Čo robia vaši muži na materskej dovolenke?
Ahojte maminy. Tie z vas, ktore ste doma na MD a aj vas manzel je doma na MD so starsim dietatom, co vsetko robi doma? Ako sa zapaja do chodu domacnosti?
My sme teraz obaja s muzomna MD, myslela som si, ze si povinnosti doma rozdelime a pojde vsetko ako po masle...ale teda nie je tomu tak a ja neviem ci sa zo mna stala harpia na materskej alebo co😁
Chapem, ze na MD isiel aj preto, aby si oddychol od svojej prace a ze mi pomoze s detmi. Snazim sa ho nechat vyspat do 8, niekedy do 9(ak vstane 7,30 to je skoro na neho. Tuka do mobilu do pol 1 v noci🤔), ranajky vacsinou robim ja, kavu mu urobim..kym vstane tak sa postaram o deti (prebalit, prezliect, zuby, ranajky, atd...), upracem kuchynu, hodim do pracky, povysavam,...bola som zvyknuta pri jednom dietati chodit von doobeda, aj poobede. Teraz ideme ledva doobeda na hodinu. Poobede na 1,5 h a potom domov, lebo jemu je zima. Cez obed ked deti spia, on spi tiez. Vecer okupe starsiu to ano. Ked treba uvari obed, veceru (snazime sa varit na dva dni, takze podla mna sa nevari az tak casto)🤪 starsia je relativne samostatna co sa tyka hrania, v noci nemusi k nej vstavat, zaspava sama, nema ani nejake maniere, ze sa hadze o zem. A on mi stale hovori, ze je unaveny. Ja neviem z coho - v noci kojim ja, prebalujem ja, rano vstavam ja, mladsiu kupem ja, varenie je tak pol na pol. Upratujem ja v byte. Cez obed ho necham spat. Niekedy to urobim tak, ze mladsiu uspim doobeda v posteli a beriem starsiu von, aby si oddychol.
@luciaaaaa Preco nonsens? Ved clovek si plati odvody, tak moze mat aj na nieco narok potom. Aj otec, aj matka. Kto nema dostatocne dlho platene odvody, tak matersku nedostane, kto ma zaplatene, tak moze cerpat.
Tak nech ide pracovať a TY budeš doma s oboma ked tak všetko super zvládaš. A načo je vlastne doma.
On nie je unavený len lenivý. Každý je na materskej s jedným tak nech sa stará o to "svoje". Dcéra sa zobudí o 6? Choď za ockom spraví ti raňajky. A nie že ho necháš vyspať, nemal byť na mobile.
Si pisala = "Baby, teraz ked si to cele citam a pozeram sa ako fungujeme...obavam sa ci nema nejaky zdravotny problem...mozno vyhorel v praci? "
podla mna ide o diagnozu LENIVOST 🤣.
Pamatam, ked si brali kolegovia rodicovsku dovolenku, tak zvycajne kde bol nato sam chlap, tak aj makal - musel. A kde mali doma aj manzelku, tak sa chvalili, ze super (tito stihali robit este i na dohodu), trosku porobia na dohodu, peniaze (muzska rodicovska plus prijem z dohody) - zarobia este viac ako ked makali plny prac.fond a ze je to pre nich ako dovolenka, ved zena sa postara.
Ale tak cest vynimkam, urcite su i chlapi, kt.na tejto rodicovskej aj nieco robia, pripadne si utvaraju aspon nejaky vztah s detmi a nielen dovolenkuju.
Môj muž nebol na MD, no urobil toho o dosť viac ako tvoj muž. Lenivý je zjavne a materskú dovolenku berie v prvom rade ako dovolenku. 🤷 Budeš si ho musieť prevychovať aj keď asi ťažko. 😒
ved on ma regulernu dovolenku :D Moj bol par mesiacov doma, ked nemal pracu a ja som bola na RD. Pre nas to bol najkrajsi cas - travili sme ho spolu s detmi, mali sme kopu spolocneho casu, v domacnosti mi pomahal ci uz s upratovanim, varenim, nakupmi (ale to tak mame vzdy. proste si to vzdy nejako podelime). Potom bol dokonca sam na MD a videl, ake je to narocne, takze po MD sa este viac zapajal do chodu domacnosti. Ale on v tomto vobec nie je natvrdly, takze som sa nemusela doprosovat.
Neviem prečo ho toľko ofukujes. Pánko je doma, nemá byť z čoho unavený, spí aj cez obed, ráno ho necháva vyspať. Ale ty musíš kmitat z mladším, kŕmiť v noci, prebalovat, uspavat. Zajtra ráno by som poslala dcéru za ockom, nech sa zobudí a spraví jej ranajky. A spravila by som sa chorou na par dni, nech si vyskúša plnohodnotnú starostlivosť, keď už chcel byť na materskej. Neviem co je také super na tom, že večer po stráži dcéru, kým uspis mladšie. To by robil, aj keby chodí do roboty.
Pises, ze si vazis ze isiel na matersku a ze vela muzov by neslo 🙈 vies co moj muz robi toho s detmi aj v domacnosti viac a to nie je ani na materskej, ale normalne pracuje 🤷🏼♀️ tvoj muz to naozaj ponal ako dovolenku a oddych pre seba a ty mas este dalsiu osobu o kt sa stars, varis kavu, chystas ranajky atd.
Moj nesiel na matersku iba preto, ze by to pre neho znamenalo tak ani nie 1/3 prijmu a to by nas ten polrok teda vysiel dost draho 🙈
Normalne si s tvojim sadni a rozdelte si vsetky povinnosti na polovicu, nie ze on si bude valat sunky a ty kmitas za vsetkych.
Mne pripada ako vyhodeny z rovnovahy.. ked chodil do prace, tak mal pevny rezim.. tu zrazu rezim nie je a hned ho to podporuje v lenivosti..
Takze by som mu nekompromisne nastavila rezim..
Lebo sa budes cele mesiace starat az o 3 deti
MD, kde muz ostava doma beriem, ale zaroven on berie a robi to, co zeny na materskej. Ja som teda na materskej nespala do 8/9, dieta sa budilo skoro, a ani omylom som netukala do telefonu do pol jednej a tiez som byvala unavena a ani tri kavy to nezlepsili obcas ale zas som musela vstat.
Mate moznost vyuzit to, ze ste obaja doma, oki, tvoj manzel si oddychne, bude vyspaty aj na rok dopredu, ale ty bud mu zacnes “rozkazovat” co ma urobit, alebo to budes robit sama.
Celkom sa mi zdvihol tlak tym, ze tvoj muz nic nerobi a je doma. Ok navari, ale predpokladam ze s malym dietatom si ty, vacsie sa asi podla toho ako si to napisala zahra aj same a tvoj muz navari a dufam ze potom aj uprace.
By ma vystrelo 🙂 aj moj muz je na materskej, ja som isla do roboty. Vstava, ked sa zoudi dieta, casto aj o 5tej 🙂. S dietatom chodi von len on, so psom chodi 3x za den. Samozrejme pre dieta zabezpecuje jedlo a program len on, vacsinou jedlo aj pre nas. Sam chcel zacat chodit na babybalance, tak chodia s dcerou. Je tam sam chlap, nevadi mu to. Upratujeme ako predtym, kazdy ma pridelene ulohy. Unaveny je, ale to som aj ja, tak sa nestazuje 🙂
No očividne máš tri deti. Takého lenivca by som doma nezniesla.
Ahoj, ako ste to doriesili?

@luciaaaaa ale tú materskú si uplatňuje každý na iné dieťa. 😀 Preto je možný súbeh dvoch materských, lebo je to na dve rozdielne deti, nie na jedno dieťa naraz. To je predsa úplne ok. Ale to je úplne jedno, problém je inde - v jej mužovi, ktorý si materskú dovolenku pomýlil s reálnou dovolenkou.