icon

Ako zlepšiť spánok 2-ročnej dcéry?

nikoleta567
Včera o 02:26

Ahojte,
potrebovala by som sa poradiť, lebo už to nezvládam. Dcérka má za mesiac 2 roky a ešte neprespala celú noc. Samozrejme si stále vravím, že to príde, každé dieťa je iné, ale už je to na mňa priveľa. Stále sa kojíme, od malička tak zaspávala, pretože ju nešlo inak uspať ako kojením alebo v kočíku a keďže mávala aj koliky, spávala na mne, alebo nespala vôbec. Skúšala som uspať inak, ale vždy to skončilo obrovským plačom a nikdy nakoniec nezaspala. Až na pár výnimiek, kedy všeobecne nechcela spať a zaspala náhodne pri rozprávke obývačke. Denný režim vyzerá takto: 6.00/6.30 vstáva (vždy bola ranné vtáčatko) - 11.30 má spánok (prespí väčšinou 1, výnimočne 2 hod.) - a o 20.00 už spí. V noci spí v postieľke v našej izbe, no niekdy ju preložím medzi nás a spí lepšie. Vždy keď sa zobudí iba pýta mlieko a keď ju chcem uspať inak, zas obrovský plač, alebo sa prebere a zaspí o pár hodín. Ak spí pri nás, tak je dakedy na cecku aj počas noci popri spánku, niekedy aj bez môjho vedomia. Stáva sa, že je niekedy v noci hore pár hodín aj bezdôvodne, jednoducho sa zobudí a chce ísť von z izby sa hrať. Pokúšam sa ju vždy ešte uspať, ale väčšinou beznádejne. Niekdy sme hore napr. Od 1.30 do 5.00, potom na hodinku/2 ešte zaspí. Určite v tom hrá veľkú rolu aj to, že je slabý jedák. Veľmi ťažko do nej niečo dostať, ak vôbec, ale váhovo je to v poriadku... prosím, čo už mám robiť?

anonym_bd0699
Včera o 02:41

No nic len vydrzat a snad to prejde.Ale musi to byt sakra narocne,osobne toto nepoznam a to mam 5deti a vsetky mi v noci pekne prespali,cez den tak isto a ja s nimi.Este aj dnes a to ma maly 3r,si vieme spolu lahnut a spat na obed cez vikend.V skolke preto zaspava uz pri obede,musia ho krmit,aby aspon trochu zjedol.
A skusit odstavit od mlieka,dat inu nahradu.Prsnik pouziva ako dudel.

adri266
Včera o 04:01

@nikoleta567 nepotesim ťa. Moja začala normálne spat celú noc v 11 rokoch.

Teraz, keď má 20, je schopná spať do 12 🫣

anonym_6734aa
Včera o 04:38

Odstaviť. Moja mala 2 roky a posledné mesiace sa budila ako novorodenec na kojenie. Odstavila som ju, lebo som nastupovala do práce. Od vtedy spi celú noc, dokonca sama v posteli s bratom v izbe.

kvietok1233
Včera o 05:24

@nikoleta567 skús ju v noci nedojcit aj keď bude veľký plač zo začiatku ale skús. Bude to ťažké. Mne dieťa začalo spat normálne až v 3,5 roku. Keď som čítala niekde že deti spia od roka celú noc závidela som. A to už nebola dávno dojčena. Večer skús dať nejaký hustejší príkrm aby bola sýta.

anonym_2ff4a1
Včera o 05:48

U nas pomohlo odstavit. Uplne. V noci mrncali kazdu hodinu, vzdy na prse a ked sa prestalo kojit na 2-3 noci bol strajk a potom rovno cela noc prespana.. zazrak pre mna to bol
Bol to uz len zvyk podla mna, nie realna potreba, to kojenie. Len mne ako matke to muselo dojst. Lebo fakt odvtedy nic nepytali cez noc jest ani pit

ikuska27
Včera o 05:49

Ja som tak malú odstavila v jedenásť a pól mesiacoch...šla som do práce....tiež som ju kojila..v noci sa milión krát budila...hneď druhú službu som mala nočnú....takže to bol pre ňu šok... pól noci preplakala, ale druhú noc sa už ani nezobudila ..odvtedy krásne spinká 😊

andulka220989
Včera o 05:51

Zajtra sú to 2 týždne čo už nekojím. Malá mala posledné mesiace také, že bola v noci hore od polnoci do rána každú hodinu a pýtala prso. Tie som v pondelok prelepila leukoplastom a povedala som jej, že mám bobo. Ona však nemala problém nikdy s vodou. Teraz zaspáva na fľaške s vodou. Ale prespí od 19 do 7 bez zobudenia alebo s jedným zobudením kde ju stačí objať (spíme spolu). Staršieho som odstavila pre iné, ale ten zasa sa naučil zaspávať len s objatím (nepotreboval a nechcel fľašu s vodou). A áno. Každé dieťa je iné. Možno to u vás nepôjde tak ľahko. Ale mňa osobne presvedčilo to neustále nočné vstávanie. A teda starší sa budil raz v noci do cca 7 rokov.

ikuska27
Včera o 05:51

Alebo skús normálne na noc spať inde...keď tak aj do inej miestnosti...nech je s ňou manžel....

anonym_de8509
Včera o 06:12

Skus ponuknut flasu s vodou. Ak nezaberie, skus flasu s mliekom. A poatupne davaj slabsie a slabsie. Pred spanim vecer urob sytu kasu z mlieka, ovsenych vlociek a napr kešu masla. Ja ked dam toto na veceru mojej, tak spí do tej 3-4tej. Al zje nieco lahke, vstane aj 3x za noc na mlieko. Zaroven ale je to uplne normalne, poznam aj takmer 3 rocnych co toto robia. Ja mam 1a pol rocnu a vobec sa nad tym nepozastavujeme. Pije mlieko v noci, lebo cez den nechce pit vodu (ani ked jej v noci nedame), spi s nami v posteli a celu noc prespala naposledy ako novorodenec. Su to este ich potreby, keby neboli, spali by si spokojne.

anonym_dcb969
Včera o 06:22

Dojcila som do 2r2m, ale od asi roka a pol som uz len uspavala prsom. Maly sa castokrat sam odpojil, otocil a uz som len objala. Mozes ponuknut vodu, trebars ako motivaciu kupte pfasku na vodu do postele.
Skus aj ty v noci uz len objat a naozaj toto nocne zrusit pretoze unavene ste obe.
Moj maly ked sa v noci zobudil vzdy mu to rozhodilo cele vnutorne hodiny.

marianarem
Včera o 06:39

@nikoleta567 Aj kamoske pomohlo.odstavit. Zlepsil sa aj spanok, aj jedenie cez den. U nich to nejedenie bolo.tym, ze sa v noci naplnila mliekom. Bolo.par dni placu a potom.uz dobre.

anonym_94cb4d
Včera o 07:39

overit mrle, parazity

lucik194
Včera o 12:52

jaska ze je slaby jedak, ked este stale cucka…. ono vacsina deti po odstaveni sa rozje, tak snad aj ta tvoja.

pravdaze nechce jest, lebo vie, ze bude mliecko. 2 rocne dieta uz toto chape a chape aj to, ze placom to dosiahne.

pri odstavovani pevne nervy, proste nedat, neustupit. ponukni jej flasku s vodou. ten spanok sa zlepsi, lebo ke v noci predpokladam hladna, kedze cez den malo je a potrebuje to v noci dohnat