Cítite úzkosť pri spomienke na vlastný pôrod?
Ahojte, normálne neviem či to je normálne a má to tak každý alebo nie. Mala som dlhý a náročný pôrod, dosť som to potom ťažko psychicky niesla. Sú to už skoro tri roky. Keď počujem že niekto rodí (napríklad mi povedzme suseda povie že jej sestra je v pôrodnici, o deň nato mi povie že už sa bábätko narodilo ale pôrod bol ťažky). Alebo keď rodila manželova sesternica. Alebo keď rodila manželka kolegu atď. Proste takéto bežné veci. Mne je úzko pri predstave čo možno práve tá žena zažíva, alebo zažila. Alebo mi je úzko lebo si pripomeniem aké extrémne náročné to bolo. Normálne ma tak zovre vnútri. Máte to tak aj vy ?
Ja som mala narocny porod a este narocnejsie zotavovanie ale tiez to nejako neriesim 🤷♀️ zrejme to este nemas spracovane
vôbec nie... a to som rodila viackrát bez akýchkoľvek oblbovákov
Ahoj, nie. 4 pôrody za mnou, ale ja to skôr vnímam ako krásne zážitky...
Prvý pôrod od momentu ako mi začala odtekať voda voda po narodenie dcéra 14h8min, keby mi pôrodná asistentka netlačila na brucho snáď ani neporodím, ku koncu som bola totálne unavená a bez síl,. potom ešte čakanie lebo ani placente sa nechcelo von,.ale takéto stavy som nemala. O15mes som mala super ľahký a rýchly pôrod.
Ahoj. Je veľmi dôležité takéto traumy si spracovať. Nie je okej mať takéto úzkosti. Vyskúšaj terapiu. Stojí to za to 🙂
Prvy porod som mala sice dlhy. Narocny. Komplikovany. Po 28hodinach bola akutna sekcia. Neviem ci konkretnym porodom. Podla mna len porodom rovnako ale v dobrom prezivam ze waaaau. Ta a ta kamaratka prave rodi a ja na dialku to prezivam s nou 🙂 kazdy porod je svojim sposobom narocny. Ale krasny zaroven.
Tiez som mala “depku” po prvom. Ale potom to preslo. A hlavne nebloklo ma to na dalsie porody. Naopak som sa nakopla a ozaj tie dalsie boli uzasne 🙂 fakt ze zazitok ktory keby je inej “sfery” tak si doslova zopakujem aj castejsie.
Ahoj, rodila som 43 hodin a ziadna uzkost ma nechyta. Mam na to pekne spomienky. Uz par minut po porode som zabudla, ked som male babo drzala.
Ako hovoria, asi nemas spracovane. A niekedy je dobre v niektorych veciach sa zbytocne "neutapat" 🙂
Nie, nemyslim na to.
Možno máš Posttraumaticku stresovu poruchu.
Po prvom som mala. Až keď som odrodila druhý krát, zlé spomienky odzneli.
Mňa úzkosť chytá. Už hneď po pôrode to začalo že vôbec som necítila nejakú úľavu keď mi dali bábätko alebo že by som zabudla. Potom som mesiace bola v depke. Teraz už dobre len teda keď počujem o pôrode, doslova ma zovrie vnútri.
Ja by som ti tiez odporucila psychoterapiu.. uz uplynula dostatocna doba na to, aby si to takto intenzivne a negativne neprezivala.. a ak by si do buducna chcela dalsie babatko, tak by ti to aj pomohlo.
To mas z postraumatickeho soku. Ak ti pride az zle, ze sa ti rozbucha srdce, toci sa ti hlava, vyhladaj psychologa on ti povie viac.

Pri prvej som rodila 13 hodín ale žiadnu úzkosť s pôrodu iných som nikdy by nepociťovala