Čo robiť, keď vzťah zničili deti?
ahojte, mal niekto podobny problem...ako ste dopadli? riesenie neviem...mame 3 deti, poslednych 6 rokov sa toci okolo deti, muzovi som povedala ze si "vymiename prevadzkove informacie"..nechodime samy nikde, nemame strazenie, od septembra posledny chodi konecne do skolky...zmena?ziadna..furt je nieco, bud ja robotu alebo on cez tyzden robi do 19...cize aj ked je v skolke nezmenilo sa nic..mozno nechceme, neviem....pred detmi sme boli stastní...prisli deti a za 6 rokov zijem zivot ako v robote..rano zacne sichta, vecer skonci...mali sme pred mesiacom rozhovor kde som mu toto povedala..ze nemame uz vztah, nic..jeho len zaujima z toho pohladu ze neni sex....ne neni..nebavi ma, nechcem ..neni vztah neni sex..teda dva x za mesiac sa to ani nepocita...stale riesi len absenciu sexu to ze je problem inde ho nezaujima..stale len ja a ja sa mam polepsit, zamyslet sa nad sebou, viac sa snazit.... zacina ma vydierat rata dni kolko to nebolo..nechava si narast bradu (vie ze to neznasam)...za trest ..a vytrestava...mam pocit celkovo ze ak ma clovek deti, manzela...ma drzat hubu a krok a nema pravo uz byt stastny...len to pretrpet..a koniec..dakujem za precitanie..mal niekto nieco podobne?ako ste dopadli?..poradna?bokovky...?
@stanislavicenka No ale o tomto je reč.Ak chce niekto tolko deti,už dopredu musi blikať kontrolka že to nebude asi lahké ved to je logika že to dá zabrať velmi.A hlavne musi mať na to aj výbavu.Teraz nemyslim len materialnu ale aj povahu zvládať to.Každý na to nie je.A niekto to zas zvláda v normále.Presne ako sa tu vyjadrila vyššie jedna diskutujuca že radšej kvalita ako kvantita
@liusa82 ja tu slusne diskutujem a mam rovnako pravo vyjadrit svoj nazor ako ostatni.. no ked niekto poukazuje na druhych naco tolko deti a co to maju ake predstavy o zivote, asi je cas sa nad sebou zamysliet... nikto tu nezozral mudrost sveta ani nevidi druhym do hlavy, len predpoklada... pokial si neobuvas cizmy toho druheho, neukazuj na neho prstom.. plne suhlasim s @acrobaleno a @stanislavicenka.... deti su skuska vztahu, ci jedno ci dve.. rovnako choroba, financie, chore dieta, nemoznost otehotniet atd atd
Dokážete sa s manželom zasmiať prípadne na sebe navzájom? U nás je bežné že sa tak trocha podrivame a vždy sa zasmejem ale na to človek musí mať povahu. Prečo neskúsis ty ísť za ním len ho objať . Má to kto pomôcť s deťmi aby ich postrážil ?
som si precitala vsetky nazory...mate pravdu, deti nam ten vztah "neznicili" ich prichod do nasho vztahu ten vztah zacal rozbijat...mali sme deti po 30..cize zabehnute zivoty, kariera...naozaj tazky sok zo zeny co mala zaujmy, divadlo, spolocnost, vylety zrazu doma..ziadny cas na seba...je tazke sa s tym vyrovnat uz sama ale bolis me na to dvaja nejako to slo...no ako mi mohol pomahat..stale v robote a decka sa snazime dat spat o 20...najmensi nezaspi skor jak o 22 a potom ideme do komy..telku ani nekukame neni jak..kym maly zaspi..ako nebude to vecne viem, len ci tu dobu to este nejak dame a nebude uz neskoro,,,niekey vzath pride do bodu z ktoreho to mozno uz ani neda sa vratit...ale ako pisete..nemam inu moznost len na tom pracovat....odist, rozviest sa, najst si bokovky...co to riesi,,.nic..moje ego akurat tak
Toto býva často pri ženach ktoré majú deti vo vyššom veku. Kamarátka to tak ma ale majú len jedno a aj toho stále dávajú k babkám a v týždni je v jasliach. Nezvládala byť doma išla od 20 mesačného dieťaťa do práce lebo už nechcela byť doma.
Ale kde on sa do všetkého stará nemá ženu a on vie všetko najlepšie
Ahoj, zažila som podobne. Najprv ti ale musím napísať že deti ste si spravili a tak ich treba vychovať a nie to brať tak že Vám niečo pokazili.
Ale k teme. I nás pomohlo to že som sa oňho začala viac zaujímať. Ako bolo v práci aký si mal deň? Čo si dáš na večeru...cez deň občas sms. A trošku som hrala ziarlivu...aby vedel že oňho stále stojím....veľa šťastia prajem. Inak z tvojho príspevku ide taký smútok...skús byť asi trošku veselsia 🙏
@katkati tak až kým nedožije čiže aj 30 rokov keď dovtedy vydržím. Veď to je niečo strašné mu nic clovek nemôže povedať no hneď som zla minule dal do stodoly jed na potkany a rovno tak že dcéra môže zjesť tá som mu povedala tá už sa urazil že do všetkého pcham nos ale kebyže sa jej dačo stane tá ja na vine bol nedávam pozor, ale to isté robí s nožami nechava na terse sprchovať sa naj raz za týždeň dovtedy človek môže pri nemu aj odpadnúť od smradu žiadne prezlečenie nič a dezodorant na čo.. proste nemám slov na toto a keď mu dačo poviete tak ja som ťa čo sa nevie prispôsobiť, on není ženatý ani ženu nemal ani sa v podstate nečudujem keď sa k nim takto správa len že ricate sme všetky, že ženy len pratac variť a byť pri sporáku jak v staroveku
To sa da naplanovat 1 zdrave dieta a hotovo,harmonogram ide dalej?To som nevedela.Myslela som,ze zivot prinasa tak necakane veci,ze clovek obcas nevie,kde je sever.Dieta s diagnozou,jeden uraz,zmena prace,predcasna smrt v rodine,autonehoda,chybne rozhodnutie a pride kriza.To je realita,zivot si nenaplanujes,ak nejedeme do extremov,ze ak byvam v jednoizbaku a na viac nemam,nespravim si 5 deti,ale inak je to o tom,ze krizy prichadzaju a treba sa ich ucit zvladat.
Deti vám nezačali vzťah rozbíjať. Sami ste si ho rozbili. Ja mam deti tiež vo vyššom veku, a maká som ich tak cielene preto aby som si tu mladosť užila a pri deťoch mi už nič nechýbalo. Tie deti ti raz vyrastú a nebudú ta potrebovať. Nechápem, prečo si raz čas nezaplatíte opatrovateľku, keď nemáte pri sebe rodinu. Nie normálne hádzať vinu na deti, preto lebo si s mužom nerozumieš.
Tak, my máme 2,3 ročnú a onedlho 5 ročnú a rovnako. Akurát nevidím na to nič zvláštne
Niesme nejako bohatí čiže ja onedlho robota tak, za rok, tiež mi muž chodí o siedmej domov.
Sex máme určite častejšie muž sa nesťažuje
Všetko je na mne, muž nebol na jednej kontrole u dr somnou nikdy.
Nikdy sme neboli sami vonku 5 rokov plus pôrod čiže 6 bez mala.
Len mne to nechýba, jasné, šla by som, ale žeby som to takto prezentovala ako ty nie.
Tak, toto je také obdobie.. deti atd
Čo ja viem? A čo by si chcela? Veď si zabezpeč mamu alebo tak.
Ja napríklad stále mladšiu dojčim. Ale chodíme cez víkend aktívne kade tade, v lete dovolenky nonstop kúpalisko zima už bude konečne lyže dúfam
Autorka: čítala som len úvodný príspevok ale toto je veľmi veľmi riešiteľna situácia, sama som si takýmto obdobím prešla pri malých deťoch. Neviem ci som dobre pochopila všetky 3 deti máš konečne preč z domu a stále máš celý deň sichtu? A prečo preboha? Začať treba od seba musíš vypnúť, vyventilovat sa niekde, nie až večer na mužovi. Ísť na nákupy, káva s kamoškou, masáž hocičo, mi nehovor že celé dni len peries, varis a upratujes. Keď sa zmení tvoja optika na situáciuzacne sa meniť aj samotná situácia a manžel spolu s ňou. Deti sú už v takom veku, že bude len lepšie, neboj 😘
s detmi je to tazke ked su male a tak hned po sebe, vydrzte, bude lepsie, ked bude mat to najmenesie 3 roky, bude lepsie a lepsie 🙂 Aj my sme mali krizu v tomto obdobi, starsi mal skoro 4 a mladsi 2, no podrastli a bolo lepsie. Mozno skus ubrat zo svojich narokoch, napr nic sa nestane ked neupraces teraz, ale az zajtra, pozajtra, nic sa nestane ked deticky pokukaju kusa viacej rozpravocky v dany den, tiez nic sa nestane ak bude sem-tam nenavarene alebo tiez nic sa nestane ked ti starsi dvaja sa zabavia sami s tym, ze povies, ze chces mat chvilku pre seba a tatka. Tiez nic sa nestane ked ich das niekomu inemu povarovat raz za cas. Inak ani intimnosti su dolezite pre zeny a pre muzov sex. Drzim palce
@kluska ja som v zahraničí, nemám rodinu pri sebe.
Veď ja sa jej pýtam, čo by chcela a zároveň píšem, že to má veľa ľudí takto ako ona.
To sú proste deti. Všetko čo mám kamarátky tu,sa točí ich život momentálne okolo deti. A ďalšie.
Robím teda jedno dieťa, keď chcem mať za chvíľu free a mať s mužom predošlý život. Jasné že tri dni ti sú záber
@mata1001 no presne, az som sapozastabila nad tým nadpisom 🤦🏻♀️
Vztah ste si pokazili sami. Nie detmi. Nasekali ste si 3 deti, bez toho ze si viete najst cas aj jeden na druheho. Mesiac je síce malo na to, aby sa niečo zmenilo, hlavne ked 6 rokov to u vas fungovalo inak, ale vidno, ze budete hľadať tazko sposob ako zmenit systrm doma. Ty si v kolotoci, cize este si urcite aj nervna z toho (ja teda som) a tym padom nejaká romantika, pusa a tak je scifi. Deti mate male.... Ale treba vam zaviest vikend bez deti, vecer bez deti atd... Inak ako s pomocou z vonku to nepôjde. ALEBO sa proste s tym zmieriť, robit si programy s detmi, zit rodinny zivot a tak 😁 ine to uz nebude, ale zase deti tak rychlo vyrastú....
podľa toho, čo si autorka napísala do posledného komentára, tak ťa úplne chápem.. ja som tiež žena po 30tke a poviem narovinu a úprimne (aj za cenu, že ma tu niekto slovne ukameňuje), neviem si predstaviť mať v tomto veku tri deti.. pre mňa osobne je jedno postačujúce, aj keď mužov sen je mať dve deti.. som v rovnakom rozpoložení - máme dobré roboty, vieme si slušne zarobiť, často cestujeme, doprajeme si zážitky, divadlá, kiná, večere hocikde v rámci Bratislavy.. keď nevieme, čo s voľným časom, ideme na výlet alebo si kúpime letenky a ideme na 2-3 dni do zahraničia.. proste žijeme si život, ktorý nemá obmedzenia, nelimitujeme sa, plníme si sny, keď chceme ísť na 2-3 dovolenky, tak ideme.. preto si neviem predstaviť mať 3 deti a všetkého sa vzdať.. viem, že to môže byť pre niekoho sebecké, ale proste som tak nastavená... možno aj tým, že žijeme veľmi hektický život, manžel veľa cestuje, takže všetky tie voľnočasové aktivity nám kompenzujú každodennú zaneprázdnenosť.. želám ti, aby sa to u vás s mužom utriaslo, našli ste spoločnú reč a cestu von zo stereotypu
Ahoj necitaLa som to tu celé ale chcem skúsiť napísať.
Odporúčam knihu 5jazykov lásky
Ja som pri nej az plakala
Držím palce k náprave vzťahu 🙏🙏
@tululu
@majkamia
@7lenka11
@vanda323 no hej je v skolke maly ale mam taku pracu (pravo) kde sa musim proste sustredit..dve hodiny tri ujdu ani neviem a zrazu je 12-13 a obed rychlo a pre maleho do skolky..je do 14tej..cize hej je v skolke 3 dni do tyzdna ale ten cas dohanam co mi ostalo v robote...prave sme sa zas pohadali...chcela som to skusit sa s nim pobavit...len pomne nakrical ..som automat z ktoreho nic nevypadne..len do neho dava dava a nic..jedine co ho zaujima je sex nic viac..ako veci vidim ja , co chcem zmenit, nic on len vidi sex a koniec...ale musm fungovat, aby veci fungovali, aby sa deti mali dobre..naozaj zena co ma rodinu uz nema pravo na stastie...uz len tlacit ten vozik co v nom ma..
Ty sa pytas co robit a ako zlepsit vztah. Snazis sa az velmi. Snazis sa mat sex aby bol spokojny a ajtak nie je a rata ti dni? Toto je uz vela... Za mna nie, prepac. Tadial cesta nevedie. Tadial vedie cesta k znizeniu tvojej sebahodnoty. A ked nebudes mat polroka chut a energiu co? Umrie? Odijde? Kde su tvoje potreby ako zeny a matky 3 deti? Naplna ich?
@mabenn hej rata dni...teraz mi povedal ze urcite ma nador a ja za to mozem...lebo t nema pravidelne a ked sa mu nieco stane ja za to mozem...tak som si ho vypocula co mu je, snazila som sa pytat a reku musis ist lekarovi..a to sa mu uz nepacilo a zacal pomne hucat ze no odfajkla sis i riesnei problemu a dovi..reku ale som tu pri tebe hodinu a snazim sa o tom pobavit ake odfajknutie problemu...???ze cakal iny pristup...??proste akonahle sa mu nieco nepaci ze nejake riesenie ide inym smerom ako si on vypredstavoval hned som zla hned namna hadze veci co som neurobila, nepovedala. a ze sa somnou nema o com bavit.vydieracky a vydieracky
Tak on pozera na sex, ty na objatie a iné veci. No stále nevidím rozdiel. Obaja nemáte čo chcete a od druhého žiadate aby sa snažil, ale ani jeden nechce začať od seba. Neobvinuj jeho z toho co robí, ale pozeraj na seba co môžeš ty robiť lepšie. Krásny film je o tom Fireproof, o manzeloch, ktorí pozerali len na seba. Ktokoľvek kto ma deti môže byť šťastný, len musí prestať hľadať šťastie v druhom a snažiť sa sám, skutočný vzťah je aj o obete. Pozri si ten film a uvidíš. Btw. Tu náboženskú vec na filme nemusíš brat úplne doslovne.
Mať 3 malé deti, pracovať náročnú prácu a mať muža večer do 19 hod v práci je dosť.Niekde to muselo buchnúť.Aj jeden aj druhý si myslí, že má toho veľa.Podla mňa úplne normálna situácia pri deťoch.A potom začnú hádky kto robí viac, kto si koho neváži a pod...az sa ľudia odcudzia a sedia vedľa seba na gauči ako cudzí so svojimi myšlienkami.Ja si myslím, že tým prejde takmer každá rodina.Co zmeniť neviem ty porozmýšľaj čo je Váš najväčší problém.Ale to, že Ti vytyka a počíta koľko dní nebol sex je také....chlapské🙂
A čo do teba dáva ako do automatu pozornosť, lásku, podporu, čas??to iste môžeš povedať ty o ňom.My máme jedno dieťa už pubertacku a mám pocit, že sa nezastavíme rovnako stále ten istý kolotoc...práca, variť, porobiť doma, niečo na dvore, výlet, stretko a už je po víkende.My sme vlastne za 13 r neboli nikde sami na noc bez nej ani by sme nechceli mne to nechýba robíme si pekne víkendy spolu, ale...prešli sme x krízami za tých 17 r každý si myslí, že robí dosť a veľa a stále nejaká nespokojnosť🙂
A tymto stylom ked sa s tebou bavi, co ty chces napravat? Aby si mu potvrdila ze ty si ta zla a bol na koni? Toto je rovnocenny vztah? Ty ked chces nieco riesit, tak presne opacne. Daj mu zoznam bodov, za akych ty si ochotna s nim plnohodnotne byt a byt mu partnerkou. Nie si jeho nafukovacia panna. Ked ma deficit, nech si vyriesi sam.
Tak podľa toho čo čítam budeš vinna vždy ty a nikdy on.Ked nechce mať nádor nech si to robí sám🙂ja strašne neznášam mužov, ktorí precenuju sex a všetko sa doma točí okolo toho koľko x ho mal.

@liusa82 tvoj komentar si si mohla odpustit. Nikto z nas nema vestecku gulu, a vie, ako vude zivot vyzerat o 10 rokov, ani co ho postretne. To, ze ty nechces 3 deti, neznamena, ze ked niekto tuzi po mnohodetnej rodine, je zle🤦