Asi túžim po ďalšom dieťatku
Ahojte . Som mama dvoch detí . Jedno nie v puberte a druhé sa nám podarilo pred dvoma rokmi 😍
Neni žiadny problém ,všetko je v pohode len ja.. asi mi preplo .🤦
Asi by som chcela ešte jedno bábo . Mám tie pocity ako predtým . Neni to len tak jasné že bum a bude a všetko bude mať . A aj môj vek ťahá na 40🙈ale stále som taká bláznivá ako som aj bola akurát staršia .
Povedzte že niesom normalna
@hederamonstera ja len tak 🙈nemyslím to v zlom. Možno len teraz všetko vidím už inak ako predtym
40 v pohode, tak ak aj partner sa na to cíti a mate na to podmienky choďte do toho 😊
Zidovske prislovie hovori, ze kazdy ma mat tolko deti kolko uzivi a nie kolko chce. Treba sa nad tym zamysliet, je to velka pravda.
@mirkava haha určite nie 🤣on sa necíti už
@viestta áno to je pravda
Tak keď partner už sa na to necíti, nechce.. Tu máš jednoduchú odpoveď.
No, ja som mala tiež také pocity, keď mal syn dva roky, akosi v podvedomí mi niečo hovorilo: už je koniec, už sa konci babatkovske obdobie. Daj si na papier pre a proti. A uvidíš. A hlavne, si to dories s mužom
Tak ja som rodila prve v 41 s tym, ze nikdy mi nejako netikali biologicke hodiny, nikdy ziadna neovladatelna tuzba po dietati. Prve babatko po 40ke mi davalo riadne zabrat, navyse mam chronicke zdravotne problemy. A aj tak, ako mal maly rok (cize v 42), som tie biologicke hodiny nakoniec zazila. Zacala som si rozmyslat o dalsom babatku, ale nielen to, mne sa o nom kazdu chvilu aj snivalo a neslo mi to z hlavy. Manzel mi pripadal mimoriadne atraktivny 🙂 No neverila by som, ze to este na mna pride a hlavne po tom, co uz je jedno dieta na svete. Ale drzali sme sa vyssie spomenutej zidovskej mudrosti, neslo sice o peniaze, ale o nas vek, zdravie a obmedzene mnozstvo energie..Sme velmi vdacni za to prve a davame do toho vsetko, ale druhe sme uz citili, ze by bola privelka zataz.
Aj ja som mala take tuzby, ale muz nechcel, tak tretie nemame.. a v podstate ma to drzi tak trochu dodnes 🙂. Takze je to uplne ok a si normalna, je to normalna tuzba. A vek na tretie mas este stale v pohode.
V 40.urcite by som nechcela ,myslí na to dieťa,čas neoklames,môžeš sa cítiť akokoľvek vitálne,keď budeš mať 80 ono len 40,viem o čom píšem ,ja také dieťa som a nechápem ženy ktoré sa obhajujú,že sa na to cítia,ale ako sa bude cítiť to dieťa,tým sa nezaobera nik,každopádne ak sa tak rozhodneš,veľa šťastia😉
Tak to zariadila priroda. Muz chce stale sex - testosteron a ked je zena pripravena mat (dalsie) potomstvo, tak pridu hormony a tuzba mat dieta. Tak uz len zapojte rozum, ci zvladnete 3 deti.
Tak som na tom rovnako. Niekde v podvedomi este stale snivam o vonavom babatku. Ale uvedomujem si aj tu strasnu zodpovednost, ze v dnesnych nestalich casoch asi radcej nie 🤷♀️
@rorino Určite je lepšie, keď sa bude 40-ročné dieťa starať o 80-ročného rodiča ako sa starať o takého chorého človeka v 60-ke. Či nechám záväzok vnúčatám a budú riešiť aj starých rodičov a rodičov. Mať dieťa v 40-ke nie je problém.
@zuzanockamt aj to je názor,ja svoj nezmením,a viem prečo,viem o čom píšem,
@rorino Ani ja, tiež sme deti rodičov, ktorí nás mali neskôr.
@zuzanockamt 40 rocne dieta sa bude starat o 80 rocneho rodica velmi tazko, pretoze je v produktivnom veku, ma svoje deti, hypo na krku a nie je mozne vsetko hodit za hlavu a ostat doma opatrovat rodicov, nech by ich to dieta akokolvek lubilo a chcelo.
@adrianka2606 Nuž predstav si, že je to možné. Najmä ak je viac súrodencov. Ide to.
@zuzanockamt tak dufsm,že už máte aspoň tých 40,a držím palce,nech máte koho opatrovat,pekný den
@rorino Áno, máme už veru 40+ a aj koho opatrovať. A veru dosť ťažký stav.
@zuzanockamt no tak čas dupľom nechápem,pekný den
@zuzanockamt Ak je viac surodencov a ide o docasne obdobie, tak s vyplazenym jazykom to mozne je. Alebo potom, ak si jeden vybavi opatrovatelsky prispevok a ostane doma, tak je to tiez mozne. Ale clovek, ktory ma male deti a hypo na krku toto bude riesit asi naozaj velmi tazko.
@adrianka2606 Zaujímavé, že tí, ktorí ozaj chcú, tak to riešia. Aj s hypo, aj s malými deťmi.
@zuzanockamt mam 33, moji rodicia 75. Mam trojtyzdnove babo a 15m chlapca. Dufam, ze nasi vydrzia v kondicii este aspon 10 rokov, naozaj sa mi nechce o nich teraz starat kvoli mojim detom. A to ich milujem a sme traja surodenci, zvysni dvaja maju teda tiez toho vyse hlavy, ale oni uz maju skoro 50. Sestra musi pomahat dcere s vnucatami, a brat ako chlap je na starostlivost o rodicov uplne nevhodny.
Takze ja tiez patrim k tym detom 40rocnych rodicov a ako dieta s tym velmi nie som spokojna
@hederamonstera Ja neviem, asi je to o vzťahoch v rodine celkovo. Mám malé dieťa (3r.) som po 40-ke, súrodenci tiež malé deti - škôlkarov, máme aj puberťákov. Vážny zdravotný stav rodiča a fungujeme. Kto iný než deti majú rodičovi pomôcť. My to tak máme nastavené. Som pripravená aj na tú možnosť, že dám výpoveď, beriem deti, sťahujem sa a hľadám prácu v mieste bydliska rodičov. Ale to sme my.
@zuzanockamt ja nevravim, ze keby trebalo, sa nepostaram. Iba vravim, ze snad sa tomu vyhnem, aby som sa dokazala venovat svojim malym detom.
Stacilo mi, ked som bola mala a moja mama sa starala o babku a dedka, ktori byvali u nas. Teda nemam na to pekne spomienky, skor naopak..br
@hederamonstera Vidís, je to o tej súdržnosti, vzťahoch. Naši sa tiež starali o otcových rodičov, tiež tam boli rôzne diagnózy, bývali u našich v trojizbáku. A nemáme zlé spomienky a už vôbec mi nenapadne použiť citoslovce bŕ. Je to o výchove, o rodine, o vzťahoch.
@zuzanockamt Lenze dat vypoved, prestahovat sa a hladat pracu v dnesnej dobe, to si nemoze dovolit kazdy. Samozrejme, ze vacsina ludi ma s rodicmi dobre vztahy a ked treba pomozu, postaraju sa, ale nie je to take jednoduche a romanticke, ako to popisujes.

Preco by si nebola normalna?