Chýba mi spriaznená duša

19. sep 2022

Chyba mi spriaznená duša kamarátka s ktorou si rozumieme zo všetkých strán.Mala som jednu čo sa poznáme 15 rokov,prezili sme veľa toho spolu.No rokmi sa zmenila a už ju nezaujíma nič iné len ona sama a jej rodina.Ozve sa mi len keď niečo potrebuje.Tym pádom som stratila svoju najlepšiu kamarátku s ktorou sme si zdieľali úplne všetko.

7lenka11
19. sep 2022

tak to je.. proste vekom kamarátstva ochabnú, každý má svoju rodinu a svoje radosti, starosti.. ja som mala kamarátku od 6 rokov, bola aj mojim svedkom na svadbe.. no odišla žiť do zahraničia, vydala sa tam, usadila, má dve deti.. napíšeme si len na sviatky a narodeniny.. mimo toho iba veľmi sporadicky
tiež mám občas pocit, že kamošky sa akosi postupne vytrácajú zo života, ale beriem to ako prirodzenú súčasť.. som rada, že sme v kontakte aspoň v rámci možností.. moja partia kamarátok sa rozlietala po celom SK a svete.. ani len dve nie sme v jednom a tom istom meste.. skutočne každá žije úplne inde.. o to viac si vážim, keď sa stretneme raz-dvakrát za rok

panelacikova
19. sep 2022

však takto je to správne. ak si nájde žena manžela a majú rodinu, má ju zaujímať rodina a manžel. nájdi si chlapa a možno trafíš aj ty na spriaznenú dušu

autor
19. sep 2022

@panelacikova Mám manžela a dve deti,máme starosti aj radosti.No aj tak chyba mi kamarátka.

panelacikova
19. sep 2022

tak asi ten manžel nie je tá pravá spriaznená duša....

ivik4
19. sep 2022

Mozno aj tu by si nasla ,mohla si dopisat mesto odkial si
Ja som si tu nasla velmi ,velmi dobru kamaratku 😊

autor
19. sep 2022

@panelacikova Manžel je manžel,no kamarátka je iná.

podmostom
19. sep 2022

Aj pre mňa sú kamošky osobitná kapitola. Bez nich si život neviem predstaviť. Kamošov s ktorými by som chodila na kávu nemám, tak to ani nespomínam. Inak ja také tie novšie dobré kamošky mam z prace, takže človek nikdy nevie kde na koho natrafi. Jedna odišla, prídu ďalšie.

sim_icek
20. sep 2022

Neskutočná náhoda, ale toto som včera riešila so známym. Večer som bola po niekoľkých mesiacoch von s mojími dvoma jedinymi kamarátkami (vidíme sa doslova raz za polroka a ani si nepíšeme možno raz za 2-3mes.).
Ony keď hovoria o svojích najlepších kamarátkach strašne mi je to ľúto, že nikoho takého nemám. Ja viem je to strašná blbosť pre niekoho a kiežby bol toto najväčší problém v živote...
Znie to asi detsky, ale fakt mi je to ľúto, že ja nemám žiadnu taku "spriaznenú dušu" vo forme kamarátky.
Nemám s kým ísť občas von, s kým pokecať, odreagovať sa občas od stereotypu na materskej a prísť na iné myšlienky atď... Proste pre niekoho úplné blbosti.
Takže rozumiem ti ako sa cítiš. Ja nie som ani smelý typ čo by sa zoznámil na ihrisku s nejakou mamičkou

autor
20. sep 2022

@podmostom Z práce tiež som mala kamarátky,no to už je také,že každá čo má rodinu tak sa venuje rodine a nemá čas na kamarátky.
@sim_icek Ja som tiež tichší typ a nehrozí že by som si niekoho našla na ihrisku.Presne ako píšeš aj dobru kamarátku treba aby bol človek spokojný,ísť von s niekým sadnúť si na kávu na pizzu,porozprávať sa o barscom,podržať jedna druhú keď treba a tak.

podmostom
20. sep 2022

no ja inak tiez nemam taku tu najlepsiu kamosku teraz, jedna taka akoby najlepsia byva dost daleko oddo mna, tak tiez je to uz take menej intenzivne, ze sa len sem tam stretneme na kavu, raz za rok chata s deckami, raz vikend bez deciek.. A preco na ihrisku nie? Ja som tiez skor introvert, ale moje deti naopak, tak vlastne niekedy som sa cez ne zoznamila. Ze sa deti spolu hrali a jak tam clovek stoji niekedy aj cele hodiny...tak prave z ihriska ja mam vsetkych znamych vo strvti kde sme sa prestahovali. Aj ked taku naj kamosku nie, ale kamaratov ano.

sim_icek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sim_icek
20. sep 2022

Odkiaľ si?

moni73
20. sep 2022

Autorka podla mna je normalne, ze sa ti ozve "len ked nieco potrebuje". Ja mam 2 naj kamosky jednu 35, druhu 30! rokov🤦🏻‍♀️. A su obdobia, ked jedna z nas nieco potrebuje... Tie obdobia sa striedaju, urcite si uz za tie roky nepocitame kto kolkokrat volal a kto je na rade. Som za ne velmi vdacna.
@panelacikova podla mba nevues, co znamena kamarat.

autor
20. sep 2022

@podmostom Moje deti nikdy neboli ihriskove typy,pohojdali sa pošmykli a išli sme.My skôr chodili sme/chodíme na prechádzky,do prírody,k vode a tak.
@sim_icek Od NR
@moni73 No pre mňa je to také blbé keď sa ozve že zaneses ma k dr alebo na nákupy alebo vybavis mi to a hento.Ani ďakujem,ani neopýta sa ako sa mám ja.Len povie že nabudúce keď bude potrebovať niečo tak sa mi ozve.Podla mňa o tomto není kamarátstvo,že jeden len dáva pomoc a druhá strana len prijíma.

sim_icek
20. sep 2022

Fuha ja som z BA. Ale chodievam párkrát do roka do Serede niekedy aj na mesiac. Škoda

autor
20. sep 2022

@sim_icek No škoda,dosť ďaleko

panelacikova
20. sep 2022

@moni73 viem. s mojím najlepším kamarátom sa poznám cca 6,5 rokov a z toho 4 sme manželia 🙂 to je človek, ktorému (a on mne) poviem absolútne všetko. čo som zažila, čo ma trápi, čo teší, čo by som rada ešte zažila... proste všetko. načo by mi bol chlap/manžel, keby som si srdce musela vylievať kdesi inde? 🙂

majka879742
20. sep 2022

Ahoj, chápem tá, mám to iste... Pre mna su take osoby uz kamarátky neni, len známe ale v podstate mám pocit ze teraz sa kazdy ozve len keď niečo potrebuje...viem, že život je rýchly a hektický ale myslím, že keď človek chce nájde si čas na napísanie aspoň krátkej správy, ked uz nie stretnutie ..

podmostom
20. sep 2022

To je divné, že ti tak splechne, že sa ozve keď bude niečo potrebovať.. Hlavne ak ste si boli blízke. A ty keď od nej niečo chceš, tak ona čo? Tiež by som od nej schválne niečo chcela, nech sa ukáže či je ešte kamoška. No a na tých prechádzkach v lesíku sa je ozaj ťažšie zoznámiť. Možno keby si skúsila nejaký kurz, cvičenie. Akože pre teba. Nikdy nevieš kde koho spoznáš. Tá tvoja naj kamoška sa možno za tie roky zmenila, možno zmenila priority, možno fakt nestíha..

autor
20. sep 2022

@podmostom Ja keď sa jej ozvem či sa nestretneme,odbije ma zakaždým že nechce sa jej alebo nemá čas.

1fifinka1
20. sep 2022

@autorka a kolko mas rokov?

podmostom
20. sep 2022

Tak buď je fakt strašne vyčerpaná, alebo má depky alebo naozaj kašle na vaše priateľstvo. Kedy ste sa naposledy stretli? No ja by som sa na takú kamošku vykašľala a radšej myslela na budúcnosť. Nemáš nejaké hobby pri ktorom by si postretavala nových ľudí? Niekedy to ani nemusí byť že úplne spriaznena duša, to je už fakt šťastie, ale stačí zopár priateľov s ktorými môže človek pokecat, zdieľať svoj život. Zas zober si ako to s tou tvojou spriaznenou dušou dopadlo. Niektoré vzťahy jednoducho pominú. Ale prídu ďalšie. Hocikedy, hocikde, bars aj na dôchodku.

makovnikova
6. feb 2023

Kľudne sa ozvi, som z Martina..