Asi túžim po ďalšom dieťatku
Ahojte . Som mama dvoch detí . Jedno nie v puberte a druhé sa nám podarilo pred dvoma rokmi 😍
Neni žiadny problém ,všetko je v pohode len ja.. asi mi preplo .🤦
Asi by som chcela ešte jedno bábo . Mám tie pocity ako predtým . Neni to len tak jasné že bum a bude a všetko bude mať . A aj môj vek ťahá na 40🙈ale stále som taká bláznivá ako som aj bola akurát staršia .
Povedzte že niesom normalna
@hederamonstera ja len tak 🙈nemyslím to v zlom. Možno len teraz všetko vidím už inak ako predtym
40 v pohode, tak ak aj partner sa na to cíti a mate na to podmienky choďte do toho 😊
Zidovske prislovie hovori, ze kazdy ma mat tolko deti kolko uzivi a nie kolko chce. Treba sa nad tym zamysliet, je to velka pravda.
No, ja som mala tiež také pocity, keď mal syn dva roky, akosi v podvedomí mi niečo hovorilo: už je koniec, už sa konci babatkovske obdobie. Daj si na papier pre a proti. A uvidíš. A hlavne, si to dories s mužom
Tak ja som rodila prve v 41 s tym, ze nikdy mi nejako netikali biologicke hodiny, nikdy ziadna neovladatelna tuzba po dietati. Prve babatko po 40ke mi davalo riadne zabrat, navyse mam chronicke zdravotne problemy. A aj tak, ako mal maly rok (cize v 42), som tie biologicke hodiny nakoniec zazila. Zacala som si rozmyslat o dalsom babatku, ale nielen to, mne sa o nom kazdu chvilu aj snivalo a neslo mi to z hlavy. Manzel mi pripadal mimoriadne atraktivny 🙂 No neverila by som, ze to este na mna pride a hlavne po tom, co uz je jedno dieta na svete. Ale drzali sme sa vyssie spomenutej zidovskej mudrosti, neslo sice o peniaze, ale o nas vek, zdravie a obmedzene mnozstvo energie..Sme velmi vdacni za to prve a davame do toho vsetko, ale druhe sme uz citili, ze by bola privelka zataz.
Aj ja som mala take tuzby, ale muz nechcel, tak tretie nemame.. a v podstate ma to drzi tak trochu dodnes 🙂. Takze je to uplne ok a si normalna, je to normalna tuzba. A vek na tretie mas este stale v pohode.
V 40.urcite by som nechcela ,myslí na to dieťa,čas neoklames,môžeš sa cítiť akokoľvek vitálne,keď budeš mať 80 ono len 40,viem o čom píšem ,ja také dieťa som a nechápem ženy ktoré sa obhajujú,že sa na to cítia,ale ako sa bude cítiť to dieťa,tým sa nezaobera nik,každopádne ak sa tak rozhodneš,veľa šťastia😉
Tak to zariadila priroda. Muz chce stale sex - testosteron a ked je zena pripravena mat (dalsie) potomstvo, tak pridu hormony a tuzba mat dieta. Tak uz len zapojte rozum, ci zvladnete 3 deti.
Tak som na tom rovnako. Niekde v podvedomi este stale snivam o vonavom babatku. Ale uvedomujem si aj tu strasnu zodpovednost, ze v dnesnych nestalich casoch asi radcej nie 🤷♀️
@rorino Určite je lepšie, keď sa bude 40-ročné dieťa starať o 80-ročného rodiča ako sa starať o takého chorého človeka v 60-ke. Či nechám záväzok vnúčatám a budú riešiť aj starých rodičov a rodičov. Mať dieťa v 40-ke nie je problém.
@zuzanockamt 40 rocne dieta sa bude starat o 80 rocneho rodica velmi tazko, pretoze je v produktivnom veku, ma svoje deti, hypo na krku a nie je mozne vsetko hodit za hlavu a ostat doma opatrovat rodicov, nech by ich to dieta akokolvek lubilo a chcelo.
@adrianka2606 Nuž predstav si, že je to možné. Najmä ak je viac súrodencov. Ide to.
@zuzanockamt tak dufsm,že už máte aspoň tých 40,a držím palce,nech máte koho opatrovat,pekný den
@zuzanockamt Ak je viac surodencov a ide o docasne obdobie, tak s vyplazenym jazykom to mozne je. Alebo potom, ak si jeden vybavi opatrovatelsky prispevok a ostane doma, tak je to tiez mozne. Ale clovek, ktory ma male deti a hypo na krku toto bude riesit asi naozaj velmi tazko.
@adrianka2606 Zaujímavé, že tí, ktorí ozaj chcú, tak to riešia. Aj s hypo, aj s malými deťmi.
@zuzanockamt mam 33, moji rodicia 75. Mam trojtyzdnove babo a 15m chlapca. Dufam, ze nasi vydrzia v kondicii este aspon 10 rokov, naozaj sa mi nechce o nich teraz starat kvoli mojim detom. A to ich milujem a sme traja surodenci, zvysni dvaja maju teda tiez toho vyse hlavy, ale oni uz maju skoro 50. Sestra musi pomahat dcere s vnucatami, a brat ako chlap je na starostlivost o rodicov uplne nevhodny.
Takze ja tiez patrim k tym detom 40rocnych rodicov a ako dieta s tym velmi nie som spokojna
@hederamonstera Ja neviem, asi je to o vzťahoch v rodine celkovo. Mám malé dieťa (3r.) som po 40-ke, súrodenci tiež malé deti - škôlkarov, máme aj puberťákov. Vážny zdravotný stav rodiča a fungujeme. Kto iný než deti majú rodičovi pomôcť. My to tak máme nastavené. Som pripravená aj na tú možnosť, že dám výpoveď, beriem deti, sťahujem sa a hľadám prácu v mieste bydliska rodičov. Ale to sme my.
@zuzanockamt ja nevravim, ze keby trebalo, sa nepostaram. Iba vravim, ze snad sa tomu vyhnem, aby som sa dokazala venovat svojim malym detom.
Stacilo mi, ked som bola mala a moja mama sa starala o babku a dedka, ktori byvali u nas. Teda nemam na to pekne spomienky, skor naopak..br
@hederamonstera Vidís, je to o tej súdržnosti, vzťahoch. Naši sa tiež starali o otcových rodičov, tiež tam boli rôzne diagnózy, bývali u našich v trojizbáku. A nemáme zlé spomienky a už vôbec mi nenapadne použiť citoslovce bŕ. Je to o výchove, o rodine, o vzťahoch.
@zuzanockamt Lenze dat vypoved, prestahovat sa a hladat pracu v dnesnej dobe, to si nemoze dovolit kazdy. Samozrejme, ze vacsina ludi ma s rodicmi dobre vztahy a ked treba pomozu, postaraju sa, ale nie je to take jednoduche a romanticke, ako to popisujes.

Preco by si nebola normalna?