icon

Čo mamičkám najviac chýba?

kkkammilla
26. aug 2025

Milé mamy 💛
Každá z nás si prechádza iným príbehom – tehotenstvo aj obdobie po pôrode vie byť nádherné, ale aj veľmi náročné 🤱✨.

Preto by som sa vás chcela úprimne spýtať – čo je pre vás v tomto období najväčšia výzva alebo frustrácia? 🍼
Možno je to únava a pocit, že už na nič nemáte silu… alebo neporiadok doma, málo času na seba, samota, chýbajúce podujatia a aktivity pre deti, možno by potešila pomoc v domácnosti, niekto na stráženie. Alebo by ste privítali skôr masáže, wellness či miesto, kde sa môžeme ako mamy porozprávať a zdieľať svoje skúsenosti. 💬

Ja osobne napríklad nezvládam všetko doma a už som premýšľala nad tým, že by mi pomohla pani s upratovaním… a veľmi mi chýba aj kontakt s inými mamičkami.

Čo chýba vám počas materstva alebo po pôrode? S čím by ste najviac potrebovali pomoc či podporu? 💕

(P.S.: Moja malá má teraz rok a dva mesiace 😊)

Strana
z2
rebekabeka14
26. aug 2025

Ak vás financie pustia ,tak určite pani na upratovanie je vynikajúca pomoc. My mame takú a dokonca nám aj opatruje malého dva krat do týždňa. Vždy keď upratuje je aj s malým ,keď potrebujem. Berieme ju ako člena rodiny už. Voláme ju náhradná babka . 😅❤️

anonym_6b44e5
26. aug 2025

@kkkammilla Najviac mi v obdobi kym bolo moje dietatko male chybala opora, ktora by mi stale pripominala, ze nemam si osobne brat sustavne poucovanie od svokry. Naozaj velmi vela som sa natrapila. Zbytocne bolo svokre cokolvek vraviet, aby sa nestarala ci uz slusne, ci ignoraciou jej poucovania. Dnes by som bola od zaciatku zaujala ine stanovisko. Ale natrapila som sa naozaj velmi vela len kvoli nej. Uz mam od nej pokoj, vidim ju nastastie velmi malo a to vzdy idem dalej, aby som ju co najmenej pocula. Lebo ano aj alergia na hlas niekoho existuje.

kkkammilla
autor
26. aug 2025
@rebekabeka14

Ak vás financie pustia ,tak určite pani na upratovanie je vynikajúca pomoc. My mame takú a dokonca nám aj opatruje malého dva krat do týždňa. Vždy keď upratuje je aj s malým ,keď potrebujem. Berieme ju ako člena rodiny už. Voláme ju náhradná babka . 😅❤️

@rebekabeka14 Ďakujem krásne, Rebeka 🌸💛🙂
S manželom o tom už uvažujeme, pretože naozaj začínam prestať vládať 😅.

Je niečo (okrem tohto), s čím si mala problém alebo čo ťa najviac frustrovalo? 🤔💬

kkkammilla
autor
26. aug 2025
@anonym_6b44e5

@kkkammilla Najviac mi v obdobi kym bolo moje dietatko male chybala opora, ktora by mi stale pripominala, ze nemam si osobne brat sustavne poucovanie od svokry. Naozaj velmi vela som sa natrapila. Zbytocne bolo svokre cokolvek vraviet, aby sa nestarala ci uz slusne, ci ignoraciou jej poucovania. Dnes by som bola od zaciatku zaujala ine stanovisko. Ale natrapila som sa naozaj velmi vela len kvoli nej. Uz mam od nej pokoj, vidim ju nastastie velmi malo a to vzdy idem dalej, aby som ju co najmenej pocula. Lebo ano aj alergia na hlas niekoho existuje.

@anonym_6b44e5 Ďakujem krásne 🌸🙂
A čo by ti najviac pomohlo? 💛
Okrem tohto bolo pre teba všetko viac-menej fajn? 🤔😊

babushkaem
26. aug 2025

ja mam stastie na super svokru, takze okrem spanku mi nechyba nicc 🙂

kkkammilla
autor
26. aug 2025
@babushkaem

ja mam stastie na super svokru, takze okrem spanku mi nechyba nicc 🙂

@babushkaem to veľmi rada počujem 🙂 a prajem ti to 💛

rebekabeka14
26. aug 2025
@kkkammilla

@rebekabeka14 Ďakujem krásne, Rebeka 🌸💛🙂
S manželom o tom už uvažujeme, pretože naozaj začínam prestať vládať 😅.

Je niečo (okrem tohto), s čím si mala problém alebo čo ťa najviac frustrovalo? 🤔💬

@kkkammilla vieš čo pri najmenšom synovi som ťažko zvládali povinnosti chalanov zo školy. Teda toho najstaršieho keďže ma adhd a škola mu ide ťažko. Takže z tohoto som bola ja osobne frustrovaná najviac. Môj najmenší bol veľmi kľudne bábätko našťastie a veľmi rýchlo ,pochopil” ,že nič iné mu neostáva len ísť s našim režimom 🤣 keďže mame pani na upratovanie táto časť povinnosti mi odpadá. Samozrejme práčku naložiť a mycku a také tie bežne rýchle veci porobil ale také, že prach,Umyvanie zemi a vysávanie z toho som oslobodená 😅 a poviem ti že naozaj jedno z najlepších rozhodnutí . Prečo si to neuľahčí ,keď sú možnosti

3petka
26. aug 2025

@kkkammilla Mne chýba čas kedy sa môžem venovať len domácnosti bez odbiehania od rozrobenej činnosti. A to isté aj v záhrade. Ale počkám si.

kkkammilla
autor
26. aug 2025
@3petka

@kkkammilla Mne chýba čas kedy sa môžem venovať len domácnosti bez odbiehania od rozrobenej činnosti. A to isté aj v záhrade. Ale počkám si.

@3petka Ďakujem krásne, Peťka, za zdieľanie 🌸💛 Toto úplne chápem… 🙏🙂
Nemáš v okolí nejakú kamarátku, ktorá má tiež dieťatko? 👶💕
Že by ste si občas postrážili navzájom, aby ste mali každá aspoň chvíľku pre seba? 😊✨

leuska0910
26. aug 2025

Mne chyba niekto kto by mi varil, ja tu cinnost z duse nenavidim..

rebekabeka14
26. aug 2025

A za mňa frustráciu si najlepšie vybiť tam kde je čas pre seba. Či už šport,niečo kreatívne . Ja chodím na Poledance a chodím odtiaľ taká šťastná a dobitá energiou ,že ju môžem rozdávať.

diewcatqoo
26. aug 2025

Chyba mi klud. Aspon hodina denne, kde mozem cumiet do steny a v tichosti si vypit kavu. A chyba mi doma poriadok. Mam dve deti a obcas mam stavy, ze od nervov kopnem hracku cez pol bytu. Lebo vzdy o nieco zakopnem. 100x denne ich zlozime spolu na jedno miesto a 100x denne su do 5 minut roznesene vsade.

kiki68
26. aug 2025

Tak este dve hodky, ze by mal den 26hod 😂😂😂 inak asi nic

anonym_2d2847
26. aug 2025

@kkkammilla nevnímala som absenciu ničoho, čo som mala pred pôrodom. Až teraz taky ten kľud, sem tam ticho, jeden deň pre seba, ísť sama niekde. Samé mama, mama, krik, behanie, vždy sú akčné, neposedia. Keď niekde idem, idú so mnou...nemam nič proti, ale keby nedávali toľko otázok 🤣 chápete, také to, že namiesto mami, prečo je ten havko hnedý, mami, prečo ideme tam, mami a prečo prečo prečo, mamiiii, si hlucha, prečo neodpovedáš 🤣🤣 ja už ani neviem co je ticho, neviem co je hudba, neviem co je si čítať knihu (cez deň) večer mam kľud, ale vtedy som už unavená na to všetko.

maryetta
26. aug 2025

Pri prvom to bola hlavne unava. Bol velmi narocne dieta, ktore malo-skoro vobec-spalo.
Druha to uz bolo lepsie.
Celkovo to zhrniem mame 4 deti a jedno co je najhorsie je ked su chori. To je unava a zufalstvo dokopy ☹ kedy vsetci ideme z posledneho. Z toho aj nervozita.
Sme tu sami od rodicov 300km. Takze vzdy si musime poradit sami.

kkkammilla
autor
26. aug 2025
@leuska0910

Mne chyba niekto kto by mi varil, ja tu cinnost z duse nenavidim..

@leuska0910 ďakujem krásne Leuska 🙂 áno cíťim to veľmi podobne....

kkkammilla
autor
26. aug 2025
@rebekabeka14

A za mňa frustráciu si najlepšie vybiť tam kde je čas pre seba. Či už šport,niečo kreatívne . Ja chodím na Poledance a chodím odtiaľ taká šťastná a dobitá energiou ,že ju môžem rozdávať.

@rebekabeka14 Áno, s tým úplne súhlasím 🌸🙂.
Aj mne sa muž snaží dopriať počas týždňa pár hodín, aby som si zacvičila 🧘‍♀️, prečítala knižku 📖 alebo mala čas len sama pre seba 💛.
Možno keby sa to ženy naučili svojim mužom „odkomunikovať“ 😅, bolo by to pre nás všetky jednoduchšie a mali by sme viac času na seba ✨.

kkkammilla
autor
26. aug 2025
@kiki68

Tak este dve hodky, ze by mal den 26hod 😂😂😂 inak asi nic

@kiki68 a ako by si ich využila ?

kkkammilla
autor
26. aug 2025
@diewcatqoo

Chyba mi klud. Aspon hodina denne, kde mozem cumiet do steny a v tichosti si vypit kavu. A chyba mi doma poriadok. Mam dve deti a obcas mam stavy, ze od nervov kopnem hracku cez pol bytu. Lebo vzdy o nieco zakopnem. 100x denne ich zlozime spolu na jedno miesto a 100x denne su do 5 minut roznesene vsade.

@diewcatqoo Ahoj 💛, to ma mrzí, že sa ti to nedarí 😔.
Nemáš v okolí nejakú kamarátku alebo známu, ktorá by sa vedela občas povenovať deťom, aby si mala chvíľku pre seba? 🌸
Mne napríklad pomáha muž 2–3× do týždňa, že sa postará o malú a ja si môžem spraviť, čo potrebujem 😊. Občas mi pomôže aj kamarátka aspoň na hodinku 🙏.
Možno by si aj ty našla niekoho v okolí, kto by ti taký čas doprial ✨🙂

kkkammilla
autor
26. aug 2025
@maryetta

Pri prvom to bola hlavne unava. Bol velmi narocne dieta, ktore malo-skoro vobec-spalo.
Druha to uz bolo lepsie.
Celkovo to zhrniem mame 4 deti a jedno co je najhorsie je ked su chori. To je unava a zufalstvo dokopy ☹ kedy vsetci ideme z posledneho. Z toho aj nervozita.
Sme tu sami od rodicov 300km. Takze vzdy si musime poradit sami.

@maryetta Uf, Maryettka 💛, to musí byť naozaj náročné 😔.
Chápem, že by ti pomoc padla vhod 🙏.
Neskúšala si osloviť niekoho zo svojho okolia, kto by ti občas podal pomocnú ruku? 🌸🙂

maryetta
26. aug 2025
@kkkammilla

@maryetta Uf, Maryettka 💛, to musí byť naozaj náročné 😔.
Chápem, že by ti pomoc padla vhod 🙏.
Neskúšala si osloviť niekoho zo svojho okolia, kto by ti občas podal pomocnú ruku? 🌸🙂

@kkkammilla ono vo všedný deň je to ok. Zvládam. Horšie cez tu chorobu. A to nechcem nikoho. Parkrát tu bola napr svokra a ešte aj ju to položilo na pár dni do postele. Len keď napr pride kašeľ alebo črevná viroza tak to trva aj 2 týždne. Vždy si ale poviem že je to len obdobie.

nyusika
26. aug 2025

kriticke myslenie, vyjadrovacie schopnosti a obcas sudnost.
naozaj treba do kazdeho textu pchat emoji ? bez tych obrazkov to nejde ?

kkkammilla
autor
26. aug 2025
@nyusika

kriticke myslenie, vyjadrovacie schopnosti a obcas sudnost.
naozaj treba do kazdeho textu pchat emoji ? bez tych obrazkov to nejde ?

@nyusika Ahoj Nyusika, mrzí ma, že máš takýto PTSD stav z týchto nevinných emoji, ktoré podľa mňa niekedy len lepšie vyjadrujú neverbálnu komunikáciu. Som tu nová, tak sa poučím a ďakujem za zdieľanie. Prajem pekný deň.

terry658
26. aug 2025

@kkkammilla kokos ja chcem len spať 🤣 ak by som mala dosť spánku tak hneď ako ďalšie by som riešila financie ale to mi zas ten spánok pokazí 🤣

evcagabi
26. aug 2025

Mne naiviac chyba dcerina chut do jedla a dole poslednych 5cm z pasu aby som konecne mohla nosit veci z pred tehotenstva 😅😅

anonym_dd0729
26. aug 2025
@kkkammilla

@nyusika Ahoj Nyusika, mrzí ma, že máš takýto PTSD stav z týchto nevinných emoji, ktoré podľa mňa niekedy len lepšie vyjadrujú neverbálnu komunikáciu. Som tu nová, tak sa poučím a ďakujem za zdieľanie. Prajem pekný deň.

@kkkammilla Z tejto používateľky si nič nerob, jej denným chlebíčkom je písať odveci štipľavé komentáre do diskusií 🙂.

nyusika
26. aug 2025
@kkkammilla

@kkkammilla komentovala som, nie zdieľala.

3petka
26. aug 2025
@kkkammilla

@3petka Ďakujem krásne, Peťka, za zdieľanie 🌸💛 Toto úplne chápem… 🙏🙂
Nemáš v okolí nejakú kamarátku, ktorá má tiež dieťatko? 👶💕
Že by ste si občas postrážili navzájom, aby ste mali každá aspoň chvíľku pre seba? 😊✨

@kkkammilla ale mám len to sme radi že sa ideme s nimi vyvetrať a aspoň sa pohraju.
U nás by mohli svokrovci ale nemajú času, však moderný starý rodičia na dôchodku.

zuzanka.zuzu
26. aug 2025

mne zúfalo chýbali NEMAMIČKY takže žiadny kontakt s inými mamičkami nehrozí 🙈🙈🙈 a upratovačku by som brala aj teraz, nielen vtedy 😂😂😂

simca06022011
26. aug 2025

z tychto veci nic, s cim som mala problem je potom jasle/skolka... a aj ked tu citam diskusie, tak realne problemy zacinaju pracou a prazdninami

Strana
z2