icon

Cítim sa byť zlou matkou, čo robiť?

16. okt 2024

Je so mnou nieco zle?
Mam dvojrocne dieta a vobec si to neuzivam. Nebavi ma ten kazdodenny kolobeh, neviem ani co mame robit od rana do vecera, nudi ma to. Lubim ho najviac na svete, ale nemam z toho celeho materstva take naplnenie ake by som mala citit. Dni su pre mna dlhe. Casto sme sami doma. Von nechce byvat dlho a zvacsia je to aj pre mna dost unavne lebo si robi stale co chce. Citim sa mu byt zlou mamou, ze nie som z toho taka stastna ako by som mala asi byt.
Plne si uvedomujem, ze ine zeny by dali za to vsetko, vsetkym im zo srdca prajem, aby sa im to splnilo byt rodicom. A ja stale citim, ze nebudem nikdy dost v tomto smere.

Strana
z2
janickacrazy
16. okt 2024

No v prvom rade by som cez víkend nechala dieťa manželovi a ty pekne na wellness šup šup. Si proste unavená, on si chodí 3 krát do týždňa vonku na pár hodín? Super a kedy chodíš vonku bez dieťaťa ty? Na tomto treba ozaj popracovať. Aj ty potrebuješ oddych.

gladys_07
16. okt 2024

Normalne mi tlak stupol. Milostpan 3x v tyzdni prec?? Tvoj problem nie je dieta, ale manzel.

thoughtfulweirdo
16. okt 2024

Radia ti ako riešenie ísť do práce. Ja do prace chodím a predsa ma toto obdobie života dieťaťa absolútne nebaví 😂 v práci je super, to ale skutočne nič nezmení na tom, že s dieťaťom je to proste pre mňa teraz nuda, aj po práci. Proste to treba prežiť a nemaľovať si nejaké imaginárne ružové obláčikové ilúzie o materstve 🙂

koniarova
17. okt 2024

Presne ako ti píšu vyššie. Problém je muž, nie dieťa. A obávam sa, že neriešiteľný.

mimikarol
17. okt 2024

Tvoj muz sa správa otrasne. On si chodí 3x do týždňa oddýchnuť. No aký panko!!! A ty samozrejme veď si doma, nič nerobis tak si oddýchnuť nepotrebuješ. A keď začneš chodiť do roboty tak čo? Aj potom si bude chodiť oddychovat?
Máš dieťa v ťažkom veku, ani mňa v tom veku nebavilo hrať sa s hračkami a chodiť kade tade na detské ihriská. Tiež som bývala často sama a dni nemali konca. Pre mňa to bolo oooovela lepšie keď už bola dcéra predskolacka. Nemusela som mať vkuse "oči na stopkach", zahrala sa aj sama. Bola už taká moja partacka

natalka13
17. okt 2024

V zahranici je bezne ze zeny idu do prace uz od 6m dietata.
Najdi si kamosky, aj maly bude mat ine podnety aj ty budes inak travit cas, ved dnes je detskych kutikov vsade kopa.
My sme nic take nemali, kazdy den sme boli spolu s babami a detmi, cas nam letel. Cele dni byt sama ubija.

natalka13
17. okt 2024

A k tomu muzovi, ked bude doma vypadni an ty vecer von, chod do kina plavat do nakupaku....nech si uzije syna

ronie338
17. okt 2024

Presne pre to ja chodím raz za mesiac max 2 na víkend sama preč. Priateľ je s malým. Lebo by mi z toho hrablo. Teraz ťahám 3 mesiac kde som nikde nebola a hrabe mi z toho. Proste potrebujem aj ja vypadnúť medzi ludi a nestarat sa o dieťa. Malý ma rok a pol. Milujem ho ale už mi lezie na nervy. A to je tu teraz aj sestra so svojimi. Ale už sme ss bavili ze by sme malého dali na noc babke a my by sme šli na noc niekam preč.

ivana1592
19. okt 2024

Presne toto zažívam aj ja. A to už aj chodím do práce. Do 1 roka ma materstvo veľmi bavilo, lebo cez jej spánok som mala čas aj na seba. Od dvoch rokov a ešte aj teraz (má 3 a pol) ma nonstop volá hrať sa. Už som z toho hotová, som introvert, potrebujem veľa času pre seba. Z toho že si neužívam materstvo mám výčitky svedomia, ktoré sú čoraz väčšie. Myslela som, že práca pomôže, avšak po práci som unavená a dcérka ma až do môjho spánku vyvoláva hrať sa. Vždy som chcela dve deti, ale je to takto.

pauli222
3. jan 2025

Nie je problém v tebe, ani dieťati..chápem, ze asi dieťa je ťažšie zvládnutelne, keď sa chodí na neuro, takže jasle, škôlka alebo byť doma s pánom otcom na MD/RD ťažko..
Jediný problém je partner, ty si len pretazena mama, ktorá sa nemá silu asi ani radovať, ani si nič užiť činu z materstva alebo samotného života popri partnerovi..
Skôr či neskôr to pôjde asi dokytičiek..Za mňa je nastavenie partnera neprijateľné a určite iné pocity by boli, ak by on sa správal inak.. a asi aj to byť mamou by bolo viac užité si, nie každý je stvorený byť rodičom a on je asi fajn kamoš na opijáš, zamestnanec, ale nie partner a rodič..

Strana
z2