Cítim sa stále horšie. Mám si nájsť opatrovateľku?
Pekný večer milé mamičky, takže takto.Mám dve deti. Dcérka má päť a syn rok. Keď som bola na materskej s dcérou, mala som energie na rozdávanie. Teraz pri synovi je to zlé. Môže to byť aj tým, že sa liečim na štitnu žľazu? Synček je od narodenia placlivy, nechce byť v kočíku, plače v aute v autosedacke, musím ho uspavat len ja kojenim. Je na mňa veľmi naviazany, keď ho dám niekomu postrazit plače. Stojí pri dverách a čaká kým prídem. Veľmi ma to unavuje. Rozmýšľam, že si nájdem opatrovatelku. Aspoň 2 x do týždňa, avšak bojím sa dať malého cudzej žene. Tiež mi býva často večer zle od žalúdka, mám tazobu, napina ma a potom to samé prejde. Vždy sa modlím, aby sa malý nezobudil, lebo ho okrem mňa nikto neutisi. Ako si pomôcť? Som bez energie, stále chudnem. Aj teraz mi je zase zle od žalúdka. To bude krásny večer.
@vililienka Mňa bolieva žalúdok, je mi vždy na vracanie a bojím sa, aby sa malý nezobudil. Človeku nemôže byť ani zle.
a ješ normalne ? ranajky obed vecera? a piješ dost vody?
@junova skus sa najest,aspon troska,zapijaj vodou. Ja som sa musela prekonavat,ale ak som aspon daco nezjedla,tak bolo horsie.
@vililienka Jem normálne, ale pijem asi málo.
Skus najst dajaku studentku, povaruje, a maly si zvykne, vela deti.hlavne chlapcov je maminkynich
ahoj, spomínaš, že sa liečiš na štítnu žľazu...trpíš hypothyreózou (znížená činnosť), alebo hyperthyreózou (zvýšená činnošť š.ž.) ?
Pri obidvoch poruchách sú únava, vyčerpanosť a zlé znášanie stresu a námahy veľmi výrazné. To rapídne chudnutie je skôr symptómom pri zvýšenej činnosti š.ž., no môže byť aj ako dôsledok vyčerpania a akejsi bezmocnosti, že človek sa snaží fungovať, no jednoducho nevládze. Je to začarovaný kruh - máš poruchu š.ž. z čoho si vyčerpaná, nepokojná, depresívna, môžeš byť anemická...kojíš, v podstate neustále musíš byť v pohotovosti pri dieťati, a opäť je prirodzené, že si aj z tohto unavená, nevládzeš, z čoho cítiš veľký stres...ten opäť iba znásobuje vyčerpanosť...chudneš...opäť ďalší dôvod na únavu...psychika je mocná čarodejka a dokáže človeka položiť na lopatky úplne fyziologickými príznakmi.
Osobne by som si čo najskôr dohodla kontrolu na endokrinológii - či je činnosť š.ž. liekmi dostatočne kompenzovaná (osobne som hypothyreotička, takže viem, čo s človekom urobí zlé nastavenie liečby). Kým sa vyšetrenia dočkáš, navštív obvoďáka - vysvetli, čo a ako - nech ti vezme krvičku na minerály, krvný obraz, obsah železa, prítomnosť helikobaktera (dá sa aj z krvi)...Nechaj sa objednať na gastro - dvakrát si porodila, tak nejakých pár minút diskomfortu zvládneš ľavou zadnou.
A medzitým si skús nájsť opatrovateľku...naozaj aspon na pár hodín týždenne. Alebo aspon popýtaj na nejaké poobedie babku, aby si na chvíľočku zmenila prostredie a oddýchla si od detí...a - malý sa tiež musí naučiť, že maminka môže na chvíľku odísť, ale vždy sa vráti.
Skoda, ze nie si z Ba, aj ja som poo porode mala vazne problemy so stitnou zlazou,chudla som,triasla som sa a bola som strasne unavena, ale strasne, ani sediet som nevladala, psychika isla dole vodou, nevladala som sa starat o dcerku ☹ endokrinologicka mi dala lieky, ale nezlepsovalo sa to ☹ ...napokon som skusila alternativnu medicinu ta mi pomohla relativne v katkom case, nechcem robit reklamu,ked chces vediet viac, napisem ti do spravy, teraz si materstvo uzivam 🙂 a nezabudni to ,ze sa nevladzes postarat o dieta, neznamena,ze si zla a neschopna matka naopak si zodpovedna, chces sa o rodinu postarat a chces tuto situaciu riesit (tiez som mala take pocity nedostatocnosti) drzim palce
to čo opisuješ môžu byť aj príznaky depresie, zapríčinené stresom a totálnym vyčerpaním organizmu, a tiež pri štítnej žľaze to býva.
Ahoj, skus si dat vysetrit aj ine hromony - zenske.
Ja mam poruchu stitnej zlazy, a stale som bola priserne unavena, hoci hodnoty s.z. OK.
A potom zistili, ze menopauza... 37 rocna, pocas kojenia...

@vililienka Rada by som spala, ale je mi zle. Áno, musím ísť k lekárovi a nájsť si pani na stráženie, lebo meliem z posledného.