icon

Čo robiť, keď máte náročné dieťa?

30. máj 2024

Ahojte, idem sa trochu posťažovať lebo už nevládzem, dcéra má rok...od narodenia bola veľmi uplakané dieťa a tiež veľmi zle spávala, cca v novembri sa to však zlomilo úplne, noci zostali úplne zlé a denne spánky boli dva 15 minútové.. a vlastne odvtedy zo dňa na deň mám úplne vymenené dieťa, spánok je úplne zlý, za deň má jeden 20 minútový a v noci sme aj 5 hodín vkuse hore.... stále je nervózna a uplakaná, posledný mesiac chce byť nonstop na rukách aj cez deň aj v noci, zobudí sa a treba ju natriasať aj 4 hodiny inak plače a neprestane... dá sa uspať len na rukách, skúšali sme všetky možné spôsoby ale len plače aj dve hodiny. Od 8 mesiacov chodí, posledný mesiace nechce, keď ju dám na zem plače až sa zachádza...občas začne chodiť ale aj to len 10 minút a už sa ťahá na ruky....boli sme aj na všelijakých vyšetreniach neurológia, genetika atď no ževraj je to zdravé a šikovné dieťa a má nízku spánkovu potrebu. Prečo je potom taká? Už nevládzeme, v okolí není nikto blízky, nemám ju komu dať, dokonca už aj keď ju začne natriasať muž tak plače len pri mne nie....a to doteraz nemala s tým problém. Takže sa pri nej striedame, ja v noci spím cca 3-5 hodín, muž vstáva ráno do roboty a tiež je v noci hore lebo by som to nezvládla...už sme obaja unavený a nevládzeme, cez deň tiež si ju len striedame na rukách a ona aj tak väčšinu dňa preplače, aj jedlo je slabe všetko len hodí o zem, čo to môže byť? Máte niekto skúsenosť? Blbé reči že sme ju tak naučili ani písať nemusíte keďže to tak není, zo dňa na deň zostala takáto... už som hotová, bolia kríže, ruky a vždy aj hlava keďže stále kričí. Skúsili sme už skoro všetko. Nemáte niekto skúsenosť a možno niečo overené čo vám pomohlo? Ďakujem

Strana
z5
tinus057
25. jún 2024

Nám pomohla Zuzka z lepšieho spánku bábätiek, ale nie prednáška ale to dvojtýždňové. zmenilo nám to život. Je to úplný rozdiel, keď sme vyspatí celá rodina. držím palce.

mary174
5. júl 2024

Ahoj, ani neviem čo by som ti napísala. Asi jedine že súcitím s tebou, zažila som to. Syn od narodenia spanok prve 4 mesiace cez den len na rukách, zlozit sa nedal. Nosic a kocik nula bodov reval az sa zachadzal. V noci spal super. Po tych 4 mesiacoch co som si myslela ze je to tazke prislo peklo. Sice cez den vedel spat v pohybujucom sa kociku ale od tych 4 mesiacov do roka sa v noci budil 15-20×, do roka a pol 10x a az teraz mesiac pred druhymi narodeninami zacal sa budit 1-2× dokonca parlrat prespal noc, ze waw. No celkovo je narocny (casto ma vsetci buzeruju ze tak mozno oznacit len chore deti, no podla mna narocne deti su prave take ako mame my, chore dieta je proste chore a to sa nas snad netyka). Reve pre take blbosti ze koniec, ked nieco spravim rak ako on nechce tak sa reve o zivot nastastie odkedy vie rozpravat je to omnoho lepsie. Ja by som povedala ze som si zacala uzivat matersku ked mal rok a 9mesiacov a zacal hovorit, proste povie mi co mu vadi zvacsa su to blbosti a potom je spokojny. Je proste vysoko temperamentny, take su skratka nase deti a musime sa s nimi zžiť. Urcite nemozes za to co sa deje. Ten spanok sme sa snazili riesit sj holistickym spankovym poradenstvom no nepomohlo. Vsetko co sa zlepsilo sa zlepsilo bez nasho zasahu. Keby sa chces vykecat kludne napis ja som bola dost hotova lebo nas nikto nechapal a videla som tie pohlady aj od rodiny ze moc to prezivame atd. Ale nie, to su proste narocne deti. Teraz cakame druhe a uz teraz sa obavam ci to este raz budeme zazivat.

mary174
5. júl 2024

Este dodam ze citala som par prispevkov co ti pisali ostatni a mozem potvrdit ze tieto deti su vysoko inreligentne, to len tak ze nadej do buducnosti. Moj 2 rocny ma hlavu snad 3 aj 4 rocneho. Je to az neuveritelne.

Strana
z5