Chápete bezdetné páry viac po vlastných skúsenostiach?
Ja osobne zatiaľ deti nemám, ale počula som túto vetu od mojej sestry. Tá pred deťmi bezdetné páry veľmi odsudzovala, je to taká katolíčka, ktorá stále len snívala o svadbe a deťoch. Chcela ich 6-8 😳 Teraz má deti 2 a zhodnotila, že chápe bezdetné páry. Ak máte deti, je to u Vás rovnako? Chápete viac bezdetné páry, že deti nechcú, kvôli tomu, aké je to náročné a koľko tomu človek musí obetovať? Moji kamarati ktori maju malé deti nás tiež chápu prečo sa s deťmi neponáhľame. Ďakujem za odpovede.
Keď som bola bezdetna vždy som hovorila ja deti nechcem načo atď. Po dovŕšení 34 r som zostala tehotná a partner má kvôli 🫄opustil, ale žena zvládne všetko aj sama vychovať a nahradiť aj toho otca. Je jasne bezdetna ide kade tade užíva život bez starosti, ale ja za seba hovorím mne sa stalo to najlepšie v živote aj keď som na výchovu sama neľutujem ani sekundu. Ja +syn =partaci ♥️
Ak ide o respektovanie, tak to samozrejme respektujem. Ved je to rozhodnutie kazdeho z nas. Mne je tak velke prd do toho ci zuzanka hraskovie ma alebo nema deti a ake su jej dovody. Ja stale tvrdim, ze kazda zena ma pravo rozhodnut sa ci bude alebo nebude matkou. Materstvo nie je povinnost…
a ci im rozumiem? Samozrejme. Ved nebudeme si tu tahat medove motuziky popod fuzy. mat deti je zahul…ALE aj napriek tomu, ze uz viem co viem, by som do toho isla znovu. Aj ked si zvyknem robit srandu, ze bolo somarovi dobre, isiel sa na lad smykat…. Mna vsak paradoxne moje deti naucili pokore, trpezlivosti, naucili ma byt lepsim clovekom a ake je to niekoho milovat takou tou cistou uprimnou laskou (viem, klise, ale u mna to plati)….
Ale samozrejme to je moj pohlad. Ak sa na to niekto pozera inac, je to v absolutnom poriadku
My odkedy mame jedno, tak sa nevieme dočkať druhého. Takže za mňa je to super :D Ale mam naozaj super manžela a pohodlnú situáciu. No aj tak rozumiem, že ľudia môžu mať aj iné túžby, necítia to tak, že chcú deti. Úprimne, myslím, že nemať deti, keď to tak necítim, je zodpovedný prístup. Veľa ľudí pristupuje k rodičovstvu veľmi lahkovazne. Nemajú upratany ani partnerský vzťah a potom po narodení dieťaťa sa začne vynarat všetko, čo v tom vzťahu tak naozaj nefunguje. A často si to zlizne práve dieťa, lebo rodicia sa hádajú, osocuju, pripadne sa rozvedu...
@pupavka234 je to každého osobná vec,ale ja nechápem,no rešpektujem.Ja by som šťastná nebola,môj svet bez detí by bol ako deň bez slnka.
@marsmykkok dieťa potrebuje pozornosť a aby sa mu niekto venoval a nie ho nechať nech si žije vlastným životom...
všetko je to o tom brať aj druhého názor.Ja zas nechápem ako niekto vôbec chce mať deti😀 lebo to len detstvom nekončí.To je piplačka aj do 18 a ked ide na vš až do skončenia.To je premňa ohromne vela stratených rokov a hlavne nervov a aj peňazí samozrejme.Mne by to večné mamí a v kuse na mne visenie liezlo totálne na nervy.No a puberta další gol.Pubertiakov premudrelých už absolútne nemusím.Máloktoré dieťa je v puberte rozumné že sedí doma a číta knižky a má pár slušných kamošov čo sa navštevujú a nerobia hovadiny v partii.Takto som to mala ja.Ale neverím, že aj moje by bolo také.Na just by to bola určite pohroma🙂 mne stačí moja polovička,cica,práca a svätý klud
@pupavka234
Jasné že áno. A to máme dve. Nie vždy musí mať pár deti. Myslím, že v tejto spoločnosti je to také pravidlo. Deti stoja čas, peniaze a kadečo. Samozrejme, som rada, že sú. No úplne dokážem pochopiť, všetkých, ktorí jednoducho nechcú. Veď nech každý človek robí ako cíti.
Tak ja by som s bezdetnymi pármi nemenila ani na.minutu.

@pupavka234 Mam 2 chlapcov (4,5 a 2,5). Starsi velmi narocny (to je slabe slovo, chodime po psychologoch a zistujeme, co je vo veci, nebude to len narocnost, bude tam asi nieco viac), poriadne nam dava zabrat, starym rodicom na strazenie deti nedavame, takze sme s detmi 24/7 bud ja alebo manzel alebo obaja. Obcas sa tak smejeme, ze co sme robili a tym volnym casom pred detmi a to ja som vela robila (ozaj ozaj vela - asi 4-5x v mesiaci 32 hodinova sichta a 1-2x mesacne 24 hodinova, zbytok osmicky) a napriek tomu to bola neskutocna pohoda. Ja vravim, ze teraz na jesen si po takmer 6 rokoch po ukonceni RD pojdem do prace oddychnut. Niekedy by som tak na 4 hodiny stlacila na detoch tlacitko "pause", keby sa dalo a vratila sa do tych bezstarostnych cias, ked na mna nebolo v priebehu 2 minut 20 poziadavok a vkuse vreskot a krik...aj tak nemam este v sebe uzavrete, ze mozno este o 5 rokov by som brala 3. Ale za nic na svete by som to nevymenila a nechapem, ze niekto sa dobrovolne rozhodne nemat deti a taktiez nechapem tento trend, ze aj ked maju stabilny vztah a zazemie, este len po 30ke zacinaju niektore zeny rozmyslat o prvom dietati. Neodsudzujem to, ale nechapem to.