Dobrý večer.
S manželom máme 2 deti, pred par rokmi, ešte pred deťmi sme sa rozprávali, ze chceme mať viac detí. Máme 2, ja som povedala, ze chcem mať deti do 30tky, a máme 2, ale o treťom už nechce ani počuť. Súhlasím, nie sme milionári, ale máme solídny štandard, viem, že keby príde nebudeme driet biedu. Mám 27 a čas sa kráti. Vraj , keď chcem nech mam v 40tke, ale nech si spravím takú kariéru, že budem neviem koľko zarábať. Keby sa kedysi o tom nebavime, alebo dohodneme na menšom počte, nič nepoviem. No takto ma to ubíja. Co robiť? Zmieriť sa, že už nebudem mať ďalšie dieťa? Nechcem byť sebecká, ale už bol dosť starý keď sme preberali tému detí. A ich výchova, starostlivosť je hlavne na mne. Plus zarabam, a aj tak sa bráni. Ako to akceptovať?
@oceanahory ja sa ho snažím tiež pochopiť, ale je ochotný, nech s našimi dvoma ostanem doma len tak bez príjmu, ale mať tretie a prijem to už nie... A to odzaciatku vedel, ze chcem mať deti. A to ja som co sa týka financií a času uvedomelá, keby viem ze není čas a peniaze. ale oboje mame
Cas sa Ti nekrati… pockaj 3-4 roky a mozno zmeni nazor, ked trocha vypnete a uzijete si. Ak by si ostala s 3mi sama uzivis ich?
Ked sa rozvediete, zvladnes sama 3 deti, alebo striedavku? A neboj, financne naroky deti sa budu vekom stupnovat 🙂
Tak vies, mozno si uz manzel jednoducho nechce znova zopakovat nejake babatkovske obdobie, uz je rad, ze vam deti troska podrastli...jeho rodicovska tuzba je plne naplnena, tak na co by sa hrnul do dalsieho dietata? Kazde dalsie dieta je v podstate aj dalsia zodpovednost a stazovanie si situacie.
Máš len 27, kľudne počkaj rok, dva a skús tú tému otvoriť znova. Možno časom zmení názor. A 30-ka nie je nejaká zázračná méta, nefixuj sa na to. Tiež som chcela deti do 30-ky a dopadlo to tak, že prvé som mala v 32 a druhé bude (ak všetko dobre dopadne) v 35 :D A neľutujem nič...
@dixitka tak tu tému riešime už zo 2 ci 3 roky, čo sa tretieho týka.
Máte asi rovnaké pohlavia a dúfas v iné? Uhadla som?
Lenze on suhlasil s viac detmi asi skor nez ste ich mali a az ich prichodom vidi co vsetko to obnasa, teda aj po financnej stranke ked to je problem.
Inak ty sama by si uzivila 3 deti a vsetko keby cosi ? Lebo clovek nikdy nevie
@alchemilkazltozelena nie mame aj syna aj dceru
@ivik4 tak pri tom s akej kresťanskej rodiny pochádza manžel, som si bola od začiatku istá, že ideme rovnakým smerom
No krestanstvo Vam ucty nezaplati, aspon stoji nohami pevne na zemi
Ani farár účty nedoplatí, len majú plne ústa pri kázni v kostole😉
temu tretieho dietata riesite uz 2-3roky...mas dve deti a mas 27...moja logicka otazka je: kolko rokov si doteraz pracovala? ako sa budes citit na pracovnom trhu a kolko vies pomerovo prispiet? lebo toto neni sranda zivit tri deti...hovoris ze sa mate dobre, ale zrejme dost zasluhou muza, cize logicky je jeho nazor a rozhodnutie prednejsie ako tvoje bohuzial sny...isla by som do prace a neriesila nejake hranice 30tky v dnesnej dobe uz pomerne smiesne, ked zeny prve dieta rodia bezne v 35 a dovtedy zarabaju...preco tak silno potrebujes tie tri deti hned???
Ja sa ta trochu zastanem. Ani mne by sa to nepáčilo a je mi jasné že chceš mať malý vekový rozdiel. O 3-4r budeš mat akoby ďalšieho jedináčika bez partaka.
To prečo tvoj muž zmenil názor bude trochu hlbší problém.
Možno nemá pocit ze to zvládaš. Chyba je možno práve tá že všetko robíš sama a nemáš na seba čas, možno si vyčerpaná (zanedbaná??), nevenuješ sa mužovi,..? Ako je na tom váš intímny život?
Ak by mal muž do.a šťastnú a spokojnu matku 2 deti ktorá túži po treťom, nevidím dôvod prečo by sa mal báť ísť do tretieho.
on je výrazne starší než ty?
Čím viac detí tým Tebe neskôr i sebe navzájom pomôžu.
@katulienkax nikdy som v kostole pri kazni nepocula, ze by knaz kazal o pocte deti, nefabuluj 🤪
Však vpohode keď on používa antikoncepciu (kondóm alebo iné). Ak do toho ale núti teba, tak to je odveci - lebo predsa len on deti nechce, nie ty. Takže keď je si taký istý, že dieťa nie tak on kondómy.. alebo nech ide hoc na vazektomiu. Uvidíš či potom zrazu nezmení názor.
@ivik4 asi to myslela tak, že sa hrá inak na kresťana ale v otázke antikoncepcie zrazu nejaké to pokrytectvo /vyhýbanie sa dodržiavaniu o čom to kresťanstvo je/ nevadí. Lebo kresťania majú zákaz používania antikoncepcie. Hák, aj barierovej (kondómy), a povolené je iba vynechávanie plodných dní a prerušovaný styk.
Este nemas vela rokov a na tretie dieta uz vobec nie, ak si este nikde nepracovala, tak sa najskor zamestnaj a potom skus opat tuto temu vytiahnut.
Ja zas nechápem prečo tlačíš tak na pílu.Túžba je jedna vec a pochopiť druhého je druhá vec.Nie všetko musí vychádzať ako si niekto zaumieni.
Deti treba aj vychovať, starať sa o ne veľmi diho.Je to zodpovednosť, obrovská radosť ale aj starosti.
Manžela úplne chápem. Jedna vec je plánovať pred deťmi v mladosti, druhá keď to príde. Deti môžeš mať ešte kopec si mladá, ale musíte byť na to dvaja. Ak ti aj vyhovie a nebude pomáhať časom pri deťoch, alebo ujde za kamarátmi, (alebo aj inde ) aby mal kľud budeš vedieť prečo. A čas sa ti bude krátiť, keď budeš pred štyridsiatkou.
Autorka, tebe sa cas nekrati tak ako mne, zostan v klude. Som v rovnakej situacii, velmi tuzim po tretom babatku, muz vsak nechce. Ja mam vsak 33 rokov tento rok, takze by bol najvyssi cas!
Ty si si niekedy vysnívala míľnik na základe bohviečoho že 3 deti do 30 a cez to vlak nejede.
Ale veď máš 27 a dve deti už na svete. Koľko si odpracovala? Koľko si zarobila? Ty nemôžeš od neho chcieť takto bez vlastnej skúsenosti, aby on ťahal ako vôl hlavný príjem pre 5 ľudí len preto že ty z tebe známeho dôvodu trváš na 3 deťoch do tridsiatky.
My máme 3 deti. Ale som staršia, chvíľu trvalo kým som si vytvorila VLASTNÉ zázemie v práci, čiže keby manželov príjem vypadol, som schopná potiahnuť domácnosť iba ja SAMA. Pred každým dieťaťom sme zvažovali úplne všetko, čo nás čaká pokým deti nevychodia školy.
Ty si uvedomuješ, akú nálož on za vás nesie? Potrebujete bývať, jesť, jazdiť, prekonávať choroby, opravovať byť/dom a ty si po dvoch materských a možno pár rokoch v nejakom pracovnom pomere. Tie účty nepočkajú na nikoho a on ich musí platiť či prší, či sneží.
Veď trošku kompromisu a pochopenia zas... 🤷🏻♀️
ziaden cas sa ti nekrati a deti nie su zarobkova cinnost
skus najprv co to odpracovat, priniest nejake prijmy do rodiny (nie socialne davky) nasetrit a klidne este mas min dalsich desat rokov na tretie dieta
tvoj manzel je rozumny
Mas 2 deti a 27rokov, kedy si stihla taku karieru na solidny prijem?
Muz ma kolko rokov? Mozno je starsi a uz sa neciti na tretie.
Autorka ak ide o realnu temu, naozaj myslim, ze prilis tlacis na to mat tretie dieta, ak chces viest diskusiu a dostat pripadne aj viac nazorov co sa budu opierat o vasu situaciu bolo by fajn vediet par faktov.
Kolko rokov ma manzel, kolko mas odpracovane, aky ti dava dovod, ze tretie momentalne nie, ake stare su deti?
Uprimne tejto teme velmi neverim, ale musis si aj ty uvedomit, ze clovek moze zmenit nazor, mozno ho zemnil tvoj manzel a ak mas ozaj iba 27 tak sa nemas absolutne kam ponahlat, pockaj par rokov a uvidis mozno aj manzel zmeni nazor.
Ked manzel suhlasil, aby ste mali viacej deti, tak este ani poriadne nevedel, do coho ide...my sme chceli tiez dve deti, no az prichodom prveho sme zistili, ze po druhom uz vobec netuzime. Ja chapem tvojho manzela, ale chapem aj teba...Na tvojom mieste by som to jednoducho nesilila, mat v dnesnej dobe 3 deti, zabezpecit ich financne a este si aj uzivat zivot a dopriat sebe a nezanedbat svoje potreby je naozaj velmi tazke.