Chýbajú vám bezdetné časy a sloboda?
Ahojte, aby bolo jasne, samozrejme, že naše deti milujeme a myslím, že žiadna z nás by ich nevymenila a sme rady, že ich máme ♥️ ale chýbajú vam niekedy časy bezdetnosti? 😊 že keby máte možnosť si ich na týždeň zopakovat, išli by ste do toho? 😁
Ja sa priznám, že mne niekedy chýbajú take bežné veci ako spať koľko chcem, spraviť si taký lazy day, keď nemusím vôbec nič. Alebo len ísť s kamoškou niekam 🙂 alebo ísť len s mužom na dovolenku (viem, že môžeme aj teraz, ale keď sme boli naposledy naše debaty sa točili o tom čo asi robia deti😂😂 asi to poznáte). Chyba mi niekedy taká sloboda a čistá myseľ 😊 chýba niečo aj vám?
@liusa82 chápem. Tak ostan v tvojom prípade radšej do konca života sama a bez deti,aby si sa nesklamala.
Ja som prvé dieťa mala pred dvadsiatkou a teraz keď mám 45 mám už dve dospelé deti. Tým, že boli starí rodičia mojich detí pred 50, nesmierne si ich užívali a deti tam boli každú chvíľu. Takže ja také typicky bezdetné obdobie nikdy nechýbalo, lebo som si ho vedela spraviť aj pri deťoch 😃
Často na toto myslím, že som mohla pol soboty preložiť v posteli a kukať filmy a seriály..alebo že s mužom.sme si dali pohárik vína a pozerali film,isli na večeru, do kina.. odkedy mame malu sme nikde neboli a nepozreli ani jeden film vecer😅 áno sem tam mi chýba taká voľnosť.. ale nemenila by som. Odkedy mam malu, život mi dal zmysel 🥰
Áno mne to chýba a prišla som na to že mať dieťa nie je pre mňa, len už je neskoro, no zrejme to z nejakého dôvodu malo byť presne tak ako to je
Obcas chybaju no nemenila by som
@liusa82 tak to keby sme takto vsetci uvazovali, by sme sa mohli do vaty omotat len nech sa nam nic nestane 🙈 zivot je pestry a plny (nieken zelanych) prekvapeni.
My sme boli 10r bezdetni. Potom sa nam narodil zdravy (zatial) bezproblemovy chlapec. Sme za neho vdacni a stastni a casy bez neho mi nechybaju vobec
Ahooj, jasne niekedy si spomeniem na to mlaaadi, ale ja som otehotnela v 20, a potom v 24 cize ja som si moc svet ako gombicka neuzila 😅 som snimi stastna ale milujem ked nachvilku vypadnem s kamoskami alebo len tak sama na nakupy .. ale potom mi zas neskutocne chybaju 😅 vsetko sa vo mne bije 😂 mam 28, a strasne rada by som sa vyspala 😂 a tiez jeden den len tak lezala a neriesila nic ❤️😂
@zuzanockamt prečo by som mala vôbec že šikana😀 to ja mám ostrý jazýček nenechala by som si niečo také 🙂ešte mi kolkí aj povedia, že dobre robíš že do tejto doby sa to ani neoplatí🙂 plus ja som jedináčik čiže naši ozaj nemajú mať odkial iné vnúča ale nepodpichujú ma.Aj mamina somnou súhlasí že je to moja vec takže aspoň mám podporu rodičov v tomto a sme dosť velká rodina mám plno bratrancov a sesterníc takže ozaj nie som sama a oni tiež niektorí deti nechcú minimálne polovica od nás ich ani nemá a sú v mojom veku.A keby aj náhodou to dieťa mám.Myslím si, že by som bola dobrá mama,citlivá,nikdy to nevyhadzovala dieťaťu na oči že na čo som ťa mala ale zároveň by som bola aj parádne lenivá😀 a do ničoho okolo domácnosti a dieťaťa by sa mi nechcelo.Preto to dieťa aj nemám.Ale ja dávam dosť vela financíí na zvieraciu charitu.Takže také mám plány aj s nehnutelnosťami potom a majetkom
@domininini uzijes si za 10 rokov, to je čo by dup, budeš ešte mladá, ale už s trochou rozumu a peňazí😉
Moje baby už majú 18 tak sa to už láme, ale vždy to budú len deti, aj keď budú mať 50.Ale máš pravdu, keď boli deti malé, už niekedy som toho mala nad hlavu. Aj sa mi s toho spustil tinitus, ktorý sa mi časom podarilo dostať pod kontrolu. Viem o čom píšeš!
Chýba mi voľnosť pohybu. Som so synom sama a tak moje cesty vedú bez neho len do prace a z práce. Nemám s tým problém, ale keď niekedy všetky povinnosti utichnu (lebo nikdy nekončia), tak v takej veľmi výnimočnej chvíľke pokoja a ticha si dovolím zatúžiť po možnosti len tak vybehnúť. So smetami. S vyradenými vecami do pivnice. Zabudla som kúpiť čokoľvek? No problem, otočka do obchodu. Ráno si poležať v posteli so svojimi myšlienkami. Robiť niečo celú noc - čítať papierovú knihu, internetovať, triediť staré fotky, vyhádzať skrine.. - a môcť si na druhý deň dovoliť absolútny pohov. 2 hodinová vaňa. Môcť doma nemať nič poriadne na jedlo (obľúbená scéna z Brigite Jones keď v depresii otvorila chladničku a mala v nej len starý zoschnuty kúsok syra). Mala som možnosť všetko si užívať až do 36 rokov, ale takéto smiešne drobnosti mi vedia chýbať, keď mám čas si to vôbec uvedomiť.
Vobec mi to nechyba. Mne je s nimi dobre a desim sa toho ked vyrastu. Mne je dobre doma, som introvert
Mne chyba spontannost. Kym sme nemali deti, tak hocikedy sme sa rozhodli s muzom, ze niekam ideme vylet/dovolenka, hocico. Teraz s 2 malymi detmi to chce super planovacie schopnosti, ovela viac batoziny a este je aj velka % sanca, ze tesne pred dieta ochorie :D
Robime si s muzom srandu, ze co preboha sme robili s casom, ked sme nemali deti, ze to sme mohli minimalne teleport vymysliet s tolkym volnym casom 🙈
Deti su super, ale ked sa im chce clovek naozaj venovat stoji to kopec casu aj energie. Ja nemam problem s casom pre seba, lebo muz ked chcem/potrebujem sa o nich plnohodnotne postara (mladsieho este kojim, takze zas na cely den nemozem odist), mne skor chyba viac toho manzelskeho casu. Chodime aspon raz do mesiaca na “rande” a krpcov postrazi na tu chvilku babinka.
Ono su male iba chvilku, teraz nas potrebu a z chvilu to bude stale menej a menej, takze potom budeme mat viac casu pre seba 🙂 uz s muzom planujeme, ze co zas budeme moct 😂

Bez hanby priznavam, ano, chybaju. Urcite by som maleho za nic na svete nevymenila, ale mat moznost na tyzden zit "slobodne" tak idem do toho. Vyspala by som sa, normalne najedla, isla do mesta, vecer na drink 😃