Cítim sa ako najhoršia mama
Ahojte mamičky.
Potrebujem sa vyrozprávať. Neviem, kde začať. Dcérka mi ide teraz od pondelku prvýkrát do škôlky a ja sa cítim úplne hrozne, hocikedy ma chytia plačlivé stavy, že to tak strašne rýchlo ubehlo všetko. 😏😪 a príde mi, že tak rýchlo vyrástla a že som jej nedala doteraz všetko to, čo by si zaslúžila a čo som si pre ňu priala. Prvý rok, sme boli skoro stále doma zavretý, bol Covid a robili nám problém svokrovci, dali nás na sociálku kvôli tomu, že sme sa od nich odsťahovali, a vraj im zobrali NAŠE deti, skrz, co som dostala úzkosti silne, a teda s priateľom je len dcérka naša, a syna, čo má má z prvého manželstva, druhý rok sme sem vzali starkú ku nám pred Vianocami, lebo bola sama a ledva sa prebíjala dvoma barlami, mala tu byť len na sviatky, a už sú to 2 roky skoro čo je u nás. Z malej nemám absolútne nič, tak krásne som si predstavovala ako s ňou budem všetko zažívať aj ako budeme kadekde chodiť, a nič, starká má skoro 70, a má tie svoje maniere, keď jej vadí, že deti kričia alebo nahodou sa hrajú a s niečim buchnu. 😏 Takže 2 roky skoro čo tu je, som sa len musela neustále kontrolovať aby nebolo niečo zlé, aby náhodou deti nehúkali a podobne, vôbec nie take to prave detstvo, kde sa môžeme jašiť od vymyslu sveta, keď som sa nedajboze s nou zacala jasit alebo aj s malym, tak hned aby sme prestali, a bla bla. 😣 A teraz to na mňa všetko nenormálne dolieha, hrozne si vycitam, že to tak rychlo ubehlo, že čochvíľa bude mať 3 rôcky a ja sa vidim ako najhorsia mama na svete, že som jej nedala to, čo by si zasluzila. Dcerka je uplne uzasna, je zlatunka, je velmi mila keď ideme aj von kazdeho zdraví, prihovára sa, kazdy nam ju vychvaluje aká je vychovana, zlatá, z rozprávok sa naučila po anglicky velmi vela slovicok, ktoré používa,je naozaj šikovná. A nesmiesne som za nu vdacna, kazdy den ďakujem za to, ze ju mam. ❤ len mi pride pri tych všetkých povinnostiach, ci som jej toho nedala malo, pri kazdodennych cinostiach matky, domacich prácach, k tomu este aj staranie sa o babku, uprimne niekedy som bola uplne KO a bola som rada, ked dcerka pozerala rozprávky, že fakt som nemala energiu na to sa s nou hrat alebo s nou ist von alebo niečo. 😣 Ale ked som mohla do vsetkeho som ju zapajala, ci to bolo varenie, pečenie, upratovanie, vesanie prádla, vsade bola pri mne, a ja niekedy este uplne nervozna z toho, ze je toho na mna vela, som niekedy na nu urobila krik, alebo som jej capla na zadok, ked nepocuvala, a teraz ma to nejako zacalo neskutocne vsetko dobiehat a trapi ma to velmi, a vycitam si strasne, že mi tak rychlo vyrastla a že som jej nedala toho viac, lebo ona je naozaj uzasna a zasluzila by si vsetko na svete. ❤❤❤❤ priateľ ten sa jej extra nevenoval, chodil do prace a ked aj bol doma tak vacsinou len mobil, telka, spanie, a to tak maximum, sem tam sa stalo, že ju zobral do obchodu alebo niečo, ale že by s nou isiel von, alebo a s nou zahral to nie, maximalne rozpravky zapol a čumel do toho s ňou. 😏 Ide aj o to, že priatelov syn je psychicky chorý a má svoje stavy, zachvaty a podobne a skoro celé 3 roky sa vsetko tocilo len okolo neho, lebo na seba uputaval pozornost a dcerke robil dost zle. 😣😥 Ja som uz premýšľala aj nad tym, on ide teraz od septembra do školy, či by som nemala radsej urobit to, ze si dcerku necham doma este jeden rok, ze by som ju nedala do skolky a uzila by som si ju kazdym duskom, co som za tie 3 roky premeskala. Len ja a ona. Ale neviem či rozmyslam spravne. Poradte mi maminky, ja len dufam, ze ma nikto z Vas nebude za nic odsudzovat, len potrebujem trosku poradiť, mozno to zazivala niektorá z Vas. 😥 Ďakujem vopred za každý rozumný komentár.
Ty tu riešiš hlúposti, či si...alebo niesi dobrou mamou, len aby ti každý napísal, že si najúžasnejšia mama😝 Mala by si riešiť to, že tvoje dieťa žije v toxickom prostredí 👎 Tvoj frajer sa o ňu nezaujíma...frajerov syn jej robí zle, ale ty sa o neho musíš starať (prečo sa nestará jeho otec?)...k tomu frustrovaná starká, ktorej nič nie je dobré...Šlahlo by ma a utekala by som aj s dieťaťom ďaleko od toho všetkého!!!
Takže...dcérku do škôlky a ty do práce. Iná možnosť nie je. Veď by si zostala rok bez peňazí. Babke by som vysvetlila, že už si v práci, aj tak by tam bola sama...tak ju odveziete už k nej domov. Poobede po práci sa musíš venovať deťom, školákovi, jej deti a hluk vadia. Že to bude aj pre ňu lepšie. Povedala by som jej to už teraz, aby vedela. Že si jej rada pomohla, kým si bola doma ale že keď si nájdeš prácu a nastúpiš, že to bude čas, kedy pôjde domov...Domov dôchodcov by som s ňou vôbec neriešila. To nech s ňou riešia jej deti, keď bude treba s ňou a u nej doma, prípadne nech jej vybavia opatrovateľku z úradu. Možno potom aj s priateľom to bude lepšie...aj jemu sa bude lepšie venovať deťom. Veď vo vlastnom byte sa nevie s nimi ani pošaliť, tvoja babka tam na to nadáva a ty si nespokojná, že pozerá s nimi telku...tak čo má s nimi v byte robiť, keď vám tam panuje babka.....veď ste mladi ľudia. A trochu viac zodpovednosti a úloh by som mu pridelila čo sa týka detí....čiže....ty čo najskôr nájdi prácu...
Teda, poďme si vymenovať, kto všetko robí zle tvojej dcére :
- priateľov syn s psychickými problémami jej robí zle
- tvoj pristel, ktorý sa ako otec o ňu nezaujíma, nehrá sa s ňou a nevenuje sa jej ako otec by mal
- tvoja babka, ktorá na všetko frfle a nemôže sa hrať tak, akoby chcela, odviazať sa ako dieťa, lebo babka vás obe hneď sfúkne
Dobrá matka by takéto prostredie pre svoju dcéru nedovolila. Myslieť si, že takéto prostredie psychicky tvoju dcéru nepoznačí, je tiež naivné, si matka, máš ju chrániť pred zlom, pritom dovoluješ 3 ľuďom, s ktorymi bývate, aby jej ubližovali. A čo je ešte viac choré, namiesto škôlky, kde by z takého prostredia unikla, ju chceš ešte rok držať doma a ďalej nechať psychicky týrať ufrflaní babkou, psychicky chorým synom a lenivým priateľom. Si už taká zmagorená, že si ani neuvedomuješ v akom extréme žiješ. Kto ešte žije tak, sko vy?
A čo tvoja matka? To je jej mama? Prečo sa ona neangažuje?
To takto učíš dcéru sebaúcte, že Vam tam návšteva skáče po hlave a vy si vo svojom domove ani nemôžete robiť, čo chcete?
Už po prvom takom výstupe by som pakovala babu naspäť domov, tam by mala pokoja až až. Namiesto toho máš dcéru odchovanú na telke, aby dobre bolo. 🤦🏻♀️ toto nie je naivita, toto je mega hlúposť.
Ty si sa s priatelom dlho nepoznala. Ste spolu 4r a dieta mà 3r Cize po par mesiacnej znamosti si otehotnela. Priatel len hladal nahradnu mamu pre syna. A chvilku sa pretvaroval. Aby si ta ziskal. A teraz mas na krku aj jeho dieta. 2 deti a este aj babku. Ktora mà 3 dcery a ty ako vnucka mas preco byt za nu zodpovedna . ??? Ty mas cudnu logiku a nechala sa vyuzivat. Tvojej dcere bude v skolke lepsie ver tomu . Zahra sa bude mat socialny zivot s rovestnikmi. Ako sorry ked si si ju do teraz nevedela uzit. Tak ten rok doma si ju neuzijes . Tvoj problem je ze si jej vybrala nie dost dobreho otca. A babku posli dceram nech ju vyriesia oni. Ty si len zivot robis tazsi nez treba. Tvoj priatel sa nechova ako milujuci partner otec . Mam pocit ze ta vyuziva ako opatrovatelku pre syna Preto mu nevadi ze mate babku u vas Ved ty zvladas vsetko . A kasle na teba . Posli pekne malu do skolky a popracuj na vasom vztahu ak ho chces zachranit. Lebo inak je to odsudene na rozpad. A nebudes to ty kto to vzda ale on hnet ako najde nieco “ lepsie “. Dieta ti urobil aby si ta priputal. A ze vam Niekto zakazal mat viac deti . Mam dost ty si mega submisivna osoba a velmi ti to škodi. Ty si strojcom svojho stastia. Ale nevladala ho v tom ze malu si nechas doma. Potrebujes ine riesit.

Milá autorka, to sa vážne aj zle číta. Neobetuj sa pre všetkých, ktorí len parazituju na tvojej dobrote až naivite. Mysli na seba a tvoju dcéru, ako by vám dvom bolo lepšie! K tvojim rodičom nemôžeš na začiatok ísť? Ako sa partner podieľa na spoločnej domácnosti??? Z 800 eur vám 130 prispieva? Tak nech si platí domov dôchodcov.. Ako otrasné až smutné, ako ťa všetci využívajú 😔 prajem ti veľa síl, aby si si spravila poriadok v týchto toxických vzťahoch