icon

Chýba mi tehotenstvo

20. júl 2023

Ahojte, chcem si trošku uľaviť a zistiť, či to má takto ako ja aj niekto iný....mám 10 ročnú dcéru a 9 mesačné bábo..povedala by som, že mám až miernu depresiu z toho , že už nikdy nebudem tehotná, nikdy nezazijem pôrod, nikdy nebudem cítiť pohyby bábätka vo mne...ani to neviem poriadne opísať...tento stav som mala už na tretí deň po poslednom pôrode...a nejako stále pretrváva...normálne kvôli tomu plačem....viac detí už nebudem mať....mala som nádherné pôrody, venovala som sa hypnoporodu a aj mi to vyšlo...., partner pri pôrode, bonding, tie emócie keď zo mňa vyšlo bábo, viem že sú jedinečné a nedá sa ich zažiť pri hocijakom inom zazitku...mám vysoký prah bolesti, som masochistka....aj tesne po pôrode, som povedala doktorom sestričkam, že keby som mohla,,zopakujem si to tu a teraz"...čo povedzme si narovinu, ktorá zena tesne po pôrode plnom bolesti povie túto vetu....niečo je so mnou zle a uvedomujem si to...mám vyhľadať pomoc? V bežnom živote, som o Tom nikomu nepovedala, nedávam to na sebe poznať, žijem si normálne, len si zvyknem poplakat osamote...

vanilkovazmrzka
20. júl 2023

A preco uz dalsie dieta urcite nebudes mat? Je to definitivne zo zdravotneho hladiska alebo len rozhodnutie (ktore sa moze zmenit)?

autor
20. júl 2023

@vanilkovazmrzka zdravotné hľadisko:(

marianarem
20. júl 2023

Mne to nepripada divne. Proste si sa nasla v noseni a rodeni deti. Myslim, ze sa ti tu takych zien objavi aj viac, ja sama take poznam. Ja som sa v tom nenasla, ale tak mna zase bavi matematika a cim tazsia tym lepsie 🙂 Keby som s nou nemohla robit, tiez by som si asi aj poplakala. Tomu sa tiez vela ludi cuduje, ale dost je aj takych, co su na tom podobne. A aj keby som bola jedina, tak by ma nenapadlo, ze nieco so mnou nie je v poriadku.

vanilkovazmrzka
20. júl 2023

@autorka tak to ma mrzi, asi prave preto to tak velmi pocitujes, ze vies, ze uz neni sanca to opat prezit. Snad pomoze aj v tomto, ze cas to vylieci… inak ty musis byt jedna z miliona, ktora si to tak uzivala 🙂 a mozno sa casom najdes v tom, ze pomozes dalsim zenam prezit to takto nadpozemsky krasne, takze to prezijes aspon prostrednictvom nich 🙂

autor
20. júl 2023

@marianarem ďakujem...áno, zrejme som sa v Tom našla .... Už odmala som žila ,, tehotenstvom" kocikovala prebaalovala bábiky, ,chodila na návštevy keď sa rodili bratranci a sesternice a veľmi som tetam pomáhala a neskutočne ma to bavilo už len sa pozerať na tie procedúry s bábätkami

autor
20. júl 2023

@vanilkovazmrzka jej ďakujem...ja som to mala aj po prvom tehotenstve už ......a áno máš pravdu....,,odrodila" som pár kamosiek na základe mojich rád a tie mi dodnes ďakujú

vanilkovazmrzka
20. júl 2023

@autorka no vidis, mas dar, tak to vyuzi najlepsie, ako sa da ;)

autor
20. júl 2023

@vanilkovazmrzka ono ešte to upresnim, je to taký celoživotný pocit...aj keby som mohla mať dieťa teraz, prešlo by 9 mesiacov, pôrod a ten pocit by som mala znova...akokeby som chcela byť celý život len tehotná a porodiť.neviem sa moc dobre o Tom vyjadriť, lebo 1x o Tom ,,niekomu píšem " a nikdy som sa nezamýšľala ake slová zvoliť aby ma ľudia pochopili

andy37
20. júl 2023

Ja mám síce zatiaľ len jedno dieťa ale po pôrode som mala úplne rovnaké pocity, a držalo ma to niekoľko mesiacov. Túžila som byť opäť tehotná, opäť prežívať všetky tie momenty. Časom však mi začalo vadiť že neriešim nič iné len dieťa a domácnosť a našla som si brigádu a trochu inak zamestnala hlavu. A tým myšlienky o ďalšom tehotenstve odišli.
Dnes má dcérka 15 mesiacov, chodím na dve brigády takže nie je čas rozmýšľať nad inými vecami.

maranta_leuconeura
20. júl 2023

Velka skoda, ze u nas nie je legalne nahradne materstvo. Ja by som ti takeeee peniaze zaplatila a ty by si si to este aj uzila 😉

marianarem
20. júl 2023

Mozno by si sa v buducnosti mohla uplatnit napriklad ako dula. Kto iny by bol na to lepsi ako niekto, kto ma rad tehotenstva a porody.

svetlonos
20. júl 2023

Urob si skolu a rob dulu alebo porodnu sestru. Mozno ti to vynahradi vlastne porody 🙂
Moj prah bolestibje mizerny. Pri prvom porode som im prikazala aby mi urobili okamzite cisarsky 😆
Jasne, ze nepocuvli. Ale teda pasiu z bolesti nemam, neznasam ju. Ked uz sa maly narodil, tiez som uvazovala hned naf tretim 😂 ale mala som zerazvnolesti len polhodinu za cely porod.
No chcuet si prezit bolest dobrovolne, tak to nie.
Drzim palce, nech najdes pre seba riesenie 🙂

autor
20. júl 2023

@svetlonos ďakujem krásne ...ono tým , že píšem, že som masochistka tak to myslím úplne doslova...niekto to berie ako poruchu...

doriiis
20. júl 2023

Dnes som čítala taký pekný citat:

Count your blessings,not your problems.

domak2
20. júl 2023

Ja ti celkom rozumiem, aj keď mňa bavilo čisto len tehotenstvo, pôrod ani starostlivosť po tom má uz vôbec neláka zažit 😅 Ale to asi preto, že som nemala nevoľnosti a celkovo mi bolo fajn, chyba mi to. Ale ako vravím, mat na krku 10 jaciacich deti, len preto, že ma baví byť tehotná to zas nie. Dve mi stačia až až 😁

autor
20. júl 2023

@doriiis pekný

autor
20. júl 2023

@domak2 no ja som prezvracala obe tehotenstva ale tak , že som mala 49 kg pri výške 170 CM v 6 mesiaci tehotenstva 🤣 potom som rodila 70kg cca obe...dobehla som to...mám dobré deti...baví ma všetko okolo nich

mamatroch
20. júl 2023

Mala som to rovnako po 2. porode... Pri 1. porode som tam davala hlasky typu, ze uz nechcem deti (porod som mala dobry a pekny, len som nan nebola pripravena hlavou) a po druhom by som si dala reprizu aj hned 😁 Uz v porodnici som plakala, lebo mi bolo strasne luto, ze uz nikdy nezazijem to niekolkohodinove ci -dnove babatko, ze je to poslednykrat (tiez zdravotne + financne hladisko)... Okrem vlastnych deti som odvtedy nedokazala vziat ine babatko na ruky, bolo mi luto vzdy, ked som videla tehotnu zenu (i ked som sa dokazala tesit s nou, nebola to zavist, len mi bolo luto, ze ja to uz nezazijem...).
Prezivala som to tak intenzivne, ze som niekolko mesiacov nebola schopna sa ani dotknut vlastneho brucha, ani pri sprchovani, zdalo sa mi tak zufalo prazdne, ze nesplnilo "svoju ulohu" 🤷
...snazila som sa s tym vyrovnat ako sa dalo, dookola si opakovala rozumove argumenty, preco "len" dve deti... Trapila som sa 7 rokov, co som sa ja namodlila a naplakala kvoli dietatku, o ktorom som si myslela, ze nebude... A potom - predsalen prislo, neplanovane, ale bolo vytuzene a milovane od 1. sekundy odkedy som o nom vedela. A aj ked bolo pre mna toto tehotenstvo fyzicky velmi narocne a jedna tazkost striedala druhu, velmi som sa z neho tesila. A konecne bol moj mamickovsky svet v poriadku 🥰

autor
20. júl 2023

@mamatroch krásny príbeh, ďakujem 😊

euka210
20. júl 2023

Casom ten pocit zoslabne...mne bolo pri 3.tiez luto, ze uz posledne male krasne babo, posledne dojcenie...keby nie zdravotne hladisko, bolo by asi aj 4....ale ako najmensi rastol, tak som sa zmierovala s poctom 3 a potom uz prisli fakt ine problemy...praca, deti do skoly....

kristinka92
21. júl 2023

a nechceš to využiť ako svoje povolanie? nwrozmyslala si nad tým spraviť si nejake kurzy pre tehotne, podpora dojčenia, pôrodná asistentka? možno by si vedela pomôcť druhým ženám a že by ti to aspoň trochu pomohlo tak napĺňať svoje tuzby

zuzi0911
21. júl 2023

Som na tom rovnako ...stále proste cítim ,že dieťatko ešte chcem s to som 3,5m po pôrode ...po pôrode ktorý bol ťažký, dr má musel ručne otvárať ,tlačila som skoro 2h s infúzií oxytocín len tak až maličký vôbec klesne,bol stále veľmi vysoko ..čiže žiadne nutkanie na tlačenie nebolo ešte .. ...muž povedal,že už nie...má väčšiu traumu než ja ,,akože bal sa veľmi ...a to bol tretí pôrod ...ja mám náročné pôrody ,vyvolávane a neotváram sa aj napriek silným kontrakciami a x hodín ..aj keď prvú som porodila ľahko ....ale bojujem s tým,že ten prekrásny pocit už nezazijem ?! A teda aj tehotenstvo som prelezala,v nemocnici atď ...ale ak by som mala ísť do toho celého opäť ..idem hneď ...stojí to zato ❤️
Inak tiež som celé detstvo prekocikovala,prebavila xy deti 🙂

ivanakaka
21. júl 2023

ja som takto plakala ked mi vzali dcerku po porode na prebalenie? pomeranie...napisala som si do mobilu o tom ze dakujem basnicku a tak...smutno mi bolo ze to je moje posledne dieta a uz nikdy nebudem teho...ze je to naposled...aj som napr. dceru prestala dojcit a znova som ju prinutila lebo mi to chybalo...(potom prestala jasne)...ja mam nizky prah bolesti, som citlivka...tak to berem ze so ok...mam rada deti, aj cudzie vsetky 🙂 je to podla mna najvacsi zmysel zivota...jasne ze som z nich vyflusnuta a nechce sa mi hrat sa s nimi ale pripada mi to proste zmysluplne...ja by som si na tvojom mieste pisala deník o svojich pocitoch..to si uz zacala tu na modrom 🙂...a som rada ze nie som sama ,,divna'' 🙂...ak vela places zasla by som k psychologicke...lebo ocividne to potrebujes spracovat a trapi ta ze uz nebudes mat deti...ja teraz cakam dvojicky...a potom uz budem stara takze hadam nebudem riesit 🙂 a unavena na totalku 🙂

ivanakaka
21. júl 2023

@marianarem jasne su racio zeny (aj muzi) a citlivky (emocionalne)

ivanakaka
21. júl 2023

mohla by si si spravit kurz mamila...dula,,....asistentka hm?

ivanakaka
21. júl 2023

byt tehotna ked niesom tak sa citim taka nie ze prazdna...ale proste pozehnana nosis zivot v sebe...proste tak to je je to vysada dar

ivanakaka
21. júl 2023

vsetci mame poruchy _🙂 kludne chod k psychologovi aj ja chodim dokonca k psychiatrovi a co som nenormalna? Vela znamych chodi...kazdy mame svoje veci v hlave no a co 🙂

marianarem
21. júl 2023

@ivanakaka No a ja som racionalna citlivka :D Mam silne jedno aj druhe.

svetlonos
21. júl 2023

autorka,
mne kedysi 17 rocna sesternica opisovala porod ako zenu uviazu a vsetko ju boli. Ze ju na tehotenstvo nemazenu ani parom divych koni... Mala som 11 a potom traumu z porodu po jej "vysvetleni" 😂
Ma 5 deti a zboznuje tetovanie - hovorim jej, ved na tom mieste to hrozne boli! A ona s usmevom - ved to je na tom to krasne 🫠
No ja bolest neznasam ale ked vam to realne neprekaza 🙂 tak v pohode.

taktotedanie
27. júl 2023

Ja by som svoju energiu venovala detom a rodine ako riesit toto, mas jasne dalsie tehotenstvo nie a bodka, ries pritomnost a nie ze uz nebudes citit v sebe pohyby dietata
Mas rodinu,tehotenstva a porodom si dala maximum co si zena ako mohla bud matka a zi pritomnostou