Chcem ďalšie dieťa, ale manžel nesúhlasí
Ahojte mám už 2 detičky chcela by som ešte jedno ale manžel už nechce .. bývame so svokrovcami ktorý nám do všetkého kecajú .. prerábame si podkrovie, kde sa potom presťahujete ..
no ja mám taký vnútorný pocit mať ešte jedno bábätko .. viem že by to bolo náročné ale manžel o tom nechce ani počuť.. :(
@anonym_autor tak môžeš zacat vybavovať už zajtra prácu,čo ti bráni
@anonym_autor inak to je riadne chrapunstvo, ti vycitat, ze si neprispela rovnakym dielom do prerabky niecoho, co nie je tvoje, pricom ty si porodila za ten cas 2 deti a predpokladam, ze tam pomahas v domacnosti svokrovcom. U nas v rodine sme to mali podobne (starsia generacia) a ti poviem z pohladu dietata - bolo to dost na nic pocuvat toto skoro kazdy bozi den...
Musis mysliet aj na seba a deti, co mas teraz... s dvoma sa odchadza ovela lahsie ako s troma, keby sa nieco pokazilo... nechaj si sirsie zadne vratka... tretie dieta mozes mat aj neskor (si relativne mlada) a nemusis priamo s tymto chlapom...
@denkabemommy na to že nás nepoznáš máš fakt odvahu.. viem čo si môžeme dovoliť a čo nie, nechcela som rady ako mám žit nás život len nejaké blbe pekne slovo .. ani jedna z vás ma nepozná neviete čo som si prežila a aj tak sa nájdu také čo majú iba hlúpe pripomienky .. áno treba to brat aj z iného hľadiska chápem.. ale nikde som nenapisala že si ho urobíme alebo že to spravím poza chrbát..
@anonym_autor ja nepíšem o tom, že ho máš alebo nemáš robiť poza chrbát, len že má tvoj muž pravdu. Nepotrebujem poznať nikoho situáciu, aby mi bolo jasné, že v dome u svokrovcov sú 2 deti až príliš, už len napríkad z toho hľadiska, že sú to starí ľudia a potrebujú už svoj kľud? Ešte k tomu nemáte ani dobré vzťahy, takže áno, je úplne hlúpe vôbec rozmýšľať nad 3.dieťaťom, toto vôbec nie je súdenie teba ako osoby (dosť si ale vzťahovačná), mne je úplne jedno čo si prežila, iba som ti dala názor, že si robiť 3.dieťa v situácii - bývam u svokry, máme naštrbené vzťahy, lebo sa starajú -fakt sprostosť.
A téma pokračuje,ale tebe ako matke 2deti a keďže túžiš po ďalšom,by malo záležať hlavne na tom,ako "postaviť hniezdo bez iných faktorov". Prečo asi matky samice vyháňajú svoje už plnoleté potomstvo? No asi preto,aby sa to nehemžilo na kope(zbytočné konflikty). Robí sa to už nepamäti, vyhnať synov, dcéry z hniezda, ak už vedia prinášať svoje deti. Neprerábajte, normálne odíďte ako samostatná rodina,ináč sa potom nesťažuj.
@anonym_autor tak môžeš zacat vybavovať už zajtra prácu,čo ti bráni
@minenkaa v utorok, skyusim sa na to opytat
@anonym_autor inak to je riadne chrapunstvo, ti vycitat, ze si neprispela rovnakym dielom do prerabky niecoho, co nie je tvoje, pricom ty si porodila za ten cas 2 deti a predpokladam, ze tam pomahas v domacnosti svokrovcom. U nas v rodine sme to mali podobne (starsia generacia) a ti poviem z pohladu dietata - bolo to dost na nic pocuvat toto skoro kazdy bozi den...
Musis mysliet aj na seba a deti, co mas teraz... s dvoma sa odchadza ovela lahsie ako s troma, keby sa nieco pokazilo... nechaj si sirsie zadne vratka... tretie dieta mozes mat aj neskor (si relativne mlada) a nemusis priamo s tymto chlapom...
@reela oni vyčítajú veľa veci nie len peniaze ale to robí aj manžel
@anonym_autor ja nepíšem o tom, že ho máš alebo nemáš robiť poza chrbát, len že má tvoj muž pravdu. Nepotrebujem poznať nikoho situáciu, aby mi bolo jasné, že v dome u svokrovcov sú 2 deti až príliš, už len napríkad z toho hľadiska, že sú to starí ľudia a potrebujú už svoj kľud? Ešte k tomu nemáte ani dobré vzťahy, takže áno, je úplne hlúpe vôbec rozmýšľať nad 3.dieťaťom, toto vôbec nie je súdenie teba ako osoby (dosť si ale vzťahovačná), mne je úplne jedno čo si prežila, iba som ti dala názor, že si robiť 3.dieťa v situácii - bývam u svokry, máme naštrbené vzťahy, lebo sa starajú -fakt sprostosť.
@denkabemommy chodia do prace , nie sú ani poriadne s nami doma , zase taký starý nie sú.. a keď už je aj víkend tak buď sú oni stále niekde alebo o nás je stále plno ľudí
A téma pokračuje,ale tebe ako matke 2deti a keďže túžiš po ďalšom,by malo záležať hlavne na tom,ako "postaviť hniezdo bez iných faktorov". Prečo asi matky samice vyháňajú svoje už plnoleté potomstvo? No asi preto,aby sa to nehemžilo na kope(zbytočné konflikty). Robí sa to už nepamäti, vyhnať synov, dcéry z hniezda, ak už vedia prinášať svoje deti. Neprerábajte, normálne odíďte ako samostatná rodina,ináč sa potom nesťažuj.
@zuzanita1609 je to už v takom štádiu že dorobiť kupelku podlahy a môžeš bývať.. takže tu už nie je cesty soat
@anonym_autor tak nakoniec sme dospeli k tomu, že ti vyčíta veci aj manžel.
Máš o dve deti naviac ako by som si ja s takým čurákom robila. To tretie vypusti z hlavy a začni premýšľať nad budúcnosťou, čo keby...
@zuzanita1609 je to už v takom štádiu že dorobiť kupelku podlahy a môžeš bývať.. takže tu už nie je cesty soat
@anonym_autor no a máte aj oddelené vchody? To je pri týchto generačných domoch dosť podstatné.
@zuzanita1609 si pri tomto vzdy spomeniem na Tapakovcov. Ako ta Ila bola vykreslovana za zaporacku... pritom z dnesneho pohladu tam bola jedina normalna
@denkabemommy chodia do prace , nie sú ani poriadne s nami doma , zase taký starý nie sú.. a keď už je aj víkend tak buď sú oni stále niekde alebo o nás je stále plno ľudí
@anonym_autor vieš, my chodíme k svokrovcom na víkend a na ten 3.deň sú už takí, že potrebujú svoj pokoj. A to sú relatívne mladí (do 60r), viem, že to tak majú viacerí, lebo kopec ľudí to povie otvorene ale viac je takých, čo si to neuvedomujú alebo nechcú priznať, že už nemajú 30 a svojim spôsobom im vadia deti, hluk, dupot... Možno preto nie sú celé dni (víkendy) doma. Treba sa na to naozaj pozrieť nezaujato z oboch strán.
Neviem aké staré mate deti,a kolko mate vy rokov ,ale všetko sa ešte môže zmeniť. Moj muz tiež nebol 2x prikloneny mat viac deti,ze su ešte malé atď . No po rokoch zmenil názor a teraz máme doma 16,14 a 2 ročného 🙂.
Navyše Vás čaká prerabka CP by s bábätkom bolo naozaj ťažké. Daj tomu čas.
@anonym_autor no a máte aj oddelené vchody? To je pri týchto generačných domoch dosť podstatné.
@zuzanita1609 nie bohužiaľ
@anonym_autor mozno aj preto chces to dalsie dieta, lebo pocitujes podvedome, ze ako tehotnej k tebe boli vsetci milsi... ja by som sa na tvojom mieste neponahlala... tvoja maternica je komodita... ovela vacsej ceny nez kolko stala ta prerabka... tak si rozmysli, ci chces obdarit tuto rodinu dalsim vnucatom, ked si nevazia to, co prinasas
necudujem sa mu, zena stale doma, malo spolocnych aktivit, on v praci, vela starosti, malo intimity, ani jedno za, som zena
@anonym_autor vieš, my chodíme k svokrovcom na víkend a na ten 3.deň sú už takí, že potrebujú svoj pokoj. A to sú relatívne mladí (do 60r), viem, že to tak majú viacerí, lebo kopec ľudí to povie otvorene ale viac je takých, čo si to neuvedomujú alebo nechcú priznať, že už nemajú 30 a svojim spôsobom im vadia deti, hluk, dupot... Možno preto nie sú celé dni (víkendy) doma. Treba sa na to naozaj pozrieť nezaujato z oboch strán.
@denkabemommy chodia k rodine kde je kopec deti stále sa stretávajú alebo majú proste nejaké výlety takže v tomto problém určite nie je .. momentálne je u nás ďalších 10 ľudí a z toho 4 deti … takže asi tak nejak
necudujem sa mu, zena stale doma, malo spolocnych aktivit, on v praci, vela starosti, malo intimity, ani jedno za, som zena
@anonym_bbd43c mame obaja dosť času na seba a aj intimity si myslím 🙂 keď príde o 2 z prace mame času do večera dosť byť aj spolu a aj na to aby mal čas aj pre seba
@denkabemommy chodia k rodine kde je kopec deti stále sa stretávajú alebo majú proste nejaké výlety takže v tomto problém určite nie je .. momentálne je u nás ďalších 10 ľudí a z toho 4 deti … takže asi tak nejak
@anonym_autor tak hej, len lahsie sa keca do zivota niekomu, kto tam zije fulltime a nie navsteve, ktorej este budu svokrovci nadbiehat, lebo su vzaaacny
@anonym_autor lenže 4 deti, ktoré nevidia každý deň ale pár hodín z dňa 1-2x mesačne (?). Proste je to neporovnateľné, vážne. Aj švagriná pchá dieťa k svokrovcom takmer denne a už majú úplne iný prístup k nej, než k mojim deťom. Pozri sa na to fakt úplne triezvo. Vek neoklamú a ver mi, chceli by.
@zuzanita1609 nie bohužiaľ
@anonym_autor Tak vidíš,už teraz ti poviem,že nebudeš tam šťastná, spokojná.
Mám to v rodine (bratranec a jeho mladá žena). On je nervózny,tak radšej robí,jeho žena vychováva deti na podkroví a moja mama sa mne sťažuje,že jej sestra nemá v dome pokoja, keďže je vdova a dom jej patrí...no čo poradím,nech sa nesťažuje sestre,ale nech to zariadi ultimátom. No nik šťastný, celý generačný dom nervózny.😏
@anonym_autor lenže 4 deti, ktoré nevidia každý deň ale pár hodín z dňa 1-2x mesačne (?). Proste je to neporovnateľné, vážne. Aj švagriná pchá dieťa k svokrovcom takmer denne a už majú úplne iný prístup k nej, než k mojim deťom. Pozri sa na to fakt úplne triezvo. Vek neoklamú a ver mi, chceli by.
@reela áno je to dosť možné že to vnímam aj
@denkabemommy moja drahá kzdy bozi víkend , či taká oslava taká grilovačka alebo len tak a aj cez týždeň .. a to nie len na hodinu ale je to od rana do večera .. ja ich chápem ale keď chcú mať aj ten pokoj tak na čo potom každý víkend niektoho volajú k nám ? Len aby si vypili a ohovárali čo všetko robím zle a čo nerobím lebo to nie ke tak ako to chce svokra? .. ale dobre, otvorili sa mi tu oči možno to bol oen taký vystrel do tmy ale som tiež len žena ktorá vždy túžila mať veľkú rodinu keď aj ja sama mám 5 súrodencov
Takže ti bude končiť rodičák a namiesto toho aby si prispela k vlastnemu byvaniu, kde ti nikto do toho kecat nebude, si radšej spravíš ďalšie decko a na 3 roky bude zase vystarané. A potom štvrté piate, opatrovanie svokry, svokra, nejak to už doklepeš aby si do dôchodku nič robiť nemusela.
@bomba36 podľa teba je starostlivosť o 4-5 deti nič? Opatrovanie starého človeka je tiež nič? Ak to nie je práca, tak to asi bude treba vysvetliť všetkým opatrovateľkam.
Mne osobne by Ta nasledna hanba nedovolila si do cudzieho domu spravit 2, nie ze 3 deti. Ja sa muzovi vobec necudujem. Nedali ste detom vlastnu strechu nad hlavou, ziadne istoty. Normalne sa pytam, Tebe to nepride divne robit deti pod strechou niekoho ineho a chciet dalsie? Nepoviem ozaj ked sa jedno pritrafi , NA PAR ROKOV budis.
Inak ty tam preco chces zit ked Vam do vsetkeho teda kecaju?
Pán manžel rozmýšľa,to chcete bývať na podkroví 5 členná rodina asi dokedy? 😏
@zuzanita1609 A to ešte sa môže stať, že to tretie môžu byť nakoniec dvojičky
@zuzanita1609 ako ktoré. Mnoho zvierat žije v kolóniách. Je to výhodnejšie pre ochranu alebo starostlivosť o potomstvo. Aj opice žijú v mnohogeneracnych skupinach

@minenkaa som stále na RD preto by mi samej nedali hypo
@anonym_autor veď môžeš ist do prace a žiadať o hypotéku