icon

Bábätko v spálni s rodičmi verzus vo svojej izbe s mamou

muskazlata90
3. apr 2018

Ahojte maminy!

Som kratko pred porodom a rozmyslam, kde je najlepsie dat detsku postielku - ci do spalne alebo babatko umiestnit priamo do detskej izby s tym, ze tam budem mat na postel aj ja a v noci spavat s nim. Ked bude starsie, ked zaspi, prejdem k nam do spalne a budeme mat monitor. Bojim sa toho, ze dietatko si zvykne byvat s nami v spalni a potom ho uz nebudem vediet odtial premiestnit 3-4 roky. Hlavne sa bojim o nas intimny zivot, dieta predsa len nema byt svedkom niecoho takeho aj ked spi, hlavne ked uz od 1-2 rokov uplne vnima. Predsa len tolkorocna abstinencia neprospieva vztahu a popravde ani sukromiu rodicov. Okrem toho vidim ako vyhodu umiestnenia v izbicke to, ze muz sa poriadne vyspi, ked bude babo malo a ja budem na zaciatku v inej izbe.

Dakujem za vsetky rady 🙂

tinaa64
4. apr 2018

Najlepsie By bolo keby babo spalo pri tebe...v brusku pocuje tvoj tlkot srdca tak muto dopRaj aj po porode...ved ani fena svoje mlade po narodeni neodtrepe do inej miestnostiale ma ich pri sebe achrani ich...tak preconto robime my ludi zeny matky?skus si nastudovat nieco o kontaktom rodicovst e a aky vplyv to ma na psychycky vyvoj dietata..na fb je skupinka matersky raj.skus sa tam pozriet😊

muskazlata90
autor
4. apr 2018

@tinaa64 dakujem za reakciu 🙂 Ja zvazujem 2 moznosti, bud bude spat s nami v spalni v postielke prisunutej k mojej posteli alebo v svojej izbicke tiez postielka prisunuta k mojej posteli a ja budem s nim. Neuvazujem nad moznostou nechat babatko same v svojej izbe, skor chcem, aby si zvyklo na svoju izbicku. Ako plusy izbicky vidim, ze budem mat prebalovaci pult a vsetky jeho vecicky pokope, co v spalni nie je mozne kvoli priestorovym moznostiam a rovnako aj nasemu sukromiu s manzelom 🙂 Ale nad moznostou nechat babatko same v izbe vobec neuvazujem. 🙂

marguay
4. apr 2018

Ja ti dam dve rady 1. Casto vidim v okoli ze ked zena je v inej izbe ako muz tak to tak aj ostalo a zena furt s dietatom a muz sam aj po x rokoch. 2. Deti ktore od mala spia same v izbe si nenaplnia potrebu kontaktu s matkou a spia v 9 rokoch s mamou a vyzaduju uspavanie. Tolko zo zivota. Aby sa ti to nestalo a budes lutovat. Clovek mieni zivot meni

nika898
4. apr 2018

@muskazlata90 ahoj vobec som necitala prispevky. Mam dvoch syncekov starsi ide mat teraz v aprili 2 roky mladsi ma 3 mesiace. Obidvaja boli so mnou v spalni tak ze postielku som mala uplne prutlacenu k posteli a ja som spavala co najblizsie k postielke. Inymni zivot pre mna lepsi ako ked sme nemali dieta 😀 ved predsa mate obyvacku, kuchynu, kupelnu 😉. Ked mal starsi 10 mesiacov prestahovali sme ho do jeho izbicky. Zo zaciatku som tam spavala s nim asi tyzden potom som chodila naspat do spalne ked zaspinkal. Zvykol si uplne v pohode a s druhym to planujem rovnako 😉

tinaa64
4. apr 2018

@muskazlata90 Ja tiez mam postielku prinpisteli...ale tak,ze jednu bocnu stranu sme vybrali a prisunuli z mojej strany..takze mame spravene letisko..no ale aj tak sa mala prekotula v noci ku mne😆..no a mi byvame v dome s svokrovcov ma izbami tak nemame ako vyspekulovat.mame obyvacku a izbu v ktorej spime aj s nasou 4rocnou..ta ma svoju postel ale niekedy si zmysli ze chce spt bud primmne lebo tatovi..takze sa potom tato stahuje na gauc bud sam alebo so starsou....lebo chce byt v obyvacke na gauci....ak ma drobec svoju izbu so vojimi vecami je super...ak mate na to priestor..ale nenechavaj ho spat same .. Uz aspon kvoli tej bezpecnosti...

tinaa64
4. apr 2018

@tinaa64 oprava byvame v dome s dvoma izbami...neviem oreco sa tam svokrovci priplietli😁😂

evittam
4. apr 2018

@marguay Moje deti spia od mala vo svojej izbe, co neznamena ze maju málo kontaktu so mnou ci s otcom. To je pekna hlúpost. Nehnevaj sa.😉

simca06022011
4. apr 2018

Ja do roku - roku a pol som mala malu u nas v spalni, v pohode.. a lahko si zvykla na spanie vo svojej izbe... neviem si predstavit behat k babatku/batolatu.... herecka vyliezla hocikedy, v noci monitor zacal rucat.. kym by som tam dobehôa aj by som infakt dostala :DDD

sussah
4. apr 2018

@muskazlata90 ja som presne toto riešila ako ty 😁
Takže dala som jednu postieľku do spálne a druhú do detskej...máme ešte jednu športovú v obývačke...
Výsledok 😊
Mame 2 týždňové bábätko a spí u nás v posteli lebo je to pohodlnejšie keď v noci niekoľkokrát kojim a pri prekladani do postieľky sa stále zobudí a môžem kojit odznova.. Navyše keď spí s nami tak spí dlhšie, vyzerá spokojnejsie a je jej fajne s nami teplo..v postieľke mala studené ručičky...cize plány čo sme mali nevyšli 😁

muskazlata90
autor
4. apr 2018

Baby dakujem Vam krasne za rady. 🙂 Nakoniec som sa po dohode s muzom rozhodla, ze budem ja s babatkom v spalni a muz sa bude presuvat podla nalady, minimalne cez vikend bude s nami. V detskej je viac miesta ako v nasej spalni, krasne sa nam tam zmesti prebalovaci pultik, komoda pre dieta atd. Akurat miesto jednopostele, ktoru som planovala, ideme davat do detskej tuto roztahovaciu dvojpostel, ale je to plnohodnotna postel, akurat ze iba 160. Neskor ostane malej ako normalna postel. Nahradnu postielku supnem k mojim rodicom, kedze tam chodievame na predlzene vikendy a nemusime trepat prenosnu. 🙂

muskazlata90
autor
4. apr 2018

@sussah S tymto ratam, ze sa nam moze stat hocico. Este mi muz hovoril, aby sme sa nakoniec vsetci traja nestahovali do hostovskej, ze nam bude v lete v tych juznych izbach teplo 😂 😂 Chcela som si prejst rozne moznosti, kym zariadujem, ale asi aj tak clovek nevie, co bude.

sussah
4. apr 2018

@muskazlata90 ja som presne rozmýšľala rovnako...že v detskej bude okrem postieľky aj druhá posteľ.aby sa aspoň jeden z nás vyspal a fungoval... Ale po väčšinu času sme všetci v spálni...môj chlap robí z domu a chce byť pri nás v spálni a zobúdzať sa pro nás 😊 Možno keby chodil kazde ráno skoro do práce a potreboval by sa vyspať tak by by spal v tej detskej. Tiež dúfam že časom budeme vedieť dieťatko presmerovať do detskej 😁

soffovka
5. apr 2018

Kazdy ako mu to vyhovuje. Moja prv dcerka je od prveho dna vo svojej izbe vo svojej postielke s monitorom. Plne kojena skoro do roka. Druha ma 2mesiace a postup ten isty.vlastna postielka s monitorom mimo spalne.ked zaplace bez problemov vstavam a idem kojit.vyspime sa tym padom vsetci.to ze ine matky chcu byt s dietatom telonatelo neriesim.ale uraza ma, ze tu mamy ako som ja niekto nazyva odkladackami deti. Ja vas sposob tiez nehodnotim a neodsudzujem hoci sa mi nepaci.

fiffinkaa
6. apr 2018

Ja mam taku skusenost ze baby co toto praktikovali, ze oni separe s babom, lebo muz zaraba..tak im to tak ostalo uz..a deti su uz dost velke..jednoduco zvykli si manzelia bez seba..mna by toto nikdy nenapadlo..a veru manzel mi bol vela krat v noci oporou ked sa babo nedalo uspat, alebo koliky, alebo zuby, teplita..ajajaj..atd..obe deti sme mali v spalni do 3r...

rebekamarcusko
7. apr 2018

Ja som obe deti mala v spalni v postielke. Ked bol starsi este babo tak spaval aj s nami v posteli,ked mal 3 e ho dali do jeho izbicky,ziadny problem nebol. Potom bol s mamou na dovolenke ,ked mal 4 a odvtedy ako dosiel spime na posteli vsetci spolu ak s mladsim synom. Niekedy jedneho z nich prestahujeme.do postielky co mam vedla postele a rano sa zobudim a ja som ako sardinka v konzerve 😂 takze od.septembra ako pojde mladsi do skolky,ich skusime dat do detskej. S tym ze ich tam vzdy uspim a ak nezaspim s nimi tak odkracam do spalne 😂 snad sa mi to podari

liduska12
6. máj 2018

Uvidite ako vam to bude vyhovovat, podla toho sa zariadite. Ja zastavam nazor, ze manzelia maju spat spolu v jednej posteli a ne v inych izbach, takze my mame zatial obe deti v spalni vo svojich postielkach a obcas ich mame u seba v posteli ked vela placu alebo su chore. Obe sme vzdy ucili na postielku v prvom rade. Intimny zivot nam to nejak nenarusilo, len sme viac unaveni obaja, takze chuti je menej...

radoslava3
6. máj 2018

@muskazlata90 ahoj ono si to musis sama vyskusat ked sa babo narodi ako vam to bude vyhovovat viac. U nas dcerka v nasej izbe neovplyvnila nijak intimny zivot, skor by som povedala ze nam ho celkovo ovplyvnilo narodenie babatka. Ja som z malej taka vycerpana nakolko ona je riadne zihadlo ze ked vecer lahnem do postele som rada ze spim. A prve mesiace toho vela nenaspala nakolko mala koliky aj reflux cize celu noc som ju nosila na rukach aby neplakala s este aj kojenie ma dost vycerpavalo. A priatel robieva dlhsie aby mne ani dcerke nic nechybalo cize tiez vecer je rad ze konecne lezi.. cize u nas by bolo uplne jedno kde by spinkala.. takze pride babo a sama uvidis ako sa zariadite a mozno nakoniec budes mat take dobre babo ze prespinka celu noc a tebe sa bude ziadat spinkat pri manzelovi.. a prajem bezproblemovy porodik a nech je drobciatko zdrave lebo to je najhlavnejsie.. drzim palceky

annie6
6. máj 2018

v spalni v postielke, a teraz sa aj tak niekedy zobudime vsetci 4ria v jednej posteli aj ked deti uz spia vo svojej izbe 😀 ale k malemu by sa mi nechcelo prechadzat stale...ps: moj muz nikdy nemal problem s tym,ze sa nevyspal alebo mu vadilo,ze babatko place 😉

sense
7. máj 2018

@soffovka nie si sama...aj.moha bola od mesiaca vlastna izba a postel lebo sme sa nevyspali ani jeden a nemyslim si ze ma malo kontatu,ked bola chora bola u nas a ked pride obcas nad ranomrano ku nam.tiez ju z postele nevyhodime...ale tulime sa ...

siska53
7. máj 2018

@soffovka tak ty sa mozno vyspis,ale napr.ja som bola rada,ked som.nemusela v noci vstavat k babu..nastastie moji sa prehnane nebudili,ak raz bolo vela, ale ked mala.mala soplik, tak veru mi bolo lepsie mat ju celu noc vedla seba, uz lent o,ze ju mam.presuvat z postielky k sebe,dost cloveka prebudi. Ja som.potrebovaal.byt vyspata a neviem si predstavit,aj ked vzdy slo len o par noci, vstavat 5-6x za noc a behat do druhej izby..

ivuss01
7. máj 2018

U nas to bolo tak, ze manzel si bral na mesiac volno, maly bol kojeny 2 tyzdne, potom um, vzdy vstal so mnou ku maalemu ked sa uz nekojil, a bud ho prebalil a ja som isla urobit mlieko alebo naopak, po kupkani sa najedol a dala som ho do postielky, pri dalsom krmeni okolo 23.00 uz ostal s nami v posteli. Ked sa uz maly zacal pretacat na brusko a kotulat, tak spinka iba v postielke, ale v nasej spalni. Moj muz robi ako sofer v kamionovej doprave uz dlhe roky, a aj ked bol maly v noci uplakany, aspon nieco predriemol, za posledny rok iba raz spal v obyvacke aj to pre hadku nie pre dieta, ani som nerozmyslala aby som dieta dala do inej izby, Pri starsej, uz ma 10 rokov, to bolo tiez tak, s nami spala, ked sa zacala pretacat tak v postielke s nami v spalni do cca 2 rokov, potom sme ju prestahovali do detskej, pretoze vzdzy ked som si isla ja lahnut tak som ju zobudila, tak uz spala sama v izbe. Malinky ma este cas a nechcem aby prislo stahovanie do inej izby, je to krasne, ked otvorite oci a male usmiate sidlo so 6 zubkami sa usmieva a caka kedy ho zoberiete k sebe 😁😁😁😁

montemotherone
7. máj 2018

@muskazlata90 za mňa
1. bábo pri rodičoch, všetci spolu a keď príde čas, v pohode si zvykne vo svojej izbe (overené na dvoch deťoch)
2. Sex? Kdekoľvek. Keď je chuť aj mimo spálne 😉
3. Ak aj v spálni... Keď bábo spí, kašle na to, čo robíte, takže až takým svedkom nebude. Ale chápem, že nie každý sa dokáže odosobniť 🤔

dzina007
7. máj 2018

Mam dve deti. Obe spali v splani v postielke cca do 15 mesiacov a obe v pohode sa poton prestahovali do izby.
Ja napriklad nieaom zastanca toho ze muz a zena spia oddelene lebo maju dieta.

rajna
7. máj 2018

kedze som mala predcasniatko spala pri mne pri nas do 2 r. potom v izbicke ale nedavno sme boli v nemocnici 3 tyzdne tak spi zasa s nami. mala laringitidu dopichana s odberou no nechcela som ju aj doma stresovat a ja som rada ked je pri nas a aj ocko. ved videl co sme si vytrpeli. Ved ked chceme sukromie mala zaspi a mi mame zvysok bytu pre seba

zenaajmama
7. máj 2018

U nas je malá(25m) v postielke prisunuta ku mne.Nad tým som ani nerozmýšľal a že by som odišla z manzelskej postele do detskej.
Väčšia (9r) spi vo svojej izbe, a malá tiež ma svoju-už TERAZ jej hovorím že keď bude mať zas narodeniny už bude veľká, dostane novú posteľ a bude tiezmoct spinkat sama 🙂 aj s velkou sme to takto spravili.

drakvak
7. máj 2018

@montemotherone @dzina007 S jednou aj druhou súhlasím, ja by som bola smutná a sklamaná z toho, keby sa manžel odsťahoval zo spálne kvôli dieťaťu...môj to neurobil a normálne chodil ráno do práce. A áno, "rozdúchavať vášeň" sa dá aj mimo spálne, prípadne pri spiacom dieťati (pre nie veľmi hlasné typy ľudí 😂)

meluela
7. máj 2018

@muskazlata90 pozri ... v detskej moze spat manzel a ty v spalni s babom .. vysledok .. mate volnu 1 postel ked dieta spi a piskacie hracky pod chrbtom.. ak budes spat ty v detskej s babom, mate volnu velku 2postel ked babo spi 🙂 samozrejme ked budu dve deti, budete radi ze vobec niekedy obe naraz spia a gauc v obyvke neni pocikany

kath1210
7. máj 2018

@marguay zdielam tento nazor. Ja som tiez pred porodom rozmyslala nad takymito alternativami aby som nenarusila nase sukromie s manzelom. Prve 2-3 tyzdne som aj skutocne s malym spavala v detskej, verila som ze nemozem predsa manzela rusit vstavanim a prebalovanim atd. Po case mi ale nase vecerne lucenie s manzelom prislo tak luto, ze som si uvedomila ze sa citim ako na internate, dame si pusu na dobru noc a vidime sa vecer. Tak som mu to povedala a s malym sme sa vratili so spalne.. inak ked si na to spomeniem teraz, aj s tymi emociami vsetkymi kt este ako u cerstvej mamicky tleli, pamatam si ze som sa rozplakala od radosti..Treba si uvedomit, ze v prvych tyzdnoch babetko da tak zabrat, ze na intimnosti ani jeden nepomyslite, a tak snad jediny cas byt trochu spolu, je v noci - aspon ja som to tak vnimala, ze som manzel mohla aspon citit, pohladit a tak.. a citila som akusi podporu, ze je tam. Je vyhodou aj to, ze si aj on zvykne na vas ‘Rytmus’ a aj si uvedomi co ta nocna starostlivost obnasa(to ocenis neskor). Manzel si uplne zvykol a tak sme vsetci 3 spolu uz 8 mesiacov. Vedla ide spat len ked ma na druhy den nieco extra dolezite, alebo musi velmi skoro vstavat co nieje az tak casto. A ano, aj intimnosti sa daju stihnut pokil spi alebo mimo spalne🙂🙂

meluela
7. máj 2018

@muskazlata90 este pozeram tu velku postel co budete mat v detskej .. vsak to je aky luxus priestorovy, kludne moze male obsadit celu spalnu 🙂

cecilia68
Autor odpoveď zmazal