Bojím sa ísť hneď do ďalšieho tehotenstva
Ahojte, som mama dvoch detí, 4r a 1r/3m.. dve dievčatá, ťažké ke túžba este po chlapcovi ale samozrejme vieme ze je to 50/50..no chceme este tretie proste. A ,,problém,, nastáva z v tom ze muz mi minule navrhol,ze či neurobíme tretie dieťa uz teraz, .. mame obaja 30r. Ja by som ani nevahala ale ked sa zamyslím, mladšia ma len rok aj čosi.. uzivam si ju velmi a ked otehotniem,vsetko sa skomplikuje ,budem nervózna,budem mať možno nevoľnosti,brucho, bolesti atd . Teraz aj dojcenie do toho, dojčiť ju chcem aspon do 2r.. čiže este rok skoro.. a tehotenstvo by mi to asi skomplikovalo? A to nehovorím o tom ake by to bolo po narodení bábätká, predsa ked mladšia by malá len 2 roky,bolo by to asi náročné.. neviem aj by som Chcela hned hrr do ďalšieho,ale aj nie. Obe deti sa podarili na prvý krát takže sa nebojím zeby sa nedarilo.
Baby skusili by ste to v takomto časovom rozložení? Ci počkať aspon pol roka? Bojim sa aby si to muž nerozmyslel 😁
aké máte skúsenosti maminy či máte deti po sebe?
Ja mam rozdiel medzi 2-3 dietatom necele 2 roky(22mes.) Bolo to narocne prvy rok. Poto. Uz pohodicka. Spolu sa vyhrali- az doteraz su partcky a naj kamosky. Ta mladsia neskutocne napredovala uz ako 1,5 rocna nemala plienky ani na noc. Ako 2 rocna vedela bicyklovat. Mali dokonca svoju rec. Takze super.
@anjelicek26 presne,na jednéj strane ,chcem to tak aj ja..ale veľmi sa obávam,najma ma trápi,ze bude mladšia ukratena o mna.. ze nebudem mat toľko času na nu ako som mala na prvú.. ze si ju neuzijem tehotná uz tolko . Ale racionálne by som to chcela tiež tak, nech potom už môžem spokojne do práce.. nechcwm moc rozdiel medzi deťmi,viem ake to je,ja som bola tretia a s veľkým odstupom a bola som ako jedináčik.. len sa bojim ,bojim sa žeby som si to tehotenstvo neužila ešte
@zuzinka888 rozmýšľam ze počkať do toho 1,5roka a potom skúsiť, .. mala uz bude predsa vyzretejsia, teraz mi príde take babo i ked velmi napreduje od narodenia, všetko zacala veľmi skoro
Podla toho co pises by som pockala. Ste mladi, nic vam neutece. A pochybujem, ze si to tvoj muz rozmysli.
Na toto si bohuzial musite odpovedat len vy s manzelom... my zarabame obaja dobre a aj tak mam respekt s tejto zimy a buduceho roka, plyn hore 8x, elektrika hore 5x, potraviny 22% hore, o benzine radsej pomlcim... a bude horsie...topanky detske +30% hore, je to hrozne... ono rozdiel medzi detmi vs to, ze si ich chces uzit - a nie oddriet... fakt ste este mlady... mate cas.
určite by som počkala, užívala by som si to s mladším dieťaťom, ste mladí, máte čas
počkala by som, budúci rok bude brutál náročný na financie
Asi máte pravdu v tomto.. co sa tyka budúcnosti.
Ja som plánované otehotnela, keď dcéra mala 7 mesiacov. Prvý trimester mám za sebou ani neviem ako. Tiež sme rozmýšľali, aký vekový rozostup zvoliť. Ale zhodli sme sa, že si to chceme ,, odkrútiť" naraz. Financie u nás nehrali rolu, 2 deti zvládneme. Ja už chcem mať s rodenim a tehotenstvom pokoj a nechcelo sa mi čakať ešte 2 -3 roky a potom zase si tým celým prechádzať. A ono či máš novorodenca a 1,5 ročne dieťa alebo novorodenca a 3 ročne dieťa nie je až taký veľký rozdiel, lebo síce to 3 ročne už nemusíš kŕmiť, obliekať, prebalovat ale určite je stále náročné na výchovu, čas, treba sa mu venovať, chodí do školky, od kial častokrát prinesie veľa chorôb atď. Ja rátam s tým, že prvý rok sa dobre nevyspim a bude to dosť ťažké, ale deti budú spolu rast a časom aj aktivity a program nám bude ľahšie realizovať pri podobne starých deťoch. Keď budú mať deti 2 a 3 roky môžme chodiť na bycikle, na dovolenky, výlety atď. Ak by som mala ešte len novorodenca k trojročnej, zase sa musíme prispôsobiť hlavne jemu. No a ako som už spomínala, aj ja chcem mať už potom pokoj, dostať sa do formy, byť opäť štíhla, ísť napríklad na ples atď., atď.
Dobrý deň prajem som po cisárskom reze 7 mesiacov máme dvojičky , no posledný mesiac pociťujem akokeby pohyby ale stále iba v ľavom boku viac nikde nie sú často sem tam 2-3krat na deň , menštruácia je nepravidelna od pôrodu ,minulý mesiac bola silná , tento mesiac bola taká stredná , pohyby som zacítila aj počas menštruácie , neviem či sa s tým niekto stretol ,či mám len ja také stavy či som tehotná 🤰 alebo nejaká choroba že takto naznačuje ,ďakujem za odpoveď .Pekný deň prajem
@konikkon No podľa mna to je veľký rozdiel mať novorodenca a 1,5 ročné alebo novorodenca a 3-ročné dieťa. Lebo v prvom prípade prebaluješ 2 deti, krmiš 2 deti, niektoré aj koja 2 deti plus v noci ti možu obe nespať a cez den spať každé v inú dobu. 3-ročné možeš dať do školky, 1,5ročné asi nebudeš dávať do jaslí, ked si doma s novorodencom. Ale chápem, že niekomu to može takto vyhovovať. Ja by som do toho nešla, určite by som počkala na mieste autorky nejaký rok, dva. Lebo tiež je rozdiel 2 malé deti a 3 malé deti.
@konikkon podla mna toto co pises vychadza z tvojej nevedomosti. Je obrovsky rozdiel mat medzi detmi rozdiel 3 roky a 1,5 roka. Poznam vela parov co si takto nasekali deti jedno za druhym (nechapem pointu odkrutit si to naraz, ved ked je to babatko male je to to najkrajsie obdobie), potom to nezvladali, cela rodina v pozore, museli im pomahat a v neposlednom rade to este kopu krat skoncilo rozchodom lebo partneri nemali na seba absolutne cas a ten tlak neustali. 🤷🏼♀️ Neuzijes si ani jedno dieta, prve dva roky mas v mlhe a to nebudem rozpravat aky zasah je to pre telo.
@konikkon u mna presne takto isto😁 chcem si to “odsrat” vsetko naraz, uz to nechcem neskor zazivat (nevolnosti, plienky, prebdene noci)
@lauriik mozno ty to tak vnimas ako najkrajsie obdobie, ja urcite nie.
@hederamonstera super slovnik 😰
@lauriik @janickacrazy My sme fakt dobre zvažovali a rozhodli sme sa takto. Môj brat so švagrinou majú deti takto krátko po sebe a zvládajú to úplne v pohode, nevedia si vynachváliť. nevidím jediný dôvod, prečo by sme to my nezvládli, keď oni áno. Mať dve malé deti nie je žiadna kvantová fyzika. Ja pri dcére na materskej som oddýchnutá, vyspatá a nikdy som nemala toľko voľného času pre seba. Naopak, mám kamarátku, čo má 5 ročnu a novorodenca a sťažuje sa ako to nedáva. 🙂 je to predsa každého osobná vec, či sa na to cíti. Ak by som mala náročné dieťa a babky, ktoré by sa nezaujímali, bolo by to isto iné. Mimochodom, ja už rozhodnuta a tehotná som, ja radu, prečo nie nepotrebujem. Ale ďakujem baby 🙂 Autorke píšem za seba, ako som sa rozhodovala ja, rozhodnúť sa však musí sama.
@konikkon No každý píše zo svojho pohľadu, ja som pomoc pri deťoch nikdy nemala, ani od babky, ani od svokry, ani od manžela, lebo bol celé dni v práci, takže ja by som do malého rozdielu nešla. Každému vyhovuje niečo iné, ved to je normálne.
@alchemilkazltozelena je to len slovo🙄
@konikkon akoze nič proti,ale strašne z tvojich príspevkov je cítiť.. že máš iba jedno 😂
Tak pozri, ak sa bojíš ísť do ďalšieho tehotenstva, tak do neho proste nechoď. Je to jednoduché.
@konikkon ved hej,chcela som reálne skúsenosti tych co tym prešli,ako to zvládli a ci by šli znova keby sa môžu rozhodnúť..
Tuzim po tom.ale.mam rešpekt, keďže viem o com.to je mat doma dieťa a novorodenca

My tiez mame deti na prvy sup a teraz sa nam uz 9 mesiacov nedari, takze zarucene neni nic... co sa tyka rozlozenia, tak muz asi premysla racionalne - pockat rok-dva a potom dalsia 3 rocna rodicovska - kto to ma financne tak dlho tahat sam... radsej "jednym vrzom" a vybavene... on nad tym, ake komplikovane a fyzicky narocne je tretie tehotenstvo za pät rokov nerozmysla...ani to, ze telo je vystavene aj s dojcenia a toho celeho... mate kopu casu to tretie mat aj o par rokov...