icon

Chcem a aj nechcem dieťa

malav
26. aug 2023

Ahojte zeny, povedzte, boli ste aj vy niektore v takej situacii, ze ste sa nevedeli rozhodnut pre druhe babatko?
Predtym, ako som sa stala mamou, som vsade tvrdila, ze isto chcem dve deti, ze byt jedinacik je zle atd atd.
No a potom som otehotnela a uz vtedy som zmenila nazor. 😀
Cele tehotenstvo katastrofa, dvakrat som lezala v nemocnici pre hroziaci potrat, prve 4 mesiace kazdy den grcacky, zle vysledky tripple testov, akoze ozaj viac stresov ako radosti z tehotenstva. Porod strasne cosi, 18 hodin kontrakcii, bez epiduralky (ktoru som chcela, ale... to je nadlho). Syncek ale zdravy krasny, tesila som sa. Potom ma ta radost presla doma, mala som slabu poporodnu depku, maly plakal cele noci, mlieka malo, bradavky som mala pootrhane, robili sa mi take otvory na nich, bolelo to ako svina, nevyspata, nevedela som, ci sa onho staram dobre. Prvu celu noc prespal, ked mal rok. Ja uz ani neviem ako som fungovala, asi len tak zo dna na den som prezivala.
Manzel pomahal, vsetko ako sa dalo, ale tak nenadojcil ho, on, ze. Ja som inak zena - padavka. Priznam si to. Nemam tolko energie ako daktore zeny, co vsetko stihaju, ja na fungovanie potrebujem spanok, mam nizky prah bolesti, proste neznesiem tolko toho na pleciach ako niekto.
Teraz ma syncek 3 roky a az teraz si ho uzivam, a je mi to luto na jednej strane, ze je sam, ze bude sam cele detstvo. Ale ja uz nechcem zazit to vsetko, nechcem a desi ma to. A som aj smutna z toho. Vsetky detske vecicky po nom odkladam ako sprosta .

Strana
z2
andreatytler
28. aug 2023

@lubkovaandrejka Presne, aj na mna a mojho brata to pasuje a aj muz a jeho bratia su uplne presne taki ako opisuju.

andreatytler
28. aug 2023

@hendikep - ja dufam ze ked umrieme, bude uz mat zenu a rodinu a priatelov a zazemie.
@tinka8512
Ja mam taky pocit ze deti aj ked si praju surodenca, skor je to preto, lebo to vidia v rodine u sesedov, kamaratov a tak. Myslim ze kazde dieta by radsej malo rodica same pre seba. Tie deti nevedia co to obnasa mat surodenca, oni si neuvedomuju ze sa budu musiet delit o rodica.
Potom neskor ked su deti starsie, tak jasne ze sa to meni. Ja som mala s bratom neskutocne blizky vztah v puberte a na vyske, ale potom si clovek zacne budovat svoj vlastny zivot a hladat partnera a vytvorit rodinu. Stale mam brata velmi rada ale muz a syn su pre mna ovela dolezitejsi.

tinka8512
28. aug 2023

@andreatytler ano je v tom kus pravdy co pises, ono je tu aj otazka nie ci surodenca pre dieta ale ci ona chce prezit znovu mat babatko a vsetko okolo toho. Ja som chcela, znova a znova. Mna aj mojho muza to bavilo. Mame viac deti, nastastie sa nam zadarili aj dievcata a chlapci zaco som nesmierne vdacna. Ja osobne si neviem predstavit dovolenku s jednym dietatom, to by sme asi umreli od nudy ale vravim kazdy to ma nastavene inak a citi inak.

andreatytler
28. aug 2023

@tinka8512 Tak to ta obdivujem ze mas take nastavenie, ze by si dovolenku s jednym dietatom povazovala za nudnu. Ja sa neodvazim ist na dovolenku ani s tym jednym.😀

Strana
z2