icon

Ako zvládnuť výčitky a pocity v materstve?

17. nov 2024

Ahojte. Neviem kde začať. Som mamou už takmer 8 mesiacov a teraz to na mňa asi všetko doľahlo 😟 Denne by som len revala a utápala sa v blbých myšlienkach. Chýba mi svoj starý komfort a denne to riešim v hlave, čo si veľmi vyčítam kvoli dieťatku, ktoré síce nadovšetko milujem, no keď ma pochytí táto depka, tak necítim zrazu vôbec nič, vidím len samú seba. Len bubnovanie v hlave a pocit zúfalstva, tak veľmi chcem plakať, no nie vždy sa to dá 😢 Mám jedno skvelé dieťa, ale aj napriek tomu mi chýba môj starý život, potrebovala by som pár dní len tak oddychovať, čítať si, pozrieť si seriály. Prešli ste si tým niektorá? 😟 Ako sa za to neodcudzovať a zvládnuť tieto momenty? Ďakujem.

Strana
z2
saxana000
17. nov 2024

Je to uplne normalne a kazda nas ma taketo pocity ale mozno to nepriznaju nahlas.je to len obdobie.zachvilu sa ti to babetko zacne zatvarat v izbe po veceroch behat po vonku budes mat veeela casu na vsetko ostatne co ti teraz chyba a tebe bude strasne smutno ze tie male nozku necupkaju k tebe aby ta zavolali hrat sa do izby.a tie male rucly sa k tebe nenatahuju z postielky..

samkolea
17. nov 2024

@majlo1234 ano, a teraz skola a ked si predstavim, ze za 2 roky znova to iste ma caka. 🙄. A vlastne to som donemoty opakovala starsiemu, tak donemoty omielam mladsiemu. Az sa mi obcas vobec nechce s nikym rozpravat.

majlo1234
17. nov 2024

@ronie338 to by som brala hned!

hederamonstera
17. nov 2024

@ronie338 a kam chodievas? Lebo rozmyslam, ze aj ja zacnem niekam na noc dve chodit. Ci nejaky hotel alebo?

ronie338
17. nov 2024

@hederamonstera zväčša ku mame, ta byva 350km od nás, pripadne k sestre ale ona ma dve deti to si nepomôžem. Keď som u mamky tak idem na pedikúru, pozriem si film z postele, objednám si obed alebo niekam zbehneme, spim koľko sa mi chce

ronie338
17. nov 2024

@hederamonstera pripadne ma polovička pošle na týždňovu dovolenku. Bola som v Egypte minulý rok v októbri s mojou aj jeho mamou. On bol doma s malým a vyšli mu prvé 4 zuby. Tento rok sme boli v taliansku s jeho rodičmi čiže oni nám aj malého postrazili q šli sme sami. A každé dva mesiace mame rande, malý ma stráženie a ideme na večeru, do kina, teraz v decembri ideme na luskacika a pred tým na večeru. Aby ste si nemysleli že len ja chodím sama, bravam malého na týždeň do ba, čiže polovička si vtedy oddýchne a chodíme každé dva tri mesiace. A odtiaľ aj k sestre mojej aby sme neboli len pri mamke. On ma svoje koníčky, ja svoje. Proste aby ani jednému nehrablo z dieťaťa. Toto si myslím ze mame skvelé nastavené. Aj počas choroby keď som ja chorá berie malého preč k rodičom a keď je on ide preč lebo ja by som musela veľa cestovať. Proste berieme ohľad na toho deuheho

Strana
z2