icon

Čo si myslíte o štvrtom dieťati?

daniela20676
13. mar 2024

Čakáme 4 dieta.Najstarsia má 16 rokov.Lem sa veľmi bojím ,že v dnešnej dobe mať 4 dieťa je ťažká vec.Aky je vaz názor na to.

Strana
z2
mili2016
13. mar 2024

@daniela20676 ako ste na Tom finančne dokážete všetky štyri deti podporovať?

dskjhfdlkdjhl
13. mar 2024

@daniela20676 No, ja mam na to taky nazor, ze o tomto treba rozmyslat skor, ako zena otehotnie.

h2
13. mar 2024

A načo ti je názor, keď už ho čakáte?

anjelicek26
13. mar 2024

Názor na počet detí je úplná hlúposť sa pýtať.. každý má iné partnerstvo,zázemie,financie a kapacity a sny do života,čo pre neho to +1 dieta znamená. Lebo je to radosť aj záväzok... na dlhe roky... Nam sa pred 3 dňami narodilo vytúžené piate🥰😇

yoxinka
13. mar 2024

Náš názor je nepodstatný, dôležitý je názor tvoj a tvojho manžela. Vy viete, ako ste na tom finančne, mentálne, vy viete kde bývate a vy viete, ako váš život ovplyvní ďalšie dieťa 🤷‍♀️.

crazy_cat_lady
13. mar 2024

nazor ostatnych ludi ti predsa moze byt jedno - ked ti ludia napisu, aby si dieta nemala, tak si ho das vziat? je to Vas zivot, takze ty s manzelom musis najlepsie vediet, ci ste schopni sa postarat a zabezpecit financne atd atd..

mabenn
13. mar 2024

v inej dobe to bolo lahsie? ...

deti95060810
13. mar 2024

každá doba je ťažká... my máme 4 deti a ľahké to nie je... 😉
2 slečny už chodia na sš , a ak pôjdu na vš tak pre nás to bude asi dobrý zaberák - myslím fin. stránku

pe_mi
13. mar 2024

@anjelicek26 kurňa táto žena si nedá pokoja od koníka ani tesne po pôrode 😁😁 srandujem v dobrom 👊👊
Gratulujem 🤩🤗

ingrid16
13. mar 2024

Moj nazor , cislo Len moj : uz 2 su vela 😭🤣😭🤣😭

syslik81
13. mar 2024

ved uz ho cakas tak to je co za otazku -hold vychovas .. 16 rocny je uz skoro dospely a samostatny ostatne neviem ako stare ale tak hold stalo sa ... hned ako porodis sa daj podviazat a aj manzela naech sa nestane aj 5te a bud rada za velku rodinu

zafir01
13. mar 2024

@daniela20676 mám tri . Ale rodila som 4x a tehotná som bola 6x .
Už viac neprosím . Netvrdím , keby mám aj štvrté ,stále by sme žili , deti by chodili oblečené slušne,a ani by neboli hladné ,a zrejme by si na výlety občas ostalo , ale letná dovolenka by už nebola samozrejmosť a ani všetky mimoškolské aktivity ,a tiež čas a moja energia má limity .
Ale tak už čakáte prírastok , zbytočné o Tom diskutovať .radšej sa nastaviť na pozitívnu vlnu a finančné tiež tak ,aby ste to zvládli bez stresov

zmrzlinka2021
13. mar 2024

@daniela20676 máš milujúceho manžela? Ste obaja prizorni? Ak áno, nemaj strach, dáte to

vyrovnanaosoba
13. mar 2024

@daniela20676 asi taky, ako na tvoju gramatiku, prepáč. Dúfam, že tie tri deti sa lepšie učia, ako si sa učila ty. 🙄
Co sa týka výbavy, postieľky, plienok, stravy... Je to malý pomer oproti tomu, čo bude potrebovať vo vyššom veku, učebné pomôcky, kurzy, krúžky, záujmy, šetrenie... V tom musíš mať jasno ty, nie my.

kris_tin257
13. mar 2024

Môj osobný názor je že optimálny počet detí v tejto dobe sú 0-2 😀 ale každý má iný názor 😊

mimikarol
13. mar 2024

Žiadny. Každý nech ma toľko detí o koľko sa dokáže postarať.

yoxinka
13. mar 2024

@kris_tin257
Prepáč, ja nechcem rýpať, ale v ktorej dobe by podľa teba bol vhodný počet detí viac ako 2? 🤪

kris_tin257
13. mar 2024

@yoxinka keď mortalita deti bola vysoká, keď mali ženy deti aby mal kto na farme rodiť, jednoducho v dobách minulých 😊

radacak
13. mar 2024

Podľa mňa je to individuálne.. poznám rodiny čo majú 1-2 ale aj také čo majú 4-5 detičiek...Ja sama som z 5 deti ,no teraz je to skôr výnimočné mať viac detí,nieje najlepšia doba 🤔😞

radacak
13. mar 2024
maryetta
13. mar 2024

Mam doma 4kusky. Vzdy sme chceli 3-4detičky a ja svoj sen realne aj zijem 🙂
Neviem 4deti mi nepride ako nejaky “extrem”.

svetlonos
13. mar 2024

@anjelicek26
tak uz 😃 blahozelam!

svetlonos
13. mar 2024

@vyrovnanaosoba
bóže a toto bolo nutne?? To musi byt kazdy gramaticky genius aby vedel byt milujucim rodičom? Ta druha cast komentu bola ok a uolne by stacila. Co tak trošilinku empatie, hm?

svetlonos
13. mar 2024

@daniela20676
Suhlasim s nazorom - pokial sa lubite, ste pricetni a nebudete hladovat, plus vies sa vsetkym venovat a naplnat ich potreby, tak preco nie ? 🙂

nevenka
13. mar 2024

@anjelicek26 gratulujem 🥰...

nevenka
13. mar 2024

@pe_mi pri kojeni sa stiha 🤪

lenka.25
13. mar 2024

No tak v tvojom prípade je to už jedno . Za mna je to veľa deti a hlavne casovo si to neviem predstaviť všetko stíhať . Mám dve deti , medzi nimi našťastie dosť veľký vekový rozdiel , ale mladšia ma po práci so svojimi mimoškolských aktivitami tak zamestnáva , že si neviem predstaviť toto absolvovať ešte x 2 pripadne x3 . Milujem svoje deti , ale potrebujem aj čas pre seba , čas strávený len vo dvojici ja a muž , takze 4 deti sú pre mňa úplne nepredstaviteľné .

tiezjedna
13. mar 2024

@daniela20676 a ty ešte uvažuješ o potrate, keď sa pýtaš? Lebo inak nechápem moc otázku...

@anjelicek26 gratulujem🌹

la_dolce_vita
14. mar 2024

Presne tak, kazda sme ina... niekto chce velku rodinu a niekto ziadne max jedno dieta. Ja za seba som stastna, ze mam 2 synov s velkym odstupom a ze som rodila ako mlada. Cim som starsia, tak menim nazor a chcem zit aj inak. Pre mna je vela mat 3 deti, toboz viac, ale su matky, ktorych to naplna a je to obdivuhodne..

maba123
14. mar 2024

Mame 5 deti rozdiel 18r a ? Prijali sme vsetky a kazdy dostava lasky rovnako , a hoci som preplakala 3dni ked som zistila 4 a 5, dnes sa na tom len smejem, nelutujem a som stastna ze je to takto a verim tomu ze sai to raz vrati

Strana
z2