icon

Čo robíte, keď deti cez obed spia?

16. feb 2022

Ahojte, mam dvoch syncekov, dvojeocne dvojicky, su to velmi zive a narocne deti, ktore sa zastavia len ked cez obed spia. Starostlivost o nich ma bavi, ale nesmierne vycerpava. Mavam vycitky svedomia, ze pocas ich spanku (cez obed spavaju cca 2 hodiny) bud spim aj ja, alebo sa len tak “flakam”. Mam vycitky, ze by som mala upratovat, zislo by sa nam generalne upratanie celeho bytu napriklad. Ale ja ked si cez obed neoddychnem, fyzicky aj psychicky, som potom neskor poobede na nich uz neprijemna a nejaka vyhoreta. A to nechcem. Poznam mamicky, ktore frcia nonstop, od rana a zastavia sa az vecer, a preto ma trapi, ze ja toto nedokazem. Ako to mate vy?

Strana
z3
acrobaleno
17. feb 2022

Výčitky voči komu? To by ma zaujímalo. Kto to kedy povedal, resp. kde je napísané, že žena je stroj a nemôže si počas materskej vyložiť nohy. Nikto a nikde. Takže kľud a oddychuj alebo sa zaves na luster a hojdaj, je to len tvoja vec. Proste rob na čo sa cítiš.

erika707
17. feb 2022

Ja mám dvojročného a od roka si s ním chodím ľahnúť aj ja ,alebo pozrem tv a dám si kávu.a nemám vôbec výčitky 😁a aj môj zlatý manžel mi to toleruje a nenadáva, stiham všetko upratovať priebežne, nerieš keď môžeš oddychi si 🙂

nykkushka
17. feb 2022

My máme skoro dvojročného, už len max 1. 5hod spánok a ako tak čítam asi tom jediná, ale keď na obed spi (a teda ja nie som unavená z prebdenej noci) idem si na 30-40min zabehať, potom obed a ak stihnem popracem- umyvacka, vysávač, podlaha. Ak sa mi ale nič z toho nechce tak len sedím a kukám zameškané (HBO, Voyo, Netflix) 😊.

heymissg
17. feb 2022

Jasné že spím tiež a akurát pozerám Emily in Paris😀 ja sa držím princípu- nazvala som to princíp prežitia v lietadle - najprv si dáva masku na dýchanie rodič a až potom ju nasadzuje dieťaťu. Čo by malo dieťa z odpadnutej matky? V preklade čo by mali deti z vyšťavenej matky? Ani super mamy nie sú 100% celý rok aktívne. Ber to tak že to robíš aj pre svoje deti a harmonickú rodinu. Aj moja 5 ročná dcéra vie, že šťastná manželka, šťastný život 🤣 neviem kde sa tento kult superžien zobral a akurát to robí iným vrásky... a popravde keď som oddýchnutá, urobím viac ako keby som unavená niečo robila... oddychuj a potom si užívaj deti

Strana
z3