Cítite sa ako vyčerpaná matka? Skúste to zdieľať!
Ahojte, prišla som sa sem asi len vypísať, pretože už neviem ako ďalej. Mám 2,5 ročné dieťa a ďalšie o pár dní na svete…cítim, že som už naozaj psychicky a fyzicky vyčerpaná. Stále na svoje dieťa len kričím, nepočúva ma, vystrája, robí si co chce. Manžel sa dieťaťu nevenuje a nepomáha mi. Som na všetko úplne sama. Začínam sa neznášať za to ako sa k tomu dieťaťu chovám. Milujem ho najviac na svete, ale už nevladzem ďalej. Dnes som mu dala po zadku lebo nechcel spať a stále len vystrájal, kričal, plakal pre nič za nič. Cítili ste sa aj vy niektoré takto? Že už nemáte viac síl, nezvládate nič a že ako matky zlyhávate? :(
Chápem a veľa takto reaguje. Skús sa takto bez kriku a len porozprávať s mužom. Že už nevládzes a potrebuješ pomoc. Potom požiadaj o pomoc rodičov aj súrodencov, kamošku..ak sa dá.
Si pred pôrodom unavená, nervózna.Zvolni...este Ta čakajú ťažké chvíle.Rob najnutnejšie a skus drzat nervy na uzde

Na ženy je kladené veľké bremeno a mi si myslíme že dokážeme ísť donekonečna ale to nevie nikto! Byt dobrá manželka , mamina , kuchárka no veď vieš všetky funkcie mať na 100% sa nedá každá si rada poplačeme máme radi chvíľku ticha a čas len pre seba na tom predsa nieje nič zle ale preto sa musíš odmeňovať či už nájsť kamarátku napríklad na detskom ihrisku a inšpiráciu ako to zvládnuť ďalej. Deti sú dar ale musí aj manžel pomáhať hlavne ak budete mať ďalšie tým sa nároky ešte zvýšia. Treba aby si mu trošku dohovorila veď ty ho poznáš najlepšie. Neboj po každej búrke víde slnko 🍀