icon

Chýbajú vám bezdetné časy a sloboda?

27. nov 2023

Ahojte, aby bolo jasne, samozrejme, že naše deti milujeme a myslím, že žiadna z nás by ich nevymenila a sme rady, že ich máme ♥️ ale chýbajú vam niekedy časy bezdetnosti? 😊 že keby máte možnosť si ich na týždeň zopakovat, išli by ste do toho? 😁
Ja sa priznám, že mne niekedy chýbajú take bežné veci ako spať koľko chcem, spraviť si taký lazy day, keď nemusím vôbec nič. Alebo len ísť s kamoškou niekam 🙂 alebo ísť len s mužom na dovolenku (viem, že môžeme aj teraz, ale keď sme boli naposledy naše debaty sa točili o tom čo asi robia deti😂😂 asi to poznáte). Chyba mi niekedy taká sloboda a čistá myseľ 😊 chýba niečo aj vám?

autor
27. nov 2023

@saxana000 vôbec sme sa nepochopili, žúry mi vôbec nechýbajú, ja ani alkohol nepijem napríklad. A vidno, že si nepochopila čo som chcela povedať, lebo ja som rada za to čo mám 🤦🏻‍♀️ odkiaľ si zobrala, že nie som? Občas si ale môže žena dovoliť zaspomínať aj na to, keď bola bezdetna. A neboj sa, voľných dni mám až až, spravím si ho hocikedy, ale ide o to, že stále som matka a myslím na deti 😉 a milujem ich najviac na svete a milujem s nimi tráviť čas. Verím , že sme sa pochopili.

hederamonstera
27. nov 2023

@majlo1234 😂😂😂 ano, tiez mam preto dve😂😂😂 a obcas mi napadne, ze este jedno ale uz som rozumnejsia pri tychto pocitoch 😂😂
Ja lezim tyzden s krizami v prdeli a este sa to nezlepsilo, takze nieco mi hovor o nezvladani😂 ale zasa ma to vyhodu, manzel sa zazracne naucil varit a upratovat a prebalovat hovna😂

babulkomale
27. nov 2023

Chybalo mi to ked boli mensi a stretlo sa viac takych obdobi ze sa mi nedalo vypadnut niekam sama. Ale odkedy to ide, uplne si to uzivam, manzel sa postara, uz chodia aj na prazdniny na par dni, mavam lazy day aj vecery len s manzelom. Je to len par rokov.
A potom pridu strachy o pubertakov, ked zacnu jazdit, zas kvoli motorkam a autam a tak 🤪
Rodicmi sme uz navzdy.

pralinka25
27. nov 2023

mne ano. vnimam to podobne ako ty. ale u mna je to mozno aj tym z ich nemam komu dat. ani na jeden den. dovolenka, kino, vikend bez nich nehrozia. a mala som plny zivot aj pred nimi. zila som ho naplno. asi viac ako teraz. a tiez tym nemyslim alkohol a zury.

mikadooo
27. nov 2023

Áno. Chýbajú. Každá životná fáza má nejaké plusy a nejaké mínusy. Určite mi budú chýbať aj deti, keď vyletia z hniezda. Myslím si, že je to normálne.

marsmykkok
27. nov 2023

Autorka Ja deti nemám ešte, ale podľa mňa tvoje pocity pramenia z kultu dieťaťa čo je teraz. Proste dieťa je projekt, čo musí mať všetko čo chce, kopu aktivít, rodičia žijú pre dieťa len. Myslím, že kedysi bolo nastavenie rodičov iné, dieťa brali ako nejakú prirodzenú súčasť života, ľúbili ho, ale proste mysleli aj na seba, teda pracovali ako predtým, vedeli sa venovať aj partnerom a tak. Nielen mať na piedestály dieťa. Neviem aké veľké deti máš, ale urob si aj s nimi lenivý deň, nestane sa im nič ak jeden deň nepôjdú von napríklad alebo ak ich dáš na jeden deň s nocou babke napríklad.

luteam
27. nov 2023

@angeli121212 uplne si opisala mna mam pocit 😀

ailiba
27. nov 2023

Hovoris mi z duše 🙈

alex666
27. nov 2023

Mavala som taketo pocity mozno ten prvy rok-dva po narodeni prveho dietata. Ale teraz uz ani nie, som uz zvyknuta.
Mozno aj vdaka tomu ze mame babky ktore sem-tam postrazia a tym padom my s muzom mame aj chvilky kludu.

ailiba
27. nov 2023

@marsmykkok prepac, ale vidno, ze deti nemáš🙈. Potom uvididis. Nie som v ziadnom kulte dietata, ale ked mas na starosti 2 male deti, tak sa stake tocis okolo nich.... Ked som ich este nemala, tak som si to predstavovala jednoduchsie..
Rano sa nevyspis, obliekať, varit, krmit, hygiena je nekonecny pribeh, rovnako, ako upratovanie.... Von za kazdeho pocasia. Aspon chvilku sa venovat nejakej spolocnej aktivite (aj spolu varime), neustale odpovedat na nekonecne otazky, kupat, uspavat. A stale jednym ickom sledovat, co robia. A v noci diskoteka.

andreakotesova
27. nov 2023

Nie. Ale teda vydávala som sa v tridsiatke a deti som mala až potom (v dnešnej dobe je táto postupnosť skôr rarita 😅) 🙂. Rada trávim čas s deťmi, na dovolenkach, vyletoch a aj len tak pri TV. Som šťastná, keď im môžem s manželom tvoriť spomienky. A áno, aj spať môžem aj do obeda, ak chcem 😅

angeli121212
27. nov 2023

@luteam to je inak super že to má ešte niekto rovnako 😊 ale inak ono je to vlastne dosť oslobodzujúce mať to takto a to mávam dni keď sa od malého fakt že nič nedá ale predsa mám akoby tu motiváciu to palivo v živote 🥰

tehulka2011
27. nov 2023

a teda tie hrdinky, co idu aj na dovolenku s muzom bez deti, by mozno hovorili inak, keby tie deti nemali mat komu nechat

andreakotesova
27. nov 2023

@tehulka2011 úprimne? Ja by som na dovolenku bez detí nešla 😊 za pár rokov už s nami chodiť nebudú chcieť a chcem im toho ešte veľa ukázať 🙂

simca06022011
27. nov 2023

Mne chybaju, ale skor po tej stranke ze som nelietala ako sarkan, pritom som v praci bola viac. V klude som si vzdy vsetko dorobila, dokoncila, nemusela som sledovat hodinky, kedy musim utekat niekam... domov som sa nemusela ponahlat a ked osm upratala, ostalo upratane, ked som teda ostala cely den v posteli nahodou, tak sa nic nestalo :DD Uz sa mi to ani nerata, ked napr. ide niekam na tyzden, lebo mam toho tolko nakopeneho (jasne, robim veci stale, ale ako dorabam stare, robia sa nove:DDD ) ze nepomoze mi to vobec :D
Na dovolenke nemam s dceoru problem, prave naopak :D a cim dalej tym je to lepsie.. nas zaujimaju ine veci ako ocinka. Cize my si to uzijeme po svojom. inak by som sa nim nudila

lenagawel
27. nov 2023

@majlo1234 ja ta uplne ale ze uplne chapem, presne si to vystihla to co si popusala chyba aj mne, mam dcerku ma rok a pol milujem ju ale proste ano chyba mi to 🙂)

tiezjedna
27. nov 2023

my s mužom máme od začiatku také naše prirodzené pravidlo, ktoré môžeme realizovať vďaka babičkám. Resp. mohli sme. Jedna dovolenka s deťmi, jedna bez nich v zime aj v lete😉 Ale musím teda podotknúť, že deti sa s nami nacestujú toľko, že sú možno aj radi, keď niekam vypadneme a majú pokoj😂 Nehovoriac o tom, že spolu trávime ako rodina každý deň až na školu všetok čas.

tiezjedna
27. nov 2023

@andreakotesova toto si myslí veľa rodičov, ale pravda je tá, že deti si rady dajú pauzu v pubertálnom veku a keď "prídu k rozumu", tak sú im rodičia rovnako vzácni. Aspoň u nás to tak je. Najstaršia dcéra v 17 prehlásila, že na rodinnú dovolenku nechce ísť, a teraz (21) v decembri zase letí s nami, čo nás samozrejme teší❤

maryetta
27. nov 2023

Nie prave naopak. Vobec sa ani nezamyslam nad tym ake to bolo pred detmi. A nase vylety a dovolenky s detmi naberaju este krajsi rozmer.
I ked najprv ohundrem cele to balenie a stres z cestovania. Ale tie zazitky su ovela zmysluplnejsie ak sa mozeme s nimi podelit aj s detmi.

ivangeline
27. nov 2023

Spanok. ;D Inac som ok.

andreakotesova
27. nov 2023

@tiezjedna to sa len budem tešiť 🙂

juliacenc
27. nov 2023

Ja tuzim zobudit sa, mat 17 a sediet v skolskej lavici a pozerat von oknom ako prsi.

andreakotesova
27. nov 2023

@tiezjedna inak keby mi moji rodicia teraz povedali, ze ma berú na dovolenku, tak určite idem 🤣😅 za 3 týždne budem mat 44 😅

tiezjedna
27. nov 2023
beata_k
27. nov 2023

Ano

majlo1234
27. nov 2023

@maryetta ten krasny dovolenkovy rozmer ste kedy zacali pocitovat? U nas(dvojrocny syn)je dovolenka jedno peklo😃 najprv balit dva krat tolko paksamentov, nejake hracky, do lietadla si dat lexaurin a dve vodky, aby sme zvladli hodiny pred odletom a hodiny letu zabavat dieta v lietadle, ubytko vyberame podla neho, rano o siestej uz sme hore, v hoteli pocas jedla hadzeme vswrko do seba, aby sme mohli vypadnut, ziadny welness nehrozi, na slnko moc nemozme, drinky uz si nedoprajeme, lebo co ak by sa stalo volaco, presuny co najkratsie…a do toho obcas nejaka grcacka/srscka/teploty. To som janpred dietatom teda nezazila. Jednohlasne dodavam, ze cestujeme vela, ale tesim sa, ked vyrastie syn a zas to bude dovolenka podla mojho gusta

mclissa
27. nov 2023

Ano chybaju. Asi aj preto, ze najblizsi najlepsi kamarati su vsetci bezdetny. Nemozeme si s manzelom dovolit drzat krok s nimi uz. Vsade kam ideme tak berieme syna. Uz sa vsetko toci iba okolo neho. Ano mam kamosky mamicky. Ale to skor take kavickove a nech sa deti pohraju.

rebrambora
27. nov 2023

Jasne. A kludne bez vycitiek si aj tyzden bez deti uzijeme, ak mame peniaze na opatrovanie 😉

candii
27. nov 2023

Nie. Vôbec som nad tým nikdy nerozmýšľala

ivik4
27. nov 2023

Jasne ze mi chybaju, fest casto 😀.Hlavne ked doma nadavam popod nos ze kolko xy povinnosti .
Ja som od puberty chcela vzdy len 1 dieta a cim skor , nech mam uz potom este stale v mladom veku svoj slobodny zivot uz natrvalo . Splnilo sa
A mimochodom, som s kamoskami dost cast a vegetim, no napriek tomu 😎🤷‍♀️