Čo s mamičkou?
Ahojte mamicky,
potreboval by som radu, lebo som uz dost zufaly a nakolko je to moje prve dieta, nemam s tym skusenost. Vopred sa ospravedlnujem za dlhsi text. Doteraz som sa s nikym nezdoveril.
Problemom je spravanie mojej partnerky. Popisem situaciu.
Mame zdravu a zlatucku 11 mesacnu dcerku. Mamicka ma 34 rokov. Rodili sme cisarskym. Uz pocas tehotenstva mamicka stale nariekala a stazovala sa ako sa neciti dobre, aka je velka atd... Myslel som si ze to po porode prestane. Lenze po porode vecne staznosti pokracovali. Stale jej je zle, stale je nevyspata a unavena a vrsi sa na mne. Po materialnej stranke ma vsetko co potrebuje uz od zaciatku. Nanovo prerobeny byt, kompletne zariadeny, pracka, umyvacka, susicka, TV, PC. Platim ho aj vsetky vydavky domacnosti. Prve 2 mesiace po narodeni malej som vstaval v noci s nou ale potom som musel prestat, kvoli vycerpaniu a nefunkcnosti v praci. Teraz sme 11 mesiacov po porode a od 7. mesiaca sa mala v noci budi asi kazde dve hodiny. Cez tyzden vstava v noci partnerka a cez den ma mala 1-2 spanky, ktore obvykle partnerka vyuzije na dospanie. Cez tyzden do vecera pracujem, tak ked prichadzam okolo 18-19 domov, tak castom mala uz spi, alebo niekedy pomaham s uspavanim. Cez vikend pomaham s malou viac, cez sobotu a nedelu nechame zakazdym partnerku na 2-3 hodiny cez den si pospat a potom obvykle chodime spolu na prechadzky. Cez vikend obvykle k malej vstavam aj v noci. S domacimy pracami pomaham viacmenej len cez vikend, lebo cez tyzden do vecera pracujem. Povysavam, vynasam smeti, precistim sanitu a sem tam nakladam a vykladam pracu a susicku. Zvysne prace robi partnerka sama. Malej sa venujem kratko kazde rano pred pracou a kratko vecer po praci a cely vikend.
Ja mam pocit ze ako muz pomaham dost aj sa dost venujem malej. Mam pocit ze partnerka ma po materialnej stranke vsetko co potrebuje a mame dve funkcne babicky, ktore ju masovo zasobuju varenym jedlom, takze ani tam sa nemusi roztrhat.
Okrem toho ju podporujem v cviceni a vzdelavani sa ktore sama navrhuje a ponukol som jej hocikedy ist na kavu s kamoskou, alebo si ist zacvicit a ja postrazim malu.
Napriek tomu mamicka kazdy den mrnci a stazuje sa ako je na vsetko sama, ako je unavena, ako ju stale nieco boli, ako jej mala dava zabrat ako je nespokojna so mnou a so svojim zivotom, ako je nonstop nevyspata ako jej vsetko vadi atd. Toto trva uz 11 mesiacov a nervovo ma to totalne nici. Neviem co s nou. Mam narocnu a zodpovednu pracu a ked pridem vecer domov, tak ked uz nie milu a usmiatu, tak ocakavam aspon normalnu a prijemnu zenu. Toto sa zial nedeje a neviem ako dalej. Prosim poradte co robim zle.
@natalym toto je pravda... 🙂 ja som mojho ex nikdy v noci nebudila, dokonca spaval isty cas v inej izbe aby sa vyspal. Bala som sa, ze od unavy niekde nabura. Ale su aj ine princezne. S mojim terajsim manzelom cakame babo a on mi minule hovori ze "ked budem vstavat k malemu" a ja mu vravim ze naco, ze vsak asi bude kojeny ako moje prve 2 deti a naco by som ho budila. Ked rano pojde do prace. A on mi na to, ze on vstaval k svojmu dietatu. Lebo jeho pani manzelka sa musela vyspat.....ooooooch, mala som dost. Jemu to pripadalo normalne, aj to, ze mu bolo od unavy do vracania... A to sa im dietko budilo v noci 2x, lebo maly bol na flasi a vydrzal spat dlho.
Treba druhé bábo 😉ja mám doma skoro dvojročného a mesačného a stiham veciach ktoré som s jedným nestíhala 😁😁síce keď si umyjem hlavu tak to je pre mňa najšťastnejšie chvíľa ale v pohode 😊 a toho teda som mala náročné bábo a tento druhý nieje žiadny anjelik tiež. Všetko sa dá, len si treba možno trošku prehodnotiť priority
@natalym...mojho manzela som tiez tymto pluralom nepocula hovorit a to teda je ten aktivnejsi otec 😉 a aj manzel=2xtehotnej a 2xcisarskym rodicej zeny 😀
ale tak...pozri...aspon v mojej blizkosti=najvacsie kravy si zoberu prave takyto muzi,potom im skacu okolo zadku a ja tak su za trapkov=pritom nie vsetci su naozaj neschopni tutkovia,ale pri takom pristupe ich zien su na najlepsiej ceste k tomu pomenovaniu...
dokonca,mudri=fesaci,na urovni chlapi a nechaju so sebou zametat podstatne menej zaujimavou partnerkou=ale mozno je nezaujimala iba v mojich ociach
@sense ja som nepisla o extremnych pripadoch, ako mas doma ty. Mne je velmi luto, ako ste to mali doma vy. A ver tomu, dcera reflux mala tiez, uz som vymyslala hociake "vynalezy" sama som sila vankus z peny, aby mala vyvysene spanie na 30°. Ale tu nejde o mna. Nerozumiem, preco si sa v mojom prispevku prave ty nasla.
@katuliena82 Tak je to vec dohody. Môj muž v tom čase študoval a teda vstávať mohol, na prednáškach aj tak spal, ale on sa ani nezobudil........ 😀
@terezka1947 Ťažko povedať. V tomto celkom chápem niektorých chlapov, že sa držia hesla, radšej neukázať.........
@natalym asi hej...
@alicka850 tak polutuj aj mojho. Vzdy ked mam byt s detmi sama chyta ma nepokoj. Je to lepsie ako to byvalo no a napriek tomu ze objektivne to zvladam lepsie ako ked je doma (deti su kludnejsie vsetko je rozplanovane v byte nie je taky bordel deti su v posteli nacas 😃 ) stale tam ten nepokoj je. Nie som rodena mamicka mm pracuje na 24-ky a ano ocakavam ze sa bude na vychove aj chode domacnosti podielat. Deti aj domacnost su nase nie moje. A len na upresnenie aj ja zarabam aj ked nie som nutena.
@natalym haha 😀 ale to je ine, ked je muz naozaj tazko pracujuci a napr. musi sa fakt sustredit, soferovat a pod., tak si myslim ze je mega nezodpovedne ho neustale v noci budit. Vsak matka sa zobudi na kazde suchnutie, aspon vacsina. Neviem si predstavit ze by som povedala "zlatko vstan a prebal ho"..... ja som to riesila potom tak, ze som fakt spala s dietatom cez den a ked bolo babo hore, tak som ho mala bud v nosici, alebo sa na mna pozeralo zo sedacky ked som potrebovala porobit a navarit
odporucam vysetrenie stitnej zlazy. ak je vase dieta dokonca dievca, za pokus nic neda. poznam to podla seba, clovek bol uplne mimo realitu, aj ked sa snazil - permanentna unava, vystavenost, neschopnost normalne reagovat ;)
@katuliena82 Presne tak.
A zakladateľa tu zase nemáme...............
@ellen suhlas, zazila som to. Prisla som k lekarovi pred totalnym kolapsom. A predchadzalo tomu niekolko rokov depresii, unavy a pod... a ex ma odbil s tym ze "nehovor mi ze mas problemy, nezaujima ma to", ked som mu hovorila ze som stale smutna a neviem preco. Zenam sa zvykne stitka pokazit prave po tehotenstve
@sense zakladatel o takom nicom nepise, tak s tym nekalkulujem. U nas tiez reflux. denne do pol roka sme ju mali kvoli kolikam pravidelne od 7 vecera do 11 na rukach- na striedacku. Dcera prestala cez den spavat ako 18 mesacna, cize ziadne lenosenie cez den s oboma naraz. A obaja boli kojeni, dcera sa budila pravidelne kazde dve hodiny do roka, jej brat tiez nezaostava. Pisem za seba, tiez som niekedy unavena az sa mi chce vraciat, ale nemozem to od neho ziadat, aby nebol vyspany aj on. Nocny spanok je ten najdolezitejsi.
@natalym mne sa tiez zdviha zaludok ked chlapi takto rozpravaju ale su aj horsi..k nam do obchodu chodil par a tam chlap stale len milacik nekupime si rozteky?a co tak jogurticek ci bananik?a treba nam masicko domov,aj cukricek aj solicku..priste bleeeee...toto by som bila po hlave
@petulda333 😂
@petulda333 Ale ak si spolu rozumeli...........
Z toho vyplýva jedno: že je to o odhade. Niekedy uvítame pomoc, umyť riad, pokočíkovať dieťa a niekedy stačí milé slovo, milá smska, pohladenie........
To už chlapi musia nejako vytušiť........ 🙂
@natalym no to ja uz neviem,ale myslim ze je malo zien ktore by sa z toho nezblaznili..
@petulda333 Tak tá jeho zjavne nie.
@natalym ani nie, ze musia ale mali by 🙂
@katulienka82 ano, a co som si vsimla, vacsinou vtedy, ked je narodene dieta dievca.. nejaka autoimunita alebo co. mna na endo privitali, ze podla coho si myslim, ze mam problemy prave so stitnou zlazou (akoze skeptici k laickemu pohladu, pritom som to konzultovala predtym sice s detskym, ale predsalen endokrinologom) a po vysetreni vysledok - totalne nefunkcnost a dozivotne uzivanie liekov.. takze hlavu hore a pytat sa na vysetrenie.
Ja chcem chlapa ako ty x
@ellen vies,co?ja mam dvoch chlapcov=stitna robila problem aj predtym,ale teraz je to chaos...do toho mi prisiel zlcnik,zvysene pecenovky,lebo obe tehu mi chlapci tlacili na pecen a mala som problemy a najnovsie ma seklo..uz si pridem ako stara zena...
@terezka1947 ale ja to preto pisem, ze predtym som ziadne problemy nemala, prislo to az po porode a toto sa mi potvrdilo u viacerych mam... teda pred tehu ziadne problemy, po narodeni dcery problemy so stitnou zlavou, ale je to len moj dohad, taky vseobecny... nie je to 100%-ne, ja sa vadit za to nebudem 🙂))

@amairim asi si nemala dieta trpiace refluxom a kolikami ked vravis o vyspati v noci a dochrapani cez den, keby si mala dieta ktore ti o 7 rano zacne plakat a skonci o 23.00 a spi tak 3x 15 min a v noci je kvoli refluxu kazdych 45min hore asi by si inak vravela, a na druhej strane ziadna zena si to zena sama nespravi vzdy je k tomu potrebny aj muz tak by sa mal aj muz postaarat....a nielen byt nosicom penazi...,kt. aj tak nie vzdy stacia...