sa stále a rada len skôr trošku tá psychika ,že sa bojím ostať sama . Stačila by mi len prítomnosť niekoho asi 🥹

@anonym_autor Mne chodila prve dni mama, potom ochorela, bola som s babom sama, apson sme si nasli rezim. Muz chodieval okolo 7 rano z domu, vracal sa cxa 18.. priemerne ..

autor
4. máj 2026
@anonym_35ff28

Možno si si predalen tie lieky mala sat predpísať
Nemala som žiadnu pomoc, muž robil tiež tak ako tvoj. Proste normálne som si verila, že ja a dieťa to spolu zvládneme.

@anonym_35ff28 tak aj ja verím že to zvládneme. Možno som len chcela prečítať skúsenosti druhých či mali podobné pocity iba.
Myslím že po pôrode tie hormóny a pocity môžu byť rôzne , nemyslím si ,že som rovno na lieky . Normálne fungujeme celé dni/noci s malým . Manžela ani nebudím zbytočne hore je v noci len keď on sám vstane .
Skôr je to len také pocitové zatiaľ.

anonym_87688d
4. máj 2026

@anonym_autor po mojom pôrode išiel môj muž do kupelov na 2mesiace. Ja som zostala sama s dvomi deťmi doma. Jedno mini bábätko, druhé dieťa v prváku na ZŠ. Predstav si, že to bolo úplne super. Staršie som ráno aj poobede vozila do skoly, zo skoly. A bolo to v zime 😉

anonym_9736bd
4. máj 2026
@anonym_autor

@barborienka2001 však má ju, píšem že sa obávam toho keď pôjde do práce. Necítim sa na depresiu skôr chcem len nejakú istotu asi. Nepotrebujem pomoc s malým len ten pocit ,že je niekto s nami doma asi🙂

@anonym_autor podla mna to dovtedy prejde. Ja som to mala tiez, hlavne pri prvom, ale vtedy ani otcovska nebola este, niekedy sa mu dal vybavit HO. Prisla mi mamina na tyzden, dva, a postupne som zistila, ze sa niet coho bat. Keby nieco mohla som zavolat svokre, sice robila, ale je zdravotna sestra, to mi dost pomohlo. A pri tretom pri covide to tiez bolo specificke, ale vdaka za HO. Uz len to, ze muz je vo vedlajsej izbe, keby nieco, to mi davalo istotu. Je to asi tym, ze mas v sebe extremny pocit zodpovednosti a tazsie sa to berie "tak v pohode". Ale postupne mi napriklad zacalo vadit, ked bola pri nas mama stale, chcela som si casom vytvorit taky ten svoj system. Lenze som za to vdacna. Teraz cakam piate babo a mama uz ma 72 rokov a je mi luto, ze uz nemoze prist na viac dni, lebo ocino uz sam nemoze ostat, ma problemy so zabudanim a lieky musi mama na neho dozerat, aby bral ako ma. Uz ani nie pre ten pocit istoty, ale len tak, lebo mi je mama vzacna.

anonym_f65394
4. máj 2026

@anonym_autor A ja som si myslela že to len mne tak hrabe 😂.
Zvykla som si. U nás je to komplikovanejšie tým ,že muž nemá pevnú pracovnú dobu, pracuje sám pre seba, čiže raz je skoro celý deň doma, inokedy sú dni kedy ho ani nevidím. Áno, nejde o pomoc, ale doteraz si vydychnem keď ho vidím vo dverách a to ma dcérka vyše roka.

marianarem
4. máj 2026

@anonym_autor Tiez som mala strach ist z porodnice domov a potom aj byt sama, ale v podstate po par dnoch, ked zistis, ze si to dala, tak uz to bude lepsie. Drzim palce 🍀

joesvk
4. máj 2026

Hormóny. Určite. Ustáli sa to a aj tie pocity potom prejdú.

mondolina
4. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_35ff28 tak aj ja verím že to zvládneme. Možno som len chcela prečítať skúsenosti druhých či mali podobné pocity iba.
Myslím že po pôrode tie hormóny a pocity môžu byť rôzne , nemyslím si ,že som rovno na lieky . Normálne fungujeme celé dni/noci s malým . Manžela ani nebudím zbytočne hore je v noci len keď on sám vstane .

@anonym_autor
s bábätkom si spravíš režim a bude to ok.

anonym_d630ed
4. máj 2026

Teraz neviem, či mám vidiny, alebo čo...Máte úzkosti z toho, že ste samé doma s dieťaťom? To je čo za dovodobý výmysel? Načo ste vôbec mali deti, keď chlap od vás nemôže ani päty vytiahnuť? Akoby mal olovenú guľu na nohe👎

parvinka0001
4. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor dáš to. Musíš si aj sama veriť a ver tomu že je lepšie keď si s bábätkom sama ako ešte niekoho obsluhovať a podobne. Ja keď som mala potrebu niekoho ako matka dvojiciek skôr že trochu sa somnou porozprávať ale nech idú preč a nie hodinove návštevy . Unavená som bola riadne . Mama ku mne raz prišla a ja ako som sedela na gauči som zaspala keď som snou hovorila od únavy 😁

anonym_c75161
4. máj 2026

@anonym_autor zvykneš si neboj sa, tak ako každá z nás

anonym_62d8a7
4. máj 2026

@anonym_autor Mala som to pri prvom dieťati.Potom ako mal muž nastúpiť do práce,tak som ostala nesvoja a normalne som ho prosila,aby ma s ním nenechával samú. 🤣 Bol to strach ako to dám,ale akosi som to dala a našla som si režim a potom zlé pocity zmizli.

anonym_62d8a7
4. máj 2026
@anonym_d630ed

Teraz neviem, či mám vidiny, alebo čo...Máte úzkosti z toho, že ste samé doma s dieťaťom? To je čo za dovodobý výmysel? Načo ste vôbec mali deti, keď chlap od vás nemôže ani päty vytiahnuť? Akoby mal olovenú guľu na nohe👎

@anonym_d630ed Toto je normálna vec,ktorá môže nastať.Mne sa to tiež stalo.Ale ako som ostala prvý deň sama,tak som si uvedomila,že nikoho nemám za riťou a som sama sebe pánom a postupne sme si zvykali na seba a režim.

anonym_015d08
4. máj 2026

Tiež som to tak mávala a ešte občas mávam stým rozdielom že tebe príde domov ale môj nie aj niekoľko týždňov keďže robí v zahraničí

anonym_5ff0e4
4. máj 2026
@parvinka0001

Bola som s dvojkami sama ,ja som teda nikoho nechcela . Prišla som po 5 týždňoch z nemocnice chcela som kľud a nie aby mi niekto sedel pri zadku .

@parvinka0001 ale ty si nepochopila že pani má psych. problémy. Ten kto to nezažil nevie čo to je. To je poriadne trápenie.

anonym_5ff0e4
4. máj 2026

Autorka ak kojíš tak zavolaj lekárovi lebo to vyzerá na psych. problém. Depresie.
Samé od seba to nezmizne. PO čase sa to môže tak skomplikovať, že budeš mať problém aj na prechádzku s malinkým ísť. Preto vyhľadaj pomoc.

katrin21
4. máj 2026

@anonym_autor iba nocne robi? No to je blbe,lebo potom sa musi este vyspat a zas ti nepomoze ale ze by si mala mat z toho uzkost?
Zeny, nerobte si to..netrapte sa dopredu,neprivopavajte si... hovori sa,: ako si ustelies,tak budes spat.... inak povedane, coho sa bojis,to si privolas, pozitivny pristup a nie cierne scenare uz dopredu - to je zaklad prezitia a uspechu.

katrin21
4. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a naco ten pocit? Dobre bude, prezili ine, prezijes aj ty.. bud rada,ze nemas muza na tyzdnovkach a doma dalsie 2 deti..tp by bol stres

parvinka0001
4. máj 2026
@anonym_5ff0e4

@parvinka0001 ale ty si nepochopila že pani má psych. problémy. Ten kto to nezažil nevie čo to je. To je poriadne trápenie.

@anonym_5ff0e4 boji sa snim ostat sama,zase z nej nerob psychiatrickeho pacienta. Sama píše že sa neciti že má depresiu .

Strana
z2