Čo robíte, keď deti cez obed spia?
Ahojte, mam dvoch syncekov, dvojeocne dvojicky, su to velmi zive a narocne deti, ktore sa zastavia len ked cez obed spia. Starostlivost o nich ma bavi, ale nesmierne vycerpava. Mavam vycitky svedomia, ze pocas ich spanku (cez obed spavaju cca 2 hodiny) bud spim aj ja, alebo sa len tak “flakam”. Mam vycitky, ze by som mala upratovat, zislo by sa nam generalne upratanie celeho bytu napriklad. Ale ja ked si cez obed neoddychnem, fyzicky aj psychicky, som potom neskor poobede na nich uz neprijemna a nejaka vyhoreta. A to nechcem. Poznam mamicky, ktore frcia nonstop, od rana a zastavia sa az vecer, a preto ma trapi, ze ja toto nedokazem. Ako to mate vy?
Cez spanok deti zo zasady odpocivam. Niekedy spim (teraz to nejde, maly dava max 30 min), citam, pozeram serial, vacsinou ho zvyknem zapnut, pozriet 5 min a uz je hore. Ale ked spavala dcera 3 hod, tak som si 1,5 hod pospala a potom sa venovala sebe. Obcas, ked to doma uz ozaj hori, tak nieco spravim.
Bud rada, že máš čas na seba. Môj mal teraz dva roky, keď nie je v jaslickach tak je buď víkend a ja v čase jeho spánku dobieham zameškané, čiže varenie, pratanie, alebo je chorý a vtedy keď spí, tak pracujem home office. Ale keď mám len tu. najmenšiu možnosť to všetko nerobiť, tak si sadnem na gauč a pozerám seriál, čítam si, alebo odpisujem tu 😅 resp si ľahnem aj ja. Vôbec za zo nemám výčitky. Ani trochu.
Si slahnuta
Ked mi mala spala tak som lietala po dome ako besna s handrou v ruke a upratovala ako sialena. Teraz? Kaslem na to, myslim ze mame obstojne upratane stale, keby k nam vtrhla necakana navsteva tak sa nemusim hanbit. Teraz si uvarim kavu, pustim podcast a mam svoju "happy hour". Tiez si chcem oddychnut lebo za cely den na to cas nie je. Zo zaciatku som mala vycitky ale teraz absolutne. Aj ja som len clovek.
Dakujem vam kazdej jednej za reakciu. Zacinala som sa bat, ze som sebecka lemra 😀, aj ked podvedome som citila, ze vlastne nic zle nerobim, len dobijam baterky. Bola som vychovavana tak, ze stale treba nieco robit, mojich rodicov som hadam nikdy ani nevidela len tak oddychovat.
Nikdy som neupratovala keď mi deti spali no mám na háku 😂😂 upratujem doobeda popri tom ako varím nieje to katastrofa lebo sa snažím všetko udržiavať a generálne upratovanie robím keď ich berie muž.Kednmi syn na obed spi hnijem na gauči 😂
Na mna muž skúšal, že sa v tom case mám venovať rozvoju a nápadom ohľadne mojej firmičky, aby napredovala. Deti majú 5 a 23 mesiacov a ja teda aj pracujem. Párkrát som ho vysmiala a párkrát som mu stroho vysvetlila, že ten čas venujem sebe (hlavne píšem a čítam, alebo surfujem na nete, cvičím). Už to pochopil. Pracujem večer a cez vikendy, pripadne operatívne.
Ked sú deti hore, varíme, upratujeme, cvičíme, chodíme von.
Spiiim aj ja 👍😄😄😄
Ale nefrcia, to sa len obcas odfotia na socialne siete a robia dojem ze su strasne aktivne.
Alebo su na drogach 😜 Nic si nevycitaj a pospi si..budes este vela energie potrebovat na drobcov. Aby si na to zdravotne nedoplatila, ver mi ze viem o com pisem.
Drz sa 💝
ja by som teda k tomu nicnerobeniu dodala este jednu vec.. ked spi, bojim sa aj dychat.. nerisknem predsa, ze sa zobudi.. 🤷♀️🤣🤣🤣
@tomikejt zacvic si a potom odpadni spat 😃
výčitky svedomia? Pri dvojičkách? Pospi si s nimi! Pri dvojičkách treba využiť na spánok každú chvíľu, generálne upratovanie môžeš robiť, keď ich vypravíš aj s mužom babke a prikážeš im, nech sa neopovážia do večera vrátiť.
Tiež som s deťmi na obed spávala a oddychovala. Teraz už spí žiaľ len jedno 🤪
Momentalne mam u nas pobedny spanok len ja 😁. Som v 39tt a kazdy den si lahnem pobede. Deti si kreslia, stavaju z lega, pozru rozpravku, alebo su vonku s muzom ak sa da. Ak si neporobim doma veci do obeda, tak potom uz nie. Ani ma to nestve ked som v posteli, ze v kuchyni treba umyt riad 🙂.
Asi toľko, že tiež si idem ľahnúť, a vždy som to robila, proste keď spali som oddychovala aj ja.. Domáce práce som zvládala robiť pri dvoch deťoch keď boli hore čiže od rána, ako som postavila hrnce na sporák a upratovala som, do toho som sa vedela s nimi pomaznat alebo spraviť nejakú srandu, poslať pusinku zakývať alebo spraviť cez dvere kuki kuk 🤣🤣🤣🤣
Moja, rob to, čo chceš, ostatných názor maj v....
no tak upratuj,ja mavam tiez vycitky ked nic nerobim,alw ak si zasa vyceroana tak odychuj,ved neporiadok sa uprve a za tyzden je zasa;)Budes upratovat ked deti budu v skolke.Kvoli tomu by som sa netrapila.
Inak generalne upratovanie, ja uz som aj zabudla, co to je. Ja len tak lepim domacnost, lebo nemam priestor na taky poriadny "ullid", stve ma to, ale mam smolu.
ja mam 2 mesačného a ked nespim s nim minimálne raz počas dňa tak som odpalena. Vobec si nerob z toho hlavu.
Spal syn, spala som aj ja .....inak by som to nedala ..
Keď deti spávali, tak som spala buď s nimi, alebo som si urobila kávu a pozrela niečo v telke alebo prečítala knihu. Chcela som ten čas využiť pre seba. Aby som bola psychicky v pohode 😉
Spim s nimi. Mam 3 deti. Ak nespim. Citam si. Jem sladke. Pocuvam podcast. Vynimocne cvicim alebo volam s niekym.
Ono je to asi velmi individualne, su mamicky, ktore spia s detmi, su take ktore oddychuju a take ktore robia vsetko mozne a myslim, ze kazda robi tak ako najlepsie vie 🙂
Ta hodinka cez obed je moj cas, ked odo mna nikto nic nechce. Ak som piekla, dam si kolacik, pozriem daku kriminalku v telke, citam, surfujem na nete. Nieco robim len ak su okolnosti, ze musim.
Upratovanie, varenie, prianie, to vsetko.robime s drobcom spolu, sice to trva dlhsie, ale aspon ho zabavim, nieco SA nauci, zatial ho to bavi. Takze je to vyhra 😁
Ja, som varila- manžel chodil na obed domov, stíhať som musela, potom ešte upratovala a cvičila. Keďže nebol čas na seba, kila šli krásne dole. Ale veru, ako píšu dievčatá v predošlých príspevkoch, už by som sa s varením a upratovaním nepretrhla teraz. Radšej by som si oddýchla.
Čítam si, pozerám videá, Instagram, koňa... Potrebujem konečne kus kľud. Ani si neviem predstaviť buchotať s riadom alebo čo, keď malý vedľa spí. Upratujem, keď chlap vezme malého von, prípadne aj pri malom sa dá. Keď vysávam, pomôže mi povykladať všetko zo zeme na posteľ a potom sa tam hrá, že jazdí v dodávke 😃 Keď varím, vyberá silu šuflíky a hrá sa pri mne, prípadne napríklad 15 minút šúpe cibuľu 😂 Takže radšej zapojím do upratovania aj malého, ako obetovať svoje dve hodiny kľudu 🙈😂
Mam len jedneho,ma 20 mesiacov. Ked na obed zaspi,spim aj ja. Bodka. Upratujem vecer,ked zaspi,inak to nema vyznam. A aspon sa zobudime do cisteho. 🙂

ja som vždy spala a boli to krásne časy.