icon

Cítim sa stále horšie. Mám si nájsť opatrovateľku?

junova
5. okt 2014

Pekný večer milé mamičky, takže takto.Mám dve deti. Dcérka má päť a syn rok. Keď som bola na materskej s dcérou, mala som energie na rozdávanie. Teraz pri synovi je to zlé. Môže to byť aj tým, že sa liečim na štitnu žľazu? Synček je od narodenia placlivy, nechce byť v kočíku, plače v aute v autosedacke, musím ho uspavat len ja kojenim. Je na mňa veľmi naviazany, keď ho dám niekomu postrazit plače. Stojí pri dverách a čaká kým prídem. Veľmi ma to unavuje. Rozmýšľam, že si nájdem opatrovatelku. Aspoň 2 x do týždňa, avšak bojím sa dať malého cudzej žene. Tiež mi býva často večer zle od žalúdka, mám tazobu, napina ma a potom to samé prejde. Vždy sa modlím, aby sa malý nezobudil, lebo ho okrem mňa nikto neutisi. Ako si pomôcť? Som bez energie, stále chudnem. Aj teraz mi je zase zle od žalúdka. To bude krásny večer.

junova
autor
5. okt 2014

@vililienka Rada by som spala, ale je mi zle. Áno, musím ísť k lekárovi a nájsť si pani na stráženie, lebo meliem z posledného.

junova
autor
5. okt 2014

@vililienka Mňa bolieva žalúdok, je mi vždy na vracanie a bojím sa, aby sa malý nezobudil. Človeku nemôže byť ani zle.

vililienka
5. okt 2014

a ješ normalne ? ranajky obed vecera? a piješ dost vody?

anatalia77
5. okt 2014

@junova skus sa najest,aspon troska,zapijaj vodou. Ja som sa musela prekonavat,ale ak som aspon daco nezjedla,tak bolo horsie.

junova
autor
5. okt 2014

@vililienka Jem normálne, ale pijem asi málo.

janasim
5. okt 2014

@junova ahoj, to iste som mala , vycerpanim a kojenim schudla na 51 kg, aj ked pred tehu som mala vzdy vyse 60, dostala som aj pasovy opar z totalneho vycerpania organizmu, pomohlo prestat kojit. A to napinanie je tym ze na jar a na jesen sa ozyvaju zaludkarom vredyyyy tak bacha.

junova
autor
5. okt 2014

@janasim No musím k lekárovi.

janasim
5. okt 2014

@junova urobia ti gastrofibroskopiu, to je hadica do zaludka, odoberu vzorku na helikobaktera , ja som mala zapal zaludka a dvanastornika

junova
autor
5. okt 2014

@janasim Dalo sa to vyšetrenie zvládnuť?

janasim
5. okt 2014

@junova neboj nastriekaju ti na hrdlo anestetikum ale nadrapovat ta bude , tiekli mi slzy, cierna spirala stekala po lycach 🙂 , ale je to rychlo , hadicky robia uz tenke

junova
autor
5. okt 2014

@janasim Aké si mala príznaky?

janasim
5. okt 2014

@junova spominala som vyssie, schudla som po porode z 80 kil na 51 v kratkom case, mala som bolesti v oblasti zaludka, napinalo ma stale, netravilo mi, grgala som aj po lahkom jedle

erickatt
5. okt 2014

@junova od kial si?

janasim
5. okt 2014

@junova ale ja som si to sposobila psychikou, narodil sa mi postihnuty chlapcek, bolo tazke ho vypyplat, nikto mi nepomohol, manzel byvaly v tom case uz gembloval, trapila som sa velmi

junova
autor
5. okt 2014

@erickatt Trenčín

junova
autor
5. okt 2014

@janasim Ach, to je mi ľúto. Ja behám už dve hodiny s lavorom po byte, je mi strašne zle, ale úľava neprichádza. Keby som radcej vracala, aspoň by mi bolo ľahšie

erickatt
5. okt 2014

Skus najst dajaku studentku, povaruje, a maly si zvykne, vela deti.hlavne chlapcov je maminkynich

janasim
5. okt 2014

@junova z Tn mi robil to vysetrenie Mudr.Kaščak, gastroenterolog, vyzera to s tebou tiez na ten zaludok, vred alebo zapal, objednaj sa

erickatt
5. okt 2014

@junova a skus si kupit sedativpc, je to homeopatikum, mne to pomahalo,

junova
autor
5. okt 2014

@erickatt Ok, ďakujem

junova
autor
5. okt 2014

@janasim a kde má ambulanciu?

ela_79
5. okt 2014

@junova okrem stitnej zlazy si daj vysetrit aj vapnik a hladinu vitaminu d v krvi ...

junova
autor
5. okt 2014

@ela_79 Dobre, hneď zajtra pôjdem k lekárke. Je mi strašne blbo.

janasim
5. okt 2014

@junova v Tn neviem, k nam do mesta chodi raz za tyzden, a nechaj si pomoct pri detoch, tazko som znasala ze mne nemal kto, ani raz nikto neprisiel pokocikovat, povarovat, doteraz to mam rodine zatazko

abeata
5. okt 2014

ahoj, spomínaš, že sa liečiš na štítnu žľazu...trpíš hypothyreózou (znížená činnosť), alebo hyperthyreózou (zvýšená činnošť š.ž.) ?
Pri obidvoch poruchách sú únava, vyčerpanosť a zlé znášanie stresu a námahy veľmi výrazné. To rapídne chudnutie je skôr symptómom pri zvýšenej činnosti š.ž., no môže byť aj ako dôsledok vyčerpania a akejsi bezmocnosti, že človek sa snaží fungovať, no jednoducho nevládze. Je to začarovaný kruh - máš poruchu š.ž. z čoho si vyčerpaná, nepokojná, depresívna, môžeš byť anemická...kojíš, v podstate neustále musíš byť v pohotovosti pri dieťati, a opäť je prirodzené, že si aj z tohto unavená, nevládzeš, z čoho cítiš veľký stres...ten opäť iba znásobuje vyčerpanosť...chudneš...opäť ďalší dôvod na únavu...psychika je mocná čarodejka a dokáže človeka položiť na lopatky úplne fyziologickými príznakmi.
Osobne by som si čo najskôr dohodla kontrolu na endokrinológii - či je činnosť š.ž. liekmi dostatočne kompenzovaná (osobne som hypothyreotička, takže viem, čo s človekom urobí zlé nastavenie liečby). Kým sa vyšetrenia dočkáš, navštív obvoďáka - vysvetli, čo a ako - nech ti vezme krvičku na minerály, krvný obraz, obsah železa, prítomnosť helikobaktera (dá sa aj z krvi)...Nechaj sa objednať na gastro - dvakrát si porodila, tak nejakých pár minút diskomfortu zvládneš ľavou zadnou.
A medzitým si skús nájsť opatrovateľku...naozaj aspon na pár hodín týždenne. Alebo aspon popýtaj na nejaké poobedie babku, aby si na chvíľočku zmenila prostredie a oddýchla si od detí...a - malý sa tiež musí naučiť, že maminka môže na chvíľku odísť, ale vždy sa vráti.

ddanuskaa
5. okt 2014

Skoda, ze nie si z Ba, aj ja som poo porode mala vazne problemy so stitnou zlazou,chudla som,triasla som sa a bola som strasne unavena, ale strasne, ani sediet som nevladala, psychika isla dole vodou, nevladala som sa starat o dcerku ☹ endokrinologicka mi dala lieky, ale nezlepsovalo sa to ☹ ...napokon som skusila alternativnu medicinu ta mi pomohla relativne v katkom case, nechcem robit reklamu,ked chces vediet viac, napisem ti do spravy, teraz si materstvo uzivam 🙂 a nezabudni to ,ze sa nevladzes postarat o dieta, neznamena,ze si zla a neschopna matka naopak si zodpovedna, chces sa o rodinu postarat a chces tuto situaciu riesit (tiez som mala take pocity nedostatocnosti) drzim palce

zuzi79
5. okt 2014

to čo opisuješ môžu byť aj príznaky depresie, zapríčinené stresom a totálnym vyčerpaním organizmu, a tiež pri štítnej žľaze to býva.

junova
autor
5. okt 2014

@abeata mám zvýšenú činnosť, beriem euthyrox. Mám výčitky, že dcéru som nikdy nedala opatrovatelke, ale cítim, že meliem z posledného. Už mám fobiu aj z vracania, keď mi je zle beriem costi. Malý sa často budí na kojenie a keď mi je zle je to ťažké.

junova
autor
5. okt 2014

@zuzi79 Snáď to nebude depka, ja sa teším zo života, ale cítim sa fyzicky zle.

smolinka007
5. okt 2014

Ahoj, skus si dat vysetrit aj ine hromony - zenske.
Ja mam poruchu stitnej zlazy, a stale som bola priserne unavena, hoci hodnoty s.z. OK.
A potom zistili, ze menopauza... 37 rocna, pocas kojenia...