icon

Chýbajú vám bezdetné časy a sloboda?

27. nov 2023

Ahojte, aby bolo jasne, samozrejme, že naše deti milujeme a myslím, že žiadna z nás by ich nevymenila a sme rady, že ich máme ♥️ ale chýbajú vam niekedy časy bezdetnosti? 😊 že keby máte možnosť si ich na týždeň zopakovat, išli by ste do toho? 😁
Ja sa priznám, že mne niekedy chýbajú take bežné veci ako spať koľko chcem, spraviť si taký lazy day, keď nemusím vôbec nič. Alebo len ísť s kamoškou niekam 🙂 alebo ísť len s mužom na dovolenku (viem, že môžeme aj teraz, ale keď sme boli naposledy naše debaty sa točili o tom čo asi robia deti😂😂 asi to poznáte). Chyba mi niekedy taká sloboda a čistá myseľ 😊 chýba niečo aj vám?

luteam
28. nov 2023

@angeli121212 uplne to mame rovnako fakt. Sranda, ako nevravim posomrem si aj ja, ze sa nemozem len tak valat, ale potom si poviem, ze nastastie maly ma prinuti k aktivite a potom sa lepsie citim

rorino
28. nov 2023

Nie nechýba,raz dva vyrastú a budeš mať čas na všetko čo ti teraz chýba,o nič neprichádzas😉

hopeja
28. nov 2023

Ja sa priznám sem-tam mi tie časy chýbajú, nie nemenila by som a som vďačná za deti, ale chýba mi ten pocit ísť niekam len tak bezstarostne, nič neriešiť

maryetta
28. nov 2023

@majlo1234 jaaaaj tak zase my chodime len po Slovensku pripadne Polsko. My more “nemusime”. Ale Tatry mame pochodene cele 🙂 povacsine chodime tam. Autom.

angeli121212
28. nov 2023

@luteam ale pravd aaj ja šomrem aj sa rozčulujem ale presne taká so aktívna ako nikdy a čo ma najviac baví sa s malým hrať pomaly sa už aj o stavebnice zaujíma tak ja so proste skladám a je to super 😊 úplne ma to vráti do detstva tieto aktivity ale teda ja som asi nikdy úplne nedospela 😊

ovaaa
29. nov 2023

Nie nechýba, som rada mamou. Do 34 som si užila a potom rodičovstvo.

k47
29. nov 2023

Ja som si nevedela uzivat zivot ani predtym, takze vpohode 😂. Vzdy bolo cim sa stresovat. Co mi chyba je moct robit svoj oblubeny sport bez toho, aby som citila nasledky tehotenstva. Tie ostatne veci ako rande s manzelom bez dietata sa daju ako-tak zariadit. Potom si to viac vazim.

zuzanka2588
1. dec 2023

Áno 🤣

dkethe
1. dec 2023

Ja som si nasla balans, a zaradila do zivota kopu bezdetnych momentov 😂
Ci vikend s muzom, babsky vikend, lazy day na homeoffice (4dni v tyzdni driem, piaty tak viem mat kludny).
Ano, chybaju, ale nemenila by som.

jana_eyre_2
1. dec 2023

Ak mám byť úprimná, vôbec mi nechýba ten čas.. s deťmi je to často krát ťažšie, ale omnoho viac krát som s nimi spokojnejsia ako predtým .. každý výlet, každá dovolenka je veselšia keď sú s nami.. s kamarátkami na kávu normálne chodím aj keď mam deti, v práci som bez detí.. ale vo voľnom čase som rada s nimi..

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
queen_el
1. dec 2023

Áno, chýba. Resp.chýba mi nejaky ten čas osamote keď nemusím riešiť dieťa a v podstate nič. Ja nemám žiadnu pomoc( muža nerátam ako pomoc…), som s malym stále a nic také ze si oddychnem iba tak sama, neexistuje. Malý je dosť náročný a áno vyčerpáva ma to. Ale mám iba jedno a viac nebude, keď bude väčší, snáď to bude ľahšie.

ikuska27
1. dec 2023

Tak toto slovné spojenie ja osobne ani neviem čo znamená, keďže ja som ostala tehotná asi mesiac na to, čo sme sa spoznali 🙈čiže mi sme od začiatku len s deťmi 😃...ale strašne rada by som si užila napríklad víkend bez detí...len spať, ležať v posteli, čítať knihu, jesť a pozerať telku 😊....no to teraz nieje vôbec možné, keďže máme 4-mesačné bábo 😍...ale určite by som nemenila..som šťastná za to ako to je

babulkomale
1. dec 2023

@zuzanockamt to sme si dávno všimli.

euka210
1. dec 2023

Mne niekedy posledny cas praveze chyba to obdobie, ked boli mali...teraz maju 7r-12r a su uz dost velky, teraz uz prave ta "sloboda" prichadza o ktorej pises a ktora mi chybala, ked boli mali a vsetko sa tocilo okolo nich. ...takze casom to zase pride...a ovela rychlejsie ako budes cakat, ver mi...

hylary
1. dec 2023

Presne viem ako to myslíš... Chyba to aj mne.. ten pocit že nemusím sa vkuse starať o niekoho, vstanem kedy chcem, môžem ísť kam chcem, kedy chcem, aaach, už sa to nikdy nevráti.. možno keď budú veľki, ale to už budem stará, uz sa mi nebude chcieť nikam ísť ..

matkahelka
1. dec 2023

@marsmykkok pre mna je priam fascinujuce, ked sa k detom vyjadruju bezdetne. kult dietata 🤦‍♀️ ked mas nervaveho nespavca, ktory ti vstava 120x za noc a cez den spi 2x 30 minutove spanky? alebo skolkara, ktory ide z jednej choroby do druhej? alebo skolaka, ktory je slabsi a je nutne sa s nim denne min. 2 hodiny ucit? alebo nebodaj dieta s nejakou diagnozou? a nie kazdy ma okolo seba cely zastup babiek a dedkov. ale som rada, ze som sa vdaka MK opat nieco nove dozvedela: kult dietata 🤦‍♀️

2006_1211
1. dec 2023

Jedine co mi chyba je oddych a spánok ale také ze party alkohol a co ja viem co tak to vôbec

matkahelka
1. dec 2023

my mame medzi dcerami velky vekovy rozdiel, takze sme si tu kvazi bezdetnost par rokov uzili, kym starsia bola samostatna a mladsiu sme este nemali. tesili sme sa a tesime, ze nam bolo dopriate este jedno dietatko, ale teda, s rukou na srdci priznavam- ANO, tesim sa, ked opat zazijem ten pocit byt panom svojho casu a neprisposobovat svoj kazdodenny rezim dietatu. ale viem, ze mi to bude potom chybat, tak ako mi to chybalo, ked vyrastla prva dcera.

ravehami
1. dec 2023

Ano 🙂 a nemyslim, ze to je o tom ci si niekto uzil nieco do urciteho veku alebo nie…a aj ked som bola naposledy na par dni prec, tak som si na deti “ani nespomenula” (neberte to doslova)…proste tym, ze som vedela, ze deti su s muzom a teda v bezpeci a vedela som, ze cas kym som prec je ohraniceny a v podstate kratky tak som mala uuuuuplne cistu a bezstarostnu mysel..super to bolo :D

radacak
1. dec 2023

Nie a to som sa stala mamou naozaj veeeeelmi skoro...milujem svoju rodinu aj život ktorý mám

kristina28918
1. dec 2023

@liusa82 moc nad tým premýšľas 😀

hylary
1. dec 2023

@kristina28918 presne.. keby každý toľko všetko rozoberal tak nikto nemá deti a ľudstvo vymrie 🥴

happy31
1. dec 2023

Jasné, že áno. Ale už bez deti by som nevedela možno, čo s tým časom, tak na striedačku.
Bodli by aspoň starí rodičia, kt. by si ich zobrali aspoň raz do mesiaca na nocľah 🙏.
Nech sa vyspím, idem na poriadnu túru napr. bez toho aby som pripravila im "servis", dať po nej relax bez pozerania na hodinky a v hlave už 3 scenáre,čo ma doma čaká po príchode.
Alebo väčšia výplata opatrovateľka a tak hy aj voľno bolo.

katariinam
1. dec 2023

mne chybaju casy bez deti.... mam 3 a je to zahul

tanuuulka
1. dec 2023

Lubim moje 3 deti najviac na svete a zaroven zboznujem cas, ked nam ich niekto postrazi. Chyba mi, velmi mi chyba cas pre seba a cas pre mna s muzom, chyba mi, ze neexistuje moznost ako v inej praci "volny vikend, dni dovolenky atd." a nacerpat nove sily. Nemenila by som, moje deti su moje vsetko, ale ta tuzba vypnut, nenavarit, neoprat, neupratat a zamknut sa v izbe a zamlcat sa.. 🤣

iva_ab
1. dec 2023

Áno, úplne sa cítim rovnako. Za mňa je to aj kvôli tomu, že naši rodičia bývajú ďaleko, pracujú, tak chodia málo a len nakrátko 😀 baby čo majú “oper vo vedľajšej dedine” toto nikdy nepochopia. Som s tými detmi nonstop, minule tu bola svokra po 2 mesiacoch na 3 dni a kocikovala mi malého kým bola staršia v škôlke, dala som si slúchadlá a asi 4 hodiny len upratovala bez toho že by dćera behala s mokrou handrou že mi chce pomáhať a malý neplakal 😀🙈 bolo to fantastické (obdobne by som si chcela popracovať, čítať knihu, atď) na Vianoce budeme s rodinou, tak si oddýchnem 🍾
P.S. určite na 100% keď malý bude taký veľký že bude môcť byt na dlhšie u babiek, dáme s mužom nejakú super exotiku, kam sa deti neberú

zuzi0911
1. dec 2023

Prvé som mala v 19,drruhe v 20 ..po deťoch som vždy túžila čiže nikdy som nemala pocit ,že ma obmedzujú atd ci užiť si slobodu atď...keď už vyrástli do puberty sme si s muzom povedali ,že nám doma niekto chyba a tak v 33 r mame synčeka 🥰 nevymenila by som ich za nič...aj ked občas mám chuť ujsť...no len idem do obchodu a uz depkujem 😅

lentilka46
1. dec 2023

Vacsinou mi to nechyba...ale raz za cas pride take obdobie,ze si poviem,no teraz je piatok, kedysi som prisla z prace, lahla,spala do 7vecer,objednala pizzu, otvorila vino a do noci sledovala filmy, sobotu polku dna prespala...teraz pridem piatok o 13tej z prace, unavena som,ze by som pospala, aj mam cas,deti vyzdvihujem az po15tej, aj si lahnem,ale zaspat sa mi neda..lebo,co ked zaspim tvrdo, mohla som ist nakupit, popratat doma, uvarit cosi, dat prat a vyvesit atdatd...uz to nie je taka sloboda,ako predtym..aj ked sa vzdy tesim na prazdniny,ze si oddychnem,vzdy je to o nahanacke,aby sme pocas toho casu,stihli co najviac v domacnosti a vzdy je to o tom,ze tie deti chybaju..som ako bez ruky,ked su dlhsie na prazdninach..vikend zvladam,viac nie 🙈

lessiie
1. dec 2023

Áno a veľmi 🙄 ale teraz ich mam trosku staršie aj keď najmenšia ma ešte len 4 ale už ich "nekojim" takže si už častejšie večer viem vybehnúť von s kamarátkami...už uspi aj manžel takže cítim zas trosku ako človek 😅