Čo potrebujú ženy počuť počas šestonedelia?
ahojte zienky 🙂 pracujem na jednom projekte a zaujimalo by ma co si myslite ze potrebuje zena v tomto obdobi pocut, resp. co by vas povzbudilo, potesilo, keby vam niekto povedal/napisal, pripadne co vam chybalo aby vam niekto povedal/napisal v tomto pre vela zien narocnom obdobi.
vopred dakujem ❤️🙏🏻
Chod spat, ja navarím,upratam...od mojho workoholika som sa nedočkala, esteze som mala mamku.
Nič!!
Lebo každý len mudruje, poúča.
Ze je ok sa takto cítiť.
Mne by bolo pomohlo keby mi dali pokoj poniektori pribuzni prave tie prve tyzdne.A ked uz tak ako moja mamina: Povedz si ked nieco potrebujes.... A druha veta, ktora mi pomohla bola od manzelovej tety.Ked cela rodina asi 12 ludi odchadzali nahla sa a posepla mi do ucha: "Zapamataj si, ze tak ako to robis a citis, tak je to najlepsie.Ty si mama toho maleho."To bolo pre mna ako balzalm.
Ja ti poviem,čo som nechcela počuť. Neboj za mesiac bude lepšie. Aké za mesiac,keď mňa išlo vy.... akurát teraz
Nechceme počuť, ako nás poučuju, mudruju, alebo hovoria vety typu No počkaj ked začne toto a tamto...ide ma z toho rozhodiť 😡 lebo ved ONI CHCU IBA POMÔCŤ! Ked budeme potrebovať pomoc, povieme si o nu sami!
Ze je uplne v poriadku ak nebudem kojit, usetrilo by mi to kopu stresu a trapenia mne, malemu aj celej rodine
“Niekedy ta tak sledujem a si super mama.”
Mne pomohlo, ked mi kamosky a sestra povedali, ze takto nanic sa citili aj oni. V podstate ja by som bola rada, keby mi to povedali uz predtym, takto to nejaku dobu trvalo, kym som sa postazovala a zistila, ze to je bezne. Jediny, kto mi uz pred porodom hovoril, ze to bude tazke, bol moj sef, ale od chlapa som to asi nebrala az tak vazne a bola som potom v soku.
Potešilo by “super vyzeráš” bez ohľadu na to, že by to bola nehanebná lož. Alebo “som besná do umývania okien tento mesiac, kedy môžem prísť k vám?” Hlavne nie to čo povedal kamarát keď prišli pozrieť malého 😁 kukol na brucho a spýtal sa “to tam máš ešte jedno?” 🤣 ale on môže, to je slon v porceláne, proste sa ma to nedotklo, to brucho ešte bolo väčšie, košeľu som mala mužovu, lebo sa mi v nej super kojilo ale niektorej mamine by toto mohlo ublížiť
A ešte mi veľmi pomohlo, keď na to spätne myslím, že mi laktačná čo kedysi robila na Kramároch povedala, keď som sa trápila pre kojenie, že kľud, prvé tri mesiace si to môžete upravovať podľa potreby, to pôjde.
Ešte o deväť rokov neskôr ma táto myšlienka ukludnovala, keď som prvý mesiac pri druhom synovi nevedela či sa laktácia rozbehne. Vďaka nej som bola v klude, pôjde, nepôjde, pohoda, prvé tri mesiace to môže haprovat a rozhodnem sa ako chcem. A doktorka mi na môj povzdych že mám na prd bradavky ( to mi oznámila “bohovska” sestra pri pôrode ) povedala, ale čoby, žiadne klobuciky, žiaden stres, to si dieťa vytvaruje podľa seba. Skvele ženy.
Postrazim dieta a daj si sprchu
To musiš zvladnout sám 🤣🤣🤣🤣
Nepotrebuješ navariť,skočiť do sprchy, upratať niečo.......
Mna by potesilo keby sa ma niekto úprimne spýtal ako sa mám JA. Všetci iba babatko babatko babatko a mna sa nikto ani len neopýtal ako mi je. Ako sa cítim ja.
Po celom tehotenstve a pôrode som si prišla iba ako inkubátor. Dokym som mala brucho sa zaujímali o brucho, odkedy bolo dieta vonku, akoby som bola vzduch. Neexistovala.
Nech si to cele obdobie užívam viac a choď spať ja ju v noci nakrmim čo sa nedalo, lebo som odsávala a len čo sa zavrtela som bola hore aj, keby jej muž dal fľašku zase som mala pretecenu košeľu to ma prekvapilo neustále nočné potenie a prebytok mlieka
"Ako ti mozem pomoct?"
"Ak by si potrebovala poradit som tu pre teba,ale nevnucujem ti svoje nazory"
"Si úžasná ze si to zvladla"
"Určite si na seba pyšná"
"Chod si ľahnúť, objednáme obed a dovtedy spracem kuchyňu a dám oprat"
"Keď niečo bude treba, povedz a dobehnem".
Mala som šťastie ze toto vsetko som počula.
Chýbalo mi ale ze by mi niekto povedal pri prvom dieťati, že takto sa cítiť je úplne normálne, neboj, prejde to, o týždeň, o mesiac bude lepšie. Pri druhom som už pocity vedela ukocirovat (to tie hormonálne zmeny)
Mne este vadilo ked sa ma niekto opytal ako sa mam.Ja som povedala, ze som vycerpana.A reakcia bola, ze co sa stazujem ved som chcela dieta.Ja sa nestazujem, ty si sa pytala a ja ti odpovedam.
Alebo ci sme v noci spali ked malemu idu zuby.Moja odpoved bola, ze sme boli celu noc hore.Reakcia: ci si myslim, ze ini sa vyspia ked sa stazujem.A zase som opakovala, ze ja sa nestazujem ale ty si sa ma opytala
Prinesiem ti navarene jedlo, na co mas chut? Inak co sa tyka starostlivost o dieta a pod,tak nic.
Ja si myslim,ze na toto neexistuje standardizovana jedna spravna odpoved,lebo to by sa ludia naucili a uvedomeli hadam aj pouzivali..Aj tu mozes vidiet niektore odporujuce si odpovede..
Kazda zena je ina,kazda zena ma svoje vlastne potreby,svoj jazyk lasky,a preto je asi dolezite,nech kazda zena povie svojim najblizsim (ak to nevedia),co potrebuje ona pocut,co chce,ako potrebuje pomoct v tom obdobi..

Mne by práveže pomohlo, keby nikto nič nehovoril. Vôbec