Bavia sa vaši muži s deťmi nevhodne?
Zeny, povedzte mi, to aj vasi chlapi vasim detom ked spravia nieco zle nadavaju do debilov, postihnutych, degesov, sprostych a mnoho inych pomenovani? Bavila som o tom nedavno s kamoskou a ta mi vravela ze aj jej chlap malemu obcas povie nieco podobne.
Ano nas syn je dost divoke vajco, neposlucha, treba mu vsetko hovorit sto krat a vie nas vytocit do vyvrtky, atd atd.. ale nemyslim si ze by preto bol postihnuty alebo debil a nikdy som mu tak nepovedala.
Len raz by som od otca svojich detí, alebo hocikoho počula ze mojim synom nadáva niekto do degešov, hulvatov, atď... Urobila by som postihnutého z neho. U nás sa nenadáva ani nekričí. Ani na ženy, na mužov, na deti, na rodičov.
@egonsk Neviem, či slovný prejav je možné považovať práve za obal. Ja by som povedala, že to je dosť výpovedný obsah knihy.
Nie celkom chápem, čo máš na mysli tými antidepresivami. Akože predpokladáš, že keď rodič nepouživa slová ako "ty hlúpy degeš", tak jeho deti nikdy nepočuli žiadnu kritiku? Neostáva mi, ako pokračovať v mojej hlbokej analýze - smutné, že nedokážeš ani vlastným deťom ponúknuť konštruktívnu kritiku namiesto neúctivých urážok, najskôr ťa to tak naučili doma a ty toto dedičstvo ďalej odovzdáš svojim deťom a oni svojim deťom.
@zafir01 formálne vzdelanie ani vedúca pozícia ani výška zárobku nemusí byť zárukou inteligencie, slušnosti ani EQ. Inteligenčne a súčasne emočne vyspelý jedinec naozaj nemá potrebu urážať ľudí okolo seba, zvlášť nie deti.
Ano obaja sme si zanadavali na dieta. Nie jemu do oci slr napr v aute ked sme boli podrazdeni a sli sme odniekial. Aj ja som ho kadejako nazvala. Je este maly, ked bude vacsi budem si davat vacsi pozor. Ale kadeco uz u nas odznelo. V hneve.
Tak tvoja kamarátka žije s totálnym magorom, ktorý zničí ego svojmu vlastnému synovi. Je to proste lúzer. No a k tvojej kamarátke iba jedno, vezie sa spolu s ním. Je proste taká istá ako on. Sorry.

@fido69 prepac ale ty si na velkom omyle alebo zijes v dakom cudnom svete. Ja aj moj manzel sme zazili vselijake ponizujuce slova v detstve a NASTASTIE tento vzorec sme k nam do rodiny nepreniesli. Moj manzel je pre deti prirodzena autorita odmalicka, nemusel klesnúť tak nizko, ze by im tak skaredo nadával alebo nedajboze fyz.trestal ako sme boli my. A predstav si! Náš 16rocny si otca velmi váži a správa sa k nam uctivo a slušne. Stačilo k tomu len vela lásky, komunikácia a pevne hranice odmalinka.